icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

jade85
1. čer 2017

@lentilkah to je baaaaajecnyyyyy 🙂 mám za tebe velkou radost 🙂

lentilkah
1. čer 2017

@zuzajulie
@jade85
Dekuju holky, je to velka uleva, i kdyz vim, ze stat se muze cokoliv.
Asi tam Hlavova je, zaslechla jsem sestru, jak za ni jeden par posila. Ale nebyli jsme tam objednani, tak nas tam asi nechteli nechat cekat.
Jinak tu bolestivou ovulaci jsem mela ja. Byla to sila.

zuzajulie
1. čer 2017

@lentilkah a jako te bolel jeden vajecnik taky? Mne se to obcas ozve.

alli005
1. čer 2017

@lentilkah bezva, gratuluju ke skvělému výsledku screeningu 🙂
mně to čeká za 14 dní.... ale jsem rovnou právě objednaná i na tu genetickou konzultaci.... už aby to bylo za mnou

lentilkah
1. čer 2017

@zuzajulie No citila jsem velky tlak na jedne strane a pak i uprostred podbrisku. Ten tlak presel do ostre bolesti a pak jako kdyz utne.

lentilkah
1. čer 2017

@alli005 Dekuju. No me se ptala pri objednani na screening, zda mam mit i genetickou konzultaci, tak jsem rekla ze nevim, ze to zalezi na nich, jak to maji nastavene a predpokladala jsem, ze mi zamluvi i tu genetiku, kdyz to uznaji za vhodne. No a dneska me tam chtel dr poslat a termin zamluveny nebyl, tak jdu za ty 3 tydny az pojedu na krev.

lentilkah
1. čer 2017

@alli005 Jinak drzim palce, urcite ti to taky dobre dopadne. Tu nervozitu chapu, ja se snazila byt v klidu, ale pred ordinaci jsem byla na infarkt.

alli005
1. čer 2017

@lentilkah no já prave při objednání rovnou řekla, ze mi minule bylo řečeno, ze se mam rovnou objednat i na tu konzultaci. Takže v 8:30 screening a v 9:00 konzultace....
byl s tebou manžel nebo jsi byla sama ?
Já chci jít s nim, jednak aby mimco taky viděl, ale prave aby byl se mnou na případná rozhodnutí co a jak dal podle výsledku

lentilkah
2. čer 2017

@alli005 Hele me to mozna predtim rikali taky, ale to byl clovek tak mimo, ze jsem ted proste nevedela.
Pritel byl se mnou, byl nadsenej a hrozne se divil, jak doktor na tom utz pozna kde je mocovy mechyr atd 😀

zuzajulie
2. čer 2017

@lentilkah on to pozna fakt dobre, tenhle, je dobrej 🙂

lentilkah
2. čer 2017

@zuzajulie Ono by bylo blby, kdyby to nepoznal, kdyz ma na to skoly a dela ty utz denne 🙂 Ale fakt je sikovnej a rychlej, byli jsme tam chvilku.

jade85
2. čer 2017

@lentilkah mimochodem na odhad pohlaví bylo asi brzo, co? Nebo něco naznačovali? 🙂

makronka29
2. čer 2017

@lentilkah Sice každý říká, že důležité je být optimista, ale já myslím, že jen to nestačí. Stejně je to o náhodě. Tak spíš než nějakou větu "mysli, že to bude dobrý" bych Ti raději popřála "už jen samé štěstí".

apollo20
2. čer 2017

@lentilkah
Wow, mám velkou radost 👏👏
Gratuluju, teď už bude vše ok 😘

lentilkah
2. čer 2017

@jade85 Pry je na to jeste brzy, ze to je spis tipovacka. Slibil nam za ty 3 tydny, ze se kdyztak mrkne 🙂

lentilkah
2. čer 2017

@makronka29
@apollo20
Dekuju holky 😘

mimi2016
2. čer 2017

Po delší odmlce vás všechny holky zdravím! 🙂Mě už končí šestinedělí, přiznám se, že už po 3 týdnech jsme s přítelem jeli na dovču k moři. Cítila jsem se dobře, myslím teda po fyzické stránce.. Po psychické dovolená určitě svůj účel splnila. 🌞Po příjezdu jsem nastoupila do práce.. Prostě jsem už musela mezi lidi.. 😉 Po pročtení Vašich příspěvků jsem strašně ráda za ty šťastné těhotenství.. Vždyť každá nejlépe víme, že toho trápení, co jsme si zažily, bylo prostě dost! 🙏 proto i já se snažím zase myslet pozitivně nejvíc jak to jde 🍀

lentilkah
3. čer 2017

@mimi2016
Ahoj, nedavno jsem na tebe myslela. Pozitivni mysl je dulezita, aby se z toho clovek dostal. Muzu se zeptat co vam rekli v Gennetu? Jednalo se znovu o blbou nahodu?

