icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

pindruse16
7. zář 2016

@upuska
@komive spis neco jako 'otěhotníme nejpozději příští cyklus' 😀

upuska
7. zář 2016

@komive aha, no tak to bych fakt řešila s doktorem..jestli jsi to už neřešila..dělá ti ultrazvuk při preventivce? mě třeba nikdy..ale když vidim čim si teď prochází ta kamarádka ze základky, tak z toho mam docela vítr..dokud brala prášky byla v pohodě, ale po 3/4 roce od vysazení jí to nadělalo v těle paseku..na základě ultrazvuku jí poslali na laparo a tam jí řekli, že s ní nic neudělaji a kdyby měla děti, tak jí všechno vezmou...měla srostlý vejcovody, dělohu, střevo, močák..všechno snad co šlo..tak do ní několik měsíců cpali hormony, pak byla na operaci a teď má za sebou 2. IVF :(

pitris77
7. zář 2016

@upuska super, nápad 🙂 Takže se o založení postaráš??? 😎

pitris77
7. zář 2016

@upuska Nikdy Ti nedělá ultrazvuk? :-O Mě teda pokaždé a to už jsem tam letos byla 6 x :-O

pindruse16
7. zář 2016

@pitris77 @upuska teda, mně taky dělá ultrazvuk pokaždé, když tam jsem... a vždycky mi k tomu udělá přednášku která šmouha co znamená 😀.. i když musím říct, že doktor, co tam byl před ním (ať je mu tam nahoře dobře) mi taky nikdy ultrazvuk nedělal 😖

kolibricek36
7. zář 2016

@upuska hm, mě taky dělá ultrazvuk pokaždé, co to máš za Mudr?

upuska
7. zář 2016

@pitris77
@pindruse16 no fakt, mamka chodí ke stejnému a dělá jí ho při každé preventivce..asi je riziková s ohledem na věk, ale mě ho dělal prvně teď v srpnu, když jsem tam byla kvůli tomu, že jsem divně špinila..podle něj to byla ovulace..páč tam viděl nějakou tekutinu..jinak mi dělá jen stěry, koukne dovnitř a promačká břicho

komive
7. zář 2016

@upuska Dělá, podle něj jsem úplně zdravá, žádný cysty jsem nikdy neměla, ovulace dle UZ probíhá...

upuska
7. zář 2016

@komive pak má určitě pravdu 🙂 a radši to nebudeme přivolávat

komive
7. zář 2016

Ale v listopadu jdu k nové doktorce, nebyla jsem u Dr. teď dlouho, takže uvidíme, co tam uvidí ona 🙂

pet_8
7. zář 2016

@kolibricek36 Ahoj, můj doktor mi taky ultrazvuk nedělal. Měla jsem ho jen když mi i přes HA vynechala menstruace. Jinak po celou dobu jen stěry a vyšetření prstem. Až teď, když jsem řekla, že už se začneme snažit, mi udělal sono a vystrašil mě. Přecházím k jiné doktorce, jsem zvědavá, jestli jsem v pořádku nebo jestli bylo něco zanedbáno - což bych byla naštvaná, protože chodím na preventivku opravdu poctivě přesně po roce už od nějakých 15 let.

upuska
7. zář 2016

@pet_8 ahoj..a čim tě vystrašil? něco se mu nelíbilo?

kolibricek36
7. zář 2016

@pet_8 a co ti tak strašného řekl?

pet_8
7. zář 2016

@upuska @kolibricek36 Nízká děložní sliznice. Prý na to, že jsem v den kontroly byla pár dní před menses jsem jí skoro neměla. Na to jsem se zeptala, jestli to jako znamená, že bych nemusela vajíčko udržet a on řekl - třeba to bude stačit. Takže já samozřejmě vystresovaná. Nevím výšku, nic. Ještě než se nezadařilo říkala jsem si - klid. Ale teď... Navíc mi díky tomu cvaklo, že vlastně mám hrozně slabý ty svý dny a spíš špiním, takže to asi nebude ojedinělá věc, jen mě to prostě nenapadlo předtím... No příští týden jdu k nové doktorce, tak jsem zvědavá a doufám, že mě uklidní a že je to OK.

