icon

Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Prožil si někdo něco podobného?

andrejjda
4. led 2020

Před par dny jsem zjistila ze jsem těhotná,ale nevím kdo je otec. Rozmezí je 9 dni. Nevím zda se to dá poznat podle ultrazvuku. Už mám jedno 2 lété dítě s kterým jsem sama. Vůbec nevím co mám dělat,kdybych to měla s jedním co jsem s nim byla tak by si miminko nechala,ptz je to otec mého prvního ditete,ale s tím druhým člověkem nechci mít nic společného,byl to omyl. Hrozné jsem si přála ještě jedno miminko ale ne takhle a určitě ne s tím druhým člověkem. Nevim si rady ,ptz i můj věk je už dost vysoký. A bojím se ze už nebudu mít nikdy druhé dítě. Dělala jsem si test blue r. který ukazuje ze jsem 1-2 týdny tak to spis vypadá na toho koho nechci ani vidět :( . Není tu někdo kdo si prožil něco podobného ? Nebo nějaký názor ? Já nevím co mám dělat. Ale vím ze absolutně si nedovedu představit byt těhotná s nekym koho nechci,ale kdyby to byl zase otec mého prvního ditete tak si miminko nechám s radosti. Prosím neodsuzovat taky mě nenapadlo nikdy ze by se tohle mohlo stát zrovna mě:(.

marcicek84
8. led 2020

@merope ok, ale ten sex taky člověk potřebuje, třeba je to dobrý, pokud se dostatečně chrání, zas aby byla bez stálého partnera jeptiška a k tomu frustrovaná, to raději mít na to kamaráda...

andrejjda
autor
8. led 2020

No určitě bez kondomu spát s nikym nebudu uz🙏🏻.. tohle mě tak vyškolilo jak nikdy snad nic🙈 . Ale teď je to poslední na co myslím na nějaký sex s kýmkoliv. Tak c.1 ten vůbec ani netuší co se stalo a ani mu říkat nebudu...a 2. To ho zajímá kdy budu moct mít sex.. tak jsem mu řekla ze s nim už raději nikdy 😇... ještě zítra musím na krev a pak už budu mít snad klid.

pavlinar
8. led 2020

@andrejjda jsem rada, ze to tak dopadlo. Hodne se mi ulevilo 🙄

priefi
8. led 2020

@lysecek a co potrat, kdyz je dite (potencionalne) postizene? To je ok, anebo to taky neni ok?
Ja netvrdim,.ze jsou lide, kteri by meli radeji jit na potrat, nez mit dite. Ani nahodou. I lide, kteri mirne receno jsou nedokonali, mohou splodit skveleho potomka, nekdy rozhoduji minindetaily, co utvari osobnost cloveka. Na to tema neminim diskutovat, kdo ma a kdo nema pravo mit dite. Za me maji vsichni pravo, hloupi,.chytri, moviti, nemoviti, hodni i zli... Jasne, je mi lito tech deti, co trpi, ale dle meho nazoru, kazdy je svym zpusobem hodne dulezity a tim, ze existuje, pusobi dobre nebo spatne na okoli... navic dobro a zlo je v podstate subjektivni... Ja nejsem pro potraty 😉 Ale zaroven jsem pro pravo volby. Jde mi o to, ze osocovat nekoho z vrazdy, kdyz jde na potrat, je trosku silne kafe. Ano, neda sanci novemu zivotu, ale ne, ze se jedna o vrazdu. Pod pojmem vrazda si predstavuji neco jineho.

andrejjda
autor
8. led 2020

@pavlinar 😗

merope
8. led 2020

@marcicek84 Člověk sex potřebuje, ale mně jako dobrá zásada přijde: "Nespím s nikým, kde by fakt vadilo mít dítě." Prostě antikoncepce nikdy není 100%.

bonavoxa
8. led 2020

@priefi Problém je v tom, že fakticky je to brutální vražda. Nevinného, bezbranného...z vůle té, která ho má milovat a chránit. Viděla jsi dokument ,,Němý výkřik"? Žije a brání se. Má dokonce žíly, prsty, nevypadá jako shluk, ale jako člověk. S ničím jiným si to nemůžeš splést. Přerušení..jaké je to přerušení, když není možné pokračovat? Nazývat to jakkoli jinak je cesta do pekel. Důvod se vždy najde...až mě fascinuje, jak se snažíme za každou cenu vyhnout utrpení...Jakou mají možnost volby ti, kterým se postižené dítě narodí? Přerušit ho? Už dávno byla překročena ta hranice pokory, už se diskutuje i o starých, za chvíli třeba bude otázkou názoru, dokdy je to ještě člověk...

merope
8. led 2020

@bonavoxa Je pravda, že mě dost šokovalo, jak vypadá prvotrimestriální screening - ve 14tt už to je v podstatě člověk, srdíčko tepe, plno orgánů funguje. Jo, když jsem viděla tento UTZ tak po něm bych už sama na potrat jít asi nedokázala.

