Neplánovaně těhotná. Nevíme, jestli si dítě nechat
Zajímalo by mě, jestli má některá z vás podobnou zkušenost jako já. S manželem jsme si koupili na hypotéku byt a po dvou letech marného snažení se mi díky IUI podařilo otěhotnět a porodit našeho vysněného krásného a zdravého chlapečka. Vzhledem k finanční vytíženosti a toho, že nám "nefungují" babičky, jsme se rozhodli, že si druhé dítě nepořídíme. Ovšem po 8,5 měsících po porodu jsem zjistila, že jsem těhotná a my se rozhodujeme, jestli si jej nechat nebo ne ☹ . Zajímal by mě názor maminek, které se rozhodovali v podobně situaci, jak ji vyřešily a jestli svého rozhodnutí někdy litovaly, ať už ve smyslu, že se nesmířily s interupcí nebo naopak jsou na pokraji zhroucení, protože situaci nezvládají. Obou situací se děsím a mrzí mě, že jsme podcenili ochranu před otěhotněním, ale už to nelze vrátit zpět. Moc děkuji za příspěvky.
@anonymka1990 máš to težké v tom, že nemáš podporu v nikom...ale jedno ti řeknu, tvoje deti to ocení...a i když jim až budou dospělé tohle nekdy řekneš, že jsi to ustála, až budou mí svoje deti, pochopí, budou k tobě vzhížett...
a nikde není napsaný, že se chlap s tím nevyrovná....třeba panikaří....
On mi řekl ,že až vyřešíme naší situaci ,vysadím prášky a bude ale co když nebude?To on nechápe.A to že bych zabila naše dítě vůbec nereaguje.Prej to ještě žádný dítě není .Je to s ním prostě těžké.Navíc on je zrovna tip člověka,ve kterém se nevyznám ani po těch letech co jsme spolu.
holky já vím, že moje komentáře jsou drsný vůči tomuhle chlapovi...ale jestliže řeší tetování, přes týden doma není a navíc nesnaží se pochopit svoji ženu, je to blbec...a o nic ve zlém...
jsem schopna pochopit ledacos, ale ne vydírání, že bud já nebo díte nebo že si sobecky postavím hlavu a začnu nakazovat, že já díte mít nebudu, že mě neukecáš a takovýhle řeči...
kdyby přišel a řekl, uvedomuješ si, že máme těžkou situaci, že to bude fakt náročné?? já si budu muset sehnat brugadu, už ted se vidíme málo.....tak to beru....navíc chybí mi trochu pochopení pro tehotnou manželku, je to i jeho! práce...
@anonymka1990 tak podívej, až vyřešíme situaci, vysadím....to jako je pouze a jen aby te domluvil ted k potratu...
pokud se v nem nevyznáš, narovinu, mimi bych si nechala...budou mít stejnýho tátu, jelikož je to manžel, bude uveden v rodném listu....kdyby se nedej Bože stalo, že odejde, máš vždycky deti...to je tvoje rodina....a pokud by chtel odejit, řekla bych mu, at řekne detem, že je t proto, že maminka nezabila miminko v bříšku....nevím, ale myslím si, že by se rozvádet s tehotnou ženou nešel už jen proto, že by mu dali všichni kolem výdrb....
a za další pokud ho udržíš kvůli tomu, že pujdeš na potrat ted, tak bych mela vážné obavy aby neodešel až se mu zase nebude neco hodit.....i proto bych rvala na díteti...jak jsme psala, stejný táta, brát si bude vždy všechny a hlavne dárky atd, vše bude pro všechny....všechny tvoje deti budou mít stejný pdmínky...
a nebo se vzpamatuje a jednou se ještě omluví, že se choval jak blec a zmatkoval.....
Vůbec mi to drsný nepřijde,máš pravdu.Je to od něj dost sobecký říkat jak jsme v prdeli a za půl hodiny mi psát o kérkách ...to ani mě hlava nebere.Navíc o víkendu ,když tu je,nechce to řešit a chová se jakoby nic.Občas i mile a tím mě mate.Pak přijde pondělí a první na co se ptá ,kdy půjdu k lékaři
objednat se na potrat .
@anonymka1990 já bych si dupla...i kdyby poštval celou rodinu proti mě, deti jsou při tobe, sourozence minimálně holčička uvítá, pomůže ti...uvidíš...
