Jít na potrat nebo si dítě nechat?

Dobry den. Je mi 28 let a jsem poprve tehotna. Jsem ve 3tt. S pritelem jsem mesic. On miminko moc chce a ja se nechala ukecat ze zamilovanosti...Pritel nevi, ze uvazuju o potratu...Sam mi nekolikrat rekl, ze chce at dite donosim a on se o nej pak postara, ze muzu budovat karieru a dodelat vysku...z toho mam pocit, jako bych byla jen inkubator...je to cernoch a je polygamni. Cela rodina si preje at se s nim rozejdu a to nevi o diteti. Matka o diteti vi a jen mi opakuje jak jsme nezodpovedni...on ma penez dost, ale ja ne a nechci na nem byt financne zavisla...dost hnusne se mnou mluvi, kdyz mu reknu o svych pocitech...podle nej jsem silena...mam emocne nestabilni poruchu osobnosti...o praci jsem nedavno prisla, ale nasla jsem si novou vsak bez jisteho vydelku...vubec nevim co mam delat...nejradeji bych od nej odesla, podnajem uz mam, ale bojim se jak to financne dam...matka od toho dala hned ruce pryc, ze se mi o mimino nehodla starat ani jako babicka...kdyz vidim miminko hned brecim jak je sladke atd. Vsichni do me porad huci at se vzpamatuju jakou chybu jsem udelala, ze jsem s nim...kdyz se dozvi o mimcu vydedi me....mam pocit, ze jsem na to uplne sama...zadna podpora...nevim jestli na to mam psychicky a financne byt matkou...prosim o radu...jsem ztracena....

eficenka
29. srp 2015

miminko si nechej, ono nemůže za "Nezodpovědnost"
v pohodě to zvládneš i sama, 90% věcí pořídíš za pár korun z bazárku!
v dnešním světe je dar mít dítě, važ si toho!

kecalka2
29. srp 2015

Je to těžké nechtěla bych být v tvé situaci.Bohužel tady ti nikdo neporadí přečteš si tu jen názory jak kladné tak i záporné.Musíš se rozhodnout sama jak to cítíš.Měla bys zvážit své pro a proti spousta maminek je na miminko sama kolikrát i bez pomoci babiček spíš bych vyslechla je určitě to nemají jednoduché ale zvládají to.Je ti 28 věk na miminko máš ale partner rozhodovat za tebe nemůže.Budu ti moc držet palce at se rozhodneš správně a jsi štastná 🙂

kativka
29. srp 2015

Těžko radit, dokud se člověk nedostane do stejné situace. Nicméně mít miminko je opravdu dar, nikdy nevíš, zda to není tvoje poslední šance. Na přítele bych se vyprdla, klidně bych mu zalhala, že jsem šla na potrat. Asi to budeš mít těžké, ale zvládneš to, tak jako každá jiná máma. Třeba i babička roztaje. Spousta mamin oblečky a potřeby na mimi dokonce daruje, toho bych se nebála. A jestli máš na to být matkou??? Pokud bys neměla, miminko by nepřišlo. V těhotenství bude spousta pochyb, po porodu zmizí a budeš všechno vidět jinak. Dej mu šanci, ono za nic nemůže.

somalicats
29. srp 2015

Počítej s tím, že podle toho, jak to popisuješ, tak pro "přítele" skutečně budeš jen inkubátor, výchovu pak bude chtít mít pod palcem on sám. A nečekej, že se to chování k Tobě během těhotenství a po porodu změní, spíš naopak. Stejně tak nečekej, že pro něj budeš jediná. Jejich mentalita je jiná a těch šťastných multikulti párů zas tolik není. Možná se Ti (a jiným) tenhle názor nelíbí, ale těch holek, které nakonec zůstaly samy a s rizikem, že přijdou o dítě, je celkem dost.
Jestli jít či nejít na potrat, toť otázka, kterou si musíš rozřešit sama, s tím Ti nikdo neporadí. Finanční stránky bych se až tak nebála, otázka je, jestli ustojíš případné reakce okolí na to, že máš dítě míšence, stejně tak potom kolektiv ve školce/škole. Pochopitelně je tu i riziko, že po případném potratu už se Ti otěhotnět nepodaří.

chrobacik13
29. srp 2015

Zkus si představit tu situaci že tu s tebou za pár měsíců bude někdo kdo tě bude bezhraničně milovat,potřebovat,někdo pro koho budeš dokonalá a krásná v každé situaci,kdo ti vykouzlí úsměv na rtech i když ti bude nejhůř,někdo,ke komu když se přitulíš budeš se vzášet nad zemí...jestli tě to neláká a nic při tý představě necítíš možná je pravda,že miminko ani nechceš,ale ted' se jedná jedině o tebe,musíš posunout stranou názory ostatních a opravdu se zamyslet nad tím,co chceš ty.Dítě nepotřebuje vše na co si ukáže,pokud by bylo nejhůř,oblečky spousta maminek i daruje,dokonce i kočárky a zbytek potřeb a navíc rodičovský příspěvek zajistí ostatní základní potřeby.Popři rodičáku se dá zvládnout i nějký ten přivýdělek,kt. finančně pomůže i když malou částkou.Vždy se to dá zvládnout,ale to si musíš nejdřív ujasnit,jestli vlastně chceš...