A je šílené, pokud holka vidí tento UTZ a zjistí se, že dítě je zcela neživotaschopné (chybějící orgány, ...) a řeší se, zda potrat nebo dítě stejně nepřežije. Dutinka, kde je schovaný shluk buněk, no, nic moc, ale budiž, ale takovýto človíček, jo, to už je človíček.

lysecek
8. led 2020

@priefi je to vrazda vždycky. V děloze matky má být dítě v bezpečí a chráněno, přijímáno a milováno. A když ho ona sama nechá zabit, je to podle mě proti přírodě. Dnešní svět je v tomto hodně nemocný. Např. Jsem se seznámila s jedním panem, čekala jsem svoje první dítě a už to bylo vidět. Začal mi vykládat o své rodině, ze má tři děti. Ze první dvě holčičku byly plánované, třetího chlapečka si prý naplánovala manželka sama. Ale domluvili se, ze kdyby to byly dvojčata, tak půjde na potrat, to už by nezvládli. Podotýkám velice dobře finančně situovány člověk, dvě chůvy by si klidně mohl dovolit. Toto začne vykládat těhotné, kterou vidí poprvé a naposled v životě (to jsme oba věděli, bylo to na svatbě). Jakoby mluvil o počasí, jakoby o nic neslo. Podotýkám, ze i má sestra napr. měla být z dvojčat, ale jeden plod snad ve 4. měsíci zanikl, a je to velice běžné. Nebo i zde na mk jsem kdysi četla příběh pani, co měla z ivf vymodlene dítě a po roce (možná dříve, proste dřív než se ji líbilo) otěhotněla neplánovaně přirozené - nechránila se, protože myslela ze to bez ivf nepůjde. Druhé dítě chtěli, jen toto bylo moc brzo. Na ten potrat nakonec šla a druhé dítě si pořídila o těch par měsíců později, tak jak ji to lépe vyhovovalo. Nesoudím, i když já byla ve stejně situaci (druhé těhotenství neplánovaně brzo) a rozhodla se jinak. Ale těžce tu ženu nechápu, jakoze zrovna ona po x letech snažení a ivf pokusech nepochopila, ze dítě je dar a ne něco, pro co si člověk dojde jak do krámu pro rohlíky. Jinak určitě nejsem pro nějaký zákaz potratů nebo komise nebo nic podobného. Stejně budou vždy ženy, které potrat budou chtít a ať je to raději za náležité lékařské pece. Dále respektuji, opravdu respektuji, ze každý si zařídí svůj život jak chce. Ale vrazda to proste je bohužel. Když nic neuděláte, z toho shluků buněk bude jednou člověk. Když něco uděláte, člověk nebude. To něco je vrazda, ne přerušení, ale ukončení života.
Co se týká postižených. I to je vrazda. Osobně nevím, jak bych se zachovala v té situaci. Vím ze napr. Downa bych si nechala. Je to lehčí postiženi, ti lidé jsou schopni práce a samostatného života s nějakou menší asistenci, měli jsme takový případ v rodině. Kdyby mi řekli, ze napr. Mozek je mimo lebku a je to opravdu neslučitelné se životem. Nevím opravdu. Možná bych porodila, abych viděla, jestli se nespletli. Ale vědět, ze to dítě bude třeba trpět bolesti... nevím opravdu co bych dělala a jsem vděčná za dvě zdravé děti.

