Jak pomoci partnerovi vyrovnat se se zamlklým těhotenstvím?
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho Vám trvalo vyrovnat se ze zamlklým těhu? Ve čtvrtek jsem byla na klasické kontrole, kde mi doktor řekl, že se miminko přestalo vyvíjet. Navrhl další kontrolu na zítra, ale já jsem chtěla mít jistotu více "očí" a tak jdu až v pondělí, ještě k jinému dr, aby se podíval ještě on. I když na zázraky nevěřím, tak jsem chtěla mít jistotu, že jsem to "nezahodila" hned a dala tomu ještě šanci. Když to dopadne špatně, tak mě v pátek bude čekat revize. Řekla bych o sobě, že jsem dost odolná psychicky, ale manžela to strašně semlelo, a já už vůbec nevím, jak víc mu mám pomoct. Momentálně nedokáže prakticky fungovat, ale já bych taky potřebovala čas se stím srovnat. Nemáte nějakou radu? Děkuju moc
@martulka88 ... to je prostě tak hrozné, úplně mě bolí srdce, jen to čtu 😭. Každopádně chování tchánovců je při nejmenším krajně nevhodné. Úplně chápu Váš postoj, a je správně, že chodíte na hrobeček i s prckem. Je důležité nezapomenout ♥️♥️. Přeju Vám uzjen krásné věci ♥️
@lachtanice86 ... no tak to by manžel nedal už vůbec, to musí být hrozné 😔. To mě moc mrzí, co se Vám stalo...😔
@biciklissie ... moc děkujuuu ♥️
@martiniquest ... moc děkuju ♥️. Za zkušenost i za krásné přání ♥️
PS:Ještě...I když jsme nechtěli tělíčko, tak jsme si nechali udělat obřad v kostele. Takové rozloučení. To mi taky pomohlo. Je důležité se rozloučit.
@lenkalubina... To by manžel vůbec nezvládl, on to snáší opravdu velmi špatně 😔. Ale je krásné, že jste měli tu možnost ♥️
@susmevem každému pomáhá něco jiného a hlavně největší pomocník je čas ale mě hodně pomohlo se vypsat. Prostě jsem napsala miminku dopis a rozloučila se. Všechny pocity , lítost a vše jsem napsala. Pak šla na procházku. Dopis spálila a rozloučila se.
@martulka88
@susmevem je to rok a půl, co se mi narodil syn. A možná jsem Ti to Martinko moje nechtela říkat, ale myslím, ze hlavně diky tobě, je s námi. Tehdy, když jsi nám psala o Maxickovi, totálně jsme se všichni složili. Však si to pamatuješ. A jednou nás malý nějak málo kopal, takže jsme jeli okamžitě na pohotovost a zjistili ze mám preeklampsii a musel ven…trvalo to tři dny, ale je s námi a pěkné nás zlobí. Ale je to naše všechno❤️🙏
Můj syn je z druhého transferu IVF. Teď jsme si byli pro sourozence. “Miminko” se chytlo hned, ale asi se rozhodlo odejít, protože v krvi po 14 dnech bylo pouze 39 hcg jednotek. Takže jsem vysadila všechny léky a injekce a čekám jestli odejde samo. Je to pro me poprvé…a i když jsem neviděla bit srdíčko, tak to proste moc bolí. Ale s miminkem sem mluvila, ať v klidu odejde, pokud není zdrave a nechce s námi být…není mi z toho dobre, můj manžel je na tom psychicky ještě hur. Ale nějak to zvladnout musíme. Vaše příběhy jsou silné, oproti nám se to opravdu nedá srovnat😰😭 Martinko, ty jsi pro me nejsilnější žena na světě❤️
@michaelapemi ... tahle myšlenka se mi moc líbí a taky mě napadla, udělám to asi stejně ♥️
@susmevem neříkám že mě to dostali úplně ven a té bolesti ale velká úleva tam byla
@berushe14 ... máš pravdu, že spousta příběhů zde je tak silných a hrozných, neumím si to absolutně představit 😭. Tebe "znám" ze snažilek a moc jsem ti druhé miminko přála. Vůbec jsem nezaznamela, že se to nepovedlo a je mi to velmi líto 😔. Přesto věřím, že si k Vám miminko cestu najde... ♥️. Já jsem zatím ve fázi, kdy jsem v podstatě ještě neměla možnost truchlit. Manžel je na tom opravdu velmi špatně, ale o děti se někdo postarat musí, nemůžeme se složit oba. Tak snad to ze sebe dostanu později ♥️
@michaelapemi ... moc děkuju ♥️. Velmi si toho vážím, věřím, že tohle by mi taky aspoň částečně pomohlo...♥️
@susmevem taky jsem nejdřív nechtěla...a právě manžel to zařídil a teď jsem za to moc ráda ❤
@berushe14 přeju hodně sil ☘☘☘
Každý to má jinak, první čtyři dny jsem se vyrovnava spíš s revizi a tím jak to probíhalo před tim. Mě pomohlo si prostě říct, že příroda si to vyřešila sama, než mít postižené dítě.