ladik1
29. srp 2015

Nevím, těžko radit, ale myslím, že si zasloužíte šanci všichni, Ty, přítel i mimi, rozhodně nemůžeš jednat jakkoliv, aniž byste se o tom nebavili...Nevidím problém v tom, že je mimi míšenec, moje sestra je taky a je super a díky funkční rodině a její skvělé povaze nikdy nebyly žádné problémy, jen ty stejné jak se mnou... Babička, pokud dobře vychovala Tebe, tak Tě ve štychu určitě nenechá, dobrá mamina tohle nikdy neudělá... takže se rozhodni hlavně Ty - znám spoustu párů (i bělošských), kde se tatínek stará a maminka buduje kariéru, nevidím na tom nic špatného, když si při tom dokáže i užívat mateřství... PS: Když máš mimi, tak jsi vždycky tak trochu finančně závislá na partnerovi 🙂 Taky se mi to nelíbí, ale je to tak... Držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv!

ladyhacek
29. srp 2015

Nakonec se budeš muset rozhodnout ty sama a opravdu netuším co bych ve tvé situaci dělala, ale teď jako matka bych si nedovedla představit, že bych byla bez malého (ano já byla v jiné situaci) Také jsem se bála (a stále bojím jak to zvládneme s hypotékou, poplatky a já na mateřské, ale teď vím, že všechno jde)
Moje mamka byla na nás dvě také sama - otec moc neplatil a když alimenty zaplatil tak také nebyly velké a teprve teď maminku obdivuji jak to vše sama zvládla (my máme ale babičku a ty také trochu pomohli-co mohli).
Když se chce všechno jde - sama by jsi se asi divila jak málo ti stačí, když držíš ten maličký uzlíček v náručí a víš, že pro něj jsi celý svět a ten jeho úsměv stojí za vše 🙂.
Hodně štěstí a ať se rozhodneš nakonec jakkoliv - neohlížej se zpátky (co kdyby) věř, že jsi udělala správně 🙂

nonacek
29. srp 2015

Tvá situace je hodně těžka, nevím co říct. ...
,ale jedno vím jistě .. jsem 9dni po porodu a na potrat bych nešla držet miminko v náručí je něco krásného a nepopsatelneho jeto cit který nelze k žádnému přirovnat. .
Také jsem před 10lety zůstala sama s miminkem a nikdy sem nelitovala
Miminko si nech to zvládneš a to ze miminko bude mulat-ka v dnešní době nikoho nějak nebude pohorsovat
koukni kolem sebe kolik je tu národnosti. .
Držím palce a doufám že se rozhodneš zprávne🍀🍀🍀🍀

luciamala1979
29. srp 2015

je to krasny pocit, pochopíš, ked porodíš. Osobne by som si miminko nechala a od "priatela" by som odisla. ALe rozhodnut sa musíš sama, tak aby si neskor nemusela povedat, ze lutujes, hlavne, ak by si zvolila ostat s nim..

verena
29. srp 2015

Když jsi se nechala "ukecat", už jsi se rozhodla sama. Těhotenství není něco na zkoušku a jít na potrat není stejné, jako nikdy neotěhotnět. Teď ti to možná nepřijde, ale až uvidíš svoje dětátko, budeš se divit, že jsi přemýšlela o tom, mu nějak ublížit. Teď bych spíš uvažovala, co se životem dál. Zda chceš zůstat s přítelem, dle toho, co píšeš, mu nejspíš moc nedůvěřuješ. Trošku by mi vadila ta polygamita, ale to je asi na jinou diskuzi. Finančně to nějak zvládneš i sama, jsou tu i skupiny matek samoživitelek, tak koukni i tam. Myslím, že máma teď jen straší, ale dětátko ji obměkčí a pomůže ti 🙂 Držím moc palce, ať se ti vše podaří.

pampeliska1
29. srp 2015

@lucillealicepavelkova dítě za to opravdu nemůže,za jakých podmínek bylo počato.. Mrkni sem http://nesoudimepomahame.cz/ Mohla bys tam najít pomoc ve tvé situaci.