upuska
7. zář 2016

@pet_8 aha, tak uvidíš, co ti poví..myslim ale, že se to dá něčim podpořit, aby ta sliznice byla vyšší..já mám opačný problém..první dva dny krvácim uplně šíleně a tuhle jsem si přečetla, že to může znamenat anovulační cyklus, takže taky stres ☹

pet_8
7. zář 2016

@upuska Jj, hormony to prý dokáží občas zlepšit. Plus údajně kontryhel, tak piju. Jinak já to před HA měla hrozně silný, teď úplný opak.

komive
7. zář 2016

@pet_8 A kdys vysadila HA? Tŕeba se ještě tělo nevzpamatovalo..

pet_8
7. zář 2016

@komive Je to 10 měsíců 🙂 To bych už měla být čistá, ne?

komive
7. zář 2016

@pet_8 Nevim, někomu se tělo potom srovnává dlouho, i rok, zvlášť, když píšeš, že před HA jsi měla silnou menses..

upuska
7. zář 2016

@komive
@pet_8 jo, slyšela jsem, že i dýl než rok..záleží jak jsi měla silnou..

pindruse16
7. zář 2016

@pet_8 já třeba začla ovulovat až rok od vysazení HA... :/ první tři cykly po vysazení jsem měla strašně nepravidelný a pak se prodloužily až na 70 a 80 dní... tak mi doktor předepsal Duphaston a díky němu jsem pak začla konečně ovulovat 🙂

pet_8
7. zář 2016

@pindruse16 Tak já mám cykly od začátku relativně pravidelné a v normě (+- 28dní), ovulaci mám taky, teploty nízký na začátku a vyšší po ovulaci,... Jen prostě ten menses zlobí.

krisatko
8. zář 2016

@pet_8 můžu se zeptat, chtěla nová doktorka kartu od starého doktora? Taky jsem přistupovala tak by mě zajímalo jestli je to nějaký výmysl nebo běžná praxe.

pet_8
8. zář 2016

@krisatko Já k ní teprve pujdu, ale byla jsem se registrovat a sestřička řekla, že když jsem nebyla na nic léčená a neprodělala žádnou operaci, tak že jí nepotřebuje a případně že si o ní řekne přímo paní doktorka. Upřímně bych byla radši, kdyby tam měla moji historii.

lavender19xx
8. zář 2016

@lucie_k_s moc moc moc gratuluji. I když jsi to jako správná máma věděla hned od začátku 😉. Tak ať je všechno v pohodě.

maggie_
8. zář 2016

@krisatko_ To je tak většinou u každého lékaře ;) neboj, mají povinnost držet lékařské tajemství, takže jim je to jedno prakticky 😀 spíš aby právě věděli, jestli tě léčili, kdy co jak, výsledky apod.... 😉

komive
8. zář 2016

@krisatko Jedna moje doktorka jí chtěla, měla jsem té své původní poslat papír, nebo tam zajít, aby jí přeposlali kartu. Přijde mi to profesionálnější teda, aspoň ten původní doktor ví, že od něj odcházím, a nemá jí tam někde furt strčenou 🙂

krisatko
8. zář 2016

@komive To jsem přesně měla udělat no, poslala jsem ho tam meilem a odepsali že přepošlou... Tak ted vždycky volám jestli už tam karta došla nebo ne, abych se mohla konečně objednat na prohlídku a případné vyvolání MS .... ach jo..

krisatko
8. zář 2016

No tak nová paní doktorka me objednala až na 22.9. což bude (pokud to do té doby nedostanou) už cca 65 DC paráda...

komive
8. zář 2016

@krisatko No..já volala v srpnu k nové, víš, kdy jsem dostala termín? V listopadu 😀

Strana