Je třeba si uvedomit, že TY jsi matka a TY s tím budeš žít.....
a on je sobec....drž se, následující měsíc t snadné nebude, než se překlene 12.týden a potrat Ti neudelají.....všichni ti to budou omílat...s tím počíej, budeš mít dusno chvíli...ale mimi za to stojí...
Všichni si budou žít svým životem zvesela dál, a ty budeš doma bulet do polštáře co jsi to udelala.....
Zabejčila bych se a natvrdo si prosadila svoji. Oznámila bych mu definitvne, že mimi proste bude a už bych s ním nevedla žádnou diskuzi kterou by me chtel zlomit-
a počítej, že si postežuje rodině....ale to ustojíš...já bybch jim i řekla, no, pekne si to nacvičte, at pak miminku a malému decku můžete říkat, jak jste ho nechtěli a byli jste proti....
Zítra mám jít k doktorce pro žádanku .Prostě tam půjdu a potom mu řeknu že z toho opravdu nemám dobrý pocit,jestli to nemůže ještě uvážit.Pak se děj vůle boží.
@anonymka1990 pro žádanku na potrat?? Tam bych vůbec ani nešla, jen zavolala tel. že na potrat nejdu
navíc to není dej se vůle Boží, Bůh už vám dal těhotenství....ted je to dej se vůle jakou zvolím...
@anonymka1990
Pokud už ted přemýšlíš o interupci jako vraždě, tak na to nechod, trápilo by tě to zbytek života, ale toho si jistě vědoma 🙂
My dali pryč psa kvůli naší malé a do ted toho lituju a to byl v úvozovkách jen hloupý pes ☹
Otázka je jestli opravdu jste na tom finančně tak špatně, nebo tě manžel krmí neustálým evergreenem jak máte málo peněz i když si chce zaplatit tetování apod.
Jinak souhlasím s @tarra27
Jestli si jej necháš nebo ne, je pouze na tobě, na nikom jiném. Nenech se vmanipulovat do něčeho co nechceš. Jiné argumenty než ty tvoje nejsou důležité.
Bejt tebou bych se rozhodovala tak dlouho až by bylo pozdě na iter.... 😉 😉 😉 😉
Asi si říkám že jsem měla být svině a oznámit mu to až by bylo pozdě kdybych věděla co tímhle způsobím ☹
@anonymka1990 podívej, nekdy si nektere veci musíš jako žena a matka prosadit...jsu veci, kterým muži nerozumí....a tím spíš, když ti dává výber já nebo díte, neco je hdne blbě...
Můj názor znáš....a opravdu abys pak nebulela doma, na nervy, že ses mela rozhodnout jinak...zpet to nevezmeš...
@anonymka1990 PS čím víc budeš ukazovat že jsi nalmená - tím že pujdeš pro žádanku, tím, at si to rozmyslí atd, tím víc budeš výřit to, že má šanci tě zlomit a snažit se bude.
Řekni si, chceš díte? pokud ano, nedávej prostor k nucení do inerupce, postav ho před hotovou vec....pokud ne, jednej podle sveho svedomí a vedomí....budeš se s tím muset naučit žít.
Dítě chci ...prostě se mu budu muset postavit a doufat že to překousne .Sice to bude znamenat i odsouzení ze strany rodiny ale to mě moc nezajímá 🙂 Tak držte palce.Večer napíšu jak to dopadlo.
Moc ti držím palce!!!
@anonymka1990
@anonymka1990 drž se, nebude to snadné....ale pokud miminko chceš, bojuj za něho!!!! je s tebou, jste dva 🙂 plus deti...neboj se, ono se to uklidní...nenech se zlomit, nediskutuj, pamatuj, že nemusíš na všechny jeho výlevy reagovat a ani s rodinou se nemusíš o tom bavit....slušně podekuj za názor a nediskutuj, polož tel at se mají hezky..nezvi si ted návštevy.......a s manželem klidne bud i potichu a nereaguj. Pouze sděl rozhodnutí.....
Pokud je to ten pravý chlap pro tebe, tak neodejde a pochopí to.....uklidní se....
a deti nebudu samy, i v dospělosti budu rádi, že jsou tři...
Myslím na Tebe! Drž se.
