Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@maggie_
@katty77 Ahoj, ahoj 😉 mě pobolívá podbřišek, tak si řikam čeho je to příznakem...jestli "opožděná" ovulka, hnutá kyčel a nebo co..vyjímečně mě tenhle cyklus ještě nebolí prsa..MS má přijít v pátek a mám v plánu pak vyrazit na gyndu, ať se na mě koukne mudr, jestli ovuluju nebo ne
Jinak jsem tuhle byla v obchodě a koukala na triko, který by bylo dobrý s pupíkem, tak jsem si řikala, že jsem fakt magor a nechala ho tam 😨
@beruska1889_ No vida 😀 a kdy ji očekáváš?
@upuska tak to máš asi už PMS, když to máš v pá dostat...Až se budeš objednávat k mudrovi, tak mu řekni, že chceš na folikulometrii, aby ti řekl, který den cyklu tam máš přijít (takže se objednávej až to dostaneš, abys věděla, který den pak půjdeš, většinou se objednává první utz na 10-12 den cyklu... a tím tričkem magor nejsi 🙂 já jsem teď něco zhubla a jsou mi velký kalhoty, který jsem měla na sobě zatím jen jednou, tak mi jich je líto a manžel mi řekl, ať je dám mojí mamce, že by se jí určitě líbily a já na něj hned vylítla, že jí nic nedám, co kdybych je potřebovala, když bych měla bubínek 😀 takže... lepší je věřit a být třeba i naivní než být negativní nebo to dokonce zabalit 😀
@katty77_ To není od věci 😀 zkus manžela otestovat a když už nic, aspoň se zasmějete 😉 zkus jinou značku...Jinak ten ClearBlue má horší citlivost, to je pravda. Bohužel už se mi stalo, že jsem na Mama testu měla ducha a digi ukázal - ....Takže vím, že je to na houby, Mama už nekupuju, ale zkus RapiClear, to je citlivost 10 mlU/ml
http://www.lekarna.cz/tehotensky-test-rapiclear...
@upuska_ To je dobrej nápad, pak dej určitě vědět, jak jsi dopadla 😉 ....Jinak s tím trčkem, určitě magor nejsi, tohle má každá druhá snažilka 😀 fakt hrozný nutkání, znám to a párkrát jsem neodolala a pak to rozdávám kamarádkám, který očekávají, nebo porodili 😔 no jo, hold úděl nebo co 😕
@maggie_ 😀 jo to kdybych věděla ☹ jelikož jsem měla všechny ovulační testy negativní a nevím tedy kdy a jestli ovulace byla, tak si to nespočítám ☹ a holky mi psaly, že anovulační cykly bývají dlouhé ☹ takže pokud je to i můj případ tentokrát, tak je to vážně tak akorát na křišťálovou kouli a nezbyde mi nic jiného než čekat... ☹ každopádně pokud do soboty nedojde, zkusím test.... i když moc nevěřím že by byl pozitivní... ☹ ☹
@katty77 tak trombofilní stavy mám v pořádku, ty už máme taky za sebou nějakou dobu. No uvidíme co bude teda....
@katty77
jojo, v běžném životě se pozitivnim myšlením snažim řídit, i když to jde někdy ztuha, ale tentokrát mam tak nějak pocit, abych to nezakřikla nebo nevim.. 😕
@maggie_ poradila mi to katty a beruska..a kvůli tomu rozhašenýmu cyklu mi to při poslední kontrole řikal i doktor, ale já mu tehdy řekla, že doufám, že to nebude potřeba...teď jsem to asi přehodnotila 😀
jinak jsem teda ráda, že "neblbnu" sama 😀to jsou stavy..
@beruska1889_ Ale co ty negativní postoje ? 😀 Určitě přesně kvůli tomu bude pozitivní. Hele veškerý šamani, co říkají vždycky: "Já vyhraj. já budu mít tohle a já chci tamto" tak to vždycky dostanou.
Mám jednu kamarádku a vždycky jsem jí považovala za cvoka 😀 jdeme v Globusu a byla tam nějaká akce, že když se koupí "ono" tak si jdeš vytáhnout los s cenou. Byly tam nějaký sušenky, tablety do pračky a jeden jedinej tablet ze 100.000 kupónů. A ońa mi říká: "Co by jsi chtěla?" ....Tak jí říkám "Apoň ty tablety do pračky že jo, sušenky nechci. A ty?" A frajerka: "Já si jdu pro ten tablet" No hototo, nevěřila jsem ani omylem, že by ho vytáhla, ale stalo se 😀 a jen dodala: "Sem to říkala ne?"
