Potrat ve 14, jak zjistí jméno přítele?
Dobrý den, je mi 14 let a už pár dní se mi odkládá menstruace, chtěla bych se zeptat, kdybych náhodou musela jít na potrat, tak jak tam zjistí jméno přítele, popř. Když jim ho neřeknu, mohl by z toho být problém? (Příteli je 16)
Ja jsem taky 84. rocnik a az v 17 a pul a tydnu 😀 ve 14 by me to nenapadlo ani. Teda ne s nekym :D
Jak uz rekly holky doktor to musí nahlásit. Dej sem aspoň vědět jak si s tím testem dopadla..
Jinak my meli holku na stredni, co ve 12 chodila s 18letym... a jsou spolu dodnes, maji tri deti a vetsi slusnaky neznam 🙂
@andreasustrova mozna ma, ale kdyz nebeha, tak rvanim, bitim a zakazy fakt nic nevyresis. Ja fakt nevim jak vy, ale ja jsem byla ve ctrnacti uz hodne zvedava a masturbovala jsem jak o zavod. Prvni dotyky s klukem v patnacti, sex v sestnacti. Ale tu sexualitu uz jsem proste v sobe mela.
@sisstin Sestřenice od 14 let chodí s klukem ( má 23 a čekají mimi ) ... Ale kolik takových je? Hrstka a většinou to dopadne špatně.
@beetlejuice1666 ja ji nemam dodnes 😂Podle me to bid clovek v sobe ma nebo ne 🙂
@sisstin prave, s nekym ty hormony mlati driv, s nekym pozdeji a s nekym nakonec skoro vubec. Jsem presvedcena o tom, ze kdyz se dite s timhle sveri rodicum, duveruje jim. A znicit tu duveru? Strasna skoda...
@beetlejuice1666 noo tezko rict... Zde by to bylo asi na delsi diskuzi. Ale u tzv neprizpusobivych( nejen) Romu jsem o brzkem zahajeni sexualniho zivota presvedcena. Ale nechci zabihat do rasovych rozdilu. 🙂
@panickatlamicka Tak u teto mensiny je to asi celkem bezne, to nas pravdu 😉)
Ja teda nevím, děvčata, ale slečnu bych zbytečně neodsuzovala. První sexuální zkušenost mám ze 13 (tyden před 14), o panenství jsem přišla v deváté třídě (v 15). Rozhodne!!! toho nelituji. Ačkoli si už o mem prvním myslím, ze je blb, navíc byl o 17 let starší, tak dodnes vím, ze mě miloval a já jeho taky. Pal se ten vztah rozpadl, ale to už je o něčem jiném... každopádně když se vrátím v čase, tak ano, byla jsem dostatečně uvědomělá s tím, co dělám a ano, chtěla jsem o panenství přijít už ve 14 s kamarádem (taky starší, já si s mladšími stejně nerozumím) a neudělala jsem to jen kvůli strachu z bolesti. A jak znám mého současného partnera, tak sebe... no když bude dcera v 15 soulozit, tak s tím stejně nic neudělám. A kdyby přišla, že je těhotná (po 15 roce), tak bych ji na potrat rozhodne nehnala. Do těch 15 bych ovšem musela nést následky... matka na mě pozor dávala a stejně se tam skulinka našla (soustředění, tábor...)
@mississka11 Muj prvni sex byl v sestnacti, s tim klukem jsem pak chodila dalsi tri roky a dodnes jsme opravdu pratele, co spolu chodi na pivo. Take toho nelituju. Ale podle nekterych bych byla jiste "kaca", co by doma dostala na pr.el.
@beetlejuice1666 no já jsem byla ta, co za to dostala půlročního zaracha a totální výprask. A bylo to k něčemu? Nebylo. Našel se čas i cestou z/do školy, navíc babička občas "procházku" povolila. (Matka mě zpráskala, ale bydlela jsem u babičky). A zakázané ovoce chutná nejvíc, takže po rozpadu toho vztahu (kvůli tomu zákazu a kvůli tomu, že mu matka udělala ostudu, kde mohla-malomesto) jsem pak soulozila s kde kým/prázdniny u táty, tábor... zakázané ovoce holt chutná nejvíc. Jo... navíc to byli vesměs kamarádi. V 16/17 jsem začala hulit trávu, chodit na brigády do hospody, chlastat... ( z toho jsem už naštěstí vyrostla) a placená zabava byla mimo naše možnosti (za trávu a chlast jsem nikdy neplatila, ani to nebylo podmíněno sexem). Ale holt nuda je nuda. Na to, ze jsem půl víkendu strávila v práci a ve škole, kam jsem 40 km dojizdela, jsem měla nulovou absenci a několikrát vyznamenání, pak VŠ... a stejně... 😅😬 to není návod, jen popis, jak jsem to měla já 😀
@sisstin Ja jsem rocnik 78 a ve 14 tedy mely.sexualni zkusenost 2'holky ze tridy a ani na gymplu to nebyla zadna sodoma gomora, asi tak 5 holek ze tridy plny zenskych.
