icon

Narodilo se mi dítě s Downovým syndromem

rottentocore
30. zář 2016

Zdravím, jsem psychicky dost na dně. V neděli jsem porodila nádhernou holčičku bohužel má Downův syndrom. Ale od začátku... jsem po rakovině děložního čípku. Takže když jsem otěhotněla a přítel ode mě odešel ani na chvilku jsem nepochybovala o tom si dítě nechat. Prošla jsem vsemi vyšetřeními kromě odběru plodové vody. Vsechno bylo v pořádku...potom jsem byla hospitalizována pro polyhydramnion a hrozící predcasny porod. Dítě jsem donosila do 37 tt. Poté mi začla odtékat voda a malá musela rychle ven. Vyvolali mi porod, ale bylo to moc rychlé a byla jsem hodně potrhaná, ztratila moc krve...hned jak malou vyndali mi řekli že má Downův syndrom...od té doby brecim všechno se mi zhroutilo... malá bude v kojeneckém ústavu a budu si ji brát na víkendy domů...

berenika39
30. zář 2016

Ráda bych vás poprosila, abyste svoje názory vyjadřovaly slušně, bez urážek a vzájemného napadání. V opačném případě bude diskuse pozastavena.
Děkuji za pochopení.

terry1512
30. zář 2016

@rottentocore už ti tady nic psát nebudu. Promiň jestli jsem tě nějak urazila to určitě nebyl záměr. Asi to jsou i hormony.Doufam že toho rozhodnutí ať bude jakékoliv nebudeš litovat. A opravdu ti přeji abys to ustála a byli jste nakonec spolu. Snad to dopadne dobře pro Vás obě.

lajla
30. zář 2016

@anniesfibis tak byste to celé měla přečíst!!!

yerry
30. zář 2016

@rottentocore vis co jasli na vsechny. Je to tve dite a tve rozhodnuti a ookud se rozhodnes o malou se postarat bude potrebivat maminku plnou lasky a hlavne sily. Rozhodbe ji neprospeje deprimovana hromadka nestesti. Sama uvidis jak vam to pude dohromady az ji budes mit na par dni doma. Ted je vse cerstve a je to hrozny sok. Ja verim v to ze laska k dceri zbori ten strach a beznadej ktera v tobe nyni je a budete spolu stastbe a pokud se tak nestane je podle mbe prislusny ustav na miste. Ne kazdy na na to koule postarat se o nemocneho nebo postizeneho. A uprimne si myslim ze dite s downem ma naprosto mizivou sanci k adopci.... v ustavu bude mit potrebnou peci a sobe rovne....

komive
30. zář 2016

@terry1512 holčička hlavně potřebuje mámu alespoň trochu psychicky v pohodě, aby se o ní mohla starat. Za svůj názor se omlouvat nemusíš, ale myslím, že svým stylem psaní jí rozhodně nepomůžeš, a pro pomoc a pochopení si sem zakladatelka přišla.

rottentocore
autor
30. zář 2016

To nemá cenu. Odcházím...co jste za lidi...přeji vám aby se vám stalo to samé...abyste věděli co to je být na dně!!!

evulina77
30. zář 2016

@rottentocore nejsi samoživitelka, malá i otce a ten bude platit na tebe i na malou. Existuje Ranná péče, kde ti můžou poradit, chodí přímo do rodin a pomáhají, máš nárok s malou být doma aspoň do jejich 4 let a možná i víc. Máš možnost žádat o různé dávky. Třeba je její postižení jen malé, třeba zvládne školku s asistentem, třeba to všechno půjde. Nevzdávej to, malá je tvoje, je to tvoje krev, tvé dítě. Musí to být těžké, ale malá se narodila a patří k tobě. Zkus najít psychologa, řeš to. Nenechej malou v kojeňáku. Je to hrůza, ale ty ji ještě zvětšuješ. Musí to být šílené i pro tvoje tělo, které bylo nachystané na miminko a nemá ho. Neodsuzuji tě, jen je mi to strašně líto...

terezasm
30. zář 2016

@veritanas a jak to vite? Nepochybuji o tom, ze to je pro pani velice tezke a hormonalni rozpolozeni v sestinedeli je pekelne. Jen si nemyslim, ze je spravne dat dceru do kojenaku nez se srovnam a rozmyslim si co bude dal. Pani se narodila krasna holcicka a je treba se o ni starat.

