Jít na potrat nebo si dítě nechat?
Dobry den. Je mi 28 let a jsem poprve tehotna. Jsem ve 3tt. S pritelem jsem mesic. On miminko moc chce a ja se nechala ukecat ze zamilovanosti...Pritel nevi, ze uvazuju o potratu...Sam mi nekolikrat rekl, ze chce at dite donosim a on se o nej pak postara, ze muzu budovat karieru a dodelat vysku...z toho mam pocit, jako bych byla jen inkubator...je to cernoch a je polygamni. Cela rodina si preje at se s nim rozejdu a to nevi o diteti. Matka o diteti vi a jen mi opakuje jak jsme nezodpovedni...on ma penez dost, ale ja ne a nechci na nem byt financne zavisla...dost hnusne se mnou mluvi, kdyz mu reknu o svych pocitech...podle nej jsem silena...mam emocne nestabilni poruchu osobnosti...o praci jsem nedavno prisla, ale nasla jsem si novou vsak bez jisteho vydelku...vubec nevim co mam delat...nejradeji bych od nej odesla, podnajem uz mam, ale bojim se jak to financne dam...matka od toho dala hned ruce pryc, ze se mi o mimino nehodla starat ani jako babicka...kdyz vidim miminko hned brecim jak je sladke atd. Vsichni do me porad huci at se vzpamatuju jakou chybu jsem udelala, ze jsem s nim...kdyz se dozvi o mimcu vydedi me....mam pocit, ze jsem na to uplne sama...zadna podpora...nevim jestli na to mam psychicky a financne byt matkou...prosim o radu...jsem ztracena....
Držím palce v rozhodnutí. Kdybych měla říct svůj názor, tak já vnímám každý počatý život jako zázrak, jeho zničení za vraždu a myslím, že je naší povinností každý počatý život chránit. Pro rady a pomoc se můžeš obrátit sem: http://nesoudimepomahame.cz/ - i se třeba jen vypovídat.
Hodně lidí zapomíná, že potratem sice zmizí "problém dítě", ale přinese ssebou doživotní pocit ztráty, výčitky svědomí, možné zdravotní problémy, psychická traumata apod.
Věř si - jsi dospělá žena a o své dítě se zvládneš postarat - ono Ti vnese do života mnoho a mnoho lásky-rozhodně nebudeš litovat 😉
ani národnost nebo vyznání nevypovídá nic o mentalitě konkrétního člověka, natož barva pleti. stejně jako názor, že jen proto, že je černý (to může být Francouz, Američan, Jihoameričan nebo Afričan - a že tam je zemí), automaticky znamená, že je dítě jeho majetkem. to mě baví 😅 neměly byste tolik číst Bílou Masajku a Bez dcerky neodejdu 😀 já bych se třeba takového bledulína polygamního prachatého Janečka bála víc, než tmavého cizince, který ani nemusí být v RL uveden. navíc polygamní neznamená nezodpovědný. zajímavé, že nejvíc se bojí lidi bez zkušenosti. žasnu, jak jednoduše tu cizí lidi doporučují potrat, jak kdyby se jednalo o plesnivý chleba, ne lidský život. každopádně ač mám hodně bujnou fantazii a většinou se tu lidí s neuvěřitelnými příběhy zastávám, věřím tomu, že tohle je kec, protože celý úvodní příspěvek je přinejmenším podivný 🙂 vědomě si udělá dítě a když ji za to doma nepochválí, použije zaklínadlo "polygamní černoch" jako omluvu pro interrupci již ve 3.tt... i kdyby to pravda byla, tak snad věděla, do čeho jde, ne? tohle je fakt úlet a téma slabé i na puberťáka 😝
V situaci v jakě si bych si dítě nikdy nenechala.Poměry mezi Tebou a partnerem,vlastni rodinou a jeho rodinou jsou více než složité a k tomu je to cizinec.Do budoucna vždy hrozí velká a reálná možnost,že o dítě jednoho krásného dne můžu přijít a sama s dítětem hned od začátku,vědět,že partner se ke mě nechová jako partner,ale paša,já jsem nic a on je něco bych nesnesla.Šla bych na interupci a utla veškery kontakt s otcem dítěte.
