icon

Ovlivňuje rozhodnutí jít na potrat pozdější těhotenství?

klarka19000
Dnes v 07:17

Rozhodl se někdo, první dítě si nenechat, teda jako mladá holka jit na potrat a otěhotněla jste pozdě bez každého problému? A bylo to na psychiku tvrdě potom na příklad se těšit na dítě a vědět že ba příklad o pět let dřív jste už jedno nechala dát pryč?

Strana
z2
anonym_06024e
Dnes v 07:50

@klarka19000 Moje známá podstoupila potrat v 17 letech. Pak jí to nešlo, a jediného syna má po dlouhém lítání po umělém oplodnění.

lv
Dnes v 07:59

Znám několik holek, u kterých to bylo v pohodě. Řekla jsi to už mámě, rodičům?

cherie24
Dnes v 08:08

Otěhotněla jsem při vysoké škole, takže tenhle názor, že miminko můžu mít později a teď je lepší potrat, mi podstrkovalo hodně lidí, včetně otce dítěte. Záleží, jakou má kdo podporu v rodině. Já měla podporu velkou, ať bych se rozhodla jakkoliv, takže jsem si mohla dovolit, miminko si nechat. Věděla jsem, že na ulici nebo o hladu neskončím. Kdybych podporu neměla, volím to druhé řešení.

kakba
Dnes v 09:11
@cherie24

Otěhotněla jsem při vysoké škole, takže tenhle názor, že miminko můžu mít později a teď je lepší potrat, mi podstrkovalo hodně lidí, včetně otce dítěte. Záleží, jakou má kdo podporu v rodině. Já měla podporu velkou, ať bych se rozhodla jakkoliv, takže jsem si mohla dovolit, miminko si nechat. Věděla jsem, že na ulici nebo o hladu neskončím. Kdybych podporu neměla, volím to druhé řešení.

@cherie24 o tom to je. Premyslet o tom, jaka je podpora rodiny a ne jen to se nejak udela. V pripade tady slecny bych volila 2 moznosti. Dat k adopci nebo ukoncit to.

klarka19000
autor
Dnes v 09:12
@kakba

@cherie24 o tom to je. Premyslet o tom, jaka je podpora rodiny a ne jen to se nejak udela. V pripade tady slecny bych volila 2 moznosti. Dat k adopci nebo ukoncit to.

@kakba díky že jste napsala tak upřímně vás názor.

zuzkasim
Dnes v 09:39
@klarka19000

@klarka19000 Už to ví maminka a tvůj taťka? Rozumím tomu, že sbíráš informace, třídíš pocity, ale měli byste to dělat spolu... Je dost věcí, na které momentálně sama nedohlédneš.

kakba
Dnes v 09:51
@klarka19000

@klarka19000 urcite te tim nechci nabadat, co je to spravne reseni, ale fakt si sedni. Napis si vsechny klady a zapory. Rodina nula ani z jedne strany. Trpela by si ty tak i miminko. Rekni vse rodicum. Uvidis pak sama jak se k tomu postavit.

klarka19000
autor
Dnes v 09:51
@zuzkasim

@klarka19000 Už to ví maminka a tvůj taťka? Rozumím tomu, že sbíráš informace, třídíš pocity, ale měli byste to dělat spolu... Je dost věcí, na které momentálně sama nedohlédneš.

@zuzkasim chtěla jsem to říct mamce. Ted ale doktor dnes volal do nemocnice a jela jsem tam. Jsem už magor, přesto že je takové vedro tak zakázal mě doktor pit. Už se motam, uvidím co všechno lékař v nemocnici řekne a co je možné a co ne, jsem teď dost mimo

levandule_k
Dnes v 10:04
@klarka19000

@zuzkasim chtěla jsem to říct mamce. Ted ale doktor dnes volal do nemocnice a jela jsem tam. Jsem už magor, přesto že je takové vedro tak zakázal mě doktor pit. Už se motam, uvidím co všechno lékař v nemocnici řekne a co je možné a co ne, jsem teď dost mimo

@klarka19000 Jsem myslela, že dneska si jdeš jen domluvit termín.

Jestli ti lékař zakázal pít, předpokládám, že jdeš na zákrok hned...a nepije se kvůli anestezii, abys nezvracela.

klarka19000
autor
Dnes v 10:05
@levandule_k

@klarka19000 Jsem myslela, že dneska si jdeš jen domluvit termín.

Jestli ti lékař zakázal pít, předpokládám, že jdeš na zákrok hned...a nepije se kvůli anestezii, abys nezvracela.

@levandule_k nevim vůbec co bude, čekám ted na anestezii na vyšetření

levandule_k
Dnes v 10:07

Jestli čekáš na vyšetření a anestezii, tak jdeš na zákrok.

anonym_659896
Dnes v 10:23
@levandule_k

Jestli čekáš na vyšetření a anestezii, tak jdeš na zákrok.

