Příznaky těhotenství s jiným mužem, než je otec mých dětí
Ahoj, nevím, do které kategorie bych zařadila dotaz, tak prosím o schovívavost ... 🙂
S bývalým manželem mám dvě děti (10 a 7) a obě těhotenství probíhala stejně: napětí v prsou, vynechání MS a rostoucí bříško. Při prvním, jsem v 1. trimestru usnula úderem 20. hodiny a vzbudila se v 1 po půlnoci a do rána si četla. A byla jsem línější (já, sportovec 😀 ). U 2. těhotenství jsem byla aktivní až moc, ze zahrádky mě vyháněli odpočinout, na dětském karnevalu jsem se starší dcerou trsala v 6. měsíci těhu ... Porody byly stejné: v termínu, postupně odcházela voda a po několika málo hodinách porod.
Teď mám přítele a chceme mimi, a moje otázka zní: budou příznaky těhu a průběh porodu stejné nebo jiné? Závisí to na jen na fyziologii ženy nebo do toho budou "kecat" i geny nového partnera? 😉
Těhotná jsem nebyla, ale z logiky věci mi vychází, že tohle Vám asi nikdo online (a vlastně ani naživo) fakt nepoví 😀 Zažila jste dvě těhotenství se stejným tatínkem. Obě těhotenství byla úplně jiná, každé dítě je jiné, tělo se mění, věk se mění, podmínky jsou jiné. Tohle tu přeci nikdo nemůže vědět, ani doktor vám tohle nepoví, natož někdo imaginárně přes net 🙂
A příznaky jste měla jiné?
Tohle je fakt ujeta otázka 😅
Začínám se obávat, že moje sestry nejsou moje sestry, podle toho, jak to mamka popisovala :D
Taky me prijde, ze ta otazka je hooodne irelevantni( prastena). Zeptejte se na genetice, ale stejne je to blbost. Kdyz Vam nekdo odpovi ANO co s tim a kdyz Vam odpovi NE, tak take co s tou odpovedi budete delat???!!!
Ja myslim, ze urcite priznaky, jako napr. vynechani MS a rostouci brisko, by se mohly opakovat.
Otazka se muze zdat ujeta a silena ale kdyz se nad tim poradne zamyslim tak zakladatelku docela chapu. Kdyz muzou geny muze co splodi to ditko ovlivnovat genetiku atd tak urcite i mohou ovlivnit prubeh tehotenstvi a porodu..
Co na to řict.... 😀 prostě jak se piše vyše,každe těhotenstvi je jine a je jedno s kym to čekate...
Tak třeba ti teď MS nevynechá a bříško růst nebude 😀.
Tak to je otázka za zlatého bludistaka 😅👍
🙏🙏🙏
Když se nad tou otázkou zamyslím, tak mi přijde jako úplně v pohodě. Jsem přesvědčena, že lékař či biolog na ni dokáže odpovědět, protože ví anebo si dokáže ve zdrojích vyhledat detaily k této problematice. Jasně, že je každé těhotenství jiné, ale proč? Co vsechno ho ovlivňuje?
Britney a sunny8 díky za pochopení.
Ostatní asi NEPOCHOPILY podstatu mého dotazu. Jinak parádní přivítání nováčka do diskuze, vřelé díky.
Myslím si, že jsou tady docela ujetější otázky typu: vidíte tu čárku na testu taky a jsem v tom nebo ne??
@sunny8 Já jsem zase přesvědčená, že biolog, natož pak ,,jen" lékař na tuto otázku odpovědět dokáže jen tak, že se nedají dopředu říct příznaky těhotenství a průběh porodu. Nevím, kde by si vyhledali detaily k této problematice. Vždyť třeba takové těhotenské nevolnosti ani nejsou vědecky probádány tak, aby se dalo s jistotou tvrdit čím jsou způsobené. Všeobecně se má za to, že za to může hladina hCG, ale nikdy to nebylo jednoznačně potvrzeno/vyvráceno. Jedním z důvodů je, že není (minimálně) etické nějak více zkoumat a dělat pokusy na těhotných.
Myslím, že je to otázka spíš na věštkyni a ne na odborníky..
luj89 Hm, ale studie na těhotných se dělají a ne málo, taky jsem byla v jedné zapojena,moc nerozumím tomu, že by to mělo být neetické. Vědecke studie jsou v odborných casopisech/na serverech (a není jich malo) a výzkumných metod je nespočet. Průběh porodu se přeci odhaduje (viz naplánované CS, kde je snaha eliminovat problémy, které by mohly být při přirozeném porodu) a vychází to z nějakých zkušenosti/vyzkumu. Věřím, že i těhotenským nevolnostem byla věnována nějaká studie nebo grant. Ono ne vše, co se vybada vejde ve vseobecne povědomí, toho je naopak minimum. A nakonec lékař zná téma těhotenství podstatne detailněji než lajcka veřejnost, takže se k takovéto problematice dokáže lépe vyjádřit, případně dohledat info. Nicméně toto je odklon od původního tématu.
Není nic jednoduššího, než se svého doktora zeptat. Dám ruku do ohně za to, že vám řekne, že on vůbec netuší, jak to bude probíhat. Může předpokládat, ale nikdy vám neřekne nic na 100%. Kdyby tyto věci věděl, asi by se neděly akutní císaři a další komplikace. A jsem si jistá, že stejnou odpověď bude mít i genetik.