Doživotní trauma z potratu u někoho může být,ale většinou u těch co už pak další dítě nemají ,znám maminky které toto podstoupiliy a říkají,že tento pocit viny je přešel v okamžiku kdy se jim narodilo další dítě,to znají,milují je a on by tu nikdy nebylo,kdyby vše předtím neproběhlo tak jak proběhlo..je to těžké rozhodnutí,s kterým ti nikdo tady neporadí
@2016 Já bych na potrat nešla,ale s tím utnutím kontaktu s otcem dítěte souhlasím.Ani bych ho nezapsala do RL.
@lucillealicepavelkova pisu zpravu, kazdopadne mas jeste par dni cas si veci rozmyslet, neres rodinu, neres otce ditete, res hlavne sebe a jestli se citis byt maminkou nebo ne. To ostatni se nejak vyresi, ale nejdulezitejsi si ty, ono mit dite ti zmeni cely zivot, jit na potrat taky. Chlap by do toho mel mit co rict, ale bez okolnosti je to slozite, zodpovedna nezodpovedna, ted uz si tehotna a musis se k tomu zodpovedne postavit...
@anetka1701 Anetka, nemluv o necem, o cem toho mnoho nevis. Jsem za jednoho 8 let vdana, mam kolem sebe smisene pary, ktere jsou spolu i 30 let. Hajzla si muze nabouchnout kazda nehlede na rase ci narodnosti, jen v nasem meste takovych ksindlu beha a ono i zen, co maj kazde dite s jinym, zijou jenom na hromadce atd... U cizincu hodne zalezi na nabozenstvi - muslim muze byt problem (ale taky jsou pripady kdy neni, ale tam ten muz je muslimem spis naoko, ale moc to neproziva ...), zda ma vyreseny pobyt - pokud ne, toto muze byt snadna cesta jak ziskat trvaly pobyt atd. Co je jeho povolani, dela v nejake nadnarodni firme, vystudoval tady, co delaji jeho rodice a sourozenci, to povi o cloveku pomerne dost. Pokud je to nekdo kdo se zivi prekupnictvim a prodejem drog, jiste, ruce pryc, pokud je to nekdo, kdo je tu od zacatku legalne, vystudoval v zahranici, predstavil zenu rodine ad, tak to s nivazne myslet muze, ted jse o to, zda takto kratky vztah nesemelou vsechny ty predsudky, ktere lidi maji zvlaste v zemi jako je nase, kde se lidi odnaucili respektu, koluji tu vtipky o tchynich a vetsina zen, co si najde nejakeho cizince ho zacne vydirat miliony ultimaty, ktera tezko nekdo bude dlohodobe ochotny plnit... To oznaceni mama a nejstarsi jmeno ditete je projevem hrdosti, v te slavne Africe jsou zeny hrde na to, ze jsou matkami a on se tak oznacuje i otec ditete podle sveho nejstarsiho, jenom proto ze je nekde jiny zvyk bych je hned neodsuzovala, neni to jedna sorta lidi jako neni jedna sorta lidi tady. Dite = majetek oce, taky dobre, i u tech blbych muslimu patri dite prvni 4 roky matce pokud se nepletu, pak ale otci, muslima doma nemam, takze toto neresim, ale otec ditete a jeho matka maji na dite stejny narok, v nasi rodine kde par rozvedenych je, deti pripadly matkam, v rozsirene rodine, tam co jsou deti s otcem, tam od nich matka vetsinou utekla.... U soudy se rozhoduje stejne jako tady o vecech typu kde dite vyrustalo, pokud tady, priklepne se sem, pokud v domovine otce, priklepne se tam, kazdopadne standartni cesta je partnerku nejdriv predstavit rodicum, pak svatba a pak nabouchnout dite, ale to se tady moc neresilo toz muze to mit i opacne poradi a byt v kontaktu s rodinou a jeho prateli, protze to jsou lide, co partnerku/manzelku v pripadech, kdy doma je dusno podrzi, rodina v te slavne Africe znamena vic nez tady, ale vetsina takovych africanu se sem nedostane, takze tento pripad to zde byt nemusi, jen je fakt hnus hazet vsechny lidi do stejneho pytle.
