Přitel mi chce vzít miminko

luci_nka17
1. říj 2017

Dobrý Den můj bejvalej přitel mi vyhrožuje že mi vezme mojí malou dcerku😳 Jsem v 5měsíci těhotenství..strašne se bojim že mi malou vezme...:(

elvira
1. říj 2017

Je to hajzl, že tě dokáže v těhotenství takto deptat. Na druhou stranu - ví, kam se strefit - jsi těhotná, citlivá a nejvíc tě zabolí, když ti bude chtít šáhnout na dítě...
Neboj se ničeho - aby ti vzal dítě, musela by ses nestarat, pít atd. - předpokládám, že do této skupiny nepatříš. Mimoto - pokud matka kojí,je to nenahraditelné, tudíž by ti ji těžko vzali. A další věc - opravdu hodláš uvést jeho jako otce, když dělá takový bordel? Není lepší oželet těch pár usmolených kaček, ale nebude na ni mít žádný právní nárok?

radulka57
1. říj 2017

@luci_nka17 a on je její biologicky otec predpokladam, pokud ho neuvedeš jako otce, stejně asi si udělá test otcovstvi a může pak požadovat stýkaní s dcerou, což je pěkne na prd! Nezbývá než se domluvit v klidu.

guinea
1. říj 2017

@luci_nka17 Kolik je ti let a odkud jsi? Myslím že by nebylo od věci rovnou se poradit s právníkem. On ti řekne, jak postupovat.
Taky si nemyslím, že by ti to dítě mohl jen tak vzít, ale jsem pro preventivní opatření, než pak litovat. Jako asi před rokem se manželé pohádali a chlap vzal několikadenní miminko a odjel. Našla ho až policie až po půl dni, a bohužel - protože byl otec dítěte a nijak mu neubližoval, nemohlo to být klasifikováno jako únos ani nic jiného. Nestraším, jen říkám, lepší je se rovnou připravit.

luci_nka17
autor
1. říj 2017

@guinea je mi 20 a bydlim v chomutove...vubec nevim zda ho mam napsat jako otce...neustale mi vyhrozuje ze mi malou sebere a ja se strasne bojim.

guinea
1. říj 2017

@luci_nka17 Naprosto chápu že se bojíš. A právě proto aby ses mohla hodit do klidu, podnikni kroky. Zkus si najít např. místní Bílý kruh bezpeční nebo nějakou podobnou neziskovou organizaci, a spoj se s nimi. Oni mají své bezplatné právníky, kteří ti poradí, co přesně dělat. Napadá mne, že to bude třeba jít rovnou na OSPOD a poradit se s nimi, jestli nepožádat rovnou o předběžné opatření - výhradní svěření do péče (i když nevím, jestli se to vůbec dělá u dítěte, které se ještě nenarodilo). Jakmile se o tom problému pobavíš, uvidíš že se ti hodně uleví. Ona je otázka, jestli to co říká tvůj bývalý přítel nelze klasifikovat jako vyhrožování, a obrátit se rovnou na Policii ČR. Jakmile bude mít panáček tenhle druh zánamů, pochybuju že by někdy v budoucnu dostal dítě třeba do střídavé péče.
Takže - neboj se, ale konej!!!

luci_nka17
autor
1. říj 2017

@guinea ja mam vsechny zpravy jak mi vezme malou...mam i video kde mi nadava...mam na nej hodne veci...ja se jen bojim ze mi dal bude vyhrozovat

lmartinkova85
1. říj 2017

Nemůže ti ji vzít, jen vyhrožuje, buď v klidu pokud budeš kojit nemuze si ji vzít ani na noc... ze začátku vůbec ze...co by s ni delal...prsa nema 😉 Me chlap taky vyhrožoval jak jsme se rozchazeli ze si malého nechá bla bla přistoupila jsem na stridavku a nakonec to nechtěl...byli to jen silné kecy..

tulikiss
1. říj 2017

@luci_nka17 tak s timhle se ti na Policii urcite vysmejou, to ze otec ditete rika, ze ti ji vezme a bude ji chtit do sve vyhradni pece rozhodne nelze brat jako vyhrozovani. OSPOD nic resit nebude, dite pro ne pravne neexistuje, proste nejde vydat zadne predbezne opatreni na dite ktere se jeste nenarodilo. jedina rada je ignorovat ho, zmenit si cislo a at si keca co chce. male dite pak stejne nedostane do sve pece, jedine ceho dosahne alespon do roku ditete budou navstevy. navic vetsinou jenom chlapy vyhrozujou a pak se ani k diteti nehlasi. do porodu jeste nejaky cas je, tak snad si do te doby najde jinou a bude mit jiny starosti nez prudit byvalku.

luci_nka17
autor
1. říj 2017

@tulikiss on pry chce porad me..pry jinou nechce...kamosce furt pise jak se mam atd..

guinea
1. říj 2017

@luci_nka17 Určitě se poraď s tím právníkem, a hned budeš chytřejší.

lucyp13
1. říj 2017

Když ho neuvedes jako otce tak ti nic vzít nemuze..btw. Láska vypadá jinak...

kristyn.g
1. říj 2017

@luci_nka17 mě přijde že vyhrožuje asi si myslí že se k němu kvuli tomu vrátíš... snad ho to do porodu přejde, já bych ho neuvedla jako otce, kdyby náhodou se polepšil tak se to dá doplnit i pak

maii
1. říj 2017

@luci_nka17 jak pise @tulikiss, zmen si cislo a snaz se ho ignorovat. Tyhle kecy o tom, jak te ma rad a jinou nechce, kdyz je schopny ti vyhrozovat a nadavat, to je akorat znak manipulatora. Chvilku vyhrozuje, chvilku te desne miluje, chvilku breci... Tohle proste clovek, ktery te skutecne miluje a nejen chce z duvodu nejake svoji psychopatie vydirat a ovladat, nikdy nerekne.

