Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@klara39 spíš bych řekla že souhra náhod - ale to je každé těhotenství od začátku - o nic nejde - kamarádka měla ten gestační váček prázdný - taky na nic nepřišli, prostě souhra náhod ....
neboj příště to vyjde ... 😎
@sarinka0411 Juuu, to je krásné po ránu 🙂 Ať dopadne kontrola dobře 🙂
@sarinka0411 Mooc gratuluju! Já když měla pozitivní test, tak tomu manžel nechtěl věřit a druhý den jsme vykoupili lékárnu a všechny byli pozitivní. Já byla na kontrole po týdnu zpoždění a dr tam neviděl vůbec nic. V tý době jsem dokonce ani neměla pozitivní test (jen mi bylo furt zle). Až za další týden byla vidět dutinka.
Jo holky já jsem počítala s tím, že ta stejně nic vidět nebude 🙂 vzali mi krev a mám přijít v pondělí, ale i podle toho mála co mohla vidět řekla, že je to na dobrý cestě 🙂
ahoj, nemáte někdo zkušenosti s duphastonem? beru ho čtvrtý den a připadám si nafouklá, jako minimálně ve čtvrtém/pátem měsíci ☹. Kromě toho mě bolí vaječníky a chvilkama i celé břicho ☹
Jediné štěstí v neštěstí je, že ho beru jen do podnělka a pak se uvidí, zda ti ptáci dorazili...
@peta73 Duphaston teď beru taky, vysazuji taky asi v pondělí... mám ho na 10 dní a teď nevím přesně jak to vychází.... to nafouknutí občas mívám taky, vaječníky občas pobolívají též ale není to nic co by se nedalo vydržet... třeba se Ti tam zavrtává nějaký ten svišť 😉
@beruska1889 Kéž by. Kažodpádně děkuji moc za povzbuzení a držím palečky i tobě 🙂
@peta73 děkuju moc, já už s tím po těch 18 měsících raději moc nepočítám, ale bylo by to nádherné... 😉
Holky zkusím cvičení podle Mojžíšové - v loni jsem chodila na rehabilitace - kvůli bloklé bederní páteři a cvičila jsem něco podobného a v prosinci našla // (akorát pak z toho bylo ZT) ... tak si myslím že by mohlo i to pomoc .... 🙂 no uvidíme 😀 😀 😀
dám sem odkaz na cviky http://www.cviceni-mojzisova.cz/node/13
nebo máte některá zkušenost???
@beruska1889 Ty jo 18 měsíců je už poměrně dlouhá doba ☹. Ale člověk nikdy neví a tělo se opravdu chová zvláštně. Bereš ještě nějaké jiné hormony kromě duphastonu (např. clostilbegyt)?
@beruska1889 klid já otěhotněla az po 2 a půl roce, ale spíš bych se pídila po příčině- je-li vše v pořádku po fizické stránce....
@kolibricek36 @beruska1889 : jj, s tím souhlasím. Je sice hezké se snažit a být v souladu s přírodou, ale po roce by už člověk měl donutit svého gynekologa, aby začal pátrat po příčině.
Jinak já jsem si kvůli věku stanovila limit 13 měsíců, pak už se smířím s tím, že mi musí stačit ti tři moji současní puberťáci 😀
Ahoj holky, přidáván se do spolku. Právě mo dorazila MS... Jsme na dovolené, takže je to ba jednu stranu na prd, ale zase muzu pit a užívat si bez stresovani aby to bylo dobře pro mimi. Příští měsíc jsem si dala předsevzetí, ze se nedivam na příznaky a test dělám az den o vynechání... Jdete do toho některá se mnou? Jinak držím palecky a myslím na vas :*
@peta73 ne ne, neberu nic víc, jen listovku a Nosifol, já mám cyklus v pořádku, naštěstí jsem zdravá, u nás je zádrhel u manžela, má horší spermio ☹ tak už taky baští vitamínky... 😉 kéž by to už konečně vyšlo... to čekání je na palici ☹
@kolibricek36 2 kamarádky v mém okolí čekaly přes 3 roky... ☹ u nás už je asi příčina známá - manžel má slabší spermio ☹
@kolibricek36 zkušenost nemám, ale bederní páteř mě zlobí..a taky pánem, asi to zkusim..Potřebovala bych teď nutně srovnat a moje oblíbená masérka má pořád plno ☹
@kolibricek36 Já mám, ale ne na otěhotnění, ale četla jsem, že to pomáhá i na bolestivou MS, takže jsem byla asi před dvěma lety? No na bolestivou MS mi to příliš nepomohlo..měla jsem i tu mobilizaci kostrče, ale v mém případě to bylo asi k ničemu, protože mi fyzio řekla, že tam problém rozhodně nemám, spíš v páteři výš..
