Nutná revize a následný spontánní potrat ve sprše

radka244
27. dub 2019

Ahojky, chci se zeptat, v lednu jsem v 8tt byla nucena jít na revizi, mimi se nevyvíjelo, jak mělo. Při revizi mi byla zjištěna endometrioza, podotýkám, žádné bolesti nemam, co se tyka měsíčku, pohlavního styku apod.
Proběhly dve MS. Začátkem března jsem byla na magneticke rezonanci, v následném týdnu došlo k oplodnění vajíčka. Nyní jsem byla 7tt, a spontánně jsem potratila, zrovna do sprchy. Jaké je řešení v tomto případě?

agneska7
27. dub 2019

A krvacis stále ? Pokud tak normálně ne moc tak počkej až ,,odkrvacis,, cca 7 dní tak jako ms a zajdi na gynekologii jestli odešlo vše

agneska7
27. dub 2019

Ale jestli tě něco bolí nebo krvacis hodně tak k Dr hned ,ale to asi psát nemusím . 😉

zahodila
27. dub 2019

Šla bych po pár dnech na kontrolu, ale ne hned, protože bohužel u nás jsou často ženy tlačeny do naprosto zbytečných revizí. Revoze není nutná ve většině případů. Pokud jste se o první těhotenství nesnažili nějak zoufale dlouho, tak bych zkusila ještě pokus číslo tři, protože pořád to mohla být hloupá náhoda.

holkaokomodra
27. dub 2019

@radka244 A víš určitě, že si potratila? já si tím byla jistá dva dny zpátky a prcek tam furt je, krve jak z vola atd... dva potraty za sebou, kdy byl stejný průběh... ale tentokrát to potrat nebyl...

sudylichozrout
27. dub 2019

@zahodila asi jsem mela kliku, ale do revize me nikdo netlacil. Lekarka v nemocnici (Thomayerka v Praze), kam jsem jela s brutal krvacenim pote, co jsem doma zkolabovala, mi rikala, ze nejlepsi je nechat to na prirode.. Jen me sledovali a chodila jsem na odbery kvuli hCG 🙂

holkaokomodra
27. dub 2019

@sudylichozrout mě taky netlačili do revize, a myslím, že když si žena vyžádá čas na to aby se stím to tělo popralo samo, tak není důvod proč by jí nenechaly, nesmíme se dát holky! je to naše tělo přece! 🙂

zavodnice
27. dub 2019

Taky jsem potratila a v Thomayerce o revizi ani nemluvili. Jen jsem chodila na odběry kvůli HCG.

klea81
27. dub 2019

@sudylichozrout tak mě třeba řekli v Brně, že na přírodě se to nechává v Africe, nikoliv v Evropě...Mě ta revize nakonec zase nevadila, byla jistota, že v děloze nic nezůstalo a že nehrozí velké krvácení. Do 3 měsíců jsem byla těhotná znovu.

radka244
autor
28. dub 2019

@holkaokomodra vím, byla jsem ten večer na pohotovosti, a opravdu odešlo vše. Zítra jdu na kontrolu a na odběry. Kdy by jste se zacli snažit? Nechci čekat 3 měsíce.

ajja87
28. dub 2019

@radka244 měla jsem to stejně, nejdřív revize,po třech měsících cekani přišel spontánní, začali jsme se snažit hned..jen už se nám to nepodařilo na poprvé jako ty dva předtím,ale asi cca za tři měsíce a nyní máme už dvouletou treperendu.drzim palce 😉

zavodnice
28. dub 2019

@radka244 Nechala jsem proběhnout cely cyklus a hned další se zadarilo. Tentokrat úspěšně.

zahodila
28. dub 2019

@radka244 Bez revize se nemusí čekat právě vůbec, můžete se pokusit hned. Podle nějakých studií dokonce otěhotnění do třech měsíců od potratu dává větší naději na úspěšné těhotenství.

loylii
28. dub 2019

@radka244 14 dni pauzu od sexu a sup znovu na to.. já otěhotněla 1,5 mesice po revizi v 8.tt

martiniquest
28. dub 2019

@radka244 Po prirozenem potratu muzes tehotnet okamzite. Revize je pomerne rizikovy zakrok, je u nej riziko nevratneho poskozeni delohy. Bud rada, zes nebyla na dalsi revizi a odeslo to samo.

