Jak se s tím vyrovnat?

27. srp 2023

Pěkný večer , nedávno jsem přišla o miminko zastavilo se srdíčko a musela jsem na potrat . Bylo to těžké hodně pro mě ,už to vyadalo ,že jsem se s tím smířila .Přítel další miminko nechce ,nějak jsem se s tím srovnala ,ale teď jsem zjistila ,že kamarádka je těhotná . A na mě to padlo , jak se vyrovnat s tou ztrátou miminka ,a s tím že přítel nechce ,jedno mu pré stačí .

klokanka31
27. srp 2023

Moc mě mrzí co tě potkalo 😟 Jak to je dlouho? Třeba si to tvůj partner časem rozmyslí...

krisstina93
27. srp 2023

Probrat to s přítelem, přece to nemůže vzdát po jednom nezdaru. Odbornou pomoc využíváš? Najdi si skupinku s názvem prázdná náruč, tam jsou ženy ve stejně situaci jako ty a vzájemně se podporuji.

klokanka31
27. srp 2023

@krisstina93 Já jejího partnera svým způsobem chápu, pokud už jedno dítě mají, tak chce mít "jistotu" a nepokoušet osud že si prožijí znova takové neštěstí...

krisstina93
27. srp 2023

@klokanka31 ale je to sobecké, já potratila 2x a sebrala sem se z toho až ve chvíli, kdy sem měla další dítě úspěšně, do te doby sem se tím strašně uzirala a kdyby mi manžel řekl, ze další pokus nebude, tak bych s nim asi nemohla byt. To má každý asi jinak, ale ten vztah by to poznamenalo víc jak další případný nezdar.

klokanka31
27. srp 2023

@krisstina93 Moje první dvě těhotenství taky dopadly špatně, mimoděložní a potrat, vždycky jsem řekla že už pokusy nebudou, ale nakonec jsem do toho šla, protože jsem/jsme dítě chtěli. Ale teď co máme už vytouženou dceru, tak do dalšího nejdu, i když by manžel nebyl proti. Největší důvod je právě ten, že mám moc velký strach z toho, aby se něco zase nepos*alo...Ale chce to v tom vztahu diskutovat, probrat to oboustranně, ne to říct jako hotovou věc...

krisstina93
27. srp 2023

@klokanka31 a to je to, ze to každý má jinak, já i přes nezdary nevzdala a děti mám nakonec tři, i když tam byl strach, tak mi to za to stalo. Ale o tom musí mluvit oni doma, já bych si to neodpustila jen kvůli strachu. Jestli zakladatelka dítě chce a muž ne, tak je to možná ten vztah bude stát. Nejde říct, já se bojím, tak nic nebude, když o to ten druhy fakt stojí a nedokáže se s nezdarem smířit.

zuzkasim
28. srp 2023

Dala bych tomu víc času. Též jsem měla zamlklé těhotenství, muž o dalším pokusu nechtěl ani slyšet, ale věděl, že já bych do toho šla, za dalšího 3/4 roku se nebránil.

martulka88
31. srp 2023

Je to i o tom, jak je to dlouho. My jsme přišli o prvního syna na konci těhotenství. Složilo nás to pěkně. Hned jsme ale věděli, že jediné, co nám pomůže, je další těhotenství. O rok později jsem porodila druhého syna. Jsme šťastní za našeho 1,5ročního raráška. Ikdyž by jsme brali ještě jedno dítko, tak převládá více mínusů - a mezi nimi je i velký strach, aby to nedopadlo jako s prvním. Ale stále nemáme rozhodnuto a stále o tom přemýšlíme už půl roku. Musíte si o tom promluvit. Pro mužské je to jiné než pro ženy.

autor
31. srp 2023

Manžel nechce kvůli tomu že dvě máme a že na dnešní dobu to stačí .Máme dva kluky a já tak nějak cítím že bych ti holčičku chtěla prostě ,když by byl třetí kluk vůbec by mi to nevadilo měla bych už jméno pro něj 😄 Ale manžel dva roky už nechce další a já jo 😔

autor
31. srp 2023

@klokanka31 je to od března , už tohle miminko nechtěl nebylo v plánu ,a teď se už hlídá aby se neudělal do mě nebo má kondom