icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

moni92
10. bře 2016

@maslicko prej prave blokuje ovulaci, proto se bere az po ovulaci...

moni92
11. bře 2016

@maslicko já si myslím že jo.. proto se nasazuje až po ovulaci... prý zastaví ovulaci, proto sem si ho posunula a vzala ho až 17DC, protože dr mi ho napsala na 16DC a tím že si myslela že ovu bude 13DC, ale nakonec byl pozitivní test až 14DC a ovulace pak probíhá za 24-48 hodin...

maggie_
11. bře 2016

@jajinka147_ To si právě nemysli, že by se ještě druhá čárka ukázala 😖 pořád špiním, opravdu jen "kapka" za den, ale nechápu, jestli to mám jako místo MS, nebo co to je ....Když to do neděle nedostanu, objednám se na gyndu, tak doufám, že nedostanu provokačku 😨

jajinka147
11. bře 2016

@maggie_ tak to je opravdu divný, že by jsi to měla tak rozházený? tak uvidíš do neděle. to jsem zvědavá co ti na to řeknou. já bych se objednala klidně hned.. když ti to takhle zlobí. myslíš, že tě tak rychle vezmou?

jajinka147
11. bře 2016

@maslicko tak to jo, jo to se říká, že se nesmí pít. Na testování je hodně brzo, tak držím palce aby ms už nepříšla. a jak dlouhy cyklus máš? cítíš na sobě nějaký změny?

maggie_
11. bře 2016

@jajinka147_ Jo objednám se třeba až na pátek, já mám totiž menší problém. Bydlím v Liberci a gyndu mám v Český Lípě, takže si musím vzít dovolenou v práci 😒 .......Já myslela, že už se mi to rovná právě, nevim co to je za bordel 🤐 😠

maslicko
11. bře 2016

@jajinka147 no tak dneska přišla MS nebo spíš špinění a tak se mi vždycky rozjíždí MS. Asi zkusím brát utrogestan taky později protože ho beru 15-25 DC a to mě příjde vcelku brzo :( zkusím ho vzít až 18 DC

maslicko
11. bře 2016

Tak jsem teď maximálně nasranáááá, omluvte ty sprostá slova, ale jinak už to nejde. Koukám na všechny možný internetové stránky a poradny a všude jasně píšou a i lékaři odpovídají na dotazy, že Utrogestan je nutné brát až po prokázané ovulaci, jinak jí vlastně zabrání (ovulace vlastně jakoby proběhne, ale utrogestan změní sliznici děložní na tolik, že se vajíčko neuchytí, podobné účinky jako antikoncepce). Já sjem tak naštvaná, Utrogestan beru už rok, od vánoc mám dokonce navýšenou dávku na 1-1-1, beru ho 15-25DC ale nikdo mi nekontroloval, kdy mám ovulaci, a pak se můžu divit, že na testech je pořád jenom duch :-/:-/ další měsíc na něj kašlu. MS mám srovnanou. Plus mínus 28 DC a zkusím schválně testovat bez brání Utrogestanu, popřípadě jej nasadím až po ovulce. Tohle mi ale doktorka vůbec neřekla :-/:-/ už jsme třeba mohli mít dávno // a tímhle se to akorát zastavilo :( UAAAAAAAAA sem naštvaná.........:(

moni92
11. bře 2016

@maslicko kolik dní po dobrání jsi?? včera jsi měla poslední..?

moni92
11. bře 2016

@maslicko no to se ti nedivím, jeto divný že ti to neřekla... on by neměl změnit tu sliznici tak že se to neuchytí, tomu by právě měl pomoct ne..? ale ovlivní tu ovulaci... protože vajíčko po oplodnění dorazí do dělohy cca za 4 dny, takže tu sliznici on právě na to připravuje aby to bylo lepší to uchycení...

maslicko
11. bře 2016

@moni92 dneska dobírám :( a začla sem mírně špinit :( takže zítra nebo v neděli je tu MS....jinak mrkni tady http://www.porodnice.cz/poradny/utrogestan-a-ov...

moni92
11. bře 2016

@maslicko aha.. no mě minule taky začla ms dřív než sem dobrala a pokud semi tohle stane zase, tak mám hned jak začnu špinit přestat, protože on utrogestan zabraňuje krvácení a právě by tu rozjíždějící ms zastavoval.... a pokud se mi to stane zase tak upravíme dávkování...