@vojteska1 S manželem jsme se také po nastěhování snažili dlouho o mimčo a 2 roky se nedařilo.zadařilo se nám první pokus IUI a narodila se nám krásna holčička. Přesně 8 TÝDNŮ po porodu jsem otěhotněla a byla jsem v šoku,jak zvládneme 2 děti, hodně placení, já doma s dětmi atd jak všichni.Teď mám 2 letou dceru a skoro 14 měsíčního syna a jsme šťastný že je máme.Hrajou se spolu, mají se moc rádi a budou vyrůstat skoro jak dvojčata.Jen první půl rok po narození malého jsem se téměr nevyspala. Babičky občas pomohli.Manžel mě do žádneho potratu nenutil a já bych to neunesla(pokud je dítě zdravé).Teď mám nitroděložní tělísko, aby už žádné neplánované těhu nebylo.
holka vydrž, taky mám tři děti a třetí přišlo neplánovaně, když bylo klukům 2,5 a 5. Celé těhotenství jsem řešila, jak to všechno budu zvládat, protože kluci jsou už tak dost živí, a teď - malé bude za chvíli rok, kluci ji milují, všechno jí ukazují, mazlí se s ní a já když to vidím, tak si říkám, že to stálo za to. Je fakt, že je doma šrumec, pořád peru, vařím, uklízím, ale zase ty chvilky, když je vidím spolu mi to vynahrazují... A moje máma mi skoro celé těhotenství nadávala a vyčítala, jak jsem to klukům mohla udělat, že už na ně nebudu mít čas ani peníze, a teď má holku nejradši a je ráda, že ji máme.
Potrat rozhodně není dobrá volba a chlap, který tě do něho nutí, by zasloužil nakopat... Drž se svého svědomí a nenech se zviklat, dítě je přednější. A až se narodí, všichni z něj budou pryč. Neboj zvládneš to.
miramare a jak to zvládáte finančně ? Pokud třeba můžete i uvést vaše příjm,budu ráda.Pořád se nějak nemůžu odhodlat to manželovi napsat na plnou hubu jak se říká ☹
@miramare a jak to zvládáte třeba finančně ?Pokud byste mohla napsat i váš příjem budu ráda .Já se pořád nemůžu dokopat k tomu to manželovi otevřeně napsat ☹
@anonymka1990 napiš mu to jasně a stručně. Definitivní rozhodnutí je, že si díte nechám. Už tom nebudu diskutovat. cos napsal a jak ses k cele situaci postavil nebudu komentovat. Pa
Prej sedí se známým na pivu.Napsala jsem mu že až bude sám ať napíše ,že mu chci něco říct .Celej den jsem si to připravovala tak snad to napíšu dobře 🙂
@anonymka1990 neboj se ho. Jaký až bude sám?? navrdo a bud nekmpromisní.....když on je takový borec.....však mu to nevolej, pošli sms...a neboj se ho!
Píšeme si přes ICQ a je mi opravdu blbý mu něco takovýho psát když někde je.
@anonymka1990 tobě je blbý mu t napsat pres icq, vždyt to nikdo jiný nečte....
podívej, jemu není blbý tě posílat na potrat....
tak čekej, strachuj se a v závěru udeláš co chce on a budeš tady chodit a bulet, že jsi šla na potrat...
uvidíš no....můj názor znáš.
@anonymka1990 Už proto, že dítě chceš, je dost možné, že se vztah mezi váma časem zboří, pokud ho poslechneš a na potrat půjdeš - ve finále totiž budeš myslet na něj jako na vraha toho dítěte... Spousta žen, které podlehly partnerovi a na potrat šly, nakonec skončila bez dítěte i bez chlapa.
Poslat na potrat mě můj partner, tak ho pošlu do háje. Vím, že bych mu to vyčítala po zbytek života, takže bych to neudělala.
@somalicats přesně!!!!!
Já věřím pořád že všechno dobře dopadne.Asi to bude znít blbě ale týden před tím než jsem zjistila že jsem těhotná,se mi zdálo,jak manžel sedí v pokoji a ukazuje dětem snímek z ultrazvuku a říká že tohle je naše fazolka.Nevím jestli to něco znamená nebo ne ale ten sen je pořád ve mě 😀

@anonymka1990 starší je holka, ti pomůže....a navíc, rovnou kdyby chte odejít, tak bych mu řekla, at řekne detem důvod....