Biochemické těhotenství. Kolikrát ještě?

viki999
20. zář 2022

Potrebuju si pobrecet a slyšet, ze někdo na tom byl podobně a konec byl dobrý… nebo špatný, ať třeba zbytečně nedoufam..

Aktuálně u mě proběhlo třetí biochemické těhotenství.. první dvě byly hned za sebou, třetí teď s odstupem kdy jsme nechávali pauzu a taky jsem mezitím byla u Dr na prevenci.. názor Dr je, ze jedno dítě máme, tzn vše funguje a biochemko je standardní proces… dobře.. ale kolik jich je standardní proces? Až jich bude 10, furt to bude Ok? 🤷🏻‍♀️ Vim, ze někteří Dr to vlastně ani nepovažuji za těhotenství.. ale vlastně každý měsíc kdy jsme to “nechali náhodě” byl výsledek vždy stejný..

Tak mě zajímá… kolik jste zažily biochemek za sebou, než se nakonec podařilo? Nebo než jste to vzdaly(i)? Psychicky mě každý takový nezdar dost zdime.. ne kvuli tomu, ze nebude druhé, ale spis ze nejdřív jo a pak ne.. Při kolika to pak třeba řešil Váš doktor?

PS: Odpovědi typu - to je z toho jak se dnes testuje a dřív bys to ani nevěděla rovnou vynechte.. za prve to na sobě poznám a za druhé MS mám pravidelnou jak hodinky a týdenní/dvoutýdenní výkyv je fakt znát ;)

Díky za Vaše zkušenosti 🙂

jjasmina
20. zář 2022

@viki999 3 biochemka, jedna revize v 10tt, 2 Sp kolem kolem 8tt, nu poslední těhotenství ukázkové a bez problémů, takže šance je. Osobně jsem si vždy raději říkala, že lepší na začátku ikdyz i to bylo děs na psychiku popravdě. Držím palce

viki999
autor
20. zář 2022

@jjasmina to je šílený.. 😞 a to bylo první dítě?

jjasmina
20. zář 2022

@viki999 ano máme jen jedno. je to zvláštní jak hodněkrát to nevyšlo a pak těhotenství bez problému, ikdyž osobně jsem byla ráda, že jsem to těhotenství vůbec přežila.

lencaa11
20. zář 2022

@viki999 myslím že to biochemicke lékaři nepočítají jelikož ho ani sami nevydeli berou to jako zpožděná Ms samohrejme je na ženě vše můžete si požádat o dovyšetření sama sebe a chlapa někdy opravdu jen příroda si vybere jinou dobu chce to opravdu čas třeba by bylo fajn oba vyzkoušet vytaminy na podporu těhotenství ,čaj atd ...☘️☘️

tasimia
20. zář 2022

@viki999 zažila jsem třikrát zamkle po IVF, a 2 biochemické, co jsem se tedy testovala po zpoždění a byl tam opravdu viditelný duch, ale MS přišla. 1x spontánní potrat.
Bylo to šílených devět let.
Nikdo to neřekne, kdy to bude ok, prostě musíš věřit, že vše dobře dopadne ❤️.
Možná bych zkusila car, vyšetření atp. a nevzdávat to. Za mě opravdu pomáhá se na to neupinat, vyprdnout se na nějaké snažení, směřovat myšlenky jinam. I když sama vím, jak je to těžký. Držím palce, a věřím, že si vás brzo dušička najde.

viki999
autor
20. zář 2022

@jjasmina a měla jste pak něco na podporu - utrogestan nebo tak?

viki999
autor
20. zář 2022

@lencaa11 Ja mám koupenou listovku plus tu mám kontryhel, tak to teď zkusím… moc velke psi kusy, ani vyšetření si moc dovolit nemůžu, manzel si druhým jistý není, dočasně kývl na to, ze zkusíme.. ale určitě ne za cenu vyšetření, atd..

