icon

Jít na potrat nebo si dítě nechat?

Dobry den. Je mi 28 let a jsem poprve tehotna. Jsem ve 3tt. S pritelem jsem mesic. On miminko moc chce a ja se nechala ukecat ze zamilovanosti...Pritel nevi, ze uvazuju o potratu...Sam mi nekolikrat rekl, ze chce at dite donosim a on se o nej pak postara, ze muzu budovat karieru a dodelat vysku...z toho mam pocit, jako bych byla jen inkubator...je to cernoch a je polygamni. Cela rodina si preje at se s nim rozejdu a to nevi o diteti. Matka o diteti vi a jen mi opakuje jak jsme nezodpovedni...on ma penez dost, ale ja ne a nechci na nem byt financne zavisla...dost hnusne se mnou mluvi, kdyz mu reknu o svych pocitech...podle nej jsem silena...mam emocne nestabilni poruchu osobnosti...o praci jsem nedavno prisla, ale nasla jsem si novou vsak bez jisteho vydelku...vubec nevim co mam delat...nejradeji bych od nej odesla, podnajem uz mam, ale bojim se jak to financne dam...matka od toho dala hned ruce pryc, ze se mi o mimino nehodla starat ani jako babicka...kdyz vidim miminko hned brecim jak je sladke atd. Vsichni do me porad huci at se vzpamatuju jakou chybu jsem udelala, ze jsem s nim...kdyz se dozvi o mimcu vydedi me....mam pocit, ze jsem na to uplne sama...zadna podpora...nevim jestli na to mam psychicky a financne byt matkou...prosim o radu...jsem ztracena....

Strana
z3
lucillealicepavelkova
autor
1. zář 2015

Poucena jsem vice nez dost...doma me naucili to, ze tak jak jsem neni dost dobre a ze mym cilem v zivote je trpet...vse co jsem se naucila je moje zasluha a vydrela jsem si toho dost....i muj doktor co me zna hodne let predemnou sklani hlavu...jsem jedina pacientka, ktera mu dokazala, ze se ve me spletl a jsem mnohem silnejsi nez si dokazal predstavit...pevne verim, ze toho fajn chlapa potkam a bude me mit skutecne rad a nebude me chtit vlastnit....

2016
1. zář 2015

Po přečtení příspěvku o napadení nemám už vůbec nic,co dodat.Tobě přeji zakladatelko štastnou ruku při výběru nového partnera.

stelar
1. zář 2015

@marketa11112 Suhlasim, psychický teror škodí, výchova k zodpovednosti ne.
V 28 letech by už člověk asi mohl tušit, že dítě je závazek na celý život a ne, že jsem zamilovaná, tak si ho do týdne udělám. Kde to žijeme, že toto někdo považuje za normální.

marketa11112
1. zář 2015

@stelar ne normalni, beru to tak, ze se to muze stat...... jedna ma znama otěhotněla po tydnu vztahu při svém prvním milovani, přes kondom..... vzali se, mají tri deti a klape to.... jenze to jsou výjimky 🙂)

u nas ta zodpovednost byla na prvním miste, vse bylo prehnane. ja byla snad nejzodpovednejsi dite na skole, vse ok , a stejne bylo vse spatne.. no vlastne ikdybych se dnes pretrhla, nebude to ideal....... jenze dnes uz všichni vi, ze udelam to, co chci ja.... kazdopadne bylo by to na dlouhe vypraveni 🙂)

@lucillealicepavelkova drzim palce, at udelas cokoli . proste jsi jednou něco posr........ snad to rodina casem pochopi. at je to se vztahy v rodine jak chce, vždy nam stejne chybi a snažíme se vse urovnat...tak snad si to vysvetlite..

stelar
1. zář 2015

@marketa11112 to jak to popisuješ, to je samozřejmě přehnané, ale o tom nemluvím. Řekla bych, že to už není výchova k zodpovědnosti, ale k slepé poslušnosti. I když možná s původně dobrým úmyslem 🙂
Že se to stát může (dítě po týdnu), to chápu, ale tady to bylo dle sdělení zakladatelky plánovaně a to teda nechápu.

akankeo
1. zář 2015

@lucillealicepavelkova popisujes pekneho psychopata, o to nic, ale cele mi to zacina pripadat trosku pritazene za vlasy, ze se stalo dite, to bych jeste nejak pochopila, na to staci si jaksi jednou "uzit", i kdyz je zvlastni, ze se nepouzil po velmi kratke znamosti kondom na ochranu obou zucastnenych pred nemocemi, ale to spolu jako po tak kratke dobe bydlite nebo jak je to co popisujes vubec mozne? Nechybi tu nejaka cast pribehu? Nebo si rozhadana s rodici a hledas nejakou dobrou cover story jako treba moje znama co si takhle nechala planovane nabouchnout dite - jeji moto je vystacimsi bz chlapa,idealni to dcera pro moji matku, a aby pak nevypadala blbe si podobny pribeh vymyslela aneb kluka sbalila na diskotece a vickrat ho nevidela, coz samozrejme nemusi byt tvuj pripad, ale ja uz se dneska nedivim nicemu.

