Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@lavender19xx asi to bude jednorázovka, řekl mi ať se objednám v půlce cyklu (toť u mě oříšek) tak jsem se objednala na 13DC, což bude 10.10. udělá mi ultrazvuk a uvidim, co mi poví, no..kéž bych tam pak už šla leda na potvrzení těhotenství..ten víkend před jedeme do Českého Švýcarska, tak bude dost prostoru se potulit i bez plánování..
jinak mně se v podstatě taky nikdo neptá..akorát přítelův taťka má starosti o vnouče...
@upuska tak budu držet pěsti, aby ses trefila 😉, já už po tom minulém cyklu nevím, co mám čekat.. Z jakési iniciativy jsem se tu zeptala ještě na jedné diskuzi, kde mi hodně holek odpovědělo, že jo, že otěhotněly těsně před MS, ale už žádná nerozepsala, jaký to mělo průběh a tak, člověk by řekl, že budou sdílnější a ono ne 🙂.
Jako já ty rodiče chápu, je jim 60+ a rády by poznaly vnouče, dokud si ho zapamatují, ale... jediné, co si teď můžu říct, je to, že dělám, co můžu! 😀
@lavender19xx jo, přesně ale jim to vykládat nebudu 😀
jinak jsem tu právě četla diskuzi, kde psaly, že otěhotněly těsně před MS a že třeba i přesto, že MS dorazila a třeba i dva cykly, tak těhotné byly..a prý i probíhala standartně...zvažovala jsem, jestli ti to psát už v úterý, nebo kdy jsi to dostala, ale pak jsem si řikala, že tě nebudu přiživovat v naději, aby ses zbytečně moc nepozorovala a tak..ale tak teď ti to tedy píšu 🙂
@upuska neboj, já už po tom létě poplach nedělám, dokud nebudu mít nějaký hmatatelný důkaz, budu klidná jako mnich 😀
@lavender19xx 😀
jinak jako já jsem teď v podstatě ráda, že vim na čem jsem..mám prostě svojí MS, dorazila v rozumném čase..takže po-ho-da 😀
Dobré ráno holky 🙂
hrozně se omlouvám, trochu jsem Vás tu zanedbávala - asi hodně zanedbávala...přibylo tu hrozně lidí a ani nevim jestli to dočtu všechno 😀 Nějak se to na mě valí ze všech stran...Tak děvčátka, jednoduchá otázka, kdo do toho už přišel konečně ? 😉
@maggie_ čau kočko! no konečně Tě tu taky člověk někdy vidí 😉 😀 u mě novinka jen ta, že jsme měli s mužem prví konzultaci na IVF clinic, manžel výsledek super, doktorka byla nadšená, takže my taky a mě posílá na vyšetření průchodnosti vejcovodů... a s výsledkem další kontrola + UZ + domluvení další léčby.... takže aspoň se to někam posunulo i když mimčo zatím není, ale 2 roky čekání už stačily.... Kdy se vdáváš? 😉 hele i tu laparoskopii zvládneš, aspoň se uvidí co a jak tam vevnitř je .... 😉
@beruska1889
@maggie_ No tak to je super, že s vámi chtějí něco dělat. My máme za sebou s manželem taky návštěvu CAR a mám z toho akorát zamotanou hlavu a jsem trochu zklamaná, kdy se vdáváš? 🙂
@gabulkam jo tak my jsme odcházeli celkem nadšení.... tak uvidíme co bude dál... první konzultace je prý vždycky super.... hele pokud se Ti nelíbil jejich přístup, nebo něco tak klidně změň CAR... máš možnost volby a zrovna v téhle věci by jim měl člověk věřit a být s nimi spokojen.... 🙂
@gabulkam @beruska1889_ Co to je do prdele za smajlíky 😀 nelíbí.......Já vím, že to zvládnu no, ale nechci no 😀 .......Jinak svatba 24.6. pokud nám to nepřekazí mimčo třeba 😀 😀 až je to vtipný, když to píšu.........to by byla nějaká náhodička, až by mě to úsilí zahozené vniveč štvalo 😀 🙂
@maggie_ jo holka, to je teď novinky, myslím že nám smajly změnily předevčírem a hodně se to tu řešilo 😀 nikomu se nelíbí 😀 tady se to pořád "vylapšuje" a čím dál víc lidí na to nadává 😀 taky se mi nikam nechce, nelíbí se mi představa, že se ve mně rýpe pokaždé jiný doktor, ale když to musí být ☹ už čekáme dlouho a manžel je z toho čím dál víc "nesvůj" že by už mimčo chtěl a pořád nic.... tak se nedá nic dělat a budu to teď muset nechat na lékařích.... ty se vdáváš až příští červen???? :-O tak to máš hromadu času, nestresuj! já se vdávala 16.6. a pomalu jsem to začínala řešit až od ledna... jediné co jsem řešila hned byla matrika aby na nás měli volno, to jsem měla na podzim a zbytek tak lehce po novém roce 😉 no kdo ví, máš tolik času, že se to mimčo klidně podařit může 😉 😀
