Silná menstruace a pozitivní test. Co to znamená?
Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Měla jsem 18 dní zpoždění menstruace, pozitivní test a menstruace (silná včetně sráženin nebo jak mám napsat se dostavilav úterý a trvala do pátku). Na gynekologii nic vidět nebylo před menstruaci a nyní jsem si udělala test a nevím co si myslet. Prosím o vaše zkušenosti. 🙏🙏 Jedná se stále o zbytkové HCG? Nebo co se to děje mám strach z mimoděložního těhotenství. Bolesti žádné nemám.

Tak zítra musím ihned do nemocnice HCG mám 2800. Mám hroznej strach. Nejspíš to bude opravdu mimoděložní a nikdo neví kde to je.
Mela jsem 1000 potom 2.den 3050 ! A porad nevideli ani nic v nemocnici!!!
Dalsi den uz videli - to uz muselo byt tak 6000 ...
@veronicka89 nádhera máte velké štěstí já mám strašný strach hrozně se bojím co mě čeká. Jedu do Bohunic v Brně a strasne se bojím
@pe90tra Jen mě překvapuje, že MUDr byla stále tak vlažná, co se týče Vaší kontroly. V nemocnici mají lepší mašiny, vše zkontrolují a uvidí se. A někdy se taky stane zázrak: zrovna já jsem byla na ambulanci se slečnou, která se dle dr. chystala právě na zákrok kvůli podezření na mimoděložní a pak jsem ji slyšela volat mamce, že na uzv den předtím dr nic v děloze neviděla a byla sis koro jistá mimoděložním a tady v nemocnici se náhle ukázal krásný zárodek a vše je v děloze a v pořádku.
I tak to může dopadnout!
@pe90tra tsk jak jsem zde k duchum a vsemu skepticka tak u tebe msm nejaky jiny pocit...myslim ze to bude dobry 🙂
Drzim tim palce ...
A kdyby nebylo dobry treba vyl duvod proc to odeslo nebo se neuchytilo dele...
Uvidid
@helen_h u me nevideli nic ani pri 3050 hcg na super pristroji ...
@veronicka89 dáváte mě naději budu bojovat a doufat. Ale i hrozný strach mám moc si přeji aby se ukázalo moc moc každý den pak dám informace jak to probíhá. Prosím držete mě pěsti
@helen_h Gynekoložka mě ani neposlala na krev. Objednala jsem se sama a lhala jsem že mě tam posílá. Když mě dneska vyšetřovala řekla že nic nevidí a já se jí stále snažila ukazovat fotky testů jak je mám pozitivní. Ona vůbec neměla ani zájem se podívat. Jen říkala že to bude zbytkové. Tak jsem se hned hlásila že chci jít také zítra na krev a ona že to není potřeba. A pak tyhle výsledky a jediný co řeka že zítra musím do nemocnice ani nepopsala nic co se může šat co mám hlídat co můžu a nemůžu dělat. Jediné informace čerpám tady z příspěvků. A doufám že v nemocnici mě budou vše říkat.
@veronicka89 Věřím, může se stát, i když přes 3 tis jednotek, to už je opravdu co říct.
Tady pokud by bylo těhu prosperující, může další den být zase více jednotek a třeba to zítra bude taková zlomová návštěva ;)
@pe90tra Jinak ten postup gynekoložky mi opravdu nepřijde v pořádku; vědět, že bylo krvácení a po týdnu je silný test, nevidět nález v děloze a nezkontrolovat ani hcg z krve...? U mě když bylo 1500 jednotek a na uzv také nic moc nález, tak mě dr. zval hned za 2 dny na kontrolu, znovu s výsledky z krve, bylo vidět, jak chce být obezřetný, aby to nebylo mimoděložní. (Plus i na začátku chtěl ty odběry pro potvrzení, že hcg roste.)
@pe90tra nebojujte .vyckejte vse ma svuj duvod . Treba byl vacek zivota neschopny a odesel treba bude mimi ;)
@lencaa11 nechali si mě na jeden den v nemocnici aby mě případně udělali testy na operaci. Dnes mě pustili domů s tím že musím zítra na krev zda HCG bude klesat že potřebuji hodnoty ob dva dny a že své laboratoře. Pokud by nekleslo tak bych musela na operaci pokud bude klesat tak nebudu muset, že by se jednalo o zbytkové HCG po potratu. Každopádně úplně jiný přístup v nemocnici jsem byla spokojená všechno mě říkali o všem jsem byla informována ne jak u své gynekoložky tam jak nesplňují že je vše tak jak má být tak úplně selhala v mojich očekávání. V nemocnici doktorky ať jim sdělím hodnoty HCG jaký jsem měla a já sem byla jen jednou na začátku a po té menstruaci kdy sem se sama objednala na moje testy nebrala zřetel vůbec. Jediny co pro ni je směrodytný je ultrazvuk.
@lencaa11 na ultrazvuku nebylo nic vidět. Odebrali mě krev na HCG kde byla hodnota o něco nižší než výsledky z laboratoře kde je gynekoložka. Ale že to nemůžou považovat jako za pokles protože každá laboratoř dělá jinak ty rozbory proto bude pro ně směrodatné až odběry z neděle dopoledne když budou mít už svoji počáteční hodnotu a pak zase hodnotu doufám že klesající. Případně když by neklesala tak bych musela na sál 😪 Jinak bolesti ani krvácení žádné nemám. Člověk si přeje aby našel na těhotenském testu 2 čárky a rostlo mu HCG a já si teď přeji pravý opak je to hrůza.
Už mám po operaci jednalo se o mimoděložní těhotenství 😪 Odstraňen vejcovod 😪
@lencaa11 potřebovali hodnoty které jsem pro ně neměla protože na gyndě mě nic nedělala. Na odběry jsem se nahlásila sama na to že mám testy pozitivní ani nereagovala. Pak v neděli hned ráno odběry HCG kde byl slabý pokles o 300 jednotek tedy 2500 a to pri potratu musí klesat údajně rychleji. Hned mě vzali na ultrazvuk 2doktorky nic nevidely. Až pak další 3ti co došel našel a hned na sál.
@helen_h přesně tak nešlo nic vidět na ultrazvuku mě mělo nejmíň 5 doktorů až pak dalšímu se povedlo najít. Ale i tak podle mě jak se jim nelíbily hodnoty tak jdou a hledají v břiše přímo při operaci. Už věděli že hodnoty HCG mě klesají pomalu a že to není potrat takový jak by měl být.
@pe90tra od takové lékařky bych běžela jak by mi nohy stačily v té nemocnici si vás taky mohli nechat na pozorování právě toho HCG je to takové že ano z jednoho odběru nejde hned říct je to dobrý / špatný ale vyloučit to měli utrazvuk a hlavně dobrý lékař vidí i nic dulezite je že jste teď už v pořádku a hlavně odpočívat ☘️☘️

@kkacca Aspoň výsledky řeknou, jestli je hcg nad 1000 jednotek, kdy by měl ultrazvuk ukazovat nález, pokud jsou pod 1000 po více než týdnu od pozitivního testu, tak je jasné, že těhotenství neprosperuje. Ovšem taky bych pak hodnoty ještě jednou pro jistotu zkontrolovala, aby nerostly (což by poukazovalo na mimodělož.)