icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

fifacek
15. zář 2016

Krásný den všem, včera jsem volala jak to vypadá a z 28 folíků co vydali je už 15 úplně super kousků na transfer, včera měl jeden 8 rýhování, asi 8po pěti nějaké po čtyř tak prý bude z čeho vybírat.. V sobotu ráno se ukáže jestli se těm dvoum mrňouskům bude u mě líbit a uhnízdí se alespoň jeden... A pak opět nekonečné čekání které tu tak dobře všechny známe.. Přeji hezký den s úsměvem na tváři a žádný stres

upuska
15. zář 2016

@fifacek moc držim palce, ať se jim u tebe líbí 🙂

janina29k
15. zář 2016

@fifacek držím ti pěsti, aby to konečně dopadlo!

fifacek
15. zář 2016

Moc děkuju, už je na čase nebo z toho už začnu kukat 😀, jen bych chtěla znát váš názor.. Doporučují mi tam dát jen jedno že mám velkou pravděpodobnost že se uchytí ale na druhou stranu nechceme riskovat že se to nepovede a budu muset na další transfér.. Je veliká pravděpodobnost že budou dvojčátka!

lavender19xx
15. zář 2016

@upuska mě právě dřív donutila až bolest, kdy se záda vzepřely, pak už jsem si navykla 🙂.
Ale teda že jsme se bavily o kříži, já jsu hrozně chytlavá (!), od rána mě bolí, sotva se ohnu 😒, tak si dnes budu muset udělat nějaké důkladnější (a delší) cvičení po práci. Plavání by bodlo, ale chybí mi odhodlání si zjistit provozku krytého bazénu a nějakou tu permanentku.. že bych začala tím, že si najdu plavky? Něčím se začít musí! 🙂

lavender19xx
15. zář 2016

@fifacek moc blahopřeju 🙂, ale názor ti asi nesdělím, neb nemám zkušenosti. Když by sis nechala dát dvě, tak by z toho mohly být děti čtyři, nebo to chápu špatně?

upuska
15. zář 2016

@fifacek já se dvojčat bojím, je to prostě rizikové těhotenství, tak mám pocit, že bych raději nechala závést jedno, ale nejsem v tvé kůži, tak těžko říct..možná bych pak šla radši na "jistotu"

upuska
15. zář 2016

@lavender19xx jestli máš bazén v místě bydliště, tak mazej hledat plavky a pro permici 😀 já bych teď musela dojíždět do města skoro 30km a to se mi nechce..

fifacek
15. zář 2016

@lavender19xx ne ne, dvě embrya dvě děti...jen nevím jestli to máme risknout a dát dvě když mám velkou pravděpodobnost že se uchytí obě dvě, nebo dát jen jedno s tou možností že se neuchytí a budu muset na další transfér.. Už jedno dítě po ivf mám, je to už 12 let a od té doby se změnil postup a vše šlo do předu, tenkrát mi dali taky dvě a uchytilo se jedno...tak proto tápeme.. Máme si to do soboty promyslet

salenas
15. zář 2016

@lavender19xx jasně, i ze dvou embryí můžou být 4 děti 🙂

lavender19xx
15. zář 2016

@fifacek
@salenas já se radši zeptala, jednak opravdu o těchhle věcech vím houby, jednak matika a já... 😀

@upuska ano mami, už letím 🙂 (mám ho až trapně blízko, jen jsem odvykla)

salenas
15. zář 2016

@lavender19xx ono o tom plno lidí neví, víš .. všichni si myslí,že když je jedno vajíčko oplodněné jednou spermií, že je to jasné jako facka, ale kdepak 🙂

upuska
15. zář 2016

@salenas počkej, počkej...já myslela, že to je ironie, tak jak to tedy je?

salenas
15. zář 2016

@upuska žádná ironie, je to tak 🙂
Jednovaječná dvojčata vznikají oplodněním jednoho zralého vajíčka jednou spermií. Zárodečná buňka se rozdělí na dvě – dvojčata jsou vždy stejného pohlaví a mají stejný genetický základ (stejnou konstituci, krevní skupinu, atd.). Jednovaječných dvojčat je 25% z celkového počtu dvojčat.