mimi2016
3. čer 2017

@lentilkah
Po šestinedělí jsem ještě v Gennetu nebyla. Po zjištění, že je to podruhé DS, nám genetička řekla, že to podle krevních testů byla znovu náhoda.. 😔

lentilkah
3. čer 2017

@mimi2016 To je fakt hrozny. Ja se porad snazila uklidnovat, ze prece takovou smulu nemuzeme mit dvakrat, ale pak si clovek rekne a proc ne ☹ Nastesti to vypada dobre, i kdyz vim, ze porad neni vyhrano.

mimi2016
3. čer 2017

@lentilkah
Určitě to bude dobrý! 🌸

lentilkah
3. čer 2017

@mimi2016 Snad ano a i u tebe.

romanecccka
4. čer 2017

Holky muzu dotaz vam co potvrdili dauwna mely jste v poradku ultrazvuk?Nam vyslo ted riziko na dauwna 1:101 diky krvi a to hodnote pappa-a nizka jinak vse naprosto v poradku.U prvniho jsem mel podobne 1:130 a nastesti prodovka vyloucila.Ale ted se bojim jeste vic.Ted me cekaji ty odbery krve na dna a pak kdyztak plodovka.

ivetaa94
4. čer 2017

@romanecccka Ahoj, mě taky vycházela špatně krev, na utz žádné abnormality nenašli, ale když se to posuzovalo dohromady, vycházelo mi taky riziko na Downa. Byla jsem díky tomu 2x na screeningu a 2x stejné. Takže na genetice nám nabídli ten krevní test DNA, do týdne volali výsledky a Downa vyvrátili. Ale taky jsem byla připravená jít případně na plodovku.

romanecccka
4. čer 2017

@ivetaa94 Ja prave ve stredu jdu na tu krev z toho DNA ale rikali, ze vysledky az za 2-3 tydny ach jo a pak kdyztak plodovku.Co jsi mela spatne z krve?Ja nizkou hodnotu pappa-a jen 0,24 jinak vse v poradku sijovy 1,5 kustku taky mame srdce a vse ok.Jen ta jedna hodnota me to hodila na1:101

ivetaa94
4. čer 2017

@romanecccka já 0,26 a paní dr na genetice mi to vysvětlovala tak, že právě proto, že ji mám tak nízkou tak to vychází špatně, ale že to nic neznamená, že třeba to tak mám celý život.
No, ten test co dělali mi je trisomy test, normálně stojí cca 10 tisíc ale protože jsem měla 2x špatný screening platila to pojišťovna. Tak nevím, co přesně budou teda dělat tobě.
Určitě to bude ok, na utz by už to poznali a ta krev, jak říkám, třeba to tak taky mas pořád, jen jsme se nevešly do tabulek 😊

romanecccka
4. čer 2017

Jojo na UZT jsem byla uz 13+4 bylo vsechno krasne videt.Mam to uplne stejne jako ty ten ten se normalne plati me ho bude platit pojistovna;)Volali ti do tejdne?Ona ta hodnata pappa-a muze znacit I jine problemy

ivetaa94
4. čer 2017

@romanecccka mě říkali že mezi 7-14 prac. dny zavolají, ale bylo to do těch 7 dnů 😊 takže rychlovka...ale nervy to byly, to každopádně

romanecccka
5. čer 2017

@ivetaa94 psala jsem ti pod odpoved.Ze to mam uplne stejne vzhledem k riziku 1:101 me tu krev bude hradit pojistovna a nemusim platit tech 12500tis.Odber choriovych klku me na genetice nedoorucila ona kdyz na screeningu pricetla vsechny hodnoty z UTZ tak mam riziko 1:2700.Tak proto by sla doktorka jen do ty krve a kdyz to bude ok uz nemusim na plodovku.Mame podezreni jen na toho dauwna.Tobe volali vysledky uz po tydnu?Brala jsi nakej utrogestan nebo neco?Ona ta hodnota papp-a muze spis I znacit spatnou funkci placenty.

romanecccka
5. čer 2017

@ivetaa94 ja uz tu cetla I ze mely holky 1:180 utz dobrej spatny tyhle hodnoty a dauwna jim potvrdili tak se bojim,nejdriv jsem se nebala,protoze u prvniho jsem mela spatnej I utz a he malej v poradku,ale ted je utz ukazkovej ale nako se vic bojim clovek nikdy nevi:(

Strana