icon

Potrat. Jak mluvit s přítelem po potratu?

dominikasim
30. lis 2019

Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.

Strana
z8
jade85
2. pro 2019

@dominikasim neeee, nic nemaž, prosím. Jako omlouvám se, ale musíš uznat, že je to hodně zvláštní a těžko uvěřitelný příběh. Představ si, že by ti to někdo vyprávěl nebo že bys to četla na netu od profilu založenýho před pár dny. Každopádně ať tak či tak, bylo to zajímavé počtení i diskuze. Jestli to chceš zvěrohodnit, napiš jméno hotelu, klidně do sz.

dominikasim
autor
2. pro 2019

@nazka upřímně nejdříve přišlo nakousnutí na rozchod a když se ukázalo že to v hloubce myslel dobře jen to jako chlap udělal blbě tak taky čtu rady na rozchod..

Budu se řídit sebou žila jsem s ním několik let a znám ho trošku víc a čas mi ukáže.. a zavrhovat ho nebudu.. nicméně děkuju

denny27
2. pro 2019

@dominikasim mě spíš zajímá, kdyby nenastala tahle situace, kdy jindy by na tebe zahrál to Divadlo, že tě chce požádat o ruku. Copak je děd vševěd a věděl, že budeš takto přemyslet a nejspíš půjdeš na hotel?? Kdyby si nešla, tak co?? Ptala si se ho na to.. kdy by tě jinak požádal o ruku...a jestli by vůbec požádal..

sudylichozrout
2. pro 2019

@dominikasim Rozhodnuti je samozrejme na tobe. My ti jen rikame, ze to cele desne smrdi.

dominikasim
autor
2. pro 2019

@jade85 já bych reagovala a prostě tomu věřila .. nenapadlo by mě v životě že jde o "vymysl" nebo jak tomu mám podle tebe říkat

dominikasim
autor
2. pro 2019

@denny27 požádal protože jsme se už bavili i o tom že pokud to nastane tak to bude oříšek kvůli mojim rodičům protože budou chtít svatbu v kostele.. zná mě stejně jak já znám jeho.. vždy když jsme se "chytli" i kvůli hlouposti šla jsem trucovat mimo náš byt.. a logicky věděl že k rodičům jít nemohu ke kamarádovi taky ne a nic jiného není než hotel ..

sudylichozrout
2. pro 2019

@dominikasim Napisu k tomu asi posledni komentar. Cim dele te ctu, tim vice dochazim k nazoru, ze reagujes zcela typicky v typickem sledu udalosti. Pohoda - velky konflikt - rozhodnuti ukonceni vztahu - velkolepa usmirovacka - obhajoba partnera. A vzdy je neco poprve, vzdy ten zacarovany kruh ma zacatek prave v tomto okamziku. Delej, jak myslis, delej, jak nejlepe uznas za vhodne. Ale mysli na to, ze toto se nejspis bude opakovat a jeho navaly zloby budou cim dal tim drsnejsi a az te bude mit v hrsti, ubude "romantickych" usmirovacich gest.
To, co ti pisu, vychazi z moji davne praxe. Sice chabe, ale dostatecne na to, aby me to neprastilo do oci hned na prvni dobrou.

llluckaaa
2. pro 2019

@dominikasim Promiň, ale jak jsem to četla, tak mi to přišlo jako scéna z nějakého trilleru. Na jednu stranu je hodný a milý, pak dojde k zátěžové situaci, on naprosto selže, celé to posere, špehuje tě, předvede ti takové divadlo a pak čeká, že se k němu vrátíš? Tohle vážně není dobrý, od první chvíle se měl o tebe starat, obzvlášť kvůli tomu, jak ti bylo fyzicky blbě. Nemluvě o tom, že psychicky je ženská po potratu taky pěkně v prdeli a napadají ji všelijaké myšlenky... On si do tebe ještě kopal a dostal tě na úplně dno a pak tě s takovou maškarádou z toho dna jako sebere? Neuvěřitelný ☹