I u jednovaječných dvojčat můžeme najít zákonité odlišnosti. Pokud se vajíčko rozdělí do 3 dnů po oplodnění, každý zárodek má svou vlastní placentu i obě plodové blány, podobně jako je tomu u dvojvaječných dvojčat, ale jejich genetická výbava je, narozdíl od dvojvaječných dvojčat, shodná. Dojde-li k rozdělení rýhujícího se vajíčka mezi třetím a sedmým dnem od početí (tedy v době, kdy se vajíčko uhnízďuje v děložní sliznici), mají oba zárodky pouze jednu placentu a jeden vnější plodový obal, ale dvě vnitřní plodové blány. Takto vzniká většina jednovaječných dvojčat. Nejvzácnějším případem (asi 1% všech jednovaječných dvojčat) je rozdělení oplozeného vajíčka mezi osmým a dvanáctým dnem. Takováto dvojčata mají jednu společnou placentu a vyvíjejí se v jedné společné dutině plodového vejce (nejsou oddělena žádnou plodovou blánou).

salenas
15. zář 2016

já měla teď při transferu vložené jedno, rozdělilo se, ale mám jen jednu srdeční akci, druhá dutinka se zaplnila krví, ze které jsem pak krvácela. Takže opravdu ze dvou embryí můžou být čtyřčátka 🙂, pravděpodobnost je sice malá, ale je ..

upuska
15. zář 2016

@salenas aha, já jsem si totiž myslela, že jednovaječná dvojčata znamená jedno vajíčko a dvě spermie..a dvouvaječná dvě vajíčka a dvě spermie..a že tedy u IVF je to předem dané 😅

bonynka1981
16. zář 2016

Dobre rano. Ja byla ted na folikulometrii. Ovulace se chysta. Folikul18 mm. Doktor mi dal Pregnyl at si ho v nedeli injekcne pichnu. To nevim jak zvladnu ☹

upuska
16. zář 2016

@bonynka1981 Dobré ráno..to ti dal, aby ten folík prasknul? Ale zvládneš to, neboj 😉

tornadolu
16. zář 2016

Dobre ranko děvčata ja stále MS nic.dneska mě je nějak všelijak třeba uz přijde bříško bolí malinko jak kdyby mela dorazit

bonynka1981
16. zář 2016

@upuska jj aby prasknul. Mam si namichat roztok s praskem a hura do toho 😉

salenas
16. zář 2016

@bonynka1981 to zvládneš 🙂 já si vždycky chytla špíček a pěkně pomalu, nebolí to, nic necítíš 🙂

kolibricek36
16. zář 2016

@bonynka1981 pokud ne, tak popros manžela, čí přítele..... neboj píchat se naučí kde kdo .... píchalla jsem inzulín, tak to je asi totéž ... 😀 😀 😀

bonynka1981
16. zář 2016

Boze ta koza mi nedala jehlu ☹. Byla tam nejaka stara sestra na brichade a byla z toho tak rozhozena.ze si to.mam pichat sama ze mi ji nedala.

kolibricek36
16. zář 2016

@bonynka1981 tak tam upaluj - v lékarně ti taky dají, ale netuším zda to není vázaný na recept

lavender19xx
16. zář 2016

@kolibricek36 tak snad kdyby to v lékárně ukázala, by jí jehlu mohli dát... zdravý selský rozum ještě musí fungovat 🙂

beruska1889
16. zář 2016

jehly se dají normálně koupit v lékárně, nepotřebuješ k tomu žádný recept 😉
@bonynka1981

kolibricek36
16. zář 2016

@lavender19xx taky pravda

upuska
16. zář 2016

@lavender19xx zdravý selský rozum spoustě lidem chybí, zrovna jsem se o tom dneska zase přesvědčila... 🙂 eště, že je pátek

lavender19xx
16. zář 2016

@upuska ave pátek 🙂, zítra už bych do práce nevstala. No já s tím taky bojuju, v práci iks pravidel na palici, ale pracuju s lidmi, tak se s nimi snažím vždycky domluvit. Aby věděli, že v té byrokracii nejsou sami 🙂.

bonynka1981
16. zář 2016

Diky holky za rady. Jesteze vas mam.

Strana