gepe
30. zář 2016

@berenika39 takze jediny prispevek smazan od zakladatelky, ale ty prispevky, byt nevulgarne napsane, ale ji absolutne sesouvajici, emocne prazdne a bezohledne na ni jsou v poradku.. hm.
@rottentocore napis mi klidne soukrome a neboj, ja Te soudit nebudu. A Ty tady lecktere prejdi a ani se nad nimi nepozastavuj, neprospeje to nikomu a ony stejne nepochopi, protoze si pojedou sve jako zasekle gramofonove desky 😔

lajla
30. zář 2016

@rottentocore moc držím pěsti a jak píše
@evulina77 holky z ranné péče jsou super, jezdí i k nám, je to služba poskytována zadarmo a je to obrovská podpora
Věřím že až se trochu dáš do kupy, bude to ok a budeš za malou strašně ráda...život ti naložil nakládačku že i přes pozititivitu více než 99% při odběru plodovky sis vytáhla černého Petra...ale věřím,ze vše má smysl a vše má nějaké proč...
Dala bych sem jednu historku sestřenice mého manžela...ale stačilo by se to poté úplně jinam
Držím moc moc pesti

pafca4
30. zář 2016

@rottentocore také si myslím,že většina tě neodsuzuje, jen tě přemlouvá, aby sis ji,alespon z počátku,kdy je péče asi stejná o nemocné a zdravé dítě, vzala k sobě, dala jí lásku...a pak,až uvidíš,že to třeba není zvládnutelné.až už budeš mít "čistou hlavu", se můžeš snáze rozhodnou,zda ji umístit do ústavu...|Přeji ti, abys vše zvládla, je mi tě moc moc líto ☹ nikdo by tohle neměl zažívat. Drž se!

eficenka
30. zář 2016

@rottentocore
dám kontakt na maminku tady z MK? má 2,5 letého down chlapečka a jen díky mulující náruči je na tom jako jeho vrstevníci.
vem si ji k sobě domů, spěte spolu v posteli, čím více ji budeš milovat a dávat lásky, tím více toho nacucne a bude taky taková.
neodkládej ji, Ty jsi pro ni celý svět.. v kojenáku nechávají děti často brečet...
jsi její máma, ona Tě potřebuje....

zazrakysedeji
30. zář 2016

@rottentocore nikdo te nesoudi,drzime vsechny palce at muzes byt co nejdrive s malou.jiste i o to jde,dat se dohromady a nacerpat silu...nikdo to tu nemysli jiste zle a vsem je tva situace moc lito...nikdo by nemenil,jen bych nebyla tak radikalni a zkus si udrzet cil mit ji u sebe,dokud je malinka

rottentocore
autor
30. zář 2016

@evulina77 malá nemá otce uvedeno, takže samozivitelka jsem!!!

eficenka
30. zář 2016

@rottentocore
pracuji s dětmi s Downovým syndromem a je poznat, které dítě je z ústavu a a které od rodičů.
děti od rodičů umějí dávat najevo lásku, umějí se docela o sebe psotraat.
děti z kojenáku jsou zakřiknuté, neumí si ani zavázat tkaničky atd...
vem si ji k sobě, na profilu máš, jak se bojíš, v těhotenství co když o malou přijdeš atd a najednou taková změna?
opravdu Tě potřebuje, vem si ji, vlezte spolu do postele - popovídej ji o svém strchu a starostech, ale věřím, že to spolu zvládnete!

https://magazin.aktualne.cz/video/video-lide-s-...

pust si prosím tohle video, určitě Tě povzbudí🙂

terry1512
30. zář 2016

@rottentocore a proč není uvedeny? Ty jsi nechtěla,nebo se cukal otec? To se dá taky vyřídit i do budoucna. Abys to netahla vše sama. Je to i jeho zodpovědnost.

anniesfibis
30. zář 2016

@lajla uživatelka pise, ze miminko da do ustavu ...proc cist dal? ...i kdyby bylo milion duvodu, bezbranne miminko bude v ustavu..to zadne zvire neudela, jen clovek

rottentocore
autor
30. zář 2016

@terry1512 a co je ti potom? Prostě jsme se tak dohodli...