andrrriiik
1. zář 2015

@marketa11112 Jenomže zakladatelka otěhotněla plánovaně,a po měsíci vztahu je už v 5,5tt.

stelar
1. zář 2015

@akankeo Kondom nepoužili, protože to dítě chtěli. Až po pár dnech ji došlo, že tady raději ne.
Jinak souhlasím, taky mám pocit, že tady něco podstatného chybí.

verena
1. zář 2015

No nevím, mít dítě s takovým člověkem byla velká chyba, ale nechceš si to ještě rozmyslet, zajít do nějaké poradny, jaké máš možnosti? Jít do podnájmu na druhý konec republiky, případně do azylového domu pro matky, ať nikdo neví, kde jsi, dát chlapovi vědět, že jsi šla na potrat a pak už se mu neozvat, dítě donosit a třeba ho dát do toho blbého babyboxu? Tam je dítě aspoň anonymně a to by se ho nedopátral. Všichni zde pochybují o reálnosti tohoto příběhu, ale pokud to je pravda, nějak si nedovedu představit, že by za to mělo zaplatit zrovna to dítě. Protože už teď to je lidská bytost.

akankeo
1. zář 2015

@stelar ja sem asi stara skola, byt sem se domnivala, ze sem opak, ale tohle mi proste hlava nebere. S rodicema asi bude vztah spatny, kdyz se tu zminuje ta nedodelana vyska, strach z exekutoru, pritel o tom ,ze chci jit na potrat nevi a pak ji za to pouta v loznici, ona si ma balit saky paky, to asi fakt bydli spolu nebo nechapu, pribeh zni jak od nejake 15tky z bravicka ne od 28lete zeny co navazala vztah s doufam aspon rozvedenym se zavazky

tatko_smolko
1. zář 2015

@lucillealicepavelkova urcite si miminko nechaj ani nevies aku chybu by si spravila keby si isla na potrat .....urcite to zvladnes ...stavaju sa aj ovela horsie veci 😉

stekkna
2. zář 2015

Nikdo ti nemůže radit zda si máš dítě nechat či jít na potrat. To že budeš mít z potratu výčitky jak se všude píše nemusí být nutně pravda.... Nejsem nějaký idpůrce potratů. Jsem názoru že někdy je to to nejlepší řešení. Pokud ale dítě nechceš jen proto že se bojíš, tak to se bojí každá nastávající maminka 🙂 Manžela dcera z prvního manželství to měla tak jako ty. Otěhotněla v 26letech. Dítě vůbec nechtěla a její přítel byl nadšený a slíbil že se bude starat sám, jen at mu ho porodí a vše bude na něj. Dneska jsou malé dva roky, on je neschopný otec a ona jen co jí viděla, jí milovala a dnes je bezvadná máma 🙂

barus_ka123
2. zář 2015

@lucillealicepavelkova Ahoj, nečetla jsem všechny názory, ale řeknu to asi tak. Na konci svého prvního příspěvku píšeš, že s nejseš jistá jestli zvládneš být psychicky matkou. Po tom co jsem četla, že ti "přítel" provádí, tak si myslím, že ač chceš nebo ne, nějakým způsobem se to na tobě teď delší dobu podepíše.

Osobně já kdybych otěhotněla teď a se svým přítelem, s kterým jsem 10.rokem bych se z nějakého důvodu rozešla dítě bych si nechala. Protože vím, že bych to zvládla. Ale to je právě to co ty nevíš. Což podle mě nechápu a je to chyba, nebo já to tak mám, vím že dítě chci a to je pro mě hlavní.