@maggie_ Gratuluju k přípravám na svatbu 🙂 a co víš třeba ti to tak zaměstná hlavu že se mimčo podaří ani nebudete vědět jak rychle 🙂
@beruska1889 No, nastalo to čeho jsem se bála. Můj doktor se mnou nezkoušel nic jak řešit moje PCO, akorát mi vždy píchnul agolutin, abych měla MS a nic. Pak mi rovnou napsal doporučení do CAR a tam první co na nás doktor vychrlil bylo to, že mi naberou krev na hormonální profil - OK, pak že zkusíme dát clostilbegyt a hned potom, že zkusíme inseminaci, při té by tedy udělali spermio manželovi a vidělo by se. Když jsem se zalekla a řekla doktorovi, že bychom to rádi třeba právě s podporou clostíku zkusili ještě sami, že do teď jsme nic takového nezkoušeli, tak nám řekl, že není na co čekat, ač jsme mladí... tak to bylo tak trochu zklamání a uvažuji, že vyměním gynekologa, který by to s námi zkusil s podporou přirozenou cestou...
@gabulkam Aha, tak to je blbé, že Tvůj gynekolog to pořádně neřešil ☹ hele inseminace není zas až tak hrozná a znám spoustu holek co otěhotněly napoprvé, já osobně bych to klidně zkusila, přijde mi to ještě jako docela přirozené... přece jen je to o tom že ty spermie jen pošoupnou o kousek dál aby nemusely plavat takový kus a neunavily se 😉 IVF rozhodně zatím nechci, na to se necítím, ale pokud by mi chtěli nabídnut IUI tak bych do toho asi šla ačkoli jsem zatím taky nic jiného nezkoušeli.... ale jasně že to záleží na Tobě, jak ty se cítíš a pokud chceš počkat, je to na Tobě 😉 rozhodně Tě nikdo nemůže do ničeho nutit 😉 to víš, oni jsou zvyklí jednat, když už k nim páry dojdou pro pomoc.... 😉 já jsem sama zvědavá co řeknou na další návštěvě nám 😉
@gabulkam Pro který CAR ses nakonec rozhodla? My jsme byli tento měsíc v Arletě - já jsem byla spokojená a manžel ne :D Ale to bylo tím, že mě vyšetřovali a vysvětlovali a on tou dobou byl pryč...Jinak první doktor, který nadnesl možnost, že mám endometriozu... Ostatních gyn. jsem se na to ptala a vyloučili to... No a za necelých 14 dnů se to prokázalo na laparce...
Včera kontrola u mého gyn a podle něj není teď co řešit, takže jsem zase šla domů!! Po víc jak 2 letech snažení jsem čekala, že se něco bude dít a nic... Tak se zase těším do CARu, že tam snad něco podniknou...
@pitris77 No nakonec jsme zkusili Sanus v HK s tím, že kdyžtak přejdeme jinam, když nám to nebude vyhovovat, ale je fakt, že když jsme odtamtud jeli, tak jsme se bavili o tom, že do CAR většinou chodí lidé, když vyčerpají nějaké možnosti, které vyzkouší gynekolog, což se u nás nestalo, takže proto uvažuji, že než v tom nějak pokračovat v Sanusu nebo přejít do Arlety, tak bych nejdřív zkusila změnit gynekologa, který by byl ochoten se mnou vyzkoušet aspoň něco, než by nás poslal do CAR.
S manželem jsme do CAR jeli s tím, že nám nejdřív snad udělají alespoň nějaké vyšetření a ne hned jít do inseminace - my jsme si řekli, že než půjdeme do umělého chceme to zkusit ještě sami s nějakou podporou.
@maggie_ pěkné.... budeš kočka... 😉

@upuska vow, no vidíš, baba poradila dobře 😉, a jak to probíhá, budeš tam muset docházet nějak častěji, nebo je to jednorázovka?
Tak já zatím asi působím tak 'free', že se mě ještě nikdo neptá, navíc nevypadám na svůj věk, ale ráda bych otěhotněla dřív, než na to budu vypadat 😀. Do té doby ale mamce nic říkat nebudu (že se snažíme), pokusím se vydržet až do potvrzení doktora, že to je na dobré cestě. Joo, to jsou dobré představy, ale jak to bude doopravdy, nikdo neví 🙂