icon

Interrupce, co byste dělaly na mém místě?

lucikakajikk
29. kvě 2016

Ahoj holky moc vas zadam o radu..samozrejme vim,ze je to jen na me ale zajima me jake by bylo vase rozhodnuti na mem miste...mam dve deti 4 roky a 5 mesicu a pred tydnem jsem zjistila,ze jsem tehotna ve stredu 8 tyden...selhala nam antikoncepce nehormonalni telisko pozor na nej...a co ted? Zitra mam jid na miniinterupci ale uz jsem byla objednana minuly tyden,po ceste jsem se zhroutila a nedojela preobjednana na zitra...Holky nevim co mam delat je to tak tezky,abych to schrnula do kostky mam veliky zdravotni problemy,ale miminko by to neohrozilo na zivote me take ne,ale bylo by tehu hodne narocny po zdravotni strance s manzelen jsem 24 hodin denne ma na me osetrovani nustale ne jen ze zamestnani,takze financi taky nic moc. Manzel je razantne pro potrat dalsi dite nechce,ze by se doma ze trech zblaznil...bydlime v pronajmu tudiz zadne sve vlastni zazemi...me je 25 let manzelovi 31. Nemame zadne babicky na hlidani ani rodinu co by nam vypomohla. Manzelovi rodice po smrti moje o nas nejevi zajem,protoze maji sve zivoty a na prarodice se neciti.Muj prvni porod 6 hodin druhy 48 hodin...jsem na dne ..nevim co mam delat zitrka se strasne bojim,pocitu potom se bojim a narkozy o tom ani nemluvim...co byste delali vy prosim?? A nepiste mi nikdo nejake odsuzovani nemuzu za to,ze telisko selhalo ..podotykam jeste jednou s manzelem jsme spolu neustale cele dny,takze vim jak bych potom poslouchala,ze jsem na potrat mela jid. Ale zajima me co by delali jiny na mem miste....

Strana
z3
jasmi
29. kvě 2016

Mam blizkou kamaradku,ktera pod vlivem opravdu drsnych okolnosti na potrat sla..je to uz par let..neni pry den kdy na to nemysli a kdy si to nevycita..dala by vse,kdyby mohla vratit cas a neudelat to..kazdy rok si rika,kolik let by jeji dite melo..tak se nezlob za tuto zkusenost..mas to tezke,to bezesporu...

eficenka
29. kvě 2016

@jasmi
také mám spolužačk u z vš, od té doby často slyší dětský pláč a přitom je třeba doma sama atd....

kacca11
29. kvě 2016

Mam ve svem okoli nekolik zen, ktere podstoupily interrupci, od tech, kterym se to stalo v 16ti, pres ty, kterym po dvacitce az po zeny, ktere uz dite ci dve mely. Zadna na to nesla s radosti, ale vsechny se shoduji, ze to bylo to nejlepsi, co mohly udelat. Zadna nemela zadne dalsi psychicke ani fyzicke problemy. Takze se nenech zbytecne strasit, prave tohle ma na postabortivni syndrom obrovsky vliv, tlak spolecnosti je horsi nez ten ukon samotny.

pajulax
29. kvě 2016

Já bych si miminko nechala, i když vím, že to budete mít asi těžké ☹ Myslím, že by jste litovala, že jste si ho nenechala.

odula
29. kvě 2016

@kacca11 jo? A jak dobře je znáte?? S čím vsim se vam svěřují??

no_title
29. kvě 2016

Pokud se cítíš do potratu tlačena, tak do toho nechoď. Já nevěřím na to, že s chlapem člověk zůstane celý život (možná až na pár výjimek) ale matkou člověk zůstane napořád.
Potrat ženu do budoucna ovlivní. Ten chtěný i nechtěný. Zvlášť citlivou ženu, jako jsi ty. Já jsem zažila pravděpodobně biochemické těhotenství v 19 letech a stále si říkám, teď by mu bylo 6 let, šel by do už školy a podobně... Miminko bych si tenkrát samozřejmě nechala, ale nebylo mi souzeno. Tohle už člověk nezapomene.

kacca11
30. kvě 2016

@odula znam jich nekolik velmi dobre. Jinak by se mi samozrejme nesverily s tak osobni zalezitosti.

odula
30. kvě 2016

@kacca11 otázka je jestli je znáte tak dobře, aby se vam svěřili s ještě osobnejsi, a sice ze treba nejsou úplně "vpohode". Jasně každý jsme jiny, takže chápu ze na nekom interrupce nezanecha sebemenší stopu, ale z toho jak píše autorka se mi nezda, ze by pro ni byl potrat to samé co snídaně.