Jeste si tady k tem cernochum dovolim pripsat neco, co zase prijde nechutne jim, i kdyz nekteri si to zda se uzivaj, velmi velke mnozstvi ceskych holkke se s nima chce vyspat jenom pro barvu pleti a manzel xkrat dostal vylozene nabidku od zenske aby ji zbouchnul, ze chce mit misene dite, jednou se to dokonce stalo prede mnou a musim, rict, ze sem vubec nevedela jak zareagovat, nejak sem necekala, ze beha kolem takove mnozsti "lehkych" zen. Je neskutecny, vsichni je pomlouvaj, ale do postele by jim nejradsi skocila kazda druha, zajem o vztah taky byva ze zvedavosti, ne pro povahu daneho cloveka,tot zkusenost z meho okoli...
@akankeo konecne nekdo, kdo o tom neco vi...zeny, ktere si mysli, ze jsem si to vymyslela mi nepiste....ja tohle ted prozivam a nepotrebuju jeste cist takove reakce....on dite moc chce prosi me tady nakolenou kazdy den, at ho nezabijim a dam ho treba k adopci hlavne ho nezabit, ze je to zazrak. Vim, ze kazdy je nejaky a mozna je trochu i problem v mem pristupu...vsechno si beru osobne a jsem neskutecne precitlivela uz od mala diky ne moc ok detstvi....snazime se o kompromis....zivot neni a nebude podle nasich predstav to tak nechodi a to my vime...
@lucillealicepavelkova Vis, co by dost mozna nebylo spatny? Pokud si dite nechas, nechat si sepsat smlouvu se svym pritelem o vychove, kdo bude mit dite v peci, jak se o nej budete starat atd.. Protoze pokud ma natolik odlisnou kulturu nez ty tak by v tomto ohledu mohla nastat docela velka rozepre. Takze jednak si ujasnit, jestli budes s nim nebo sama, a jednak pak tu vychovu a sepsat vasi dohodu dopredu za pomoci pravnika. Strasne si tim usetris pripadne tahanice po soudech.. Takhle bych to asi resila ja..
Ja osobne bych potrat psychicky nezvladla ale tahanice o dite uz vubec ne, takze tohle by bylo moje reseni, kdybych byla ve tve situaci.
@lucillealicepavelkova Promiň,ale fakt mi přišlo,že sis to vymyslela.Pokud je to pravda,a jen jsi udělala blbost,tak se omlouvám.Taky jsem udělala blbosti v životě 😉 Určitě ale na potrat nechoď.Miminko vychovej sama,a otce do RL nepiš.
Co mi ale není jasné,proč máš zadáno,že jsi v 6tt,když jsi ve 3tt? 😒
@andrrriiik uz jsem to nechavala opravit na 5,5tt.
Byla jsem v podobné situaci jen tedy otec by byl běloch.Šla jsem na potrat bylo mi hrozně,ale bohužel jsem jiné východisko neviděla.Hrozně jsem to obrečela.Nyní mám dva chlapečky a jsem ráda.Nezvládla bych situaci samoživitelky.Pokud to cítíš také tak , že to nedáš ani psychicky tak to udělej, nejsi stará a určitě přijde čas , kdy budeš mít rodinu s někým ,kdo o to bude stát a ty budeš třeba finančně na tom lépe.
@lucillealicepavelkova Ale pořád to nechápu.Jaktože ti to vychází různě?
@andrrriiik ,jenže bohužel pán už to ví,že zakladatelka čeká s ním dítě a není nic jednoduššího,než že si bude nárokovat dítě přes soud,i bez jeho zapsání v RL.Podle toho co zakladatelka píše má pán o dítě zájem velký,takže za mě ne 😉 .
