Císařský řez a mimoděložní těhotenství. Může to souviset?

t25t
31. říj 2023

Ahoj holky,
mám za sebou porod císařem (2 roky zpět) a teď v říjnu bohužel laparoskopii s odebráním pravého vejcovodu kvůli mimoděložnímu těhotenství. Jelikož je to všechno čerstvé, tak nad tím neustále přemýšlím, co se asi mohlo stát, že zrovna já mimoděložní. Vím, všechno a nepřijdu na to, ale napadá mi, jestli to nemůže mít nějakou souvislost? Jizvu po císaři mi nikdo zevnitř nezkontroloval, takže nevím v jakém stavu je a hlavou se mi honí myšlenky, co když jsou tam srůsty a mohlo se to kvůli tomu stát? Nemáte s tím některá zkušenost?
Napadlo mi to až teď, na kontrolu ke své dr. půjdu, takže se na to ještě určitě zeptám.
Všem co si prošly mimoděložním, držím palečky, aby to bylo co nejdříve dobré a rány na ❤️ se zahojily, co nejdříve a také, aby další těhotenství bylo bez komplikací a brzy 🙂..

klokanka31
31. říj 2023

@t25t Já měla mimoděložní a taky jsem si říkala proč zrovna já...Navíc v té době jsem si myslela jak je to vzácné, až potom jsem zjistila co lidí to má...A proč se to děje, na to nikdo asi odpověď nezná...

merope
31. říj 2023

Mimoděložních a různých raných potratů je obrovské množství případů. Jen až moderní diagnostika umí zachránit život ženy s mimoděložním a žena ví, že prodělala potrat a ne že to je jenom nepravidelný cyklus. Je to bohužel realita reprodukce.

Ale zjisti si, zda při laparoskopii ty srůsty nezkontrolovali.

t25t
autor
1. lis 2023

@klokanka31 Já jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, že by mimoděložní přišlo, je fakt že na začátku obou těhotenství jsem se začala děsit všech kontrol už dopředu🫣..a že u tohohle mi od začátku bolelo břicho, zkrátka to nebylo ono. 😏 Taky jsem si myslela, že je to vzácné a jen když jsem pročetla koníka, tak jsem koukala, že nás málo není.
A ty máš nějaké dětičky po nebo před?
Myslím, že jsem se s tím docela srovnala, máme dvouleťáka, takže musím fungovat a být tu pro něj ❤️. Další určitě chtít budeme, jen teď musíme počkat a hlavně teda mám zatím strach, aby se to neopakovalo (ale ten měla určitě každá z nás).

t25t
autor
1. lis 2023

@merope To já samozřejmě chápu a díky za dnešní moderní diagnostiku, protože by tu spousta z nás už díky tomu nemusela být, přesně jak píšeš.
Jelikož mi doktoři po zákroku nic o jizvě neříkali a ve zprávě taky nic není, myslím, že nekontrolovali, ale za zeptání samo nic nedám 🙂.

klokanka31
1. lis 2023

@t25t No vidíš, a já u mimoděložního neměla žádný bolesti, ty jsem měla naopak u zdravého těhotenství. U mě bylo mimoděložní po 12 letech snažení, takže jsem to snášela hodně špatně. Pak přišlo po asi 10 měsících biochemické, a hned další měsíc se podařilo znova, a mám z toho 3 letou princeznu 😊

merope
1. lis 2023

@t25t Tak mně říkala doktorka po IVF, že tam klidně může být cokoli - tak je případně na místě se určitě optat. Ale nejsem si jistá, zda zrovna srůsty můžou zapřičinit mimoděložní. Rozhodně se poptej, dá se mrknout do dělohy a je to opravdu ambulantní výkon (dá se i v anestezii).

t25t
autor
2. lis 2023

@klokanka31 ty brďo, no to se nedivím, že jsi to nesla hodně špatně, taky bych z toho byla špatná, to Tě obdivuji. Všechno má ale svůj šťastný konec, že..😊

t25t
autor
2. lis 2023

@merope zeptám se určitě, díky za rady 🙂