kacca11
30. kvě 2016

@odula ano, znam je natolik dobre. Zadna z nich neni ten typ, co by ukousavala nemluvnatum hlavy, ale jak pisu, vsechny to povazuji za to nejlepsi rozhodnuti, at uz tomu veris nebo ne. Narazka na snidani mi pripada krajne nevhodna a nesmyslna. Prosim, bud mi vysvetli jak to souvisi s zenami, o kterych jsem psala (a nikde jsem nezminila, ze by to braly takhle) , nebo se takovych komentaru na jejich adresu zdrz. Dekuji.

klaraslavickova
30. kvě 2016

nedavno mi přesne ve vašem tydnu miminko zustalo a dal se nevyvyjelo a upřímně ted po tom co se stalo vím že bych si díte nechala ikdybych sama nemela co jist,je dost velka šance že psychycky se z toho nikdy neostanete navic jedno miminko mate male takže hodne toho muže jedno díte předat druhemu a do budoucna se financní situace určite zlepší

odula
30. kvě 2016

@kacca11 no tak vzhledem k tomu ze je neznám, tak je nesmysl psat na jejich adresu, ze. . Nikde jsem nepsala ze to tak berou ty ženy, psala jsem uz o autorce a s vasimi znamymi to nemělo co delat. Takže se obavam ze to je vase chybná a vztahovacna interpretace.

icharlie
30. kvě 2016

@kacca11 trosku nechapu to navazeni se. Ano jsou i zeny, ktere chapou, ze okolnosti nejsou vubec idealni a ze nemaji oporu v partnerovi a na inturepci jdou. Samozrejme to neni po psych. strance banalita, ale diky okolnostem to prijmou. Sama mam takovou blizkou kamaradku. Pred detmi bych ti rekla, miminko si nech, je to dar, ted uprimne nevim. Je to zahul zustat pak s detmi sama. Na mimco by meli byt dva. Dej vedet, jak jsi se rozhodla. Drzim pesti, at jste spokojeni, tak nebo tak.
@lucikakajikk

smillingangell
30. kvě 2016

@lucikakajikk Moje poměrně nedávné zkušenosti mě přesvědčili o tom,že na interupci bych v životě nešla. Ve zkratce manžel chtěl potrat,já ne.Nakonec to byl zamlklý potrat.Dodnes je to mezi námi díky tomu hodně zlé...
Nejdřív bych si ujasnila co opravdu chceš ty?Chceš to miminko nebo ne?Aby sis pak nevyčítala do konce života něco co jsi vlastně udělat nechtěla.... sama mám tři děti a není to tak hrozné jak si spousta lidí myslí. Rozhodnutí je jen na Tobě a na nikom jiném.

pincola
30. kvě 2016

@lucikakajikk Tak co, podle toho, že nepíšeš usuzuju, že jsi asi v nemocnici. Tak ať ti to dobře dopadne, ozvi se nám, jak budeš moct. Myslím na tebe.

andreaandrejka
30. kvě 2016

Ty jo. To je situace. Vůbec nevím, co bych dělala. Určitě je hodně špatný, nechat se tlačit do něčeho co sama nechci. Ale když si miminko necháš, může to ovlivnit váš vztah s manželem, pokud by tedy nezměnil názor, může se stát, že na děti zůstaneš sama a pak tu vyvstává otázka, jestli i s touhle možností počítáš a jestli by jsi to zvládla sama, finančně? Pokud ano, není co řešit. Tím netvrdím, že pouze tohle jsou důvody, pro to si dítě nechat. Důležité je co chceš ty a jak si za svým rozhodnutím stojíš.
Já sama za sebe, bych na potrat v žádném případě nešla. Držím palce.

pincola
30. kvě 2016

@andreaandrejka ona měla dnes na ten potrat jí, takže už se nějak rozhodla.

andreaandrejka
30. kvě 2016

@pincola Celou diskuzi jsem nečetla, tak nevím, jen odpovídám.

zborilova1989
30. kvě 2016

Já osobně bych teda asi na ten potrat šla.

japona
30. kvě 2016

Pokud si sama zdůvodnite, proc ano, následky to mit nebude. Nemam sice osobní zkušenost, ale kamarádka potrat podstoupila (neplanovane otěhotnění při škole s partnerem, s kterým nevidela budoucnost) a následky to na ni nenechalo. Naopak je ráda, že to udělala a mohla se v životě posunout dal - dostudovat, pracovat a najít vhodneho partnera pro život a deti..

peetulkka
30. kvě 2016

Ahoj,uz je asi pozde radit ale ja byla na potratu.pred dvema a pul roky.Take ze zdravotnich duvodu,a ted si porad rikam uz ji nebo jemu mohli byt dva roky v srpnu...atd.S toho smutku a bolesti co jsem pak prozivala jsem sla do toho znova.Mam zdravotni problemy se srdickem ale stejne jsem do toho sla.Ted mam termin 12.zari,ale myslim si ze to bude driv...A budem mit krasnou zdravou holcicku.Uz bych nikdy takovou hloupost neudelala at to stoji co to stoji.