Takže holky, já chci mimčo" 😀
@maggie_ zkusím, koupím si ten test, co mi doporučuješ, v pátek mám volat výsledek do caru, tak aspoň budu mít skutečně spolehlivý výsledek... stejně to tápání je na nic a už teď si slibuji, že po příštím IUI nebudu testovat dřív jak v den ms.... (ale už teď taky vím, že to nevydržím 😀 ). a jinak se přidávám k té tvé trošku drzé a cílevědomé mantře: "já chci dítě!" 😀 😀
Já si dělám ovu testy už celý měsíc :( ☹ a ani jednou se tam neobjevila silná čárka. Sem tam občas nějaký duch, ale hodně slabý. Takže ovulaci asi vůbec nemám. Teploty měřím, ale nevyznám se v nich.
Od března jsem to dostala po 66 dnech jen díky injekci agolutinu, ovu testy dělám a prostě nic neukazují. Stalo se vám to některé? A to už do sebe leju 14 dní kontryhelový čaj a jeřáb ptačí :( ode dneška mám ještě od doktora naordinovaný duphaston.. Máte některá zkušenosti jako já?
Děkuji a hezký den všem 🙂
já se řídím: přej a bude ti přáno 😀
@maggie_ jo, takhle jsem si představovala, že vyhraju v tombole lístky na fesťák..uplně jsem se viděla, jak vylosujou to číslo, já ho mam a jdu převzít cenu...a tak se taky stalo, jenže zrovna to číslo patřilo mezi lístky, který jsem hlídala kámošovi 😀 takže je třeba to pořádně vyladit 😀
@bonynka1981 tak na jednu stranu super, že je to ok 🙂 ještě tedy celiakie? pak už asi nic a jste kromě toho antifosfolipid. syndromu ok a chce to jen ten blbej čas.... jo, já si ještě vyžádala toxoplasmosu, sice nemáme doma kočku, ale někde jsem četla, že ji má třetina populace bez nutnosti být majitelem kočky... a ta prý taky způsobuje neplodnost či potraty.Ale já to měla neg. Pak už fakt nevím 🙂
@katty77 toxoplasmosu mám taky za sebou, celiakii taky, ještě mi schází chlamydie. Pak už taky fakt nevím ☹. Přítel se umělým metodám brání, chce to "postaru" 🙂. jenže čas běží a můj věk už není ok 😠
@bonynka1981 aha, tak to máte komplet... a proč to chce po staru? chlapi se hodně bojí prvních návštěv v caru, když si vzpomenu, jak se nechtělo mýmu manželovi... a on byl na spermiogramu?
@misina01_ No stalo, akorát asi o pár stránek nazpět 😉 Mám nepravidelný cyklus a ani jednou jsem MS po vysazení HA nedostala samovolně. Pokaždé jsem dostala tzv. "provokačku" aby se mi MS spustila.
Po třech injekcích jsem poté 37 dní špinila v kuse, takže dohromady a až po injekci opět rozjezd, takže dohromady 67DC - Byla to katastrofa 🙄 ....Po tom všem jsem dostala Utrogestan na srovnání cyklu a mám za sebou první měsíc dobrání....
Má rada? Určitě se s gynekologem/gynekoložkou poraď 😉
@bonynka1981_ Pravda 😉 všem vám přeju mimčo co nejdřív 😝 .... snad to pomůže 😀 bez ironie, už mám radost z každé z vás, které se to povede...
@upuska_ Teď co beru ten Utrogestan, tak přesně 28 dní, bez něj bych byla v hajzlu - doslova bez cenzur 😕 😠
@katty77 spermiogram 2x, už to že bere několik měsíců Clostilbegyt, je úspěch. Si dnes "rejpnul", že v laboratořích jsou "jen" lidi a nikdo není neomylný a dají mi tam cizí spermie 😀. Trdlo. Prej se nám to určitě do konce roku povede přirozeně....
