Interrupce, co byste dělaly na mém místě?
Ahoj holky moc vas zadam o radu..samozrejme vim,ze je to jen na me ale zajima me jake by bylo vase rozhodnuti na mem miste...mam dve deti 4 roky a 5 mesicu a pred tydnem jsem zjistila,ze jsem tehotna ve stredu 8 tyden...selhala nam antikoncepce nehormonalni telisko pozor na nej...a co ted? Zitra mam jid na miniinterupci ale uz jsem byla objednana minuly tyden,po ceste jsem se zhroutila a nedojela preobjednana na zitra...Holky nevim co mam delat je to tak tezky,abych to schrnula do kostky mam veliky zdravotni problemy,ale miminko by to neohrozilo na zivote me take ne,ale bylo by tehu hodne narocny po zdravotni strance s manzelen jsem 24 hodin denne ma na me osetrovani nustale ne jen ze zamestnani,takze financi taky nic moc. Manzel je razantne pro potrat dalsi dite nechce,ze by se doma ze trech zblaznil...bydlime v pronajmu tudiz zadne sve vlastni zazemi...me je 25 let manzelovi 31. Nemame zadne babicky na hlidani ani rodinu co by nam vypomohla. Manzelovi rodice po smrti moje o nas nejevi zajem,protoze maji sve zivoty a na prarodice se neciti.Muj prvni porod 6 hodin druhy 48 hodin...jsem na dne ..nevim co mam delat zitrka se strasne bojim,pocitu potom se bojim a narkozy o tom ani nemluvim...co byste delali vy prosim?? A nepiste mi nikdo nejake odsuzovani nemuzu za to,ze telisko selhalo ..podotykam jeste jednou s manzelem jsme spolu neustale cele dny,takze vim jak bych potom poslouchala,ze jsem na potrat mela jid. Ale zajima me co by delali jiny na mem miste....
@lucikakajikk no vidíš, manžel tě podpořil, tak se do toho potratu nemusíš nutit. Podle mne holka, co dvakrát odejde to nechce udělat. Máš ještě do té středy čas, to je dobře. Zvaž to. Strach má velké oči, já věřím, že to všechno půjde🙂 dej vědět, jak ses rozhodla.
Ahoj. Já osobně bych si mimčo nechala 🙂 Máme dvě dětičky plánované a třikrát se nám zadařilo :D ...bohužel jednou jsem na ten potrat musela, mimču v 10tt přestalo být srdíčko, a popravdě, v prvních chvílích jsme o tom potratu s manželem uvažovali, měli jsme v té době jen jedno a nějak jsme si nedokázali oba představit jak by to bylo se dvěma :D no a nakonec jsme se rozhodli že do toho teda půjdem, ale vyřešilo se to za nás samo. Zákrok byl má nejhnusnější věc co mě snad zatím v životě potkala, cca rok jsem to nějak vstřebávala... no a nakonec jsme se rozhodli teda pro to druhé a pak přišlo třetí :D skoro celé těhu jsem obrečela, měla jsem strach z toho jak to všechno zvládnu. Nakonec to byla pohodička. A ono při našem štěstí přišlo čtvrté :D taky nemáme hlídací babičky a dědečky, s financemi nic moc, žijeme z minima, jó nic nenašetříme, dovča taky žádná (ale zase na toto si mi moc nepotrpíme), děti mají první poslední, hlavně milující rodinu 🙂 nikdy jsem takto velkou rodinu neplánovala a popravdě neměnila bych. Tobě přeji pevné nervy při rozhodování, ale musím souhlasit i s ostatními, že pokud jsi to už odvolala dvakrát, je blbost lézt tam potřetí 🙂 manžel se s tím už asi taky nějak srovnal, ono co už mu asi zbývá :D teda u nás doma to tak nějak bylo(né že by na potrat zrovna nutil, ale dvakrát nadšený z toho teda nebyl a teď je to milující táta a taky je šťastný že je máme). Dej pak vědět jak pak vám to doma dopadlo 🙂 držím pěsti ať už se nakonec rozhodnete jakkoliv.
Kde se naji dve deticky naji se i tri 😉 .. Vecicky se daji sehnat v bazarku.. Vse se da nejak udelat.. Sama jsem byla neplanovana a nechtena- tesne prede mnou byla mamka dokonce na potratu.. Brecela na gynde ze ma doma mimco ze dalsi nechce.. Sestricka ji poradila aby doma skakala z postele to mamce doslo doma proc by chtela prijit o dite vlastne... Nastesti se vzpamatovala a mela me..porod mela nejkratsi se mnou, zadne starosti se mnou nemela ve skole jsem se dobre ucila no nelituje sveho rozhodnuti( rikala) a ktera máma by litovala.. Taky jsem uz nad tim premyslela co bych udelala a i pres vsechny negativa bych dalsimu prckovi dala sanci..rodina je to nejvic a navic velka rodina..strach chapu , nezijeme ve state kde by se mlade rodiny mely dobre.. Ale kdyz oba rodice pracuji kdyz jsou deti vetsi jde vsechno :-* moc drzim pesti a verim ze litovat nebudete ! <3 opatrujte se
Myslím, že radit v takovémto případě nelze, ale ptáš-li se, co bych dělala já, odpověď je jasná. Já bych na potrat nešla, nemohla bych s tím pocitem žít. Myslím si, že děti jsou dar. 🙂
@lucikakajikk Tak jak to dopadlo?
No nakonec jsem tam nesla vcera na kontrole na gynde rovny 10 tyden vse se vyviji jak ma drobecek ma 3cm ale ted me desi vse okolo tehu zase budou stresy,aby vse bylo v poradku....nervovat se z pohybu mam pocit,ze to tentokrat nedam...:(
@lucikakajikk vůbec se nenervuj a užívej si poslední tehu😃. vše dopadne dobře.😃
@lucikakajikk Bud na sebe hrda, je proc! A nestresuj se a nenervuj, muzes byt pysna mama 🙂
Zdravím všechny ženy a dívky, které čekají nečekaně dítě a uvažují o přerušení těhotenství/interrupci.
Zkuste se obrátit na tuto organizaci:
http://hnutiprozivot.cz/nesoudime-pomahame
- pomůžou Vám rozhodnout se o životě Vašeho dítěte svobodně.
Nabízejí pomoc nejen v těhotenství, ale i po porodu, s narozeným miminkem.
Dejte začínajícímu životu v sobě šanci..
@coccinella Díky za sdílení odkazu, už jsem o tom hnutí hodně slyšela. Opravdu pomohou.. Holky, doporučuju.

@lucikakajikk jestli tohle není znamení, jak to prostě má být....tak nevím🙂