Potrat pomocí pilulky v Brně

hassanou
16. zář 2016

Zdravim vsechny!

Dostala jsem se do slozite situace a bohuzel miminko mit nemuzu. Chci se zeptat, jestli mate zkusenost s touto metodou interrupce? Cetla jsem plno nazoru, ale chtela bych slyset dalsi. A zajima me, jestli mi muzete doporucit konkretni kliniku.

Diky moc.

sft
16. zář 2016

Já ti teda s tím moc neporadím, ale jen chci upozornit ostatní ženský, aby se tu zase nerozjela diskuze typu "Jak to můžeš udělat, je to vražda," apod. Je to každýho rozhodnutí a bohužel životní situace to někdy nedovolí... lepší mít dítě později a mít na něj čas, peníze a dávat mu lásku, protože je chtěný... To je jen můj názor a zakladatelky zřejmě taky. 🙂

hassanou
autor
16. zář 2016

Ano, dekuji. Je to i muj nazor a doufam, ze se tady podobna diskuze nerozjede. Chtela bych hlavne poradit, kde je nejlepsi zakrok podstoupit.

musichetta
16. zář 2016

Ahoj 🙂
Chápu, že pokud jsi v nějaké složité situaci, tak interrupce se Ti může zdát jako jediné řešení, ale ujišťuju Tě, že jiné řešení existuje vždycky. Pokud si vážně nemůžeš dovolit mít miminko, neuvažovala jsi třeba o tom, že bys ho třeba dala k adopci? Tak bys mu umožnila žít a snad i mít rodinu, která by ho s láskou přijala. A kdyby sis ho mohla nechat, bylo by to samozřejmě nejlepší, ale to už záleží na Tvém rozhodnutí, já nevidím do Tvé situace... Vždyť to dítě už je živý člověk! Dovolím si trochu navázat na příspěvek uživatelky sft, nemyslím to nijak ve zlém, ale nesouhlasím s tím, že by to bylo každého rozhodnutí, protože v tomhle případě ta těhotná žena nerozhoduje o sobě a o svém životě, ale o životě svého dítěte. A kdo z nás má právo rozhodovat o životě druhého člověka?
Jestli chceš, můžeš se podívat sem: http://linkapomoci.cz/ - je to organizace, která pomáhá těhotným ženám v těžké situaci, kdybys je kontaktovala, třeba by Ti pomohli najít jiné řešení 🙂

gepe
16. zář 2016

@musichetta Tvuj prispevek je mimo tema diskuse a dotaz tazatelky.
@hassanou drzim pesti, at nekdo odpovi. Bohuzel Brno nevim.

sft
16. zář 2016

@musichetta Myslela jsem tím, že to není věc zdejších "rejpalek", jinak ano, máš pravdu, ale kdo není v té situaci, nepochopí... Já bych třeba nechtěla žít s vědomím, že moje dítě má někdo jinej a ani nevím kdo a jak se mu daří...

rajani
16. zář 2016

UPT pomocí pilulky by už mela nabízet téměř každá nemocnice. Koukni se jim do ceniku, jestli ji tam zmiňují a pokud ano, jen navštívis ambulanci, reknes co zadas, vyšetří tě a dostaneš pilulku. Jen upozorňuji, že je jen do 7-8+0 těhotenského týdne. Čím vyšší týden, tím větší riziko, že zustanou rezidua a je nutna revize. Ráda bych poradila konkrétně. Ale jsem z prahy.

hassanou
autor
16. zář 2016

Diky moc holky. Taky bych nedokazala odlozit uz narozene dite. Proto chci resit vse co nejdriv. Mam zajit prvni za svoji gynekolozkou a az pote do nemocnice? Skoda, ze nikdo neznate konkretni kliniku. Hledam v Brne ci Olomouci.

sft
16. zář 2016

Já jsem z Brna, ale gyndu nesnáším, proto na ni nechodím. 😀 A navíc ted už bydlím v Praze. 🙂 Nejdřív bych asi zašla tam no. 🙂

hassanou
autor
16. zář 2016

Nasla jsem MUDR.Veberu z Brna, ktery tohle dela a dale GYNmeda, ale netusim, jestli to tam vubec delaji...

