Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?
Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...
@apollo20 ahoj, DC = den cyklu 🙂 zkoušíme od první ms po šestinedělí (15.3.), zatím se nezařadilo, asi tělo ještě nebylo připravený.
Určitě dej na svoji intuici, pokud se na to ještě necítíš, je lepší se snažením počkat, já naopak cítila, že jediné, co mě z toho psychicky dostane je to snažení, nebo prostě volný průběh 🙂
Na věk kašli, těch pár měsíců nehraje roli.
Držím moc palce 😘
@apollo20 ahoj, tak dnes nam konci 6nedeli, coz...
Jinak zdravím i ostatni devcata...
Ja uz jsem asi mela ms 19.-21.5.,i kdyz takovou nesmelou, jinak gynekologicky zadne problemy, ale po 6nedeli se asi chodi na kontrolu i takto, ze?
Jinak vysledky nasich karyotypu, jestli nejsme taky mutanti, jeste nejsou :(
@jade85 taky bych to tak videla. Jen trochu mykoza z atb, ale to jsem dala 5 boraxglycerinovych globuli a ok. A kdyz to budu ocekavat kolem 16.6.,tak to v kvetnu byla ms 🙂
@lentilkah tam ti reknou i vysledky krve? Ze ti vlastne udelaji utz a tak se tos spoji s temi vysledky z krve a reknou ti? A urcite to bude v pohodě, dej nam tu vedet 🙂
@zuzajulie já jsem se "porodu" nevyhla ani po odběru plodovky, byla jsem podle utz 13tt, podle ms 15tt a říkali, že jen na revizi to kvůli riziku poškození čípku už není. Ale to jsou teď zbytečné informace, věřím, že už to žádná z nás znova nezažije 🙂
Jen by mě zajímalo, jestli se chystáte ty klky/plodovku podstoupit, i když budou výsledky ok...já sama nevím, jak bych se rozhodla...je to riziko, ale zas má pak člověk klid po zbytek těhu co se týče vvv...
Asi spíš pro ty, které neví jak se rozhodnout. Já to měla stejně. Tak já jsme se rozhodla plodovku/klky nepodstoupit. Přemýšlela jsem o tom celé noci, ale nakonec jsem do toho nešla (navíc MUDr. naznal, že není důvod, když předtím to byla jen statistika). Výsledky z krve a ultrazvuk dopadly dobře, vyšetření na genetice předtím taky, tak jsem nechtěla riskovat... za měsíc budu mít kontrolu - ultrazvuk ve 21 tt, tak doufám, že to bude ok, dám vědět.
@zuzajulie
@jade85
@makronka29
Holky ja nevim, pokud budou vysledky v poradku, tak asi nic podstupovat nebudu. Urcite dam na nazor lekaru, ale predstava, ze bych po tom treba potratila a dite bylo jinak v poradku...to bych si asi do konce zivota vycitala.
@jade85 Jeste to proberu s pritelem. Uvidime podle vysledku, jinak urcite by me alespon trochu uklidnilo, ze v Gennetu ty odbery provadi jak na bezicim pasu, takze by snad byla mensi sance nejakeho prusvihu, nez od doktora, ktery to dela jednou za cas.
Ja si to myslela, ze ti brali klky a jen si to spatne napsala.
A jaky to je, brat ty klky? Mne brali plodovku.
@jade85
@lentilkah rika se, ze to muze bolet, ty klky, ze? No me ta plodovka jakoze nebolela, ale bylo to strasne divny. A bylo mi mimca lito, jak ho predtim prosvecovali dlouho tim ultrazvukem, Sofi se otacela prdelkou a mlela, jak se ji to nelibilo, a hned potom ta jehla.
Jinak dotaz. Vcera skoncilo sestinedeli. První ms myslimbyla 19.-21.5. Nyni mam takove trochu jako pichani v pravém vajecniku? Muze to byt ovulace? Casove by odpovidalo a psaly jste tu nektera, ze prvni ovulace bolela. Nebo?
@apollo20 ja tam prubezne volam. U mne se ztrojil 13.chromozom a zároveň se jedna 14ka k nemu prilipla, coz uz 'normalni' neni, cili se delaly dalsi testy. Nevidim to na dalsi mimi... Ale kdyby jo, tak pry pres umele... Hm... Ale hlavne muze mit neco divne i mala, tak at se o tom vi pripadne.
@makronka29
@jade85
@zuzajulie
@apollo20
Ahoj holky, tak to mame za sebou a screening dopadl dobre. Meli jsme jit na genetickou konzultaci, ale byl tam naval, takze jdeme za tri tydny, az pujdu na odber krve na tripple test. S pritelem jsme se domluvili, ze odber plodovky nepodstoupim. I dr.Hynek rikal, ze jsou vysledky hodne dobre a doporucil by ho jen v pripade, ze by bylo neco na hrane, coz neni.

@apollo20 Moc dekuju, snad mas pravdu 😘
Hele uvidis, co ti rekne doktor, ale pokud se na to sama necitis, tak nespechej. Ten mesic, nebo tri, to je jedno jak dlouho, uz se to nezblazni. To s praci je na prd ☹
Jinak DC je den cyklu 😉