Dítě asi není partnera
Ahoj všem, jsem zoufalá. Jak začít?!
Žila jsem 14 let s narcisem, máme dvě děti, které miluji. Před rokem jsem potkala známého a po krátkém tajném vztahu jsme zjistili, že jsme jeden pro druhého dokonalým partnerem. Dodal mi odvahu konečně odejít a začít nový život, bez podvádění s láskou...
Já zjistila že jsem těhotná, po vyšetření vše sedělo na nového partnera, když jsem mu to řekla byl nadšený a dokonce mi řekl, že by mě chtěl i kdyby to nebylo jeho. Jenže já ho přesvědčila, že to nemůže být bývalého. A opravdu jsem si to myslela, protože nám to dlouho neklapalo, navíc jsem byla po gynekologické operaci, tak jsme spolu nespali. Jenže nedávno jsem si vzpomněla na jednu noc, kdy k něčemu došlo, popravdě bylo to jednostranné a úplně jsem to vytěsnila z hlavy, nemůžu si vybavit kdy to bylo, jak to probíhalo prostě nic, jen vím že jsem to chtěla mít už za sebou. Teď je miminko na světě a vůbec nám není podobné. Nevím co dělat nedokážu si představit že partnera ztratím ani že mu ublizimppodobnémnepnavůbnení podobné, my jsme oba tmavé tipy a mimi je midrook
@hanickablbecka kamarádi mají dvě holčičky.oni jsou tmavovlasi, holčičky se narodily jako blondýnky. Kolem pátého roku jim vlasy ztmavly, a jak nebyly nikdy ostříhané, vypadají jako odbarvené blondyny s odrosty...
@hanickablbecka všechny děti se rodí s modrýma očima 😎
@bayt Hormony jsou zlo a špatné svědomí a ta bezmoc taky. Kdybych to věděla tenkrát? Asi bych to s novým partnerem probrala a rozhodli jsme se společně, takhle jsem ho přesvědčila, že je jeho, ale já o tom byla přesvědčená taky, kdybych to tušila nikdy bych mu v tomhle nelhala, teď je těžké se k čemukoliv doznávat, když ještě nevím jak to všechno opravdu je. Ale vim, že s novým partnerem je všechno ještě lepší než jsem si představovala. Ach jo život je někdy peklo.
@hanickablbecka udělej testy. Nebudeš mít nikdy klid, dokud se nedozvíš pravdu.
@kittyy17 Když to teď nedokážu, kdyby se to 100% potvrdilo a já přišla o naději, asi by mě to teď zrovna úplně odrovnalo. Už jsem měla dokonce odebrané vzorky, nadepsané obálky, ale nedokázala jsem to poslat. Navíc tenkrát přišla kamarádka a řekla že je to celý táta, tak mě to na chvíli zklidnilo, ale moje hlava je nepřítel jak už jsem psala.
@hanickablbecka hele já mám kamarádku, která je docela tmavá. Má partnera, který je vysloveně asi poloviční rom. Takže hodně tmavý. Jedno dítě mají tmavé, černovlasé. Druhé dítě mají blonďaté, světlé, modrooké. A opravdu je mají obě spolu.
Jestli partner nic neříká, tak je mu to opravdu asi jedno! Dyť na DNA nezáleží. Záleží na lásce. Jestli chceš, nech uělat texty DNA. To můžeš i tajně. A klidně bych se partnerovi svěřila. Nemyslím, že tě opustí. Pokud jste si souzeni. Neboj se toho. Buď upřímná. A nebo to přestaň řešit a prostě je to táta dítětete, ptž se o něj bude starat, vychovávat, milovat. Jestli má stejné DNA je jedno.
Je moc fajn číst vaše povzbudivé odpovědi, spíš jsem čekala že mě odsoudite a budete linčovat. Potřebovala jsem se někomu svěřit a vyslechnout názor nezúčastněné osoby, protože nikomu ve svém okolí to zatím říct nechci a nemůžu. Pokud se to někdo dozví bude to jen partner a bude na něm jak s námi naloží.
Bývalý dokud viděl naději dělal mi peklo s dětma, chtěl se o ně soudit, pomlouval, přemlouval, sliboval. Teď je to pátý týden co má nějakou záhadnou chřipku a děti nechce videt, takže než takového tátu tak radši žádného si říkám.