xvitko13
30. kvě 2016

Ahoj, už ti asi moc také nepomůžu, ale děťátko bych si nechala.

evulina77
30. kvě 2016

@lucikakajikk já bych měla třetí dítě. Respektive já to třetí a předem neplánované dítě mám a potrat mě ani nenapadl a díky bohu ani mého manžela. Dítě ja dar. Osobně bych si interupci zdravého dítěte neodpustila

lucikakajikk
autor
30. kvě 2016

Tak holky abyste vedeli jal to dopadlo rano jsem sla na prijem v sedm hodin ,byla js uz na pokoji bylo devet a stale nikdo neprichazel. Prevlekla jsem se nazpatek a znovu odesla s tim,ze jsem se preobjednala na stredu posledni moznost...manzelovi ktery na me cekal s detma venku jsem rekla,ze to nedokazu nemluvila jsem o tom,ze jsem se preobjednala..odppved byla ze me podpori a nejak tei zvladnem nevim co se stalo....tak ted jsem takova na vazkach uplne:( penez nemame moc chjo na jednu stranu se hrozne bojim dalsiho tehotenstvi jak to dopadne vse porodu atd...

rituska88
30. kvě 2016

@lucikakajikk Když už jsi to 2x odložila, tak podle mě bys to měla odvolat úplně a miminko si nechat. Nikdo neříká, že to bude jednoduché, ale co je v životě jednoduché? Ale všechny ty problémy a trápení a strachy Ti určitě to děťátko vynahradí a jednou Ti bude vděčné za svůj život. Pokud máš muže a máš v něm oporu, určitě to společně zvládnete. Vím, že je těžké být na děti sami a ještě když máš nějaké zdravotní problémy, jsem na tom podobně, i když zatím jen s jedním dítětem, ale na druhou stranu závidím holkám, které čekají další a taky bych si to moc přála...jenomže my nejdřív musíme dát do pořádku náš vztah. Finance se vždycky nějak zvládnou, pokud to dítě opravdu chceš - můžou být důvodem, proč další dítě neplánovat, ale neměly by být důvodem k potratu už počatého dítěte. Rozhodnutí je jenom na vás, ale pokud ses ptala na názory druhých, tak já osobně bych na potrat asi nikdy jít nedokázala, přítel tvrdí, že by mě na něj ani nikdy neposílal, ale kdo ví, jak by se zachoval v té konkrétní situaci? To těžko dokáže některá z nás říct, nikdo nechodí v Tvých botách. Hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoli 😉

sedlakovasary
30. kvě 2016

@lucikakajikk bohužel to za Vás nikdo nerozhodne...Musíte Vy sama..ale neodsuzovala bych ani jednu stránku věci..buď se budete snažit bojovat s miminkem anebo to vyřešíte interupcí..

heduska82
30. kvě 2016

@lucikakajikk Nevime, jake konkretni zdravotni potize mas, proc se vlastne tak moc bojis, ale pokud te muz podporil, zvladnete to! Drzim palce! 😉

sonaxoxo
30. kvě 2016

@lucikakajikk budu na tebe myslet!😍mám z tvé zprávy pocit,ze i manžel se s tím už smířil,ze byste měli ještě jedno poslední mimi.😍to zvládnete!😍je to možná osud,kdyz ti selhala antina a v nemocnici to vázne.😍posílám jedno pro podporu.😃

peetulkka
30. kvě 2016

@lucikakajikk To je dobre,ja vzdycky rikam kdyz se naji jeden krk a se naji i druhy.Jsem osobne za tebe rada ze jsi se takhle rozhodla,a ver ze manzel i kdyz ted nato kouka takhle tak to detatko bude milovat jako ty dve pred nim.🙂Moc Ti drzim palce,a neboj vim co to deprese jsou take jsem si tim pred 3roky prosla ale jednou se od toho dna odrazis a vse pak uvydis lepe s cistou hlavou🙂To bude dobre zvladnes to😉

lucka662006
30. kvě 2016

Ahoj, ptala ses, co bychom dělali na Tvem místě, já bych na potrat nešla, když je manžel se mnou doma, tzn. že na děti nebudeš sama doma, budete dva a rozdělíte si práce (relativně samozřejmě). Na narkozu nechoď, pokud z ní máš strach, nechoď na narkozu a na potrat a nemusíš řešit strach z narkozy a ještě to, že jsi se zbavila mimča. Doporučuji ponechat si možnost dát ho k adopci, donosit, a pak se rozhodnout. Na pěkná bílá miminka opravdu čeká spousta milujících zajištěných rodičů. To bych udělala. Dříve bylo běžné mít třeba 3 děti po roce, a také se to přeci zvládlo! Hlavu vzhůru.

lucka662006
30. kvě 2016

@lucikakajikk Manžel stojí při Tobě, to je dobře. Držím palečky!

Strana
z3