maslicko
13. bře 2016

@marla86 čauky 🙂 tak co?? jak pokračuješ? já jsem 3DC :(

pindruse16
13. bře 2016

Ahoj děvčata, rozhodla jsem se vám sem vtírnout, protože už se potřebuju vypovídat. V září 2014 jsem po a 10 letech přestala brát antikoncepci, první tři měsíce jsem pak MS měla vcelku normálně, pak jsem byla ale 3x na vyvolávačce, v létě mi kvůli tomu dál doktor prášky na srovnání cyklu (2 měsíce jsem je brala).. cykly krásných 28 dní a po dobrání prášků pak 35-43 dní.. v listopadu jsme si s přítelem přestali dávat pozor a necháváme tomu volný průběh (já jsem teda na nervy, protože po miminku toužím už přes 2 roky... Ale protože je přítel doma jen o víkendech tak se snažím uklidňovat tím, že to prostě jen ak nepůjde, ale stejně vždy druhou polovinu cyklu stříhán metr a netrpělivě čekám na nedostaveni MS).. dneska jsem 47 den cyklu a test včera negativní :( těh. příznaky jsou asi už vsugerované (tlak v podbřišku jako před MS, ale 35 DC jsem měla i neskutečně píchavé bolesti v podbřišku jeden den.. od té doby jen občas při smrkání či při pčíknutí)... jestli MS nepřijde do 50 DC, tak se objednám k doktoru, ale protože se mi dnes nalila prsa, tak čekám, že do 10 dnů MS zase příjde a že ovulace byla opožděná :( ty nepravidelný cykly mě asi dostanou do blázince :( daří se vám na TO nemyslet? Já poslední dobou nedělám snad nic jinýho, že koukám do kalendáře a čekám, že na mě snad promluví nebo co...

petulibiii
13. bře 2016

@juliemichal mužů se zeptat jakym způsobem si meris bazální teplotu??v ústech??

marla86
13. bře 2016

@maslicko ahoj, jee, skoda, tak aspon se muzete vrhnout na novy snazeni! Cetla jsem tu, se sis mozna brzdila ovu, tak treba to ted pujde jak po masle... No u me nic novyho a asi to tak ted delsi dobu zustane, mam potvrzenej ten anovulak tal uvidim kdy ms dorazi, normalne by to melo byt za tyden. Kaslu na testy, ale budu merit bt, abych vedela, jestli teda ovu nemam nikdy nebo to ted byla vyjimka a budu cekat na vysetreni na endokrinologii ktery bude bohuzel az v cervenci :( :( v patek jsem zkousela endo v jinym meste, situace podobna, objednali by me za 4 mesice, je to desny ale nic s tim nezmuzu :( Zkusim si aspon do ty doby odpocinout od testovani a loveni duchu, dam se trochu do kupy, minuly tyden jsem zacala chodit plavat, chci ted do toho cervence prijit trochu na jiny myslenky no a pak se uvidi 🙂
Ale budu to tu porad sledovat ;) jsem na tebe moc zvedava, budu drzet palce!!

maslicko
14. bře 2016

@marla86 já na tebe taky budu myslet, třeba se nějaké to vajíčko umoudří a rozhodne se jít na svět 🙂 Tak snad na te endo dopadneš dobře a bude to pak taky rychlovka...Dneska konečně svítí sluníčko, tak jsem nabitá energií, jdu si udělat novou hlavu ke kadeřnici, tak e těším 🙂

marla86
14. bře 2016

@maslicko dekuju! No ja doufam ze vsechno nakonec dopadne dobre 🙂 tak at ti to slusi :D je treba myslet taky na neco jinyho nez jen na ty deti, snaf se s jarem vsem snazilkam trochu zvedne nalada, posledni dobou uz to byla fakt depka :(

jajinka147
14. bře 2016

@maslicko ahojky.. teda vůbec se ti nedivím, že jsi tak naštvaná. ☹ tak třeba teď už víš, že to bylo tím a bude to šup šup. MS skončí a můžete se snažit, držím moc moc palce. Já jsem 13DC tak čekám na ovu. Snad máš aspoň oporu v chlapovi 🙂