codal
2. pro 2019

@dominikasim já jediný, co zopakuju, je, že po tomhle bych svatbu dala na čas k ledu.. netvrdím, že to máte hned zabalit, ale myslím, že to byl velký zásah do vašeho vztahu, ať už to, že jste přišli o dítě, pak jeho podivné chování a pak pompézní žádost o ruku, myslím, že tahle rozhodnutí by se měla dělat s čistou hlavou, ne pod vlivem hormonů a citové bolesti po ztrátě miminka. Je mi jasné, že se ti svým způsobem ulevilo, protože je samozřejmě příjemnější zjištění, že je můj partner prostě jen trouba,co to nedomyslel, než to, že je to bezcharakterní idiot... přesto bych byla ale opatrná.. dala bych tomu všemu teď oddych, ty se nejdřív musíš dostat ze svého traumatu, on bude muset trochu přehodnotit svoje chování a třeba časem společně dojdete k tomu, že už je ten správný čas a víte, do čeho jdete.. ale zatím mi na velký závazek přijde hodně nezralý..

dominikasim
autor
2. pro 2019

@sudylichozrout já už na to taky přestanu reagovat a asi i číst ...jsem totálně zmatená .. jen bych chtěla říct že bez ohledu na něj .. tak mě by samotnou nenapadlo odejít ..

@codal já vím a budu , neříkám že kdybych se rozhodla vrátit tak za rok bude svatba to ne jen mi asi teď dochází kamaradka co zná mě i jeho je možná od věci , protože takhle je to jednostranné a možná to byla chyba.. nicméně děkuju

Nicméně tímto asi oficiálně celou debatu ukončím.. já si dám čas který potřebuju a který mám a už bude jen na mě zda se vrátím nebo ne.. nicméně děkuju všem co jste jakkoliv reagovali vážím si za čas který jste mi věnovali a omlouvám se i všem co v tom vidí něco špatného .. je to prostě tak jak to je ..

llluckaaa
2. pro 2019

@dominikasim Hodně štěstí a síly 😉

biedronka10
2. pro 2019

Co na to rict....... Pockej, otevri pocitac. Ja si vemu ty skrpaly ze skrine s podpatkana co mam (bezne je nenosim) a s rozbehem ho pres monitor / display nakopnu do ku.... i. S takovym byt... Ve tvym veku, to nemyslis vazne, dyt mas plno let pred sebou a byt s hnupakem, ktery pri tobe nestoji v tak tezke situaci? Uz bych byla pryc, zrovna ja si velice zakladam na partnerske opore, dyt to je prece laska.

hellien
3. pro 2019

@dominikasim Mě by hrozně zajímalo, jak by se zachoval, kdyby jsi žádost o ruku odmítla, řekla, že je opravdu konec a opravdu to třeba měsíc "hrala"

martaskaaa
3. pro 2019

Me to přijde stejně nějaký zvláštní.. ale jako neříkám že kecáš, ale...
V 16h ti volá přítel (asi hodinu) tj.do 17h a v 18h už tě stihl najít, dojet na druhou stranu Prahy, sehnat růže a houslistu, udělat cestičku růží a napsat nápis 😀
On na tebe je nejdřív tak hnusný a je sobec a pak udělá skoro serenádu pod okna, no to mi řekni. Jako přeji ti to, jen si všechno v klidu vyříkejte, jak si to dál představujete oba. Asi si uvědomil, že je vůl, ale nesmíš mu dát pocit, že na tebe může být hnusný a kdykoliv to smázne to nějakým extra gestem a ty mu to odpustíš. Mám to zažito, byla to chyba dávat jasný pocit jistoty a jsem už rozvedená. Vdávala jsem se taky mladá, bylo mi necelých 22, zamilovaná až po uši..

hankaviki
3. pro 2019

Mě by zajímalo to video, podle kterého tuhle taškařici vytvořil. To by sem autorka odkaz dát mohla, asi je to nějaké video na youtube, takže to její soukromí neohrozí, pokud odkaz zveřejní. A dodá i důvěryhodnosti na téhle celé anabázi.

zelenaesmolda
3. pro 2019

@sudylichozrout
souhlasim s tebou,ze vsechno to co udelal,ty teatralni gesta jsou jenom velika manipulace.