@hanickablbecka tak ja nevim, ale zachpvala bych byt tebou klid. My s muzem.... Ja hnedovlasa, tmave hnede oci skoro cerne mam z poloviny rusko moldavsky puvod, manzel cernovlasy kudrnac, tmavsi typ inu polovina Rumun a mame dceru modrookou blondynku svetloulinke pleti a jeste misung v obliceji. Smz muj muz je jediny a prvni. Navic jsme zjistili, ze on byl jako dite taky blondak. Ja te sice chapu, ale zkus se prosim nestresovat. Casto se ty deti letama meni, vlasy tmavnou a ono ve vysledku se jim pak podoba rysuje az postupne.
@hanickablbecka Máme tě soudit za to, že si odešla od debila a měla si to štěstí, že si našla toho pravého? Vůbec. Já bych to otcovství neřešila, pokud na to nepřijde řeč od partnera. A věřím, že i tak by to ustál, pokud tě miluje. Možná bude zklamaný, ale když mu řekneš, jak to bylo, tak to pochopí. I on musí vědět, že nějaká šance, že to dítě není jeho - tam je. Ne všechno se dá spočítat. Až ti dojede šestinedělí a trochu se uklidníš, tak bych nechala udělat ty testy. Víš proč. Kdyby něco. Kdyby bylo dítě nemocný a potřebovalo ledvinu nebo tak. Ať na to partner nepřijde jinak a později. Protože "ty si to 10 let věděla a neřekla mi" je podle mě mnohem horší než "po porodu jsem si vzpomněla a tak jsem hned nechala udělat testy a okamžitě ti to říkám." S tím, že se to stalo, se smíří. Pokud má dobré srdce, tak mu to bude jedno. Ale s nějakou dlouhodobou lží určitě ne. Takže to zjisti a buď si budeš jistá a budeš mít klid, nebo mu to řekneš a on to přijme. Tohle není důvod proto aby tě opustil nebo tak. Ale lež by být mohla. Neboj se a důvěřuj vaší lásce.
@hanickablbecka buď v klidu. Taky máme teď 3m miminko,oba jsme tmavý typy a malý má modré oči a vlasy taky skoro blondaty. Je po dědečkovi.
@hanickablbecka přesně, testy bych nedelala.. měla by ho maminka min radši, kdyby věděla jak to doopravdy je? Je to jednou miminko vás dvou.. otázka je, zda se v tom třeba do budoucna nebude rýpat ten bývalý?? To by mi vadilo.. jako, ze by si začal třeba dělat nároky..
@hanickablbecka Jak rozhodli spolecne? To miminko za nic nemuze, prece bys se zdravym ditetem nesla kvuli novymu chlapovi na potrat. A jestli je on tak super, vychovaval by ho s tebou tak jako ted. Nelhala si a pokud te ma rad, tak ti snad veri.
Miinka jsou obecně hodně světlá. V předškolním tanečním oddíle jsme měli z dvaceti dětí pouze jednu černovlásku a včechny ostatní holčičky byly blondýnky (jako fakt blond, ne "počůraná sláma" nebo hnědá)... tolik blonďatých chlapů v okolí rozhodně není. Navíc mi přijde, že hledat v novorozenci podobu s rodiči je sice oblíbené, ae fakt je to spíš touhou ji najít, než objektivní podobnost... ty iminkovské rysi jsou prostě tak silné, že srovnávat j s dospělými téměř nejde...
@hanickablbecka taky si nemyslím, zw by nemuselo byt nynějšího partnera. Ja jsem tmavy typ, manžel světlý, myslela jsem ze ho prebiju a ono ne a jeste ma naae dite modre oci a taky ani jeden modre nemame a jsem si 1000%jistá, zw dite je jeho. Pokud mas ale pochybnosti a chceš byt klidna tak dna testy to jisti.
Taky myslím, že se zbytečně trápíš. Já tedy u dcery po narození a ještě dost dlouho po neviděla podobu se mnou ani s mužem. Vtipné bylo, že všechny moje kamarádky říkaly, jak mi je podobná a známí muže zase, že je podobná na něj 😂 A co se týče mě, moje mamka má černé vlasy, otec hodně tmavě hnědé, já byla hooodně dlouho blondýnka s modrýma očima. Až tak kolem 25 let mi vlasy začaly tmavnou, teď má v 35 špinavý blond. Nikdo z rodiny blond nebyl, ani z jedné strany...