andrejjda
autor
8. led 2020

@lysecek no já bych spis řekla ze těch potratu je rozhodne miň než v dřívější době... kdy nebyli antikoncepce ,kondomy a pod... a v dřívější době to bylo to ještě horší kde chodili k nějakým porodnim babkam atak... ptz porodit dítě třeba svobodna dívka se rovnalo pomalu ukamenovanim....takže si nemyslím ze dnešní svět je v tomhle tolik nemocný... se jenom podívej kolik lidi nemůže mít děti a jak si toho čím dal víc lidi váží .. (Kdyby tady byli všichni tak nezodpovedny jako já.. tak si myslím ze je tu mnohem víc potratu😅 a nepoužívali ochranu ,ale díky tomu,ze je tu spis víc zodpovědných dívek a ta moznost se chránit je ,tak se to snižuje...)

sudylichozrout
8. led 2020

@bonavoxa Promiň, ale Němý výkřik je fanatická snůška canců. Osobně v potratu nevidím příliš pozitiv, osobně bych na něj nešla, ale nemůžeš tady spamovat takovou sračku, jako je tenhle "film". Debatu postupně v průběhu dne dočítám a všímám si, že tady v podstatě jako jediná tlačíš na pilu a ze svých pohledů na věc děláš univerzální pravdu. A to se mi nelíbí. Když tě čtu, mám pocit, že jsi v nějaké sektě či co.
Tak prosím, trochu uber... jako můžeme tady každá napsat svůj pohled, ale tohle je trochu moc už na mě.

bonavoxa
8. led 2020

@sudylichozrout To by mě zajímalo, co tě na tom tak dráždí. Ale fakt. Mě už to nebaví pořád vysvětlovat :D Za vším vidíš fanatismus všechno víš, na všechno musíš mít názor...Kvůli Tobě určitě neuberu a nezměním postoj, promiň. Na co jsi sem přišla, když už je vyřešeno? Nebo posbírat pár lajků? Budeš se s tím muset nějak popasovat, už to tu nechci zavádět do těch hodně teoretických rovin. Ta, které se to týkalo, žádný nátlak necítila, ale okolo to kejhá ostošest. Však zrovna tebe nikdo nikam netlačí, žij, jak nejlíp umíš, vyber si svoji stranu barikády. Tak pokoj a dobro a dobrou noc.

sudylichozrout
8. led 2020

@bonavoxa Nemusis kvuli me menit svuj postoj, to po tobe ani nechci. Ale prestan svuj nazor vydavat za jedinou pravdu, kterou je treba prijmout. Prestan "kazat evangelium". A pokud chces vest diskuzi (s kymkoliv), mej v rukavu lepsi argumenty nez Nemy vykrik, sestatricet let starou nabozenskou masirku.

bonavoxa
8. led 2020

@sudylichozrout Aha, tak mi řekni, co se reálně za těch 36 let změnilo, když se jedná o potrat? Věcně, fakticky, medicínsky. Ty nediskutuješ, ani neargumentuješ, jen máš nějaký pocit, že to už je příliš. Mě na Tvém názoru nesejde, ani tě nehodlám dál krmit, aby se to tu zvrtlo ve veřejný lynč a další diskuze letěla do propadliště dějin😀

sudylichozrout
8. led 2020

@bonavoxa Na potratu se asi, krom technik a doby mozneho provedeni, nezmenilo nic. Ovsem to, jakym zpusobem tento pseudodokument pracuje s informacemi, je tristni. A v tom je ta potiz. Napisu A, ale pridam k nemu tolik bachorek, ze z A vyleze Z. A toto Z budu vydavat za jedinou pravdu. To dela tenhle film. Jak rikam, ja nejsem ultimatni zastance interrupci, myslim, ze mnohdy k nim neni relevantni duvod, ale v zivote bych si netroufla tvrdit, ze je to vrazda a podobne veci, ktere tady z tvych ust zaznely. Vrazda je definovana v ceskem pravu jako neco uplne jineho.

bonavoxa
8. led 2020

@sudylichozrout Prostě jinými slovy je to legální, tak to vražda není...je to něco jiného, při čem je ukončen nedobrovolně život, plánovaně a teče krev. Dobře, říkej tomu, jak chceš, já tomu budu taky říkat, jak uznám za nejpříhodnější.

sudylichozrout
8. led 2020

@bonavoxa Ano, je to legalni, proto to neni vrazda. Stejne jako neni vrazda to, kdyz clovek pod vlivem naboura a zabije nekoho v druhem aute. Vrazda je presne definovana a pasovat ji na cokoliv mimo tuto definici, je spatne. Nebudu s tebou polemizovat o tom, kdy zacina zivot, to je asi zbytecne, protoze na tom se neshodne nikdo s nikym a kazdy to bere dle sveho presvedceni. Ale vrazda to proste neni. Je to interrupce, cesky potrat/preruseni tehotenstvi, starsim vyrazem vyskrab.