@2016 Jako jo,ale to stejné by bylo,i kdyby se rozešli,až by to mimino měli.Taky by ho určitě nedala pryč jen proto.aby ex náhodou nedělal problémy.A jestli si bude chtít platit testy DNA,ať platí,ale zakladatelka žije v ČR,ne někde v Africe,kde po rozvodu dítě připadne automaticky otci.Jen tak ji dítě neodeberou,pokud se o něj bude řádně starat.Nejsem zastáncem potratů jen tak,a už vůbec né v případě,kdy je dítě plánované,a pak se matka rozhodne,že ho nechce,tak půjde na potrat.No fuj.
Teda Tvou situaci Ti nezávidím :/ To rozhodování musí bejt fakt těžký! Já osobně bych na potrat nešla, když vidím jakou dceru mám, jak mě dělá denně šťastnou a já ji, je to to nejcennější a nejlepší, co mě v životě potkalo. Člověk v sobě posbírá hodně sil když je třeba, o to víc máma. Finanční situace se dá nějak zvládnout.. Ale musíš se rozhodnout sama a ať se rozhodneš jakkoliv, bude to správně.. držím pěsti..
@andrrriiik no jo,ale kdyby spolu byli...nejsou.Situace je ted taková,takže se to musí řešit ted a nemyslet na to,co by,kdyby.Já neříkám,že jsme v Africe,kde po rozvodu připadne dítě otci,ČR vychází matkám u soudu vstříc,ale co pro ní ČR udělá až se otec cizinec sebere dítě a odletí (odjede) s dítětem do země odkud pochází?Absolutně nic.ČR od toho dá ruce pryč a věř,že vím o čem mluvím.A hlavně takových připadů jsou u nás mraky.
takže raději dítě zabiju, než bych riskovala, že by jeho otec mohl stát o jeho výchovu. to je hardcore, co se tu člověk dočte.
@akankeo mas naprostou pravdu, tyhle vyctene pravdy z prozy, nebo bulvaru jsou uplne mimo realitu. Mmch, u muslimu je to obycejne 7 let, kdy dite musi byt u matky, nelze ho odejmout (pokud nejde o pripad treba tyrani). Pak naopak ma prednost otec, ale snaha je udrzet oba rodice v zivote ditete. Problem je, kdyz se par nedohodne na zemi, kde by meli vegetovat a jeden chce dite tady a druhy tamhle.
Zcela uprimne, nejodstrasujici priklad ve svem okoli jsem zaznamenala u zeny, ktere unesl deti Rek v ramci EU...takovy kultivovany pan to byl.
Ze je riziko mit dite s cizincem ...ano je, sama mam s cizincem deti 3. S africanem. Bilym. Na odvoz i privoz deti do jeho zeme potrebuji jeho souhlas, uplne stejne, jako on potrebuje muj. Jde o narizeni vlady, opatreni proto child trafficking. Nejde o muslimskou zemi.
Koukam, ze otazka etnocentrismu je porad aktualnejsi a aktualnejsi.
Dneska me napadl...jen za to, ze uvazuju nad potratem...svazal mi nohy v loznici a chtel volat policii, ze jsem blazen at me zavrou do Opavy...pak si uvedomil, ze me policajti nemuzou videt svazanou, tak me rozvazal a zamknul v pokoji...vzal mi mobil at nemuzu nikam volat...musela jsem mu slibit vse co chce, jinak by me uz nepustil...jsem na dne a dite zacinam nebo uz nenavidim...nikoho nezajima co chci ja....rodina me odepsala, matka se boji exekutoru ze to nezvladnu a on me nasilim chce prinutit dite donosit...zitra se jdu poradit ohledne potratu, objednat se a hlavne od neho spakovat veci...
Vyhrozuje, ze vymeni zamek at se nemuzu bez jeho svoleni dostat k vecem...je to psychopat a je uplne fuk jakou ma barvu....chce mi zaplatit at nejdu na potrat...penize nenavidim cim dal vic....na potrat me nechce pustit, ale prodat dite mi dovoli? Kde to sakra jsme....nebo si predstavuje, ze dite porodim a dam do babyboxu...bud si ho necham a budu matka na sto procent nebo si to necham radeji vzit...nemuze po me chtit, at se ho pak vzdam kdyz ho uvidim....uz nemuzu jist vubec pod jakym jsem tlakem...a to dite? Uz si vytrpelo za tu chvili vice nez dost...