Jinak promiň, ale po měsíci otěhotnět s někým koho vlastně ani neznáš jak vyplývá z tvých příspěvků je normální nezodpovědnost. A stačí se podívat do novin, do zpráv a kolem sebe, kolik nezodpovědných matek si pořizuje děti a jak na tom pak ty děti jsou? Takže já to říkám, takhle: ne každá žena by měla být dítě.

amallie
2. zář 2015

Musíš se rozhodnout sama, nikdo ti radit nemůže. Jen ti chci říct, že není pravda, že bys potratu musela litovat. Každý to má jinak. Já jsem tuto proceduru absolvovala v tuším, 26-ti letech a nelituju, už jsem na to dávno zapomněla, mám tři krásný děti s milovaným manželem a vše je tak, jak jsem si vždycky přála. Nechtěla jsem mít dítě sama, otec byl cizinec, bála jsem se různé přetahované a financí atd a na dítě jsem se necítila.

stekkna
2. zář 2015

@barus_ka123 prosím tě jaká nezodpovědnost? Já otěhotněla přes kondom a používání antikoncepce. A to že ty to tak cítíš neznamená že musí každý

barus_ka123
2. zář 2015

@stekkna však právě proto, když to tak necítí, tak by dítě mít asi neměla ne?
Dobrý asi jsem ze staré školy, ale já jsem třeba po měsíci s přítelem ještě nespala. Je to asi dobou nebo nevím...ale nepřijde mi nic špatného na tom, se první aspoň lépe poznat a pak postupovat dál.

lu777
2. zář 2015

@lucillealicepavelkova no nerada to říkám, pro potraty jinak moc nejsem, ale myslím, že opravdu tohle by nebyl život - ani pro to dítě, ani pro Tebe...

holky prosím vás buďte na sebe opatrnější !!!!!!!!!! 😔 😔 to jsou někdy hrozné příběhy co tu člověk čte...

stekkna
2. zář 2015

@barus_ka123 Ano, takto máš pravdu, Také jsem s manželem nespala po měsíci vztahu :D spíš jsem to myslela tak že ochrana může selhat. Já jsem zdárný příklad :D Jinak právě proto že to tak necítí jsem psala příspěvek výše. Manžela dcera to tak také necítila, ale probudili se u ní mateřské city 🙂 Což nemusí být u každého.

lu777
2. zář 2015

@stekkna tady bohužel nejde o klasický příběh kdy se zadaří neplánovaně a nějak by se to dalo zvládnout i třeba bez otce...

tady i kdyby se mateřské city probudily, tak by to zakladatelce asi až tak nepomohlo, vypadá to, že by si pěkně zavařila do budoucna 😔

andrrriiik
2. zář 2015

@stekkna Nezodpovědnost v tom,že zakladatelka otěhotněla cca po pár dnech plánovaně.

stelar
2. zář 2015

@barus_ka123 ona neotehotnela po měsící, ale v prvním týdnu vztahu. A plánovaně!

barus_ka123
2. zář 2015

@stelar no dokonce, tak nevím, kdo plánově někoho pozná a za týden s ním plánuje rodinu? To je ta dnešní lehkovážnost...Vždyť člověk o tom druhém nemůže absolutně nic vědět? Já nevím, proč nemůžou lidé první myslet a pak konat.

naxii
2. zář 2015

V tomto případě bych šla na přerušení .. toť můj názor.

beruna84
2. zář 2015

v mém okolí je strašně moc párů, co by tak rádi mimčo.. a nedaří se ani uměle.. Tak si říkám, co by za tuhle možnost dali.. Na druhou stranu, než aby se to miminko mělo špatně.. trpělo a strádalo.. Tak ať vše dobře dopadne..

crawler
3. zář 2015

@lucillealicepavelkova využila jsi možnost zavolat na linku pomoci pro nečekaně těhotné ženy,jak jsme ti tu psaly?

speratovalucie
3. zář 2015

Už jen to, že jsi s přítelem měsíc a jsi v 6tt, mi přijde poněkud zvláštní. To jste si hned na první schůzce zplodili mimčo? Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, zakladatelka je podle mě dospělá, aby si uvědomovala vážnost situace. Já mám první dítě z násilnického vztahu, od chlapa jsem po zjištění těhotenství utekla, mimčo v bříšku mi dalo hromadu síly, abych to zvládla. Prcka jsem si nechala. Proč? Nemůže za to! Jak se říkalo - když jsi dost dospělá si děcko udělat, tak jsi dost dospělá se o něj postarat. Tak jsem se toho držela a nelituju. Je to miláček.

laska.nezna.hranic
3. zář 2015

@speratovalucie - naprostý souhlas. ty jsi pro mě mamina jak má být 🙂

musichetta
5. zář 2015

Jsi asi v dost těžké situaci, ale určitě se to bude dát zvládnout - i s děťátkem. Máš v sobě nový život, svého syna nebo dceru, malého živého člověka. Nedávej ho pryč, zaslouží si žít stejně jako ty nebo já. Jestli nevíš, jak to máš řešit, vážně zkus tu linku pomoci pro těhotné ženy, určitě tam budou vědět, jak ti pomoct. Držím ti palce.

Strana
z3