lavazza
16. zář 2016

@hassanou já jsem musela ze zdravotních důvodu taky na UPT, zvolila jsem pilulku a můj dr. mi dal žádost a šla jsem k nám do nemocnice, první dávka obsahovala 3 pilulky a za dva dny jsem šla na další dávku, která se skládala jen z jedné tabletky, protože i když je tohle ze zdravotních důvodů, tak to pojišťovna neproplácí jako klasický chir. zákrok...Ale byl to hrozný zážitek a ta potupa byla hrozná, i když se zdrav. důvodů...

yerry
16. zář 2016

@hassanou ja jsem to sice nikdy resit nemusela ale mam kamaradku ktera ano. Sice neslo o pilulku ale postup bude stejny. Prvne ke svemu doktorovi a ten te pak odkaze na kliniku....
Je mi lito cim prochazis, drz se 🙂

rajani
17. zář 2016

@hassanou ne, není třeba jít k obvodnímu. Můžeš rovnou do ambulance nemocnice. A dlouho nekoumej, viz výše duvody. O všem tě informuji. Probíhá to jak psala lavazza, samotná reakce záleží na každé ženě. S někým to neudělá nic, některé se problijou z podoby, hodinu až dvě budeš ještě v čekárně "hlídaná" po aplikaci pilulek.

hassanou
autor
17. zář 2016

Zajdu za moji gynekolozkou a poradim se, diky holky!!

esny
18. zář 2016

Ahoj. Prosím, zkus ještě promyslet svoje rozhodnutí. Zkus pomyslet na sebe, jaké to bude pro tebe, když budeš mít po potratu. Já jsem potratila dvakrát, sice spontánně, nemohla jsem za to, ale cítila jsem se hrozně prázdná, jako poušť. Měla jsem pocit viny, se kterým jsem se musela poprat, sice jsem věděla, že za to nemůžu, ale to je přirozená reakce na takovou ztrátu. Při pomyšlení, že bych za to mohla, tak se z toho pocitu viny asi nevzpamatuju. Nevím, v jaké jsi situaci a nesoudím tě. Mám ale obavu, že po zákroku to bude pro tebe ještě horší než teď. Prosím, neber můj příspěvek jako strašení nebo snaha vyvolat výčitky svědomí, je to jen upozornění, že to tak prostě je. Kdyby ses chtěla někomu o svěřit o své situaci, tak mi klidně napiš do zpráv 🙂

hassanou
autor
19. zář 2016

@esny Dekuji za komentar, ale uz jsem rozhodnuta. Kazdopadne chapu, ze tvoje situace je jina. Spontanni porod je pro zenu mnohem narocnejsi.

smillingangell
19. zář 2016

Můj gynekolog není fanda těhle pilulek. Hodně se stává že vše neodejde a stejně pak jde pacientka na dočištění 😒 😒

hassanou
autor
19. zář 2016

@smillingagell Diky za odpoved. Ja pevne doufam, ze vse dobre dopadne. Samozrejme kazda zena je jina a prubeh neni vzdy stejny.

esny
20. zář 2016

Nemyslím si, že by spontánní potrat byl náročnější, sice prožiješ velkou ztrátu, ale víš, že za to nemůžeš, takže se s tím dokážeš srovnat. Zkus pomyslet na to dítě, není to tvoje věc, kterou si můžeš odložit na později, když ji ted nechceš, ale je to úplně nový člověk. Sama mám v sobě nové dítě a neberu ho jako moji věc, se kterou si můžu zacházet, jak chci. Dokud se moje vajíčko nesloučilo se spermíí, tak ano, bylo moje. Ted už to je nový člověk, který mi byl svěřen do péče a já se chci o něj postarat, jak nejlépe umím. Kdybych se o něj nemohla postarat, tak bych se snažila najít pro něj jinou péči. Možná se ted za tento příspěvek snese na mě množství kritiky, přece se mě tady na názor nikdo neptal, ale prostě mi na těch dětech záleží.

