Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@jajinka147 jaji a už máš ony dálnice? 🙂 a co tlaky, bolesti jako při MS?
@jajinka147 i tohle jsou krasna slova podpory 🙂 dekuju <3... 2x az 3x tydne.. no my to mame na ty vikendy a to je 1-2x (ale my se jednou trefime 😎 ) to s tim zenskym orgasmem po jsem cetla taky a o ten se pritel nastesti snazi temer vzdy, aniz by vedel, ze to pomaha 😀 s tou horkou koupeli jsem to presne ja.. druhou cast cyklu se nesprchuju ve varici vode, aby co kdyby.. pritom ty horky koupele tak miluju 😖
já taky teď začala běhat a chodit do posilovny 😀 a sem tam mi taky někde v mozku proběhne a co když... abych tím cvičením si nějak neuškodila i běháním a pak tu myšlenku zas hodně rychle zaženu a řeknu si nebuď blbá, když nebudeš mít v létě těhu pupek, tak vůbec žádnej pupek 😀 😀 a že tam teď přes zimu ten špíček pěkně narostl 😅
já teda taky piju kontryhel, ale jen do ovulace, někde jsem četla že potom se pít nemá. A teď jsem začala pít i takovej prášek který se rozpustí ve vodě, jmenuje se to MACA. Peruánský kořen... je to na úpravu cyklu, na MS bolesti, celkově na spoustu věcí.... i na únavu, což musím říct, že opravdu mi pomáhá a neusínám tak brzo... upozorňuji ale, že je to fakt hnusný, musí se to vypít v malém množství vody, mlíka nebo juice. A můžou to pít i chlapi 😀 ale já vím, že toho svýho bych do toho vživotě nedonutila, jak je to nedobrý 😅 😅 😅
@kastanek87 jj jen do ovulace se má pít. Ale to upravení cyklu je asi jediný v čem pomohl - na MS bolesti to nezabralo, spíš bych řekla, že to bolelo i víc než jindy (bylo to až na ibalgin). Ale zase byla MS daleko slabší a kratší než kdy jindy... no prostě jedno vím určitě - teď dám alespoň 2 měsíce pauzu
jo a hlavně na co je ta MACA jsem zapomněla napsat 😀 😀 😀 PŘEDEVŠÍM NA PLODNOST... 😅
@kastanek87 a co to stojí? Já cpu do chlapa kotvičník - a sobě ho koupím taky, když jsem vysadila drmek (ten tlumí chuť na sex, kotvičník ji podporuje). Jsem na čajích (zelených a bylinkových) závislá 😉 ovocné nemám ráda (jenom od pickwick karamelizované jablko jinak žádný)
@byra těhotenský test jsem dělala naposledy před 4týdny a dálnice to nebyla a od té doby jsem nedělala, byla jsem už na UTZ a bylo i srdíčko. Takže nebyl důvod testovat. Od začátku mě píchá pouze na levé straně a jelikož jsem předtím brala HA tak nevím jaké jsou MS bolesti. Někdy to je jak trhání a druhý týden občas špiním, ale také musím čekat a snad bude vše v pořádku.
@pindruse16 tak ten můj o tom ani nevěděl. Ani jsem mu neřekla, když jsem si myslela že ovu je. Ještě by se stresoval on.. Stačilo když jsem na to pořád myslela sama 🙂 přesně jak říkáš ty s tou vodou, a pak jsem byla i nakonec v sauně na začátku těhu a udrželo se 🙂
@kastanek87 prý kdo je zvyklý na posilování, tak mu to ani na začátku těhu nemůže uškodit 🙂 já kontryhel zkoušela 1měsíc, jenže jsem pak četla že může blokovat ovu a jelikož jsem nevěděla kdy ji mám, tak jsem to radši nepila 🙂
@byra To určitě - my jsme si to nastavili, že hned od svatby se začneme snažit (abycho si za 20 let nevyčítali, že jsme se museli brát 🙂 a syn se narodil 9 měsíců a týden po svatbě. Nicméně jsme si byli vědomi věku, nezjišťovala jsem si ovulaci, nechávali jsme to čistě náhodě s tím, že když se do léta otěhotnět nepovede (bylo září), že to začneme řešit. Navíc toho bylo šíleně v práci, inspekce, služební cesta, takže než jsem si udělala test, tak jsem byla 8 týdnů těhotná. Je mi jasné, že teď po 5,5 letech, kdy chceme zkusit druhé, už to takové štěstí mít nemůžeme :(
@jajinka147 ja mu krom MS nerikam vubec o nicem, co se tyka cyklu a otehotneni... ted se zeptal jestli by to mohlo vyjit, tak jsem mu rekla, ze tenhle vikend je teda vhodnej 🙂 jinak nic a orgasmem se me snazi potesit sam od sebe 🙂... prijde mi to obcas vtipny, jak pritel nevi ktera bije... tuhle mi rekl, ze jestli prvni bude holka, tak se mnou nebude mluvit (samozrejme legrace)... tak jsem mu vysvetlila, ze pohlavi ditete urcuje "pohlavi" spermie, ze on si musi davat pozor, kterejma bude "strilet" 😀
@byra STOJÍ TO 200,- koupíš to ve zdravé výživě. Teda aspoň já to koupila... snad se tu můžou dávat odkazy 🙂 http://superpotraviny.webnode.cz/prasek/maca-pe... něco málo na přečtení, je toho plno na internetu. Jelikož je to přírodní, řekla jsem si proč to nezkusit. Nevím jestli je to Macou, ale dřív jsem měla ovulaci cca 19DPM a cyklus třeba i 39 dní. Začala jsem to pít první měsíc a teď jsem měla ovulaci 13den a snad i ten cyklus se upraví... i když byla bych raději, kdyby se MS nedostavila vůbec 😀
@kastanek87 díky 😉 po výplatě si to koupím, teď počkám co bude
@pindruse16 Přesně tak. Cvičim a dietuju do ovulace a pak se začnu bát abych tím něco nepokazila.
