Potrat. Jak mluvit s přítelem po potratu?
Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.
@sudylichozrout
s kobrou 🙂
@zuzkasim já mu i vařím , dneska jsem mu uvařila, (takže to řešit nemusí bez ohledu na to že vařit neumí tak by si došel pro pizzu). Hovězí stroganov s bramborem a to ani nechutnal.. ale máte všechny pravdu chovat se má jinak
@dominikasim ahoj, prosimte fakt od nej odejdi, nenech se zviklat, uvidis, ze to bude to nejlepsi, cos v zivote udelala. drzim palce 🍀
Nicméně všem děkuju za reakce a názory máte pravdu budu prostě muset začít znova a od začátku a i když nerada tak bez něj.. 👍
@dominikasim začínat ve 22 od začátku je radost, uvidíš 😉
@dominikasim bude to znít krutě, ale vybarvil se zavčas. Jste soběstačná a jak už tu padlo, s dítětem by jste toho měla nad hlavu. V podstatě dvě děti na krku. Jste mladá, život před sebou a ten, který vám bude tou skutečnou oporou na vás někde čeká! Je mi líto, že si teď procházíte touto situací sama, ale ono je někdy to zlé,k něčemu dobré. Přeji brzké uzdravení jak na těle, tak na duši! 💞
@dominikasim jak jsi zvládla noc? Jak se chová přítel?
Dočítám to až dnes. Tak si říkám, co by se vlastně dělo, kdyby jsi o to miminko nepřišla? Choval by se dál jako vysněný muž? Nebo by jsi třeba měla ke konci těhotenství klidový režim a on by ti řekl to samy, že se máš vypakovat, protože nejsi schopna uklidit? Fakt tenhle postoj nechápu. Staráš se o domácnost, máš dvě práce, což ve tvých letech obdivuji a jemu zřejmé není nic dobrý. Nenahlodali ho třeba jeho kamarádi, rodiče?Treba ma strach, že bys znova mohla otěhotnět a on žádný dítě prostě nechce. Kdyby tě miloval a počítal s tebou do budoucna, choval by se určitě jinak. Tohle je fakt strašný. Taky mě napadlo, jestli v tom není někdo jiný, ale nechtěla jsem to psát. Tohle je takový styl rozchodu, kde to ani neřekne do očí nemiluju tě, odejdi ode mně a rozchod vyplyne vlastně z toho, že když nejsi schopna uklízet atd ať se teda odstěhuješ 😀 To je hodně na úrovni. Držím palce ať je ti brzy dobře a rozhodneš se správně.
no ty bláho. Být tebou tak bych šla. Tohle není chlap s kterým chceš strávit celý život a mít děti :(
@dominikasim je skvělé, že jsi sobestacna. K tomu moc gratuluji, to spousta žen není. Už jen to svědčí o tom, jak jsi šikovná a dobrá. Rozchod je nepříjemný, ale lepší teď než později. Když to řeknu já necitlive a blbě, třeba se to s tím potratem mělo stat,.. Kdyby vás pak vypakoval takhle dva, bylo by to ještě horší.
Jak jsi na tom psychicky?
@codal blbě celou noc jsem buď brečela nebo nemohla spát protože to prostě nešlo od křečí v podbřišku až po teplotu 43.. prostě hrůza .. nechová se nijak .. poslala jsem mu odkaz na stránky o tom jaký má vývoj potratu na psychiku ženy , aby věděl že nejsem jenom hysterka , zobrazil si to ale ještě jsem ho neviděla protože z ložnice nevylezl
@nazka jak jsem teď psala , prostě tak zvaně na houby a nejraději bych se šla někam zahrabat
@martaskaaa já upřímně nevím , dělala jsem vždy všechno proto aby chlap byl spokojený ale asi na to nemám štěstí.. jeden byl kulturista co že mě měl fackovaci panu pak jsem potkala coucasneho a teď toto.. nevím do teď jsem si myslela že ne ale nevím .. ohledně úklidu , já i tak přes stavy které jsem měla tak jsem uklízela, Vařila atd.. jen mu vadilo že na jídelním stole jsou vánoční dárky pro jeho rodiče které jsem vybírala za něj já a to že je dřez v kuchyni není perfektně vyleštěný ..
@dominikasim Jenom to ctu a mam chut Vaseho “partnera” profackovat. Chova se hnusne a nezaslouzi si Vas! Proc prijimate koncept, ze vy se starate i kdyz lezete bolesti po ctyrech a muz nemusi nic? To je spatne! I s ohledem na popis predchoziho vztahu a ted ztratu miminka doporucuji navstevu psychologa a pracovat na sebevedomi. Musite si uvedomit, ze mate velkou cenu a nenechat jine, aby se k Vam takhle chovali. Kdyz si budete verit, budete pritahovat uplne jine typy muzu, uvidite. Vim, ze je to ted velice tezke, ale z vlastni zkusenosti - bude Vam lip. Mnohem lip. V 22 letech mate vse pred sebou. Drzim palce a myslim na Vas.
@meronym já jsem tak byla vychovaná , máma to dělá taky tak , žena má domácnost a chlap práci.. jsou prostě staromódní ale tím že jsem byla od malička toho názoru že nikdy Nechci být na chlapovi závislá , tak jsem vždy pracovala .. Ať ještě na střední nebo na výšce a teď v tom pokracuju.. prostě nikdy Nechci aby nastal moment ze mě chlap vyhodí a já nebudu mít ani na blbý hotel..
@dominikasim
a tata se k mame chova jak?
