icon

Těhotná ano/ne? Potratila jsem?

saruska77
23. led 2021

Dobrý den, naposledy jsem měla menstruaci 17.12.2020 a 15.1.2021 jsem si dělala těhotenský test. Vyšel pozitivní (1-2 týdny), včera 22.1.2021 mě trochu pobolívalo v podbřišku, problém je v tom, že jsem to dostala. Ale není to žádné špinění, spíše to vypadá na menstruaci, jen má tmavší barvu, žádné kusy hlenu ze mě nejdou. Potratila jsem? 😔

terka80
•
23. led 2021

@saruska77 to je tezke rict ale pokud hodne krvacis tak nejspis biochemko.udelej si zitra znovu tt

saruska77
autor
•
23. led 2021

@terka80 I přes to krvácení? To to takhle rychle ukáže, že třeba těhotná už nejsem?

leniczka23
•
23. led 2021

Ano nejspíš si potratila, mrzí mě to.

michaelarousova
•
23. led 2021

@saruska77 asi biochemicke tehu bohuzel..test bych teda udelala az po tom co to mit nebudes☺️

misak48
•
23. led 2021

Zkus test až budeš mít po MS a uvidíš. Zvlášť pokud ti ta MS připadá jiná než obvykle. Pravděpodobně je to potrat, ale je i malička šance, že není. Já tohle zažila v prosinci. Test před MS jsem si teda nedělala, ale 4 dny po ní jsem prostě měla pořád pocit, že jsem těhotná, tak jsem si udělala test a byl pozitivní. Je teda v tom případě potřeba hned volat na gyndu, aby se vyloučilo mimoděložní. Já si takhle dala před Vánoci kolečko UTZ-odber na HCG-odber na HCG- UTZ a nakonec se po týdnu potvrdilo prosperující těhotenství v děloze 🤷 ta moje MS byla normálně tmavá krev ve stejné síle jako obvykle, ale pak mi zpětné došlo, že kousky tam asi chyběly...

mrstte
•
23. led 2021

Já bych teda mazala na pohotovost. Když jsem byla na začátku těhu tak jsem začala krvácet a hodně, dokonce i kus že mě vyšel, ale šla jsem ten den zrovna na gyndu kvůli potvrzení těhotenství a srdíčko tam bylo a mimčo bylo v pořádku.

jjasmina
•
23. led 2021

@misak48 já měla po sp, kdy jsem krvacela pozitivní test ještě asi 10 dní, tak to jí nic moc neřekne

jjasmina
•
23. led 2021

Nejspíš biochemko, já si přišla jak biochemickym , tak spontánnim.Určitě bych zašla k dr na kontrolu jestli alespon vše odešlo s ms

misak48
•
23. led 2021

@jjasmina ale postupně slábnul, ne? Já jsem předpokládala, že když měla pozitivní test už pred tou MS, tak ví, jak byl silný a bude moct porovnat, jestli čárka mizí nebo zesiluje 🤷

jjasmina
•
23. led 2021

@misak48 po pár dnech slabnul

lachtanice86
•
23. led 2021

Test bych udělala nejdriv za týden. Muze to byt biochemko

saruska77
autor
•
23. led 2021

@misak48 Na gyndu jsem volala, ale to mě objednali až za měsíc jelikož v prvním těhu bylo vše v poradku...

saruska77
autor
•
23. led 2021

@mrstte na pohotovost jsem volala a tam mi řekli, že jestli mě nebolí břicho a nejsem v křečích, tak bych měla být v klidu a v pondělí hned volat na gyndu... hold zrovna nechci jet hned na pohotovost abych tam ještě nekde nechytla covid...

misak48
•
23. led 2021

@saruska77 já myslela volat na gyndu, pokud bude test po MS sílit, asi jsem se špatně vyjádřila 🙂 MS během těhotenství totiž občas bývá příznakem mimoděložního a je potřeba to včas ohlídat. Mě třeba můj Dr chtěl vidět hned ten den co jsem volala, že mám pozitivní test po MS 🤷
Každopádně držím palce, ať to dopadne co nejlépe 😉

mrstte
•
23. led 2021

@saruska77 tak je pravda že mě břicho taky nebolelo, ale to krvácení může být cokoliv 😏 u mě to byla sraženina vedle dělohy a čistá krev šla chvíli a pak to bylo do hněda. Ten covid chápu. Tak hlavně lež a pokud možno toho dělej co nejmíň. A možná pokud to je možné bych nasadila ascorutin je volně prodejný.

petraisabella
•
23. led 2021

Dobry vecer holky, chci se zeptat, ms posledni byla 5.1-10.1. Snazily jsme se hooodne, ovulace asi 17.1,mam dc 26...uz druhy den mam bolesti jako ms ale divne ze citim tlak jakovy v deloze dole a le to docela neprijemne. Nevite co to muze byt? Je to jako by se mi tam nafukoval balonek
Dekuji

gambrinkax
•
24. led 2021

@saruska77 nemusí se hned jednat o potrat ..já na začátku těhotenství krvácela cca 14dni Dr mi stále tvrdila že to odchází atd a v 6 TT se divila že má srdeční akcí a vše je v pořádku a do teď vše naštěstí v pořádku 😉

saruska77
autor
•
24. led 2021

@gambrinkax zítra zavolám na gyndu a poradím se s Dr., bylo naprd,že jsem začala krvácet v pátek večer... kdy už se dovolam jen na pohotovost. Tak uvidím zítra. Ale děkuji za odpověď.

saruska77
autor
•
24. led 2021

@mrstte Na co je ascorutin? Zkusim vyhledat...

journals
•
24. led 2021

@petraisabella jestli myslis, ze ti tady nekdo vyvesti tehotenstvi, tak se asi pletes. Muze to byt tisic s jedna vec 🤦🏻‍♀️ Treba blba vecere.

misak48
•
24. led 2021

@saruska77 je to vysoká dávka vitamínu C s rutinem. Jeho účinek je to, že zesiluje cévní stěny, takže se předepisuje při častém krvácení (nejen v těhotenství, brácha ho bral při krvácení z nosu). Pozor jenom na to, že v pribalovem letáku je napsané, že se v těhotenství nesmí. To je ale zas jen kvůli testům, je bezpečný a gynekologové ho doporučují běžně.

mrstte
•
24. led 2021

@saruska77 to je vitamín, dávají ho na zastavení krvácení, aspoň tak mi to vysvětlili v nemocnici.

vaalllllllli8i
•
26. led 2021

tak vám oznamují že jsem prodělala samovolný potrat , bez revize, chtěla bych se zeptat po jaké době se můžem snažit dál? Jsem s toho tak nesvá :(