marcicek84
9. led 2020

Jasne,zakazme potraty jako v Polsku,bude se jezdit kvuli toho na Slovensko...pak zacnou zakazy homosexualnu v restaurachich stejne jako ve zpatecnickem Polsku,to uz totiz prijde,ze to Polsko hodne omezuje bezne veci jak to zacinalo v Nemecku za Hitlera...ano oni jsou katolici,ale jakykoli extrem skodi a neni v poradku...

bonavoxa
9. led 2020

@sudylichozrout Nehoda je zabití. Neúmyslné, neplánované. Kdežto na potrat jdete úmyslně, plánovaně, dokonce si ani nezašpiníte ruce, to udělá lékař, který přísahal Hippokratovu přísahu. Ale je jasné, že se neshodneme. Tím bych to nechala být.
A pokud jste takové znalkyně zákona, tak určitě znáte ten o hanobení přesvědčení.😉

andrejjda
autor
9. led 2020

Tyyyyy. brdo ... já už to tady nestíhám ... to mě mrzí ze se tady takhle hadate ... ;(( to jsem nechtěla, náhodou já jsem rada za každý názor .. a od nikoho jsem necítila žádný nátlak ze mám jít na potrat a nebo ze si mám dite nechat .. a ani to ze kdybych šla na potrat ze bych byla vrah. Všichni jste na mě byly moc hodný ❤️.Stejně se vždycky každý rozhodne pak podle svého. Potraty dříve zakázány byli a tak asi ta populace věděla proč je dat z legalizovat .. a jestli by si někdo nechal i postižené miminko i kdyby věděl ze se mu narodí, tak má můj obdiv a respekt . Protože já bych to nedokázala. Náhodou je hrozné fajn ze každý člověk má svůj postoj ... protože já jsem si vzala od vás všech něco .. Já jedu na krev a prosím už se nehádejte ... hezky den všem ❤️

priefi
9. led 2020

@bonavoxa mam pocit, ze jsem to videla, jako mlada holka. Ale ja nejsem osobne pro potraty, ale jak jsem psala, jsem pro pravo volby. Sama nevim, jak bych reagovala v dane situaci. Vim, ze kdybych nekdy v te situaci byla a rozhodla se pro potrat, psychicky bych to nedavala a citila bych se, ze bych dite zabila... ale prijde mi zcestne psat nekomu, ze je to vrazda, dle legislativy to vrazda neni. Ano, dle nabozenstvi to vrazda je. Ale to uz je o presvedceni daneho cloveka. Kazdopadne v ranem tehotenstvi nastesti to malicke jeste jako clovicek nevypada, dokonce nekdy neni jeste ani srdicko. Clovicek je trosku pozdeji, ale to uz neni miniinterrupce, ale interrupce. Jako ja to vse chapu, co pises, ale ...
@lysecek nekdy ty duvody jsou pro nas nepochopitelne. Kazdopadne potraty byly a budou. V rodine mam taky jednu zenu, co sla na potrat. Je to tajemstvi, ktere asi v rodine vedi vsichni, ale nikdo o tom nemluvi. To detatko by bylo stejne stare jako ja.... a myslim, ze dotycna si nejednou rekla, ze to mela nejak zvladnout, nebo spise meli, abych byla presnejsi. Ale nikdo ji nerekl nikdy kriveho slova. Me osobne je ji lito. Myslim, ze ma obri sram na dusi. Ale tohle je jiz udel matek, ktere se takto vzdaly sveho ditete. Ale jsou i zeny, ktere to berou jako ze nic a zivot jde dal, jakoby nikdy nic a naopak citi ulevu

bonavoxa
9. led 2020

@priefi Chápu to a neodsuzuju. Je mi jasné, že to není lehké, je to bolestné...a často se člověk nechá paralyzovat strachem. Kdysi jsem byla taky taková liberální, však ono to nějak dopadne, to si každý nějak přebere, apod. Pro mě je to ale krok zpátky. Je mi líto těch promarněných roků, kdy jsem vlastně nedokázala mít nějaký postoj, aby ano bylo ano a ne bylo ne, a tak nějak jen přikyvovala a ,,podporovala", že ten člověk zůstal sám a hledal dál. Právo respektuji, respektuji i to, že dnes se už o všem diskutuje a společnost se ubírá jiným směrem. Ale po ovoci se strom pozná vždy, chce to jen čas. Je zajímavé, že tedy všichni k tomu právu potřebují i tu ,,karmu", kterou různě svolávají, když s něčím nesouhlasí, proč se jim něco hodí a jiné ne.
Hlavně každému přeju, aby se rozhodoval nejlépe podle svého vědomí a svědomí, s přihlédnutím ke všemu, co zná jen on , co cítí, že je dobré, co mu dává logiku.