.
@berushe14 Moc mne to mrzí 😔 Maxík mne naučil, že člověk některé věci neovlivní, i kdyby se snažil sebevíc. Ano, bolí to, když na něj myslím. Občas v Matýskovi vidím jeho pusinku a nosánek, když spinká. Ano, občas si říkám, jak by asi teď vypadal, co by uměl. Ale musím žít a jít dál. Jezdíme na hřbitov, myslíme na něj a zároveň tu jsem pro našeho Matýska. On mi ukazuje, co je to rodičovská láska. A neboj, vaše další miminko si k vám cestu najde ❤️ Drž se a kdyby cokoliv, klidně napiš.
Mě i hodně pomohla dr v nemocnici,kde jsem šla na potrat/porod. Byla anděl, i sestřička...rovnou mi řekla,že si to hlavně nemám dávat za vinu. Že i kdyby se to stalo v nemocnici a bylo u mě 6 dr,tak by nemohli nic dělat...měla jsem totiž výčitky,že jsem to mohla třeba nějak ovlivnit.
@lenkalubina ale chodím i k psychiatricce...a ta je taky zlata. A navíc, jsem věřící..takže máme malého andílka v nebi❤
@susmevem Pomohlo rozhodně narození dcery. Nejhorší bylo období, kdy jsme si měli čtvrt roku dát pauzu a potom čekat, než se zadaří znovu. Bála jsem se, jestli se při kyretáži něco nepoškodilo. V dalším těhotenství se jedno z dvojčat nevyvíjelo, takže jsem řešila aktuální stav než lítost. Potom mě mrzelo to dvojče, protože jsem vždycky chtěla tři děti. Nakonec se mi sen splnil, takže se už v tom nešťourám. Od prvního ZT je to 4 roky. Když si vzpomenu, pořád cítím takové sevření, ale že bych plakala, tak to už ne. Je mi moc líto holek, kterým se tohle děje opakovaně a děti mají vymodlené nebo na ně pořád čekají. Držím palce, ať máš příště a co nejdřív štěstí. Trochu mi tehdy i pomohlo přečíst si, že když se něco vyvíjí špatně, příroda nedovolí pokračovat a je lepší, když se tak stane na začátku vývoje. To mi dávalo smysl, ale samozřejmě mě to mrzelo i tak. Kdyby se tak ale mělo dít opakovaně, už by to na mě povzbudivě rozhodně neúčinkovalo. 😉
@bohumilakupkova ... Moc děkuju ♥️. No, tohle mělo být taky naše třetí 😔. Ale věřím, že si k nám miminko ještě cestu najde. Dnes mi dr jen potrvdil, že je to skutečně zamklé těhotenství, takže jsem už obehala předoperační a v pátek nastupuji na revizi. Tak snad pak budu moct jít dál...♥️

@susmevem Ja mela "vyhodu", ze tehotenstvi uz mesic neprosperovalo a ja o tom nevedela. Zjistila jsem to az na screeningu ve 13tt a cekala jsem presne tyden od informace k procesu. Ale byla jsem vnitrne presvedcena, ze je to pro me spravne a potrebuji to pro prijeti te skutecnosti plus i pro pripravu na dalsi tehotenstvi. Velmi mi to pomohlo i v uzdraveni zazitku z prvniho porodu, ktery byl indukovany. Prozila jsem si, ze me telo umi porodit i samo a porod druheho ditete, byt opet indukovany, byl krasny a hluboky zazitek.
Drzim pesti, at to mate presne takove, jake to ma byt.