viki999
autor
20. zář 2022

@tasimia my naštěstí to jedno máme, takže nijak extrémně to pravé nedupeme.. a kdyby jako vůbec nic, tak neřeknu.. ale to ze vždy se něco děje a pak to nedopadne mě znervózňuje.. obzvlášť proste v tom počtu, při úplně každém pokusu stejný prubeh, už mi přijde ze je to statisticky snad nemožný.. to mám všechny vajíčka vadný? Syn byl v podstatě na první dobrou.. A tu teda se zjevne vše potká jak má a stejně… tomu nerozumím… kdyby se to neseslo, kdybych necitila, ze proste se najednou fakt něco děje a to se na to ani neupinam - třeba teď ta šance byla fakt malá, pac jsme to nechali až dost pozdě v rámci cyklu a necekala bych, ze vůbec šance bude, ale přesto proste naprosto zjevne se něco dělo a nakonec prd 🤷🏻‍♀️

lencaa11
20. zář 2022

@viki999 chtělo by to ještě něco pro chlapa vytaminy neni to jen o vašich vajíčkách a vyšetření si můžete požádat přes lékaře vše přes pojišťovnu jako hormonalni profil ,krev atd ..

viki999
autor
20. zář 2022

@lencaa11 nevím, zda bude ochotný.. zatím to zkusím se sebou hlavně..

lencaa11
20. zář 2022

@viki999 no jde i o chlapa aby měl ok spermie pak můžete se stavět na hlavu ale snaha musí bejt z obou stran uvidite vyzkoušet můžete vše a pak třeba lékaře požádat o vyšetření

tasimia
20. zář 2022

@viki999 proto by to chtělo vyšetření.

viki999
autor
20. zář 2022

@tasimia manzel to bude brát jako znamení toho, ze druhé byt nema.. asi to tak proste fakt bude a budu se s tím muset smířit.. moc dekuji..

lencaa11
20. zář 2022

@viki999 tak to pak ale manzel má špatně nastavené měl by taky udelat snahu ...si myslím

viki999
autor
20. zář 2022

@lencaa11 pro nej je ústupek to, ze je vůbec ochotný to zkusit..

lencaa11
20. zář 2022

@viki999 tak že druhé dítě nechce to chcete jen vy ?

viki999
autor
20. zář 2022

@lencaa11 ano, on je spokojeny tak jak je to teď.. po dlouhých debatách jsme se loni na podzim dohodli, ze tomu necháme volný prubeh a uvidíme zda “bude dáno”, zkusili jsme to dvakrát a dvakrát biochemko… potom byl manzel nemocný s z různých důvodu se to dále odkladalo a začali jsme to “řešit” tedy teď znovu.. tenhle cyklus se “uvolil”, ale jak jsem psala, bylo to už víc po půli cyklu, takže jsem necekala vůbec žádný efekt.. vlastně nemám ani jistotu, zda a kolikrat znovu do toho “půjde”..(a s každým dalším neúspěchem a pak mým zklamáním je větší šance ze to vzdá).. zkusím až dorazí MS ten kontryhel, to je tak jediné co mužů na podporu zkusit a uvidíme.. čím víc budu provokovat, tím spis se zas rozhodne to ani nezkusit..

malinkata
20. zář 2022

@lencaa11 počítají. Já teď šla rodit počtvrté a v papírech jsem měla 6 x těhotná. Měla jsem 2 biochemka

malinkata
20. zář 2022

Já mám 2 zdravé děti 20 a 13. Před 5 lety další. Poté rok a půl na to biochemické a vloni na jaře další - obě s jiným partnerem.
Nyní mám 7 týdenního chlapečka

lencaa11
20. zář 2022

@malinkata ano píšou to ale že by extra zenu skrz to hlídali tak to málo který lékař většinou lékař hlídá ženu která měla zamlke těhotenství nebo komplikace atd ...

lencaa11
20. zář 2022

@viki999 právě proto to píšu může mít i váš manžel třeba slabé spermie i muž se během let mění a to se pak můžete snažit jak chcete proto si myslím že by se měli v tom snažit oba ale takhle když píšete že svolil ke druhému atd je takové divné na děti jsou dva myslím že vytaminy jsou pro něj úplně nic oproti tomu kdyby měl jít na podrobnější vyšetření pak ještě doporučuji kapky Gynex ,vytaminy ,a ten kontryhel ...☘️☘️

fandysek_1
20. zář 2022

@viki999 já jich měla několik. Pak jsem si po X nezdarech nechala udělat testy na mycoplazma a chlamydie. Měla jsem pozitivní mycoplazma a ta způsobovala potraty. Nyní mám tři děti.

viki999
autor
20. zář 2022

@fandysek_1 díky za tip

klokanka31
20. zář 2022

@viki999 Já biochemko měla jen jedno. Každopádně naše doktorka by řešila příčinu při třech.

viki999
autor
20. zář 2022

@klokanka31 díky!