Ste spolu měsíc a jsi v 5,5 týdnu? Jak dlouho trvali vaše diskuse ohledně dítěte? Jeden den?
Píšeš, že nikoho nezajíma co ty chceš. A víš to ty vůbec? Jeden den díte chceš, pak se ho zase rozhodneš zabít..tomu říkám vyzrálé , zodpovědné jednání.
@lucillealicepavelkova na rovinu? nikdy jsem pro potrat nebyla, ale s takovym clovekem bych dite nemela ani za nic.... schovej se u kamardky, kterou nezna. a pak udelej to, co chces.....a radeji s e mu klid z cesty, nevis, co muze udelat priste...
jinak ruzne narody, ruzna mentalita... ja bych nebyla s zadnym cizincem...... mam pocit, ze ti, kterym to opravdu funguje , je hodne malo.......a s muslimem uz vůbec ne.... co se ted všude deje, je sila.....
je skoda, ze jsi mu to rekla tak brzy, mohla ses proste zdejchnout a nic mu neříct... jenze to jsi zase nemohla vedet, co vse je schopen udelat... to je tezke... fakt ti to nezavidim...... nekteri budou namitat, z otec ma stejne pravo na dite jako matka..... to si ja uplne zcela nemyslim..........navíc je t o tvůj život a tve rozhodnuti...
Jestli je to opravdu tak jak pises ,a ze to věřím,hodně čtu o mentalitě takových lidi, taky bych radila rychle pryč,schovat se a rozhodni se sama za sebe.az z toho jde strach..... 😒
Jj zitra jede na pravovni cestu...sbalim veci a mizim...tak, jak jsem se bala dneska uz se nikdy bat nechci...na potrat jdu...uz jsem se rozhodla...dekuji za podporu...ostatni az budete v mych botach prochazet zivotem, pak si povime...
@lucillealicepavelkova V tvých botách doufám kráčet nikdy nebudu. K zodpovědnému přístupu ohledně dětí a plánovaní rodičovství mě rodiče vedli od mala. Snad se z tohodle alespoň poučíš.
@lucillealicepavelkova vybrala jsi si proste spatneho muze....to se stava...hlavni je, ze jsi na to prisla ted, horsi by to bylo s nim zit třeba par let......
mrzi me jen, ze mimco nebude, pro potraty nejsem, ale zde to opravdu chápu..... a když uz jsi rozhodnuta........ 80 % vseho ( predpoklad povahy nasich deti, energie apod...) je dano geneticky, jen 20 % je ovlivneno vychovou a prostredim, ve kterem zijeme...... i me se to zda strasne malo, proto jsem ale presvedcena, ze ruzne skupiny lidi a narody proste nejsou prevychovatelne. je to vse dlouhodobe.....
jinak myslim, ze ponaucena budes dost ..... neboj se ale dalších muzu v zivote, urcite narazis na toho spravneho......hlavne s pocetim mimca si uz das pozor, vid.....drzim palce, urcite vse zvladnes.......
@stelar sice souhlasim, ale vseho moc skodi....tedy myslim, te zodpovednosti.... muj otec me tak psychicky terorizoval, ze jsem se bala mit dite i v 25 a porad se mi jen honilo hlavou, co asi tomu rekne... nakonec jsem mela dite az ve 32 letech a moc lituji, ze jsem do toho nesla dřív. dnes muj otec tvrdi, ze mit druhé dite je .. cesta do chudoby .... ze mit druhé dite nemam.... kaslu na nej a pujdu do toho i přes všechna rizika, které u me jsou, znova.......a presto, ze jsem uz dlouho dospela , ve me jeho vychova proste zanechala chte nechte následky....... a i dnes si pri mnoha vecech, které delam, rikam... co by tomu řekl tata ? des bes.....

jj, já bych se bála toho, že oni dítě berou opravdu jako svůj majetek - teda ne všichni, ale pokud jde o polygamního černocha, tak nepředpokládám, že by byl z těch "progresivnějších" .... 😔