@sunny8 Nikde jsem nepsala, že se studie na těhotných nedělají vůbec, ale v mnoha případech je to neproveditelné právě kvůli té etice a zákonům. Píšeš to správně - průběh porodu se ODHADUJE, rozhodně ale ne podle otce dítěte... Stále tady ještě máme ty neplánované císaře... Určitě těhot. nevolnostem bylo věnovaných více studií, ale není mi známá žádná, kde by se došlo k jednoznačnému výsledku.
luj89 nikde jsem neuvedla, že jsi psala, že se výzkum na těhotných nedělá 😉 nicméně mohla bych se zeptat, jaké neetické výzkumy máš na mysli a v čem bývá legislativní bariéra? Obrovské množství informací se dá zjistit z krve, a pokud se podepíše před odberem/vyšetřením souhlas s použitím materiálu pro konkrétní vyzkum,tak by neměl být legislativní problém. V tvém předchozím komentáři jsou další informace, na které ale nebudu reagovat, protože by to nikam nevedlo, jen by se komunikace zacyklila a zbytečně bychom marnily čas. Těhotenství a porod jsou náročné procesy, do kterých vstupuje obrovské množství promennych poté, co se spojí mužská a ženská pohlavní buňka...
@sunny8 Můžeš si prostudovat zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech). Neetické je například testování léků na těhotných - vychází se zejm. z testů na zvířatech. Já si stojím za tím, že se dopředu nedá přesně říct jak bude probíhat těhotenství a porod. Tím tuhle debatu končím, protože se asi neshodneme.
Sabeja. ... tak já muzu přidat osobní zkušenost. ...
mam děti tři. .
První dvě s ex manželem. ..Třetí s nynějším manželem.
Naprosto ti rozumím a ja teda s nynějším mužem měla nejnáročnější těhotenství. ...
První těhu (holka)nevolnosti zacli cca kolem 6 tt a trv a li tak do 10 tt. Nevolnost spis večer. Nechutenství. Zvracela jsem ,ale ne nějak moc.
Porod praskla voda. Bolesti postupně. Narozena 5.30h ráno. 30 50 g.
Druhe těhu(kluk)otěhotnění v 9m dcerky..nevolnost menší. Zvracela jsem minimalne. Chute Jine než u dcery. .
od 28tt ale hrozil předčasný porod. .. musela jsem psal jen ležet.
Samotný porod odešla zátka. Druhy den ráno se narodil v 5 . 15 .3130 g. Bolesti se dali v klidu zvládnout. .otevřena rychle. Porod rychlý.
Třetí těhu. . Holka.
Nevolnost od 6 tt do 18 tt.
Zvracení ráno. Odpoledne. Večer. Všechno mi smrdelo. Nechutenství. Vadili mi pachy. Nemohla jsem ani vařit. ..
od 20 tt jsem měla hrozne migrény. .. pak zase záněty nad zubem. ..
no a chute jako u holky první. .ovoce a sladkosti.. ale jelikož je tatínek masozrout tak i maso. . Což Já moc nejím. . Ale v těhu s ni jsem ho snědla. ..😉
Porod po termínu. Vyvolavany. Bolesti jako prase. .. bylo to štve rychlý. . Ale už nikdy vic vyvolavany porod.
narodila se 13.23 a vazila 3630 g
Takže za mě ANO. JINÝ TATÍNEK JINE TĚHOTENSTVÍ.
i moje ségry říkali, se nediv. . Jine semínko od jiného zahradníka😀
urcite jiny tatinek, jine tehu, ale jake, to Ti nepovime 🙂 treba jen v tech genech miminka 🙂 vidis sama na sobe, ze prvni dve tehu mely stejneho otce a byly jine...
holky se do tebe pustily, ale ony to tak nemysli. chapu Tvou otazku, ale odpovedet se na ni neda, jen zkusenosti tech, co tim prosly. ja mela na kazde dve deti jineho tatinka a byly si podobne prvni se ctvrtym tehu a druhe se tretim 🙂 takze toto moc neres... mozna je pak dulezita jeste psychika a starosti se starsimi detmi navic 🙂 a chovani a podpora jineho muze 🙂
@luj89 Necerti se, kazda mluvime o necem jinem... celou dobu mluvim o vyzkumu a studiich konkretni diagnozy anebo zdravotniho stavu, kdezto ty o klinickem vyzkumu leku - jak vidis, kazda jsme uplne nekde jinde, takze v tomto se z logiky veci opravdu shodnout nemuzeme 😉 No aspon je mi uz jasny, cos myslela. Souhlasim, ze se neda dopredu rict, jak tehotenstvi a porod pobezi a nikdy jsem proti tomuto tvrzeni nebyla. Je to zkratka faze zivota, kdy dopredu nevis, jak probehne, dokud to neodzijes, a pokud se vyskytnou nejake problemy, tak stoji za to je pochopit (zjistit proc/pricinu) a potom se jim muze celit.
.
Zas tak ujeté mi to nepřijde, ale pominula bych ty obecné priznaky jako zvracení, bolest prsou, precitlivelost,...a zaměřila se více na fyziologii. Například dítě s jiným mužem, tak samozřejmě jiný plod. Například výška, délka, váha prenatálně. Nebo povaha, jestli je klidnější nebo naopak.
Tak já mám 4 děti, pozor se stejným mužem😉 a každé tehu bylo jiné...i porody a každé dítě se jinak chovalo.v bříšku a má jinou povahu, i teď páté je jiné...takže babo raď😉

Já myslím, že každé těhotenství je jiné,ja tedy mám dvě děti se stejnym mužem a každé probihalo úplne jinak...