Hrkající kočárek. Co s ním?

Zodpovězené
7. zář 2019

Dobrý den,

koupila jsem před prázdninami kočárek Jané Kendo - i kvůli doporučení z této poradny, které tu několikrát padlo. Obecně jsem spokojená s funkčností. Ale po sotva dvou měsících začal strašně hrkat. Na rovném povrchu ne, ale v městském terénu ano. Jezdím s ním jen po městě, takže zámková dlažba, max. po trávě, štěrkové cestě, dlažbě.

Mám ho zkusit reklamovat, nebo je to normální?

Nebo by bylo možné to zlepšit nějakým čištěním, údržbou?

První týdny jezdil úplně tiše, netuším, proč se to pak změnilo.

Děkuji za radu.

Ahoj,

to mě mrzí, že se Ti to stalo. Každopádně, kočárek nemá začít strašně hrkat. Údržba je jistě podstatná věc - vyčistit spoje, promazat... je to vhodné dělat tak jednou měsíčně, a určitě to kočárku pomůže vydržet déle a v lepší kondici. Ale i mimo to, kočárek nemá začít hrkat až tak - zejména z města, štěrku a dlažby. Občas se kočárek uvolní i z přetěžování - pokud je dítě plus náklad dlouhodobě nad limit, který kočárek unese.

Za mě je jednoznačným postupem reklamace. Klidně se informuj o postupu předem - zavolej nebo napiš email, popiš potíže a informuj o své žádosti o reklamaci (budou vědět, že Tě mají očekávat, a možná Ti dají nějaký feedback předem). Ale určitě bych to nenechala jen tak - po dvou měsících je takový stav jednoznačně nepřípustný. Po dvou letech plného využívání bych to pochopila, možná...


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.