Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@krisatko takže... malej bude špión, chtěl být utajen do poslední možné chvíle 😉
@lavender19xx asi 😀 ale sem celkem drobná osoba. mám jen 160 cm a podle toho jak moc se najim od 48 do 50 kilo. Takže možná ani hormony nemám "v normě"
@lavender19xx no jo... Tatík je policajt... Má to v genech 😀
@krisatko tak to je nádhera, takhle rychle po prášcích zapadnout 🙂
@krisatko
@lavender19xx mně mudr řikal, že je lepší na to vlítnout hned po vysazení, že je vyšší pravděpodobnost otěhotnět...a byl uplně běsnej ze slova "čistit se" čistí se prý boty a koberce né tělo po práškách.. 😉 i kvůli tomuhle jeho názoru mu nechci vykládat o tom Gynexu verus Provera
@upuska no jo, jemu se to říká, ale když já před 3,5 roky, kdy jsem HA vysadila, prostě ještě nechtěla dítě, jen už se mi příčilo brát prášky už tak dlouho (od 19 cca)...
@lavender19xx jasný no, měla jsem to podobně 😉
Ahoj holky. Tak já teď pozoruju první cyklus po vysazení HA. Říkala jsem si, jak to nebudu řešit a že až to přijde, tak to pijde... místo toho jsem koupila listovku, kontryhel, gynex a měřim BTT 😀 Ale pořád to mám pod kontrolou, myslím 😅
Moc ani nevím, kdy mám očekávat ms.Už si ani přesně nepamatuju, jak dlouhý jsem před HA měla cyklus. Teď asi 8 DC a jsem zvědavá, co bude. Dřív jak v 10 DC nemá smysl testovat, co?
@upuska a s tou váhou.... Celou dobu na středni sem měla 47-48. Jezdila sem tehdy dostihové koně v tréninku, prakticky sem se nezastavila, nervy se školou, s konima, party.... Mohla sem si jest třeba Vepřo knedlo každý den a váha stejná. No jak sem nastoupila pred 4 lety do současné práce a nervy byly ty tam, přestala sem jezdit dostihaka tak sem se vyšplhala na 55. Pak sem si pořídila v létě 2014 hříbě (dvouletý) a rok a něco s ním chodila na víc jak 6km procházky pěšky vedle něj. A ejhle, vaha dole 🙂
@luthiii tak listovkou ani gynexem nic nezkazíš (ale obsahuje i kontryhel, tak už potom nemusíš pít moc kontryhelového čaje, abys to nepřehnala), a testovat chceš ovulaci?
Když už jsi taková pečlivka (i bazálku hned od začátku? Klobouk dolů 🙂), zkus ještě měření čípku, při ovulaci změkne a otevře se.
Dobrý večer holky, chtěla bych Vás moc poprosit, jestli mi některá můžete říct, jak přesně se užívá odvar z Kontryhelu? Paní mi dala bylinky, a říkala, že to mám pít 3 měsíce v kuse jednou denně, ale někde jsem četla, že pokud chci otěhotnět, tak pít jen do ovulace... Tak teda nevím. A kolik se toho vlastně dává? Asi hloupá otázka, ale opravdu nevím. V hodně diskuzích si ho holky chválí, ale nepíší, jak často pít nebo jak vlastně připravit. (Jinak je to můj první příspěvek na fóru, takže se omlouvám, jestli tu nejsem správně) 😀
@dark666lady v kuse bys neměla užívat asi žádnou bylinku, kontryhel by se měl pít od prvního dne cyklu (začátek ms) do ovulace, pak zase počkat. Na hrníček asi 3 kávové lžičky usušeného kontryhele, nebo se dá koupit i sáčkový čaj, ale z vlastnoručně natrhaného a nasušeného je dobrý pocit 🙂. Pije se ráno a večer. Rozpoznáš, kdy máš ovulaci?
@dark666lady a vítej 🙂
@lavender19xx Gynex jsem pořizovala až po kontryhelu, ale nakonec jsem si v té první půce cyklu dávala jen jeden čaj denně, takže nižší než doporučenou dávku, tak by to snad mělo být v pohodě 🙂
BBT nakonec hned od začátku. Byla jsem zvědavá, co se se mnou v přirozenym cyklu děje - už jsem si to nějak nepamatovala.
Ovulaci měřit nepotřebuju, jednak mi docela pěkně vycházejí teploty a kvůli bolení vaječníku moc nešla přehlédnout. Takže já už bych nejradši testovala rovnou to mimčo 😀
@luthiii ok, ale jestli jsi doteď brala HA, tak jsi ovulaci už dlouho neměla, díky HA.
@lavender19xx Moc děkuji, určitě tento cyklus vyzkouším, protože jsem to právě dostala, takže můžu začít. Ovulaci poznám jen plus mínus podle ovulačního hlenu, ale toho se mi bohužel moc netvoří a několik cyklů jsem zkoušela ovulační testy, ale nikdy se mi nepodařilo zachytit takový výsledek, aby se dal podle návodu označit za pozitivní. Ale testovala jsem jen jednou denně a asi jsem to netrefila. Jinak v lékárně jsem koupila gel Conceive plus, takže vyzkoušíme a třeba to taky trochu pomůže. 🙂
@lavender19xx Jsem pitomec... píšu 8 DC, ale myslím 8 DPO... 😠
@dark666lady nz, on ti pomůže i od křečí, pokud míváš při ms. No jo, s tím tu bojujeme každá po svém 🙂, kdy je ten správný čas... Tak hodně štěstí 🙂
@luthiii ahaa, rozumím 🙂, teď už mi jasné, co chceš testovat 😀. No každopádně ještě bych pár dní počkala, ať je jistota 😉
@lavender19xx ještě teda ohledně ovulace... nemám ani bolesti, nešpiním ani nic podle čeho jiného to poznat, ale tak mám cyklus 34 dní, tak to zkouším počítat, ale nevím nakolik přesně, protože zatím se nějak nedaří 😀 Máme už teda jednu 15-ti měsíční cácorku a naivně jsem si myslela, že druhé půjde hned a ono ne. Ale tak zatím to zkoušíme "jen" asi šest měsíců, tak snad se nám to druhé jednou podaří 😉
@dark666lady tak ještě sledovat děložní čípek, jak už jsem psala někde výše luthiii, ale když už jsi rodila, bude vypadat trochu jinak, ale podle měknutí bys to mohla poznat. Páni, 15 měsíců a už se půl roku snažíte? Nezmaři! 😀
@lavender19xx no to víš, chtěla jsem, aby k sobě měli věkově blízko, ale uvidíme, jak se podaří. 🙂 Bylo to hlavně proto, že mám v práci nahlášenou mateřskou jen na dva roky (to jak jsem si já naivka myslela, že pak hned budu na druhé mateřské). Nijak z toho nešílím (zatím), ale chci zkusit cokoliv, co by mohlo pomoct právě dřív, než se do té fáze dostanu 😀
Dobré ranko děvčata japak se máme dneska?
@tornadolu po ovulaci takze v dlouhem cekani do MS ☹

@lavender19xx jojo mě to taky bylo divné 🙂 ale testy byly negativní což mi bylo ještě divnejsi...