@maggie_ ahojky, tak jak to s tebou vypadá? 🙂

juliemichal
14. bře 2016

@petulibiii ahojky BT si měřím každé ráno hned pro probuzení v pochvě jo a musí to být ve stejnou hodinu.

gabulkam
14. bře 2016

@pindruse16 Ahojky, tak nepravidelný cyklus znám. Měla jsem ještě v pubertě než jsem začala brát HA a teď když jsem vysadila tak hned první cyklus a nic... 44DC jsem zašla k doktorovi, ten mi dal vyvolávačku a dostala jsem to až 15tý den po vyvolávačce... Dnes jsem 11 DC, koupila jsem ovulační testy a až budu mít podezření chci zkusit chytit ovulaci jestli to klapne a uvidím... Pokud i tentokrát to bude moc dlouhý tak zajdu k jedné bylinkářce pro nějaké kapky z kontryhele, protože ten čaj z toho já nemůžu pozřít - dělá se mi z toho špatně, nepiju vůbec bylinky nic... Kontryhel tady hodně frčí na srovnání cyklu, nezkoušela si?

maggie_
14. bře 2016

@jajinka147_ Ahoj 🙂 no ani se neptej....V pátek jsem vynášela koš z koupelny a na vrchu těh. test ze středy a na něm duch, docela zřetelnej.....Já hotová, přítel taky, protože jsem si ho před tím nevšimla. Jeli jsme do lékárny a koupili ten dražší digitální ClearBlue. A ráno jsem si ho udělala - negativní, takže ještě testy si ze mě dělaj prdel 😖 Dneska budu volat na gyndu, aby mě v pátek vzali, pořád jsem to nedostala a pořád špinim, už mi to leze krkem ☹ ....co ty hlídáš ovu?

petulibiii
14. bře 2016

@marla86 Souhlasím..taky me z toho pocasi uz stihla pekna depka..člověk pak večer nemůže ani usnout..když to v te hlavě šrotuje

jajinka147
14. bře 2016

@maggie_ ty jo tak to je mazec.. a na krev si dojít jako samoplátce jsi nepřemýšlela? ano hlídám ovu, ale zatím je úplně bílo.. přitom min.měsíc jsem 14dc měla pozitivní test, a dneska jsem 13DC a vůbec nic.. tak to nechápu..

moni92
14. bře 2016

@maggie_ ten digitální clear blue je prý lepší dělat až když na normálním jsou pěkné dálnice, má menší citlivost a neukáže to tak brzy jak ty normální dr. max atd 🙂 zkusila bych udělat klasickej test s tou nejnisžší citlivostí 🙂 nejlépe ten jak to byl předtím s tím duchem a jestli bude duch silnější tak budeš vědět hned 😉

pindruse16
14. bře 2016

@gabulkam kontryhel jsem zkoušela hned po první vyvolávačce a stejně mi nepomohl a řešili jsme to s doktorem dalšími dvěma vyvolávačkami a nakonec ty prášky :(... No ovu si zatím hlídat nechci, protože tomu fakt chceme dát volnej průběh a nestresovat se, ale to sledování ovu by mě stresovalo ještě víc... teď chci hlavně aspoň srovnat cyklus... furt ale malinko doufám, že mi doktor řekne něco pozitivního, ale snažím se na to neupínat...

maggie_
14. bře 2016

@moni92_ No ten ClearBlue je s citlivostí 10, stejně jako DR.Max, takže to je stejný.....Ale nechtěla jsem lovit duchy 😀

@jajinka147_ to přijde, třeba se ti to posunulo. Na krev nepůjdu, třeba mi ji vezmou na gyndě, ale myslim si, že nebude třeba 😉

moni92
14. bře 2016

@maggie_ právě ženský všude psaly že to pozná až pozdějc ten digitální... že o spíš používají jako pak pro přítele 🙂 žeje hezčí než jen papírek 😉 ale nevím 🙂

gabulkam
14. bře 2016

@pindruse16 No já jsem tomu taky chtěla nechat volný průběh, ale když vidím, že to není nejlehčí a vzhledem k věku chci aspoň zjistit, jestli tu ovulaci vůbec mám nebo ne, kdybych jí neměla, tak aby byl kdyžtak čas to nějak urovnat.

mary28
14. bře 2016

@maggie_ ja mela ten clearblue doma a v letacku to psalo ze ma citlivost 25 😉

Strana