@levandule_k není to trošku divný, že by někdo schválil interupci 16leté bez souhlasu zákonného zástupce? před 100 lety to řešila kamarádka ve stejném věku a bez souhlasu to teda fakt nešlo

anonym_06024e
Dnes v 10:33
@anonym_659896

@levandule_k není to trošku divný, že by někdo schválil interupci 16leté bez souhlasu zákonného zástupce? před 100 lety to řešila kamarádka ve stejném věku a bez souhlasu to teda fakt nešlo

@anonym_659896 Od 16 let si o tom rozhoduje sama, ale po zákroku budou její rodiče informovaní

levandule_k
Dnes v 10:44
@anonym_06024e

@anonym_659896 Od 16 let si o tom rozhoduje sama, ale po zákroku budou její rodiče informovaní

@anonym_659896 Je to v zákoně, že od 16 o tom rozhoduje holka sama, ale jak píše
@anonym_06024e po zákroku jsou informování rodiče.

Jaký byl zákon za kamarádky, netuším.

To je otázka do diskuze, jestli by o tom 16. a 17. leté ženy měly rozhodovat samy bez souhlasu zákonného zástupce.

Já znám v okolí případ, kdy otěhotněla se starším mužem. Dítě si chtěli nechat, tam to byl záměr z její strany. Nevzpomínám si přesně, jestli jí bylo 15., nebo 16., její mamka jí donutila jít na potrat. Přibližně za 3/4 roku byla těhotná znovu, tentokrát to rodičům oznámila až po 12. týdnu těhotenství...

klarka19000
autor
Dnes v 10:50
@anonym_06024e

@anonym_06024e ahoj. Souhlas bych nepotřebovala ale písemně budou informovat rodiče. Jsem udála adresu od kamarádky že ona je moje mamka. Už jenom brečím, nemocnice ny chtěla udělat zakrok hned dnes a kamarádka je na cestě any půjčila peníze.

anonym_06024e
Dnes v 10:54
@klarka19000

@anonym_06024e ahoj. Souhlas bych nepotřebovala ale písemně budou informovat rodiče. Jsem udála adresu od kamarádky že ona je moje mamka. Už jenom brečím, nemocnice ny chtěla udělat zakrok hned dnes a kamarádka je na cestě any půjčila peníze.

@klarka19000 A proč si to mimčo nenecháš když brečíš už teď?

levandule_k
Dnes v 11:04

Ach jo, u tebe je problém, že jsi spíš byla nakloněná k tomu nechat si dítě, dokud jsi nenapsala do diskuze. Holky napsaly racionální argumenty, které jsou sice racionální, ale ty s nimi vnitřně nesouzníš, víš, že mají pravdu, ale je tam u tebe ale...Tohle je vždycky etické dilema...Děláš rozhodnutí pod tlakem, protože toho času moc není...

cherie24
Dnes v 11:11
@klarka19000

@klarka19000 tohle je opravdu hodně špatně celé. Dost na tom, že neplánované těhotenství a zákrok je extrémně psychicky náročná situace a ještě do toho takové lhaní. Vážně je to s tvojí mámou tak špatné, že se jí nemůžeš svěřit? Jsi ještě puberťák, když si vzpomenu na svůj věk 16/17 , tak to byl zážitek se mnou. Moje mamka taky měla v té době malé miminko a nového manžela a já jsem byla opravdu protivný puberťák. Ale když jsem pak otěhotněla, řešila jsem to nejprve s ní, protože jsem věděla, že já sama to nezvládnu a otec dítěte byl spíš nezodpovědný děcko než dospělý chlap. Jako první jsem šla za ní, probraly jsme spolu možné varianty, finance, bydlení, až pak jsem to oznámila otci dítěte a řekla mu, jak jsem se rozhodla. Zvaž to prosím, zkus se zamyslet, zda je tvá rodina fakt tak hrozná, že musíš takto lhát, nebo jestli s tebou spíš necloumají hormony. Puberta a těhotenství je silná kombinace...

klarka19000
autor
Dnes ve 12:00
@cherie24

@klarka19000 tohle je opravdu hodně špatně celé. Dost na tom, že neplánované těhotenství a zákrok je extrémně psychicky náročná situace a ještě do toho takové lhaní. Vážně je to s tvojí mámou tak špatné, že se jí nemůžeš svěřit? Jsi ještě puberťák, když si vzpomenu na svůj věk 16/17 , tak to byl zážitek se mnou. Moje mamka taky měla v té době malé miminko a nového manžela a já jsem byla opravdu protivný puberťák. Ale když jsem pak otěhotněla, řešila jsem to nejprve s ní, protože jsem věděla, že já sama to nezvládnu a otec dítěte byl spíš nezodpovědný děcko než dospělý chlap. Jako první jsem šla za ní, probraly jsme spolu možné varianty, finance, bydlení, až pak jsem to oznámila otci dítěte a řekla mu, jak jsem se rozhodla. Zvaž to prosím, zkus se zamyslet, zda je tvá rodina fakt tak hrozná, že musíš takto lhát, nebo jestli s tebou spíš necloumají hormony. Puberta a těhotenství je silná kombinace...

