icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

krisatko
16. únor 2017

Holky máte tip na něco na podporu imunity? Kolega opět chodí do práce s atb... Za chvíli se začneme znovu snažit a nerada bych si tím vším prošla znovu kvůli bezohlednosti kolegy v práci.....

janina29k
16. únor 2017

@krisatko mě doktor poradil echynaceu, mají to v každé lékárně

lavender19xx
16. únor 2017

@krisatko echinacea je fajn (kapky, trochu dražší, když je užíváš delší dobu) a dlouhodobě se dá užívat i kustovnice čínská, seženeš ji v každé zdravé výživě, denně stačí požvýkat pár semínek.
Myslíš, že to mohlo být kvůli tomuhle? U nás taky málo lidi chodí na nemocenskou, ten třídenní systém bez proplacení je na palici..

katka9184
16. únor 2017

Děvčata, nemáte některá zkušenost s tím, když v mém zaměstnání, jakmile se zjistí, že jsem těhotná, tak nesmím vykonávat povolání a být doma z důvodu bezpečí...akorát nevím, jak je to pak s financemi, jestli jsem normálně na nemocenské a zaměstnavatel mi něco doplácí, nebo jak to chodí, nemáte zkušenost?

lavender19xx
16. únor 2017

@katka9184 není to tak, že bych byla klidnější, čím dýl se snažíme... při každém příchodu ms jsem zklamaná (a když vím, že jsme se snažili fakt během ovu, tak... podvedená). Ale člověk si asi dokáže zvyknout na ledacos a už to beru o něco sportovněji než třeba před půl rokem, samozřejmě při krátkodobém výkyvu hormonů bych byla schopná vraždy 🙂.

jak tu tak čtu, čím dál tím víc nabývám názoru, že doktoři by si měli zatraceně dávat pozor na to, co a jak sdělí.. kdyby mi jen tak někdo řekl, že mám smrsklé vaječníky, přinožím rovnou na té koze a kopnu ho oběma nohama přímo do solaru... nebo kamkoli, kde bych se trefila... Já nevím, měli by napočítat třeba do deseti a pak teprv říct- "paní Nováková, možná to bude trochu složitější..." 🙂

veronikav31
16. únor 2017

@zak1991 jediný co jsem poznala je,že pár nesmí doma sedět a litovat se,ale jít do toho naplno.Však stačí první krok-jít na první konzultaci a pak se uvidí

katka9184
16. únor 2017

@lavender19xx No já z toho byla právě úplně vyplesklá, abych pravdu řekla...řekl to jen, tak, jako by se nechumelilo...pak se jen zeptal, jak dlouho se snažíme a řekl, že se uvidí po ovulaci, že mám přijít na kontrolu a pak by se to řešilo...nevím, proč čekat, zase na druhou stranu nechci do sebe hned cpát hormony...koupila jsem si před týdnem gynex na úpravu cyklu, tak uvidíme, jak se nám teď zadaří a doufám, že se ovulace dostaví.

veronikav31
16. únor 2017

@lavender19xx ono to není úplně jednoznačné.Za roky neúspěšných těhotenství jsem zjistila,že pro mě je priorita aby doktor mluvil jasně a jak to je než aby chodil okolo horké kaše a snažil se to nějak zaonačit. S hormony se daří úspěšně otěhotnět vysokému procentu žen, mezi ně hlavně patří Clostilbegyt

krisatko
16. únor 2017

@lavender19xx no... Zatím pořád nemáme pitevní zprávu ale neoficiálně nám dr. Řekli že je to zřejmě proto že jsem byla v 1. Trimestru vystavena infekcnimu onemocnění.

lavender19xx
16. únor 2017

@katka9184 to se ti nedivím, doktor by zasloužil... zkus bylinky a třeba se to pohne 😉.

upuska
16. únor 2017

@zak1991 úplně si dokážu představit jak ti asi je..když se to týká někoho jinýho, tak si člověk říká je to mrzuty, že maji takový trápení, ale pořád je tu další možnost a je naprosto super, že ta možnost existuje..když před ní ale pak stojí sam takhle blízko..☹

janina29k
16. únor 2017

@katka9184 někde jsem četla, že pokud je daná práce nevhodná pro těhulky, tak zaměstnavatel musí ženu přemístit na jinou pozici a pokud to nejde, tak má nárok na kompenzaci ve stejné výši jako je plat, ale kdo tu kompenzaci vyplácí to nevím

lavender19xx
16. únor 2017

@veronikav31 jasně, ale doktor vy měl vyhodnotit, jak tu zprávu podat.. 😉

@krisatko doprčic... a asi není šance, že bys kolegu zatáhla do temného kouta a řekla mu zoči voči co si myslíš o jeho atb, co? 😲
Dneska koukám mám nějaké násilné sklony, ještěže jsem doma sama 😀

katka9184
16. únor 2017

@janina29k Děkuji za odpověď, takhle jsem si to myslela, že by to tak nějak mělo být...uvidíme, jaká bude realita 🙂

upuska
16. únor 2017

@katka9184 @lavender19xx já to tak určitě mám, čím dyl se snažíme tím jsem klidnější, ale jen v průběhu cyklu..nepozoruju příznaky neřeším každé píchnutí..naopak ale čím dál hůř snaším každý další 1.DC.. 😒

krisatko
16. únor 2017

@lavender19xx neboj se. Jakmile budu mít v ruce zprávu tak mu to vytmavim... Minimálně ho rázně požádám aby s každým pciknutim zůstal doma. Proč já bych měla přijít o peníze když on je nemocnej prakticky imrvere.

katka9184
16. únor 2017

A ještě bych měla jeden dotaz ohledně alkoholu...ovulace mi má dorazit asi dva dny po víkendu, ale od pátku do neděle máme v rodině samé oslavy, samozřejmě se bude pít vínko, šáňo, možná občas nějaká štamprdlička...nechci to pití odmítat, aby to doma nikdo nezjistil, že se snažíme, chceme udělat rodičům překvapení...co myslíte? 🙂

upuska
16. únor 2017

@krisatko víš co ale..jestli za to může ta infekce, tak je to asi lepší než kdyby tam byl, nedej bože, genetický problém, který by se mohl opakovat..
Jinak je to taky naprd, u nás se taky chodí do práce dokud lidi nepadaji na hubu..a to máme možnost home officu.. akorát jeden kolega je bebinko..ale někdy stačí jet městskou..
Jo a naši echinaceu berou roky a chválí si ji..já ji mám v kapickach ale jsem lajdak

krisatko
16. únor 2017

@upuska to asi jo. Ale hodně to bolí.... Že víme nebýt "rymecky" tak to mohlo byt v pořádku.....

veronikav31
16. únor 2017

@katka9184 jen si dej co hrdlo a mysl ráčí. Víš kolik dětí bylo počato v alkoholovém opojení?-dost a jsou v pořádku 🙂 nemysly na ovulaci a užívej si rodinu a sex s chlapem

katka9184
16. únor 2017

@veronikav31 To jsem chtěla slyšet :D...protože co čtu, tak některé mi slečny mi přijdou nevím, až posedlé...okamžitě změna stylu života, jen zdravě, čistá voda...jestli to spíš není pro to tělo šok, když jsou zvyklé na fastfoody, každý víkend party...tohle teda můj případ není, snažím se hýbat, ať už jen procházky, jíst normálně vyváženě a alkohol si občas taky dopřeji, miluji víno, tak si občas skleničku dám...takže jsem ráda, že to nedělám špatně 🙂

veronikav31
16. únor 2017

@katka9184 některé slečny to řeší-na začátku,ale když se delší dobu nedaří tak vysokou laťku zdravého života je těžké dodržovat.Já si i v těhotenství dala hermelín na grilu,protože jsem na to měla hroznou chuť a malá je zdravá. Já si dala skleničku červeného vína v den Ketu a pokaždé // byly

janina29k
16. únor 2017

@katka9184 podle mě když je všechno s mírou, tak i v tom těhu si můžeš dát sklenku vína nebo piva jednou za čas. Určitě ne se opít. Plísňový sýry ty jsem teda opravdu nejedla ( to mi teta zdravotní sestra potvrdila, že opravdu ne) a co se týká vnitřností, tak jednou za měsíc třeba, to taky mimču neuškodí ( to zas kvůli vitamínu A ten se moc nedoporučuje.. jestli si to pamatuju dobře). Všechno chce brát tak nějak s nadhledem

upuska
16. únor 2017

@krisatko což to je mi jasný, že to na bolesti neubere..

krisatko
16. únor 2017

Přesně tak... Já jedla zdravě, pravidelně, víno jsem vypustila úplně a jak jsem dopadla.... Jak sedláci u Chlumce.

katka9184
16. únor 2017

Taky si myslím, že všeho s mírou a ono to nějak půjde🙂

kkac83
17. únor 2017

Já se dozvěděla, že jsem těhotná 2 dny před vánočním firemním večírkem. Těšila jsem se, jak si ho užiju, jídlo a pití zadarmo, to není každý den, že 🙂 Samozřejmě zpráva o těhotenství obrátila celý můj život a tak jsem si na večírku dala jen přípitek a pak popíjela džus. A stejně mi to bylo houby platný, po novém roce ZT v 7+2 😢 Tak si říkám, jít k Dr. později, ani bych netušila, že jsem v tom a večírek bych si jinak užila a možná by vše dopadlo jinak.. Těžko říct, teď už to beru tak, že co má být, tak prostě bude a co být nemá, tak nebude 🙂

pegysek30
17. únor 2017

Ahoj holky,tak já začínám 16.3 s injekcema a koncem Brezna si pojedeme pro Bojovnicka....asi bych se měla těšit...ale spis mám strašný strach☹

krisatko
17. únor 2017

Volejte třikrát sláva!! 1DC .... Nikdy jsem se na to neřešila víc než teď!!!

krisatko
17. únor 2017

Netěšila

Strana