@peta73 tak já gyndaře ani nutit nemusela, vše mi vyšetřil sám od sebe a dobrovolně, až jsem byla mile překvapená... 😉 jako na svého doktora si nemohu stěžovat, je fakt super 😉 taky k němu chodím od puberty a od té doby se z něj stal dokonce primář 😉 😀 tak tři dětičky jsou krásné "skóre" já čekám stále na první a o to je to čekání asi horší ☹ ale držím pěsti, ať se Ti brzy podaří i to poslední 😉
@beruska1889 ono, tady je nás asi víc, co stále čekáme na první - neboj jednou se to povede 😎
@kolibricek36 já vím, ale víš, jak už mě to neustálé čekání přestává bavit... ☹ když jsem vysazovala HA ani ve snu mě nenapadlo, že by se nám to čekání tak protáhlo... ☹
@beruska1889 no vidíš, já HA nikdy nebrala a nedaří se 😖 , taky už mě to přestává bavit ☹ , ale začínám cvičit, 🙂 tak snad.... na léky a případné doplnky se ted vybodnu - stejně to leze do peněz a nic z toho ...
říkám si, když do září nebudu těhotná, tak na to vykašlem - prostě je nám souseno být sami. 😉 sice moc lákavé to pro nás není, ale než se trápit, tak se s tím smířit 😎
@kolibricek36 Ahoj, já ji cvičím (teda poslední měsíc to flákám, ale jinak jsem ji cvičila). Já měla a stále mám bloknutou hrudní a krční páteř a chodím s tím k fyzioterapeutce, která se mnou dělá zázraky. Celou mě vyšetřila a upravila cviky Mojžíšové přímo mě na míru (necvičím všechny) + přihodila další a navíc mě je naučila cvičit, protože ač jsem si myslela, že na tom nic není a podle přesných instrukcí to zvládnu, tak přesto mě musela korigovat. Doporučuji si taky skočit k nějakému fyzio, co má Mojžíšovou v nabídce. Hlavně teď nemám tak bolestivou m. Dneska mám 1 DC, takže se zase do cvičení pustím 🙂 Každopádně i já cvičila pár prvních měsíců sama, tak se do toho taky pusť a já budu aspoň večer, až se mi nebude moc chtít cvičit, vědět, že v tom nejsem sama 🙂
@lucie_k_s Ahoj, tak to jsme na tom stejně :( Teda já nejsem na dovolené, ale taky 1 DC. Já jdu do toho s Tebou ;) Navíc jsem si říkala, že tento měsíc nebudu řešit asi vůbec nic a dám si po těch měsících oddych 🙂 Užívej si dovolenou a držím palce, aby to po dovolené, až budeš pěkně zrelaxovaná a odpočatá, vyšlo ;)
@kolibricek36 tak já brala HA jen 5 let, začala jsem až když jsem poznala svého nynějšího muže, nevím co mě to tehdy napadlo 😀 nikdo mě do toho nenutil 😀 😉 tak já zatím vitamíny brát budu a uvidíme... my jsme teda měli v plánu když do podzimu nic, tak navštívíme CAR ale nechce se mi do toho, ani trochu... ☹ ale manžel si mimčo hrozně moc přeje, tak asi budem muset zkusit co půjde.... a navíc tcháni se už x let "třepou" na vnouče, zatím žádné nemají, tak by nám to asi jen tak se na to vybodnout a nezkusit vše, neprošlo.... ☹
@beruska1889 taky jsem si dala limit do podzimu a pak zkusím CAR ;) A u nás se pro změnu třeba na vnouče, synovce a podobně moje půlka rodiny, až mě tím už stresujou :(
@pitris77 no já si sice dala limit do podzimu, ale už teď mě děsí představa toho hormonálního kolotoče a všeho ostatního ☹ hlavně se nesmíš nechat vystresovat od rodiny, jak má člověk nervy tím víc se nedaří ☹
@beruska1889 já beru hormony už teď :( akorát mi to rozhodilo celý cyklus, který jsem před tím měla jak podle hodinek. Já vím, že stres mi nepomáhá, ale blbé řeči prostě nejde neslyšet a nestresovat se jimi :( Tomuhle tématu se raději doma vyhýbám :(
@pitris77
@beruska1889 Ahojky, taky jsem si dala limit do podzimu a pak CAR, ale už teď je mi nepříjemně z pocitu, že bychom tam měli s manželem jít... No... tak snad to zvládneme holky přes léto - dovolené přirozeně 😉

@sarinka0411 tak at ti to dobře dopadne- ale asi uvidíš mini bublinku ... 🙂
já v noci musela brát proti bolesti - nemohla jsem ani to zaspat 😖 a jsem ted jak z pomalého filmu - kapku přiblblá 😀 😀 😀