yelowangel
20. zář 2016

Já jsem si tím prošla, za sebe můžu říct už nikdy. Bolest, hodně hodně moooc krve a uvědom si že to dítě taky musí někudy odejít což jsem si já neuvědomila a nikdo mě na to neupozornil a byl to docela pak šok ho vidět. Poprvý 3 prášky, za pár dní 1 a vždycky hodinu potom čekání v čekárně kdyby se ti náhodou udělalo špatně, po týdnu pak kontrolní UTZ to je všechno co tě čeká, jinak ano i já jsem pak musela na kyretáž protože neodešlo všechno co mělo, ale po těchto pilulkách se všechno líp hojí a není to takový zásah do těla jak bez nich. Jinak byla jsem v Brně v Bohunický nemocnici, ambulance v pohodě, po revizi si mě tam chtěli nechat a když jsem chtěla podepsat reverz protože druhej den šel přítel do práce a prostě neměl kdo hlídat malýho a taky jsem tam nechtěla být přes noc jenom proto že mám vysokej tlak (zaléčenej) což byl prej jedinej důvod, tak se podle toho ke mě pak začli chovat - teda doktoři. Ale tím jsou Bohunice známí že jsou nepříjemní, protivní a troufám si říct až zlý.

lamia
20. zář 2016

@hassanou Bezte ke své gynekolozce,vystavi vám zadanku na UPT (obvykle to mívají zpoplatněno) a muzete jít následně do zde.zařízení jaké si vyberete. UPT se platí, jak farmakologické tak chirurgické. Doporucuji najít si předem psychologickou pomoc,nebude to hezky zážitek a může to mít vliv na Vaší psychiku opravdu na cely zivot (postabortivni syndrom).

hassanou
autor
20. zář 2016

Tak zadost uz mam a zitra jdu do nemocnice pro pilulku. Doufam, ze vse dobre dopadne.

yerry
21. zář 2016

@hassanou at je to bez komlikaci 🙂 drz se 🙂

magdalenax
21. zář 2016

@lavazza Tak pilulku pojišťovna neproplácí, Ty ses pro ni rozhodla a hradila. To nechápu. Proč si nešla na klasický zákrok UPT v rámci pojištění, když si měla zdravotní důvody a nechalas na sebe pohlížet, jako by tomu bylo jinak?

tvoje
22. zář 2016

Ahoj,tvuj gynekolog ti da žádost,se kterou půjdeš do nemocnice na gynekologii.Stojí to 4000.Při příchodu dostaneš 2 tablety,chvili pockáš a jdeš domů-doporučuju mít s sebou vložky a velkou zásobu na doma.Za dva dny si jdeš pro další pilulku.Já začala krvácet do hodiny po podání,tak spěchej domů.Počítej,ze budeš dost krvácet,tak si nic neplánuj.U mě proběhlo vše v poho,žádné bolesti,nic...držím palce 🙂

yelowangel
22. zář 2016

@tvoje Doplním tě - vložek hodně ale normální nestačí potřebuje porodnický.

@hassanou Kup si radši 2 balíky možná je celý využiješ já jsem tyhle silný porodnický měnila 2x za hodinu. Pak jsem to vzdala a vlezla do vany.

maximaty
22. zář 2016

@hassanou trosku toho moralizovani: Proc sakra nepouzivas primerenou ochranu??? S potratem se budes muset cely zivot vyrovnanat, neni to zalezitost ktera proste vysumi.
A k otazce: Zalezi na tom jak dlouho jsi tehotna

lamia
22. zář 2016

@magdalenax UPT na zadost pacientky pojišťovna žádná nehradi.

reinne
22. zář 2016

@hassanou V Olomouci ji mají ve Fakultní nemocnici.

magdalenax
22. zář 2016

@lamia To ano, to máš pravdu, ale pokud jsou zdravotní důvody, tak je úkon hrazený pojišťovnou

hassanou
autor
22. zář 2016

V nemocnici jsem byla, ale pilulku mi jeste nedali. Objednali me na utery a dalsi pilulku ve ctvrtek. Staci vlozky na noc? Koupila jsem night...