lenakal
30. zář 2016

Preji ti mnoho sil,mas krasnou holčičku a kolik ma vlasku,drzim palce,at to zvladnes

evulina77
30. zář 2016

@rottentocore ale otce znáš, tak to řes soudně. Podej žalobu na určení otcovství... Ty řešíš takový nášup a on nic? On je stejný rodič, jako ty, tak ať se sakra stará. Ale to by platilo i kdyby malá neměla downa...

terry1512
30. zář 2016

@rottentocore jen se ptám. Tak promiň. Je to tvoje rozhodnutí. Neber to zle prosím, není to tak myšleno.

lajla
30. zář 2016

@anniesfibis některá zvířata, ale nemocné potomky sežerou či nechají umřít hlady...což je horší, docela jste to přehnala
A omlouvám se
@rottentocore za tuto mimo reakci

zuz4a
30. zář 2016

@rottentocore Doporučuji co nejdříve vyhledat kvalitního psychologa. V dobrém 🙂. Byla jste po porodu potrhaná, narodilo se vám nemocné dítě, vy sama jste bojovala s těžkou nemocí... Poporodní deprese mohou být velice nebezpečné. A i kdybyste neměla přímo depresi, odborník si vás vyslechne a vám se uleví. Tady pomoc nehledejte. Když vy budete psychicky silná, péče o dcerku bude daleko snazší. P.S. vyhledat pomoc psychologa není žádná ostuda. A pokud to tak citite - však to nemusíte nikomu říkat 😉. Přeji hodně síly.

eficenka
30. zář 2016

@rottentocore
jak vidím ,ty radu nepotřebuješ.
dohodla ses s otcem, takže o n o ni nestojí, nechde Ti dávat peníze.
ty se bojíš, že zůstaneš bez peněz, tak malá je odložená, at se tam uřve do spánku a znovu a znovu, jak se má takové miminko, kor s takovou diagnozou naučit lásce, když ji nepozná? :( opravdu je mi jí líto.... mít tak někde měsíčně pár tisíc více na účtu a mít zaopatřenou rodinu, beru si ji k sobě a dávám lásku...

downíci jsou úžasní tvorečci s velikým srdcem, pokud je to naučíš, dívala ses na to video? v těhotenství řešíš každý prd, hlavně at o malou nepřijdeš a ted ji jen tak odložíš... kde je ta mateřská láska ted? vytratila se? nevěřím? bojíš se jen financí? reakce společnosti? nebo čeho?
ona má jen Tebe...

enalga
30. zář 2016

@anniesfibis sorry ale to.je trochu zcestny. Kdyz se v prirode narodi "postizeny mlade" tak je sezrano, nebo ponechano osudu. Rika se tomu prirozeny vyber. To bych sem netahala.

gepe
30. zář 2016

Vy neumite nejedna cist? Psala, ze to je jen na dobu nez se da po porodu, ktery nebyl jak psala jednoduchy, vcetne psychiky.
Je 5 dni po porodu! Hormonalni a emocni horska draha, opustena v tehotenstvi, i pres veskera vysetreni v prenatalu ma mala DS. Tak nemela ani sanci se pripravit na postizene dite, kor kdyz ji cca 40tt rikali, cekate zdrave dite.
To nemate lecktere ani trochu soudnosti a musite do ni "busit"? Nechapu vas.

zaneta238
30. zář 2016

Je mi zle,když čtu některé příspěvky,autorka se potřebovala vypsat a ne nakopat zadek !!!!! Zakladatelko přeji ti hodně sil a budu držet palce,ať vše zvládneš!!!!

rottentocore
autor
30. zář 2016

@anniesfibis a jak se mám o ní teď postarat, když mám problém teď sama se sebou? Přeji ti aby tě to potkalo taky, abys věděla, co prožívám, abys věděla, jaká bezmoc to je... jaká bezmoc je, když mluvíš s neurolozkou, a ona ti říká, že je mizivá šance, aby byla malá normální... především se musím dát dohromady já, abych nabrala sílu a mohla se případně o ní postarat. Já sama nespim, nejim, a v takovém stavu se mám starat o dítě? Ústav není konečné řešení...mohu si ji vzít na týden, dva měsíc...to že ji tam dám, než se seberu, že mě nedělá hyenu!!!

rottentocore
autor
30. zář 2016

@eficenka ty neumíš číst viď? Ale radit jo...

zaneta238
30. zář 2016

@rottentocore Nemusíš se obhajovat před " super matkami" ,kašli na ně ,teď určitě nepotřebuješ číst takové hnoje ...

Strana