@dominikasim
vis co delaji psychopati?jaky kruh majij jejich vztahy?Idealizace,devaluace,zbaveni se,dotahnuti zpet.A furt dokola.

bonavoxa
3. pro 2019

Nechtěla jsem se zapojovat, protože vše důležité už tu holky napsaly. Taková ta zamilovanost a různá gesta...to je jen iluze, jen jedna fáze vztahů, která pomine a pak přijdou ty jiné, důležitější...a tahle, v té formě jako byla předtím, už se nikdy nevrátí. Mám svoje zkušenosti a tady mi bliká červená kontrolka. Přitom jsem první, kdo řekne, že ve vztahu se má odpouštět, že se člověk může snažit změnit, ale jde o to uvědomění si chyby a jde o tu snahu...nějaký povahový rys prostě nezmizí, jen se tou snahou zmírní. S dvěma dětmi jsme často spíš nějací manažeři, co kdo kdy udělá..občas je to tak napjaté, že je jeden či druhý zoufalejší, méně vyspaný, apod. Vidím kolem sebe strašně nešťastné udřené ženské, které si nemůžou ani lehnout, není to lepší ani když už jsou děti z domu, už je pozdě na nějakou změnu. Romantický a teatrální chlap by mě vyděsil, chtěla bych takového, který vstane, když vidí, že jsem unavená, který koná. A to mám bohužel zkušenosti, že polena jsou víceméně všichni, ale je potřeba vědět, co je to za materiál. Nevybrala bych si jiného, ale už bych taky nebyla taková ta poslušná, nesebevědomá, za každou cenu pohodová, bez názoru,...protože v konečném důsledku bych si nakonec všechno dělala sama i za cenu vlastního zdraví.

jade85
3. pro 2019

@martaskaaa já jsem téměř na 100% přesvědčená, že kecá. Psala hotel na druhém konci Prahy, v profilu má Praha 4, mně do sz napsala jméno hotelu taky na Praze 4. U toho hotelu není kostel, rozhodně ne ve vzdálenosti, na kterou se dá vysypat cestička z růží... myslím, že by se postupně našlo těch nesrovnalostí víc...

kassandra1
3. pro 2019

Nyní již máte dostatek indicií, abyste mohli vydedukovat, jak to bylo doopravdy 😀 Náhodou tihle trollové, kde se to zjistí až po pár stránkách, mně i docela baví.

vineta
3. pro 2019

Psycho a upřímně doufám, že to CELÉ není pravda. Ale spíš se děsím toho, že za a) to pravda je, on je psychopat a ona příliš ...nezkušená, nebo b) jsou pravda jen ty hnusy a zakladatelka si tu vymyslela happy end, aby to omluvila sama před sebou, a žádost o ruku proběhla bez té “já toho debila jen hrál” části. Ani nevím, která z těch dvou možností je horší 😕

jade85
3. pro 2019

@kassandra1 žejo, mě to taky pobavilo 🙂 lepší než po miliontý řešit ducha na těhotenským testu 🙂

zelenaesmolda
3. pro 2019

@vineta ta druha

llluckaaa
3. pro 2019

@jade85 @kassandra1 Nejhorší ale je, že ty nepodivnější, nejděsnější a nejméně pravděpodobobné historky jsou současně občas i pravdivé ☹ Tohle se klidně stát mohlo, jakkoliv to zní celé neuvěřitelně ☹ Já třeba věřím, že jsou mezi námi šílenci, kteří by byli schopní toto udělat, a současně i věřím, že by jim to jejich přítelkyně odpustily, když je milují ☹

jade85
3. pro 2019

@vineta za mě je to buď b) nebo celý výmysl

kuttu
3. pro 2019

Diskuzi jsem četla celou az do doby,kde autorka zacala psát ze měla nejaky hematom na mozku a teplotu 43...cele mi to prijde postavené na hlavu,hlavne ta cast,jak za ni prijel pozadat ji o ruku...

sudylichozrout
3. pro 2019

@kuttu
@jade85
@vineta tak jsme mozna naletely kvalitnimu trollikovi. Ze zacatku to vypadalo fakt verohodne 😀

kuttu
3. pro 2019

@sudylichozrout Vypadá to tak,kvalitni material🤣🤣jsem zvědavá,jestli se k tomu autorka vyjádří

sudylichozrout
3. pro 2019

@kuttu Podle me uz asi ne 😀

denny27
3. pro 2019

@kuttu zrušila si profil,tak asi ne

sudylichozrout
3. pro 2019

@denny27 Aha, tak je to vyresene. To uz je za posledni tyden asi treti "pripad". Ta nejvyzivnejsi trollka nam pak nadavala do *zkurvydcer*, *zmrdu* a prala nam same pekne veci 😀 Tohle bylo proti tomu neskodne povidani s fantastkou 🙂

Strana
z8