martiniquest
28. dub 2019

@klea81 A rekli To taky, ze hrozi nevratne poskozeni delohy? 😏 Ja revizi nezvazovala ani vterinu. Nechala jsem to projit prirozene a ano, krvacela jsem hodne, probihalo to jako klasicky porod, ale hlidal me manzel a ja jsem moc rada, ze jsem to prozila. Argument, ze jsme v Evrope, mi pripada naprosto pitomy. Nase tela jsou zcela totozna a schopna si s tim poradit. My mame jen tu vyhodu, ze kdyby neco, muzeme rychle vyhledat pomoct. Coz by ale podle meho nazoru nemelo znamenat, ze na sobe nehame pachat zcela zbytecne a mnohdy poskozujici zakroky.

holkaokomodra
28. dub 2019

@radka244 ach tak to je mi líto, já to mám za sebou třikrát, ale když to bylo samovolně tak na to hupsněte klidně hned :D teda až se budeš cítit 🙂 a možná si hlídej ovulku, já jí měla potom trochu posunutou, přeju hodně štěstí

klea81
28. dub 2019

@martiniquest řekli, že je potřeba postupovat opatrně při zaklonene děloze, což byl můj případ. Proriznuti se stát může, ale pravděpodobnost je malá. Nechtěla jsem trnout doma hruzou, že ze mě potecou potoky krve a pak ještě třeba budu muset na docisteni. Těla jsou stejná, ale medicínské standart jiné. Byla jsem ráda, že jsem rychle fit a mohla znovu bezestrachu otěhotnět.

klea81
28. dub 2019

@martiniquest však já neříkám, že mě nutili, konzultovala jsem to se dvěma lékaři asi 60 minut a jejich argumenty jsem zvažila.

klea81
28. dub 2019

@martiniquest riziko je v řádu jednotek procent a jako každá operace mají být zvazena pro a proti. Já fandím těm, co potraci dny až týdny doma, já však byla vděčná za pár hodin v nemocnici a minimální špinění. Bohužel jen doma se to taky vzdy nepovede. Já nechtěla ohrozit zdárný průběh dalšího těhotenství a nelituji.

martiniquest
29. dub 2019

@klea81 Pro domaci potrat jsou dde zakladni pravidla, ktera kdyz se dodrzi, je bezpecny a hlavne pro telo prirozeny. V tomto se neshodneme, ale to vubec nevadi. Moje telo, moje volba.

holkaokomodra
29. dub 2019

@radka244 tak se hlásím do klubu čerstvý potrat bez revize 6 tt vlastně trošku nepříjemný menzes

loylii
29. dub 2019

@holkaokomodra tak to mas dobrý.. já když měla v 8tt tak jsem myslela ze umru. Větší bolest jsem nezažila. Bricho mi úplně pumpovalo a šílene moc krve, ze jsem musela stát ve vane

holkaokomodra
29. dub 2019

@loylii hrůza, ale co mi řikala mudra tak ten můj potrat nejdřív zaměnila za špinění... jenže já takhle normálně i menstruuju, tak nevim

klea81
1. kvě 2019

@loylii to mně právě říkala moje doktorka, že mi nebudou stačit vložky a poteče to proudem, to musí být víc traumatizujici než revize... Kor když to trvá dlouho a ne 15 minut jako zákrok

zahodila
1. kvě 2019

@klea81 Traumata si vytváříme akorát ve své hlavě. Někomu vadí, že z něj teče víc krve a má bolesti, mně by zase vadilo, kdyby někdo vzal ostrou lžičku, naslepo seškrabával sliznici a to, že ji seškrabal dost, by poznal podle toho, že to začne jakoby skřípat. A ještě by tomu eufemisticky říkal, že to jde odsát. Myslím, že každého volba.
Jinak já jsem potrácela v době dovolených a protože jsem nechtěla, aby někoho stahovali, tak jsem normálně chodila do práce.

loylii
1. kvě 2019

@klea81 no teda trauma z toho mám jak blazen, nečekaně u známých v noci na chatě a krev úplně vsude... revize brnkacka už pak.