Jestli tě to trochu uklidní, tak můj syn je stoprocentní kopie tchána, manželova otce. Až mě to trochu štve a pár hloupých narážek jsem taky slyšela. Přitom nejdůležitější je, že jsou ty děti zdravé!
Podle mě sis to vsugroval a hormony hrají velkou roli. Měj z miminka radost a nekaž si to.
@hanickablbecka Ale vzdyt pisete,ze partneruv otec je svetlejsi typ. Vite, ze u deti se prave vic projevuji ty geny od prarodicu? Nas syn je svetlejsi az zrzek-manzel i ja jsme vylozene tmavy typ (jediny zrzek je manzeluv stryc,trochu i bratr 😉 a zatim neni podobny ani mne ani manzelovi 🙈 A muj bracha je treba modrooky blondak - a mamka s tatkou jsou tmavooci a tmavovlasi, v rodine mela modre oci babicka z otcovy strany. Vyckejte az miminko trochu povyroste,pak se geny vas a manzela objevi 🙂
@hanickablbecka vubec nic si z toho nedelej, moji rodice jsou oba uplne cernovlasy, oba maji tmave hnede oci a ja se jim narodila jako blondynka s modryma ocima. A vim, ze jsem jejich 🙂 moje dve sestry jsou taky tmavovlase a hnedooke, jsem proste vyjimka 😁 vase dite muze byt svetle po nekom z predku, treba po babicce, prababicce.....
@hanickablbecka nečetla jsem žádné komentáře, ale pro info, jsem tmavá jak noc, manžel snedy tmavé vlasy a úplně tmavé oči, máme první dceru tmavou a druhou totální blondýnku. Genetika si někdy trochu pohraje 😉
Doporučuji klídek a pokud to nejde, testy dna... 😉
Ešte teoreticky by sa dalo niečo zistiť podľa krvnej skupiny miminka a vaších krvných skupín. Vyhľadaj si tabuľku krvných skupín např. na wikipedii. Tam je uvedené aké krvné skupiny môžu vzniknúť u miminka podľa toho čo majú rodičia.
Sama pises, že vše sedělo na nového partnera, když jsi zjistila, že jsi těhotná. Neříkej mi, ze by jsi si tehdy nevzpoměla na tu jednu noc o které píšeš a která tě napadla až teď a ještě to nevíš jistě. To mi spíš připadá, jako že je to hormonama, že jsi si to vsugerovala, protože u dítěte nemůžeš najít podobu. A takhle brzo se těžko hledá, někdy ani později se nenajde, protože dítě zdědí geny po např. prarodičích apod. Jsi ještě ještě šestinedělí a tam fakt hormony dost pracují.

@baskabar Já mám krev 0 a mimi taky, ta může vzniknout v kombinaci skoro s každou skupinou.
Podle mě jsou všichni novorozenci stejně škaredý teda kromě mých dětí, ty byly krásný :-P 😀 Každopádně néjaká podoba se jim dala z obličejíku vyčíst až tak kolem roka 🙂
Já vím že s tou podobou je to všelijake. Ale pořád mě ničí ta nejistota a strach.
Pořád si říkám, že po tom všem se mi to všechno jenom zdá, že se mi ten život zase nemůže znovu takhle podělat, ale nikdy jsem neměla moc štěstí a kdyz jsem si říkala, že konečně šťastná jsem se něco přihodilo a byla jsem zase na dně, stejně jako teď.
Snažím se zklidnit a neřešit to, vždyť nevím nic jistě (ani nevím jestli to chci vědět), ale je tu spousta špatných myšlenek a vzpomínek. Navíc malý opravdu není nikomu podobný, tak mě to ničí.
@hanickablbecka To by skoro stálo za anketu, kolik dětí bylo už v novorozeneckém věku podobné na některého z rodičů. Řekla bych, že moc jich nebude;)
A navíc píšeš, že to miminko není podobné ani manželovi, tak nevím, proč jsi tolik vystresovaná;)

@hanickablbecka Samozřejmě, myslím že všechny vaše obavy i naděje jsou pochopitelné, užívejte tady a teď, minulost nezměníte a predikovat budoucnost nemá smysl, předpokládám, že byste chtěla něco udělat, pojistit se, ale to bohužel nejde, musíte si, ano, vy sama odpustit a dovolit si žít, být šťastná