zo_ja
29. srp 2015

Mnoho bylo řečeno. Jinak není od věci se mrknout, jak se potrat dělá technicky, možné všeliké následky, a postabortivní syndrom - týká se i těch matek, které věřily, že jde jen o shluk buněk...
Neznám matku, která by litovala, že si dítě - v jakékoli situaci - nechala, ale znám dost těch, které litují, že se ho dobrovolně zbavíly, a to i když další děti pak měly. Navíc ten způsob je dost krutý.
Kdybys ho nechtěla, raději babybox, nebo malý opečovat, dát k adopci - vždycky je ta možnost. Na život bych mu šanci neupírala.

laska.nezna.hranic
29. srp 2015

jít na potrat ti přijde ok, ale nechat otce vychovávat dítě, už ne? nepřijde mi, že by z tebe měl inkubátor, spíš hledá řešení, jak mu zachránit život. je to celé tak divně popsané, že se mi ani nechce moc věřit... a poznámka o tom, že je černoch, s tím má dělat co? 😕

finezuza
29. srp 2015

Mimino zvládneš, nebudeš ani první ani poslední svobodná matka a jak píšou holky, dá se vše sehnat levně na bazárcích, to si spíš zavčas vyřeš bydlení, práci popřípadě se zkus rozumně domluvit s rodinou. Z toho co píšeš mi vyznívá, že spíš chce dítě než tebe. Z toho bych měla mnohem větší strach. Záleží také, z které země pochází a jestli žije trvale tady, nebo je tady jen na čas a zase se bude vracet. Aby si nedělal na dítě takový nárok, že tě bude vydírat a budeš žít ve věčném strachu, že si dítě odveze někam do Afriky a už ho neuvidíš. To ale neznamená, že ti radím potrat.

iveta93
29. srp 2015

Je možné že mě dámy za můj názor ukamenují, ale... já osobně bych s černochem nebyla - ne kvůli barvě to ať si je klidně fialovej když ho budu mít ráda, ale jsou vychováni jinak... žena jim "posluhuje" vše musí být podle nich atd atd atd. Určitě bych nechtěla abych potom do výchovy miminka (které vyrobíš hlavně ty) nemohla pomalu mluvit. Netvrdím že jsou takový všichni, ale očividně tenhle bude na ten způsob. Jinak na potrat bych nešla v dnešní době je spousta maminek samoživitelek a zvládají to. Výbavička se dá pořídit za pár kaček z bazarku kde jsou většinou hezké věci protože to ti miminka nestihnou unosit. Miminko je radost, samozdřejmně budeš muset investovat pár svých zájmů apodobně ale určitě to stojí za to a chlapa k tomu nepotřebuješ.

buldrik
29. srp 2015

bud mas hodne velke preklepy, nebo je to naprosto vymysleny. Otehotnela jsi po necelym tydnu randeni, k cemuz te pritel ukecal. Ve 3tt se tehu sotva da zjistit natoz urcit tyden. A uz jsi stihla s pritelem zavest nekolik vaznych rozhovoru na toto tema?!

Predpokladejme, ze je pribeh Je skutecny. Sama vis nejlip, jak se k tobe pritel chova. Asi s tebou uz cloumaji hormony a muzes byt precitlivela, takze to ber v potaz. Bud na druhou stranu rada, ze se zajima a chce te podporit.
V cechach na cernochy nejsme zvykly, takze reakce rodicu se nedivim (i kdyz ja jsem alergicka na to, kdyz nekdo hodnoti podle barvy kuze). Vydedit te nemuzou. Asi dokazes odhadnout, jestli te rodice jen ted strasi, nebo se na tebe opravdu uplne vykaslou.
Kazdopadne rozhodnuti je na tobe

veronickalongipes
29. srp 2015

Rekla bych, ze si zas nekdo dela prdel.. To je tak prekombinovane, ze by z toho byl celkem stupidni americky dojak..

michalusenka
29. srp 2015

Taky mi prijde divny ze ste spolu mesic a uz si 3tydny tehu 😀

simdan
30. srp 2015

3 týden to je naprostý nesmysl!

kacca11
30. srp 2015

Kdyz pominu, nesrovnalosti, ze pochybuju, ze jde o realnou situaci, tak ja hlasuji pro interrupci.

brokovich
30. srp 2015

Nevím, co to znamena byt ve 3 tt, kdyz testem tehu v teto dobe vubec nelze zjistit, ale ja bych za tve situace šla okamžité na potrat. S takovými člověkem nejen, že bych nechtěla dite, ale nechtěla bych s nm ani chodit. Matce se nedivim, že není nadsena.

im4fun
30. srp 2015

To by me zajimalo, co ti znamena 3.tt. To je snad tyden, kdy je ovulace ne? To si zase nekdo dela pr**l (s prominutim) anebo nema mozek. Sorry

petulebe
30. srp 2015

holky, já když přišla na to že jsem těhotná tak jsem taky měla 3.týden, takže tohle samotný je možný a ke zbytku se vyjadřovat nebudu...omlouvám se...