Hlavne se s nim nedavej dohromady - a rozmysli si otazku otcovstvi, vsechna pro a proti, a to nejen z pohledu tebe jako matky (tj. penize, pomoc s rodicovstvim, rozhodovani o diteti) ale i z pohledu dcery. Jo, je super mit oba rodice, ale fakt se chces po zbytek zivota bat za vas obe, co si zase na vas dve vymysli? To radsi milujici maminku, klid, babicku, a casem mozna noveho strejdu/tatu...

V tuhle chvili se na nej proste vykasli, ignoruj ho, zablokuj na soc. sitich, proste nekomunikuj, rekni, ze se ozves pozdeji, a ze vyhrozovat takhle tehotne zene je fakt slabosske.

janablizka
1. říj 2017

@luci_nka17 Pokud máš důkazy a video nahlas vše na policii oni si sním poradí.

luci_nka17
autor
3. říj 2017

Mam video ja rika at jdu do p... A jak mi vcera vyhrozoval ze me uda..a ja mam strach...jeste do toho namocil moji bejvalou nej kamosku...a ta mu chce pomoct mi vzit malou...

guinea
3. říj 2017

@luci_nka17 Na nic nečekej a jdi na policii! Zároveň zkontaktuj Bílý kruh bezpečí, buď ti poskytnou bezplatnou právní pomoc, a nebo tě odkážou někam jinam, kde ti pomůžou. Už jsme ti poradili, ale teď musíš jednat, vypisováním na Koníkovi už víc nezískáš!!!
Držím moc palce a hned jak uděláš nějaké kroky, dej vědět jak to pokračuje!

blahova_andrea
3. říj 2017

@luci_nka17 sama ho jako otce ani napsat nemůžeš. pokud nejste manželé, tak je potřeba, aby jste se oba dostavili na matriku a sepsali prohlášení o otcovství a domluvu o příjmení dítěte. pokud toto neuděláte, tak je automaticky dítě s tvým příjmením a nemá v kolonce otec nikoho napsaného. druhou otázkou pak je, jestli teď jen vyhrožuje a dělá zle a ve skutečnosti o dítě nestojí a bude pak rád, že má klid nebo jestli nechá otcovství soudně určit, nechá se zapsat do rl a pak tedy bude mít práva i povinnosti.

blahova_andrea
3. říj 2017

@luci_nka17 a za co vyhrožuje, že tě udá?

luci_nka17
autor
3. říj 2017

@blahova_andrea rika ze me uda na socialku...mam videa jak nadava..

blahova_andrea
3. říj 2017

@luci_nka17 no ale udá tě za co? co jsi jako podle něj provedla, že má pocit, že tě má za co udat? to mi hlava nebere 😀

luci_nka17
autor
3. říj 2017

@blahova_andrea pry sem se mela rezat 😂

tulikiss
3. říj 2017

@luci_nka17 nejak nechapu co by chtel hlasit na socialku, ty uz si dospela tak s tebou socialka nic resit nebude a dite neni na svete, tak nemaji nejak co resit 😀. je fakt komik, je videt ze jenom vyhrozuje a blbe placa a ani si o tom nic nezjistil. takze hlavne klid a ignorovat tyhle kecy.

luci_nka17
autor
3. říj 2017

Ja fakt nevim co mam delat..bojim se strasne

luci_nka17
autor
3. říj 2017

Ted se mi udelalo strasne zle mota se mi hlava.. Bojim se z ceho to muze byt?

verinikki
3. říj 2017

To ti tady už řekly jiné maminky. Tak nebeč a něco hned zítra udělej - bílý kruh s právníky a tam řeknou co a jak dál.

blahova_andrea
3. říj 2017

@luci_nka17 z nervů děvče. holky ti radí dobře. změň si číslo, odstřihni se a užij si v klidu zbytek těhotenství. nic víc teď stejně udělat nemůžeš. bát se nemusíš, zatím na tebe nemá jak. no a po porodu se uvidí, jakej je to hrdina. v naprosté většině případů jsou toto jen silácké řečičky, útoky, vydírání, zastrašování, ale když to žena přežije, tak je pak klid. většina mužů fakt nestojí o to být plnohodnotnou maminkou a ve většině případů to fakt ani není legálně možné 😉

lennus
3. říj 2017

@luci_nka17 Ze stresu. Zažaloala bych ho za stalking, můžeš se poradit s policií či v nějaké poradně. Nemůže ti dítě vzít jen tak, pokud se o ni dobře staráš.

maii
3. říj 2017

Pokud ti je jinak ok, nehroutis se, tak na nej kasli. 95% manipulatoru to vzda, kdyz na obet ztrati kontakt. Vymen si to cislo, zablokuj ho a dej tomu 2 tydny. Jestli bude prudit i tak, tak zajdi v klidu na policii. Tohle mas delat, tohle a udelej si caj s medem na nervy.

luci_nka17
autor
3. říj 2017

Ja se ho totiz bojim...ted moje bejvala nejlepsi kamoska mi taky nadava pritom sem ji ani jeji rodine nepsala..myslite si ze ji mam nahlasit..ja se bojim jak jeho tak ji drzi tptiz spolumm

maii
4. říj 2017

Ale tim udrzovanim kontaktu, tim mu das sanci te deptat. Vykasli se na oba, zmen si cislo a dychej. S takovyma hovadama se nena cenu bavit, cim dyl jim das moznost, tim to bude horsi. Co ti jako muze udelat? Nahlasit? Tak at. Stejne to jsou kecy. Zmen si cislo a jestli budou pokracovat, jdi na policii.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru