Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@katty77 s tou hamatolgou si nejsem jistá - co se tam dělá?
@katty77 neměřim, tak nějak bych se tomu chtěla vyhnout..řikám si, že když se to povede do půl roku bude to krásný a tak nějak akorát, na druhou stranu to ve mně všechno blázní a chtěla bych se trefit hned! Teď! 😀
jak probíhá to měření u dochtora? on mi to jednou řekl, že to pak když tak budeme hlídat..
@upuska jen ti udělá vnitřní ultrazvuk v době nějak uprostřed cyklu a změří velikost folikulu, jestli už se chystá ovulace. Já jdu v pondělí. Budu 12DC, tak uvidíme.
@upuska přesně jak píše @bonynka1981, půjdeš tam opakovaně, vysleduje, zda ti probíhá ovulace, ptž na UTZ uvidí folikul (obal, v kterém je vajíčko) a ten roste, až doroste 18-22 mm, pak praskne, vykulí se z něj to vajíčko, které klesá vejcovody dolů, to je ovulka. POkud se ti tam folikul neukáže, nebo dorůstá jen málo, je to anovulační cyklus, v tom měsíci nemůžeš otěhotnět. Anovuláky má i zdravá žena třeba 1-2 do roka, takže to není ještě problém, když by se ti to stalo, ale je potřeba jít další měsíc k mudrovi znovu. Taková vyšetření dělá běžně, takže se neboj na něj obrátit, není to žádné spešl vyšetření..... 🙂
@bonynka1981 no to může být problém se srážlivostí krve, má to mnoho žen a způsobuje to potraty. Vyžádej si vyšetření na trombofílii, tvůj mudr ti žádanku určo napíše. Je to naprosto běžný vyš., ženy po opakovaných potratech toto vyš. musí mít. POkud by se ti tam něco prokázalo, musela by sis v těhu píchat injekce proti srážlivosti krve, pak bys donosila, pokud by to byl tento problém. Já ty injekce jednou taky měla předepsaný neb máme v rodině Leidenskou mutaci (což je ta trombofílie) a nic to není.... Mě se testy nakonec neprokázala, ale pokud bych byla těhotná, tak můj mudr mi ty inj chce dát stejně jako prevenci... jsou to např. inj. Clexane myslím, že tak se to píše. Jedná se o heparin.
@katty77
@bonynka1981 holky, díky za vysvětlení 🙂
Ještě jsem zapomněla dodat že jsem to měla včera dostat. A ovulační testy pozitivní 9 a 10.5
Ahoj holky, tak jak to jde? My pul roku a stale nic,zdravotne jsme oba v pohode pry :(
@marienkah00000 jj taky co vím jsem aspoň já dle ultrazvuku v pořádku....a snažíme se od září jednou jsem si už i nafingovala těhotenství a z pravidelné ms se stala nepravidelná ☹ ale co vím je že aspoň mám ovulaci 🙂
@iritia Noo ja to pocitam pode toho porad spolu spime, kdyz mam ovulaci a ani tuk :( pred tydnem jsem mela na testu ducha a na druhy den nic!
@marienkah00000 já raději testy nedělám sice mám dva dny zpoždění a teploty kolem 37.4 ale první měsíc bez duphastonu a clostribegydu takže tak
@iritia rozumim ti, taky nato kaslu clovek je pak akorat zklamany, kdys sd ukaze jedna carka.. snad nam to klapne;) drzim ti pesti!!🙂
@marienkah00000 děkuji taky držím pěsti 🙂 jednou se musí podařit ! 🙂
Tak včera na ovulačním testu jedna silná a jedna slabá, dneska už bolest podbřišku - a začíná první měsíc snažení 🙂
@marienkah00000 Ahoj, u nás to bude tenhle měsíc taky půl roku 😖 Já podle UZ určitě ovuluju, to je všechno, co o nás zdravotně vím..snad se už brzo dočkáme..
@iritia tak v tom případě neměř vůbec, protože to o ničem nevypovídá...neříkej, že není čas 😉 mám sama prostě nastavený budík na dřív než vstávám a jenom změřím a je to...vždyť je to pár sekund 😉nicméně je to prostě klidová teplota, nesmíš vstát z postele a musí to být denně ve stejnou dobu a po spánku 😉
@jluciy ok jak to teda mám udělat před denní to chápu ale po noční kdy rozhodně po spánku nejsem toš to opravdu nevím.... aby to bylo ve stejnou dobu a kor když mě o to zaukoloval můj gynekolog tak se snažím aspoň kolem 13 hodiny a i to kolikrát nejde ....a pár sekund? Skleněný teploměr máš měřit aspoň 5-10 minut aby to zaměřilo 😉
@komive Ahoj no ja vcera mela kolabs v praci, dneska od rana zvracim a MS nikde na testu uplne mini duch, muj to nevidi ja tam porad neco vidim asi si to namlouvam
@komive snad jo, preju ti to..kurna nekdo si vrzne ma to hned, pak to ve finale zahodi, nebo to ma nejaka fetka a My co si to tak prejem tak niic!
Tak to v tvém případě radši ovulační testy 😉 za sebe doporučuju dr max, ty mi jediné ukazují 😉
Jinak samozřejmě pokud chceš tu teplotu tak prostě po probuzení bez ohledu, jestli je to po noci nebo po denním spánku jestli si po noční 😉 a digitální teploměr stojí asi 80 Kč v lékárně 😉
ahojte, tak mám po UZT, folikuly dozrály 2, tak snad to nebudou dvojčata 😀. Jeden 22mm a druhý 23mm, píchnutý Pregnyl. Byla mi nabídnuta inseminace, když se nezadaří ale přítel se brání zuby nehty. Chce to prostě přirozeně..
@bonynka1981_ Tak držím palečky 😉 😵
@upuska_ Čauky, tak jak pokračujeme?? Já jsem přes víkend MK nezapínala. Jinak já pořád dělám ovu testy, zatím úplný kulový - klasika 😀
@katty77_ Ahoj 😉 tak co test? Dělal se, nebo vyčkáváš? 😉
@beruska1889_ Tobě taky krásné poledne 🙂 tak co ty? Vás tady musím trošku rozhýbat, se nám to tady nějako zasekalo 😀 😀
@maggie_ 😀 😀 nazdárek, no já nic, stále čekám... jsem 29DC ms zatím nikde, ani po včerejším sexu, který mi ji většinou rozběhne.... tak uvidíme co se z toho vyvine, ale asi dojde, přece jen ovulační testy všechny negativní, tak co bych mohla čekat, že... jo jen to tu rozhýbej, ať se aspoň něco děje 😀 😀 😀

@upuska no to by měnilo situaci dosti výrazně 😀 a bazální teplotu si neměříš? nebo si alespoň jeden měsíc nech měřit folikuly mudrem, to je nejjistější určení ovulky... nebo testy, ale to docela leze do peněz..