@cherie24 okay

lv
Dnes ve 12:37

Rozhodnout se ano, nebo ne, mít nebo nemít dítě je potřeba přece na základě pořádně rozmyšleného plánu. Ne na základě našeho názoru na anonymní diskuzi na netu..nemáš čas, zavolej mámě a prober to s ní.

levandule_k
Dnes ve 12:42

Podle její reakce aspoň uvidíš, jestli je ta podpora fakt nulová, nebo v krizi zafunguje.

klarka19000
autor
Dnes ve 12:45
@levandule_k

Podle její reakce aspoň uvidíš, jestli je ta podpora fakt nulová, nebo v krizi zafunguje.

@levandule_k volala jsem mamce. Přijde mě vyzvednout

klarka19000
autor
Dnes ve 13:24

Hoöky, díky!!!!! Spala jsem do konce! Promlovim s mamkou! Vše bude dobre!

klokanka31
Dnes ve 13:25
@klarka19000

Hoöky, díky!!!!! Spala jsem do konce! Promlovim s mamkou! Vše bude dobre!

@klarka19000 Jak spala? 🤨

klarka19000
autor
Dnes ve 13:35
@klokanka31

@klarka19000 Jak spala? 🤨

@klokanka31 Ahoj. Mám vložku a kapačku. Jsem až teď registrovala že jsem po.....volala jsem mámě a pák přišla zdravotní sestra.....nic si nepamatuji, probudila jsem se.....a bolí břicho.......hrůza.

lv
Dnes ve 14:17

Na jednu stranu píšeš (i v druhé diskuzi) bez chyb, stylisticky i slohově slušně, na druhé najednou nevíš, že tě uspávají na interrupci? Souhlasy jsi podepisovala, ne? Trošku troll?

klokanka31
Dnes ve 14:33
@klarka19000

@klokanka31 Ahoj. Mám vložku a kapačku. Jsem až teď registrovala že jsem po.....volala jsem mámě a pák přišla zdravotní sestra.....nic si nepamatuji, probudila jsem se.....a bolí břicho.......hrůza.

@klarka19000 Promiň ale to jsi jako nevěděla že jdeš na potrat? Doufám že jsi troll 🤦‍♀️

levandule_k
Dnes ve 14:43
@klokanka31

@klarka19000 Promiň ale to jsi jako nevěděla že jdeš na potrat? Doufám že jsi troll 🤦‍♀️

@lv @klokanka31 Holky byla bych opatrná s hledáním trolla. Mohla být v takovém stresu, že těhotenství jí doma nikdo neschválí, tady přišly racionální argumenty pro interrupci, její přítel jí řekl, že dítě nechce, potencionální tchýně na ni řvala, že je ku*va, kdo ví s kým to má...to je dost na jednu 16 letou holku. Jí pravděpodobně nedocvaklo, co podepisovala a nějak počítala, že zákrok hned nebude. Mně přišlo, že úplně nechápe, že jde na zákrok, když se divila, že jí její gynekolog zakázal pít.

Fakt si potřebujete do ní koupnout?

lv
Dnes ve 14:47
@levandule_k

@lv @klokanka31 Holky byla bych opatrná s hledáním trolla. Mohla být v takovém stresu, že těhotenství jí doma nikdo neschválí, tady přišly racionální argumenty pro interrupci, její přítel jí řekl, že dítě nechce, potencionální tchýně na ni řvala, že je ku*va, kdo ví s kým to má...to je dost na jednu 16 letou holku. Jí pravděpodobně nedocvaklo, co podepisovala a nějak počítala, že zákrok hned nebude. Mně přišlo, že úplně nechápe, že jde na zákrok, když se divila, že jí její gynekolog zakázal pít.

@levandule_k možné to je, však jsem jí psala několikrát, nekopu, nejsem na ni zlá, můj pocit z posledních příspěvků je už teď takový.

klokanka31
Dnes ve 14:49
@levandule_k

@levandule_k Já do ní nechci kopat, ale v 16 přece ví co dělá, musela nejen podepsat souhlas, ale musela asi podstoupit nějaký vyšetření před zákrokem...

Strana
z2