lysecek
9. led 2020

@andrejjda prave si myslím, ze je potratů dnes víc. A ze mnohé dívky, ženy to neabsolvuji jen jednou. I když je dnes tolik možnosti antikoncepce, hodně lidi má podle mě sex a vůbec nepocit

lysecek
9. led 2020

Nepočítají s možnosti otěhotnění. Jako by ta souvislost nebyla prokázána 😀.

priefi
9. led 2020

@bonavoxa ja jsem si jista jednim, ze bych nikdy nechtela byt v kuzi toho, kdo se musi rozhodovat a uz vubec bych nechtela byt v kuzi zeny, co to udelala. Doufam, ze nikdy nebudu muset nad touto otazkou uvazovat. Mam z toho opravdu respekt.

andrejjda
autor
9. led 2020

@lysecek no není to tak.. se podívej na statistiky... každý rok to klesá.. možná je víc samovolnych potratu.. a bezdětných páru ,ale ne chtěných potratu,ptz spoustu holek se opravdu chrání.. což dříve neslo. Já jsem rada ze ziju v téhle době, a dá se už hned na začátku zjistit co a jak..Ptz sex lidi provozují a budou ho provozovat .. a tím pádem vždycky bude možnost nějak otěhotnět .. ale muže se každý chránit...proč by asi vznikla antikoncepce .. tou už ten plod taky rovnou zabijes... a je to rozhodnutí ženy... ptz kdyby to měla nechat na přírodě tak je brát nebude...to by to tady vypadalo😂.. bylo by to tady jako v 16 století.. kdyby holky chodili tajné na potraty ,kde je to kolikrát zabilo a pod. Dnešní době zase mají ty lidi moznost .co nemůžou mít děti jít na umělý oplodnění.. a taky to není příroda..je to vytvořeno člověkem..je to dar ale vytvořeny uměle... A ty lidi kteří dříve nemohli mít děti.. neměli tu šanci.. takže ano každý má šanci na život,ale každý má právo si svůj život žít.. podle svého nejlepšího svědomí.. a díky bohu ze je to zdravotníctvi natolik vyspělé ze kdyby mi řekli ze čekám postižené dítě a ze mužů jít na potrat ,ze tu moznost mám. Ptz nechat si ho,by bylo pro mě sobecké vůči mému prvnímu synovi. který je díky bohu zdraví ale tímhle by musel jít na druhou kolej... Prz nevím jestli si dovedes představit jaká to je náročná práce 24/7 se starat o takové děcko. A kde by jsi vzala tolik peněz na to?? Napr. Vozík,auto..léky léčby a pod? Od státu :(. ?? A podívej se zpětné kolik bylo přeplněných sirotcincu apod.. ptz. Ty ženy proste na potrat nemohly a děti opravdu nechtěly. A to nevím jestli to byl dar pro ne si prožít takový život.:( ale to je jenom můj názor a pohled na věc..

gruyerre
9. led 2020

@andrejjda prosímte ty nevis, co je antikoncepce? Asi ne, jinak bys nenapsala takovou hovadinu, že antikoncepcí zabíješ plod 🙉

andrejjda
autor
9. led 2020

@gruyerre 😂😂 moc nevím no🙂. Ale jako myslela jsem to tak..ze to není vše jen jako na přírodě .Ale ze i tak se ta holka rozhodne ....víš jsk to myslim😂

gruyerre
9. led 2020

@andrejjda no to noc nevím, jak to myslíš, protože napsat, že antikoncepce rovná se zabití plodu, to už je na zbavení svéprávnosti skoro. Když teda nevíš, co to je, radši bys o tom vůbec neměla psát.

nikki69
9. led 2020

@andrejjda A proč si s ním spala když máš k němu averzi?

Strana