andrrriiik
30. srp 2015

Přijde mi to celé divné.Jste spolu měsíc,a už jsi ve 3tt,otěhotníš plánovaně,přesto chceš jít na potrat,a navíc máš uvedeno,že jsi v 6tt.Se zas někdo nudí o prázdninách.Příště,když si chceš vymýšlet,pořádně si vše promysli,aby to aspoň trochu znělo věrohodně 🙄 😕

lu777
30. srp 2015

doufám, že je tohle vymyšlené... protože jinak jsi teda šílená, to se ani nedá nazvat nezodpovědnost... 🤐

zelva
31. srp 2015

Přijde mi to také dost zmatené, ale tak proč by to nemohla být pravda..Když je prostě v hlavě zmatek a člověk neví kudy kam...Prvně bych si probrala (jak už tady někdo psal), pokud třeba nebydlíš na malé vesnici, jak tam budou koukat na smíšené dítě. Na jednu stranu do toho nikomu nic není, bude to tvoje dítě, ale okolí dokáže být dost hnusné a znepříjemnit život. Pokud bydlíš ve velkém městě, tak už vás lidé za mimozemšťany považovat nebudou 😀 A za druhé bych si v tvém věku sakra rozmyslela potrat. Je to už věk normálně zralý na mimi - ani nízký a ani příliš vysoký věk - tedy akorát na mimi. Já bych se bála, že pokud půjdu na potrat, už druhou šanci nedostanu a v budoucnu už to nepůjde. Dneska to není nic ojedinělého. Samozřejmě ještě se zamyslet nad rolí matky-samoživitelky, to není snadné. A nad tím se zamyslet opravdu musíš, protože přítel dneska je a zítra už s tebou být nemusí....Hodně štěstí přeji!

infokonik
31. srp 2015

@lucillealicepavelkova Ahoj. Z Otázky je nyní Diskuse a můžeš tak přidávat další komentáře.
Hezký den.

amazonka.k
31. srp 2015

@laska.nezna.hranic To, že jde o polygamního černocha je podstatná informace, myslím, že s rasismem to nemá nic společného, ale skutečně jde o naprosto jinou mentalitu, já osobně třeba považuji daleko riskantnější nechat vychovávat dítě polygamním černochem než čechem, bála bych se, že bych o něj mohla jednou přijít, podle mě je v tomhle případě riziko daleko větší..

lu777
31. srp 2015

@amazonka.k 100 % souhlas...
já bych do toho asi nešla 😔 😔 😖 😔 ...
@lucillealicepavelkova píšeš, že má hodně peněz... raději bych si ověřila odkud příjmy plynou... 😉

a určitě není dobré být na někom závislá, obzvlášť když se sotva znáte a budou tam kulturní rozdíly - a to velké...
já mám za manžela Američana a ačkoli to je vlastně dost podobná kultura, tak jsme taky párkrát řádně narazili, v některých situacích jsou očekávání naprosto jiná, někdy došlo ke zbytečným konfliktům a dlouho jsme si museli vysvětlovat co tím ten druhý myslí, až po nějakých 7letech jsem si musela přiznat, že ty rozdíly jsou leckdy větší než jsem čekala a je to určitá zátěž (už mluvení dvěma jazyky když je člověk unavený).... a to mi na začátku přišlo, že rozdíl je maličký, jenže žít v jedné domácnosti a vychovávat děti je něco naprosto jiného než jít třeba 3x za týden na rande 😔

anetka1701
31. srp 2015

Znám pár černochů a sice jsou prima, ale mentalitu mají jinde :oD Oni prostě mají potřebu rozsévat... Žena pro ně není nic, dokud neporodí dítě!! Dokonce v africe v drtivé většině míst se žena začne oslovovat až poté, co porodí dítě jako "mama" a jméno dítěte - takže já bych tam byla "mama Šárka a Mája" - prostě žena je braná jen jako inkubátor... Navíc bejvají hodně nevěrní, jak mají příležitost, tak "rozsévají" dál :oD A považují to za úplně normální, neberou to jako něco špatného a nemorálního (ale běda kdyby to tak udělala ženská). I když žijou v monogamním vztahu, šoupnout si vedle není žádnej problém... K tomu dítě je automaticky majetek otce a jdou si po něm - myslím že není reálné vůbec uvažovat, že by jsi mohla s dítětem odejít a on by tě nechal - spíš by v nejbližší době dítě sebral a odjel s ním domů... Prostě to tak mají...

Mluvím hodně ze zkušeností lidí kolem sebe - znám je a vím, jak to funguje... Radit nebudu, rozhodnout se musí každej sám, ale takto to prostě ti lidé mají...