@dominikasim Helejt, kdyz to tak ctu, on bude problem zakopany daleko hloubeji. Ty mas prevzate urcite vzorce z rodiny a i kdyz se jim castecne branis (treba tva uspesna financni samostatnost, vysoka skola...), tak nektete vzorce praktikujes, coz vede k tomu, ze si vybiras vlastne nevhodne partnery. Z tohoto je hodne tezke se vymanit, je to fakt hluboko v podvedomi. Cele detstvi jsi koukala na nejaky model, to nelze zmenit jen tak. Doporucovala bych ti nejen rozchod, ale take psychoterapii. Ne proto, ze bys byla "blazen", ale proto, ze se potrebujes naucit pracovat sama se sebou a vymanit se z te role, do ktere te tvi rodice vychovou a svym zitim prskli.
@zelenaesmolda táta vždy byl úplně v pohodě , vážil si mamky co dělá a jak se o mě se sestrou stará.. a tím že máma s ním byla od 18 a jsou spolu 30 let a fungovalo jim to vždy tak jsem to brala tak že to tak má být.. jinak problémy řešil vždy táta a skoro nikdy to nenechal na mámu ( ať už třídní schůzky , poznámka ve škole nebo porucha něčeho doma )
@sudylichozrout
presne to me napadlo taky,proto jsem se ji ptala jak se tata choval k mame 🙂
@dominikasim to že je neempatický ohledně potratu, je jedna vec, je to chlap, nedokáže se vcítit, v životě to nezažil, nezažije, netuší, jak se v člověku bouří hormony a jak moc to tu ženu bolí... budiž, to jsem možná ještě schopná pochopit, i když si myslím, že i tak by měl být chlap schopný byt oporou, když vidí, že jeho partnerka trpí.. ale on je bezohledný i ve chvíli, kdy máš vysokou horečku a jsi nemocná, pošle tě pro prášek a máš jít uklízet, to už si myslím představit dokáže, určitě někdy nemocný byl, takže ví, jak se cítíš a přesto má takovéhle řeči.. to je prostě hnus.. a když se není schopný jako chlap postavit k tomuhle, opečovávat tě, uvařit ti čaj, tak co by dělal, kdybys nedej bože byla vážněji nemocná (nechci nic přivolávat), kdybys měla třeba rizikové těhotenství s nohama nahoře, kdyby třeba vaše dítě bylo nedej bože nemocné a potrebovalo péči.. tohle si uvědom..tohle je prostě sobec nejvyššího kalibru a s takovým přece člověk nechce strávit zbytek života a založit rodinu..
@sudylichozrout mě to vždycky přišlo normální , i ve škole nás učili že chlap šel lovit a žena se starala o oheň.. nikdy mi to nepřišlo divné a do teď mi to vlastně přišlo i normální 🤔
@dominikasim To je presne ono, tvuj tata muze byt v jadru hodny clovek, ale s mamou v tobe nastavili urcity druh fungovani v partnerstvi. A ten ti nemusi vyhovovat a evidentne nevyhovuje. A je treba s timhle pracovat, aby sis uvedomila, co a jak. Jak vybirat partnery, jak s nimi komunikovat a jak se opet nestat sluzkou.
@dominikasim A jeste dodavam, ze tohle rozlozeni funhovalo v urcite dobe a urcitem prostredi. Dnes funguje spolecnost jinak a s timhle vzorcem budes vzdy nachazet partnery, kteri te nebudou brat jako rovnocennou partnerku, ale jako zenu v domacnosti, ktera musi fungovat jinak. Coz koliduje s tvou vlastni povahou a hlavne karierou a samostatnosti.
@codal já už jsem i byla , s ledvinama nebo s hematomem na mozku ale nějak jsem si nikdy neuvědomovala že je neco špatně až jsem zkusila napsat sem a spustila se lavina
@dominikasim s ex jsem prakticky byla služka v domácnosti , za čas toho má člověk plné zuby. s nynějším jsme to měly tak pul na pul, ted co jsem těhu tak mě šetří, vaří prakticky víc než já, nakupujem spolu, vyzme vysavač, hadr a stará se. Nenech se ovlivnit tím, že některej chlap to má v hlavě nastavené tak, že ženská je služka, uklízečka, milenka a matka, tak to v dnešní době opravdu nefunguje..
@sudylichozrout proto jsem měla režim takový že nejdříve jedná práce pak druhá pak nakoupit uklidit uvařit a postarat se o králíka a když přišel domů tak bylo vše v pořádku a ten systém mi fungoval.. pak jsem otěhotněla , přišla doktorka že mám smůlu a nakonec i přes měsíc trávení doma s televizí a povídánim každý den s kurýrem od rohlíku co mi přivezl nákup a vždy to i vynesl ať to nemusím tahat , tak toto 😬
Máte všechny pravdu dost mi to otevřelo oči a děkuju za to.. Zarezervovala jsem si hotel a zítra ráno odcházím
na pár dnů, abych tak nějak sebrala odvahu na změnu.. a na to se dostat z těch horeček..
@dominikasim a jak se k tomu tenkrát postavil???
@codal ledviny jsou můj častý problém takže to už tak nějak přestal řešit ale s tím hematomem se zajímal a naopak i chápal že mě bolí a Třešti hlava... Prostě vše v pohodě .. ale nemůžu si pomoct od toho že za tím vším prostě něco je.. něco co nevidím nebo mi n dochází

@sudylichozrout chtěla jsem právě napsat , že už vás Nechci opravovat , napíšu postupný vývoj.. a děkuju a Dobrou noc 🙂