@bonynka1981 taky si kolikrát říkám, co se tam v tom zákulisí děje a že bych nejraději na vše dohlížela, jako kdo mi zaručí, že když mi zavádí spermie při iui nebo při ivf oplodněná vajíčka, že v tom katetru opravdu něco je? 😀
@katty77 - Nemám to takhle pořád, koncem února jsem vysadila HA ☹ po 8 letech užívání. Dostala jsem začátkem března takovou menstruaci po vysazení a pak už nic. Pak až 3.5. po vyvolávačce lehké špinění, kontrola u MUDr., předepsán duphaston. Měřím bazálku a zapisuju, ale moc se v tom nevyznám. Po tom duphastonu to sice dostanu, ale podle ovu testů ovulaci vůbec nemám.. Už nevím, čím bych to srovnala. Ten kontryhel piju dost, kapu jeřáb, ode dneška mám brát 2x denně ten duphaston 10 dní a pak ho vysadit. Přijde MS, ale těžko říct, jestli další cyklus bude nějaké ovulace 😒 člověk už je fakt bezradnej a to jsem před nasazením HA měla naprosto pravidelný a ukázkový cyklus na den :(
@maggie: Já jsem dostala teď ten duphaston a mám před sebou 10 dní jeho braní ☹ spíš se obávám, že ta ovulace prostě nebude, nebo nechápu, proč mi ty testy pořád ukazují jen slabého ducha a dneska už ani to ne :(
@misina01 já si myslím, že je předčasné, abys byla takhle zoufalá, po HA to holkám trvalo i půl roku než se jim vše srovnalo... hlvu vzhůru, jestli si před HA neměla potíže, tak se to srovná, jen to tělu po těch jedech trvá.... vem si, že si 8 let potlačovala něco, co je tělu naprosto přirozený a teď chceš, aby to bylo zpět okamžitě... buď v klidu, pomocí léků to bude ok.... Ale až budeš u mudra, tak se ho zeptej, zda nemáš náznaky PCOS, pak ta ovulace bez pomoci opravdu přijít nemusí...
Určitě se na to zkusím optat 🙂 mám tam jít po dobrání duphastonu, po něm má přijít MS a hned mám přijít na rozepsání další várky duphastonu. Mám ho dvakrát denně po dobu 10 dnů. Asi je pravda, že se to srovnáná déle, jen jsem byla překvapená, přeci jen člověk si tak přeje, aby mi ta MS naskočila hned a ne takové potíže. Nedělal mi ani žádnou kontrolu, rovnou nasadil duphaston. Moje teploty viděl, zaznamenávám je, ale ovulace těžko říct, já ji z toho nepoznám a testy mi ji neukazují 😒
@maggie_ tak mě už ty pozitivní postoje za těch 17 neúspěšných měsíců asi trochu přešly... ☹ to víš že bych byla šťastná jak blecha, kdybych se už konečně dočkala, ale bojím se dalšího zklamání, tak s tím radši dopředu moc nepočítám a o to to potom bude hezčí překvapení.... 😉
Jo tak holka má asi štěstí 😀 dobrý no... to bych taky brala.... 😀 a jinak teda Já chci taky mimčo 😉 🙂
@misina01 on tě nevyšetřil a hned ti nasadil léky? to je zvláštní přístup... tak si příště to vyšetření vyžádej, pokud bys měla PCOS,tak je to patrné na UTZ, ale jsem si jistá, že ses prostě zatím ještě nesrovnala po HA a nic jiného v tom nebude... 😀 Jasně, že bys chtěla hned, aby ti vše naskočilo, věř, že tu není jediná snažilka, která by na něco netrpělivě nečekala, čekatelky na menstruaci, ovulaci, testování, kontroly, UTZ, apod jsme tady všechny do jedné 😀
@beruska1889_ Já tě chápu 😔 to se můžu se svými 8 měsící jít vycpat 😨 ...Ale uvidíš, že to dobře dopadne 😉
@maggie_ jo po 8 měsících jsem ještě byla vysmátá a plná pozitivního myšlení... 😉 v dobrý konec pořád ještě doufám... 😉 vždycky mi hodně pomůže přečíst si tady příběh nějakého páru, který to měl o dost těžší než my a nakonec se dočkali zdravého miminka... 😉 znám pár případů, kteří bylo dle lékařů neplodní a stejně mají vlastního potomka, někteří i 2 takže nic není definitivní a naděje je vždycky... 😉 to půjde... 🙂 musí!!! 😉
@beruska1889_ To je pravda, taky mám v okolí pár, který byl dokonce třikrát na umělém a smířila se s tím, že jim to po 5 letech nejde. A má zdravého půlročního synka 😉 jen doufám, že takhle daleko my nedojdeme 😔

@maggie_ ahojky, testovala jsem a duchovalo to, ale pak jsem si udělala digitál a jedno velké mínus...je sice fakt, že má citlivost 25, takže na něj mohlo být brzy, ale obávám se, že duchové u těch druhých testů by se ukázaly, i kdyby to počůral manžel... Navíc nijak nesílí, tudíž to považuji za náš obvyklý měsíc, tedy měsíc, kdy se opět nezadařilo... ale v červnu půjdeme na IUI znovu... 🙂