Také jsem si koupila Macu zrovna předevčírem mi to došlotak to zzkoušíme jái mmanželjjíst 🙂 pokud pomůžebudu sšťastná 🙂
@iritia
@kastanek87 má to nějakou chuť?
@kastanek87 vypada to zajímave..to je ve forme prášku??
@petulibiii jsou buď tablety nebo prášek, ale prášek je prý lepší. No smrdí to brutálně a chutná to něco jako když si namelete obilí a vypijete i ta vůně :D :D poprvé jsem to málem vyvrátila zpět 😀 ale teď to piju se zacpaným nosem, hned zapiju něčím sladkým a až pak pustím nos a pohoda. Malej s přítelem sice na mě hledí jak na blázna, ale jedině takto to zvládnu pozřít. Třeba v tom mlíku by to bylo lepší, ale já mlíko nepiju, tak nemůžu posoudit.
Holky pijete kafe?? Nebo se snažíte v něčem omezovat???a naopak ??když se bavime a zdravých faktorech🙂)co nam pomůže ;)
Já piju vše, včetně alkoholu 😀 😀 😀 jako ne nic tvrdýho, ale víno si dávám 😝
@kastanek87 ono kdyby člověk mel resit vse co pije a ji..tak to bychom se zblaznili ;)) ale zkusim tu bylinku..jelikoz ted uz to mam tak moc v hlavě ze si ten sex neuziju..potrebuju vypnout..
@petulibiii absolutně se neomezuju, akorát by mě to stresovalo, že tohle a tamto nesmím, co když... Když si dáš jedno kafe za den tak si myslím, že to ničemu neublíží
@petulibiii taky se v jídle ani pití neomezuju... nikdy jsem moc nepila alkohol a fastfoodům jsem taky nijak neholdovala, takže ani nemám moc v čem se omezovat :D.. jediná změna je, že se snažím jíst víc ovoce a zeleniny.. jinak sklenku vína, střiku nebo cidera si dávám stejně jako jindy 🙂 kafe jsem teda přestala pít už loni v létě, ale jen z vlastního přesvědčení, protože mi stejně nikdy nezabíralo... přítel kafuje a hrozně mi to voní 🙂, ale už mi to po tom třičtvrtěroce ani nechutná :D
@byra já si dávám denně tak 2-3 kávy a o víkendu i víc :D ale doma si ho dělám s hodně mlíkem, takže to moc jako kafe není... a taky si myslím že to ničemu neublíží. Až prostě zjistím, že jsem těhotná, tak budu řešit co přestanu pít a jíst bych taky chtěla víc zdravěji, min. těhotenství jsem přibrala 20 kg 😀
@kastanek87 já mám 1 rozpustné kafe do 3/4 zaliju vodou, zbytek mléko. Když si dám dvě tak je mi blbě 🙂
jak jsem tu včera psala, že mi nic není, tak hned potom se mi objevily tlaky a bolest jako při MS - samozřejmě že vsugerované 😀
@byra třeba nee 😉 bolesti se dají vsugerovat? to kafe piji taky tak 😀 mě podbříšek už tolik nebolí, ale včera to byla katastrofa, bylo mi celý odpoledne zle od žaludku, přitom jsem normálně obědvala, pak jsme dojeli domů, já se teda znovu najedla, jestli to není z hladu a bylo to snad ještě horší, fakt mi bylo na blití. Dneska ráno už dobrý, tak nevím co to bylo... já se z žádných příznaků už neraduju. Je to postavený na hlavu, stejné příznaky jak u těhu, tak u menses, jako ty začátky.... nechápu, proč to není nějak odlišný 😀

@pindruse16 no právě já ho piju třetí měsíc (pak se doporučuje pauza), ale opravdu mi cyklus upravil - předtím 25-38, po 3 měsících 28-29. Takže dávám pauzu