Jak probíhá potrat a je to bolestivé?
Delala jsem si test a vysly tam dve carky ale ta druha neni moc vyrazna ale nejspis jsem tehotna mamce jsem to rekla je v soku a pujdu na potrat takze se chci zeptat nekoho kdo ma s tom zkusenosti jak to probiha? A jestli to boli jak se proberu?
Ty jsi ta 15letá, co měla 30sekundovy zasun bez ejakulace? Taková malá pravděpodobnost to byla, fakt. Zkus ještě zítra ráno z ranní moči a pak běžte s maminkou na gynekologii.
A nebylo by lepší popřemýšlet nad adopcí. Na světě je strašně moc lidí co by chtěli miminko a mít ho nemůžou. A potrat může způsobit že už žádné miminko mít už nemusíš. Zkuste o tom ještě považovat.
@ejzi Tohle je taková fáma! Interupce nikomu nezpůsobí, že už pak nemůže mít děti. I tady je spousta žen, které na tom byly opakovaně, byť třeba z jiného důvodu a děti mají. Bych tě chtěla vidět, jak chodíš na základku nebo do prváku s břichem nebo kvůli tomu na rok přerušuješ školu a okolí vysvětluješ, že dáš dítě k adopci. Navíc i porod může způsobit, že pak máš problém v budoucnu znovu otěhotnět. Myslím, že bude víc žen, co po porodu už nemůžou mít další dítě než těch, kterým by to způsobila interupce.
@ejzi dát dítě k adopci je také dost traumatické.
V tvé situaci bych šla na potrat také. Příště teda nebýt tak nezodpovědná. Poraď se s gynekologem a řekne ti vše. Jinak potrat absolutně nebolí a za chvíli jsem šla domů. Tedy jestli si nevybereš pilulku.
@ejzi na svete je taky uz dost deti, o ktery se nema kdo postarat, takze kdo si nejaky chce adoptovat, moznosti ma. Urcite kvuli tomu nemusi patnactileta holka projit celym tehotenstvim a porodem, aby nekdo dostal miminko. To by v jeji situaci bylo zrejme mnohem vic traumatizujici nez cely potrat… kazes fakt na nevhodnym miste.
@petulkadodo zas taková fáma to není. Po interupci, ať už z nutné revize nebo po potratu může dojít k poranění dělohy a srůstům, které mohou bránit v otěhotnění. V 15 letech je určitě těhotenství velký zásah do těla a je menší riziko ukončení těhotenství než ten porod, ale 100% bezpečné to není. A to že některé střelkyně na to chodí opakovaně opravdu neznamená, že to v pohodě je. 😉 Ale podle fotek to snad vypadá na paniku a slečna se snad poučí pro příště a vyjde z toho bez úhony.
@nevimjak_ Ahoj. Nejsi těhotná, nepůjdeš na potrat, všechno je v pořádku, máš někoho, s kým si o tom můžeš promluvit?
@berenika39 mam mamku pritele

@nevimjak_ kolik ti je? Jinak já byla na přerušení, pro nulovou srdeční akci. Žádná strašná bolest fyzická po probuzení nebyla