@beetlejuice1666 Ja bych tedy dceru prerazila nez bych ji platila antikoncepci. Tahle benevolentni vychova podle me rozhodne neprospiva.
@beetlejuice1666
@mississka11 Zajimave je, ze na sex jsou podle vas holky ve 14 vyspele dost. Tak je zajimave proc nejsou dost vyspele na plnou odpovednost ve smyslu vsech zakonu.
@ilonne já jsem ale nikde neuvedla, ze je to správně.
@mississka11 Jasne. Omlouvam se.
@ilonne v pohodě. Naopak-pokud jsou děti natolik vyspělé, že můžou souložit, měly by nést i odpovědnost.
Já třeba nikdy nikde nekradla, nerabovala, netušila noční klid... byla jsem ve svém smyslu "spořádaný" občan.
@ilonne tak my zrovna benevolentni vychovu nemeli a segra stejne uz ve 14...
@panickatlamicka taky jsem neměla benevolentní výchovu. Spis bych svou matku označila jako slabě despotickou. A stejně...
@mississka11 ja svoji za hystericko😂
@ilonne mela jsem hodne benevolentni vychovu. Mela jsem prava, ale i povinnosti a nikdy jsem nesla za limity. At se to tykalo promiskuity, drog... vzdy jsem mela k nasim duveru, sverovala jsem se jim se vsim. A oni nervali, nemlatili, nezakazovali. Apelovali na zodpovednost a rozum. Vedeli, ze chodim na pivo, vedeli, ze si obcas dam cigo nebo brcko. Ale rekli mi, ze kdyz je zklamu tim, ze pujdu za hranu, bude kasarnik. Fungovalo to. Vychodila jsem uspesne gympl, odpromovala na vysoke bez problemu. Rodice jsou pro me spus kamaradi. Dnes je mi uz dost pres tricet, sama mam rodinu a mame fajn vztah.
@beetlejuice1666 ja kourila i s mamkou v kuchyni. Dneska jsem 11 let nekurak a vubec me to nelaka. To samy trava, s mamou jsme si jednou daly asi v mych 18, dal me nenapadlo to nikdy zkouset. Alkohol, jo opila jsem se hodnekrat, i v 15, nasi mi rekli, at si to vyzeru tu kocovinu. Od 20 jsem spos putka domaci :D
... tak nevím... Mám 17-ti letou dceru, která má velkou spoustu koníčků a zálib, žije velmi aktivně a společensky, vše stavíme na důvěře a na plnění daného slova, vždy příjde domů naprosto přesně, nepije ani nekouří (protože jí to prostě nechutná a nevoní...), kluků se kolem hasičského sportu, sboru i kapely motá víc než dost a NIC...
Jestli ona nakonec není nějaká opožděná nebo co...😇
@sisstin a to je ono, rikam tomu rizene experimentovani ditete s vecmi dospelych. Rodic ma prehled, trochu povoli retez, ale neboji se ho pritahnout, kdyby se to vymykalo z rukou. Taky jsem si pak v osmnacti s nasima dala brcko. Bavilo nas to vsechny 😉 Mela jsem dready, barevne vlasy... proste sranda puberta. Ale dnes jsem uz uplne normalni mama od rodiny 😉
@maybe72 opozdena urcite neni... 😉 Budte radi, ze mate doma andela a ne pubertaka jako jsem byla ja 😉
@beetlejuice1666 ...ale ona fakt není anděl, pubertou si prošla a vzhledem k tomu, že musí už 4 roky nosit celotělový korzet, byly to nejnáročnější čtyři roky mého života... ale ustály jsme to, věříme si a je to pro nás obě důležité, abychom tu důvěru udržely i dál
v tvým věku a ještě x let potom jsem ji měla jenom na čurání. Čekala jsem na toho pravýho a to je teď můj manžel a máme dítě plánované. Ty kačo pitomá.

@panickatlamicka nemyslim si, ze by byl brzky sex vazany na spolecenskou ci vzdelanostni vrstvu. Spis zalezi na okolnostech, zvedavosti a tom, kdo koho potka... nebo ne?