Potrat v týdnu před 12tt
Zdravím,
Píší proto,ze nechci odsoudit a blbe komentáře,jak jsem blbá,ze na tohle jsem mela myslet dřív. S přítelem jsme spolu krátce 4mesice a já otěhotněla,nejdřív velká radost,ted vůbec. Navíc jsem se odstěhovala do pritelova města,tudíž on je na koni. No jde o to,ze přítel se chce rozejít,nechat me na byte samotnou,bez příjmu,jen s mou malou a popřípadě s pupkem. Nad touhle verzi už přemýšlím pěkně dlouho,ač nerada chci jít na potrat. Už i s malou jsem zůstala od roku a pul sama,ted nechci aby se situace opakovala,takže hned v pondělí jdu řešit potrat. Nechci opravdu žádné blbe komentare,jen jestli někdo zažil něco stejného.... děkuji
@obyvatelka Plná pozornost může být i na škodu, samoživitelek je dost i s více dětmi-pořád mi nejde do hlavy, jestli se dá vyhnout placení alimentů jinak, než se ukrývat. Jak?Jedině snad žít na ostrově kdesi-Interpol by asi dlouho nehledal a zaplatil by to raději stát-ale to by chtělo spíše radu právníka... 😉
@kika_21 No já jsem zářný příklad neplatiče a nic s tím nenadělám....Obracela jsem se již na Umpod a nic,řekli mi,že to může trvat i několik let.A opravdu už trvá.Obracela jsem se už i několikrát na soud v krajském městě a také nic.Takže jsem v životě neviděla od socialky ani korunu,nedostávám ani přídavky .Prvně si mám podle nich vyřídit výživné .....Otec je cizinec z EU.
Takže si pořád myslím,že zakladatelka diskuze,to bude mít s vyřizováním jednodušší a hlavně bude mít na dávky nárok ,když nebude platit Stačí ji dokládat trestní oznámení z policie .
@ obyvatelka moje děti nikdy netrpěli tím,že by se musely uskromnit.Ano ,nemohla jsem si dovolit drahé kroužky-jen ty v rámci školy .Ale všeho si váží ,dobře se učí .Nikdy jsem na nikom závislá nebyla.Jediné co jsem dostala od státu ,je úleva na daních.Na ostatní jsem si vydělala sama.
Přesně tak utajit co se dá, soud pak určí 500 na měsíc a to jsou teda peníze
@kika_21 vyhnout se dá....otec pracuje načerno, takže oficiálně nemá žádné příjmy...takže mu nemají co vzít....je to hnus, ale takhle to bohužel funguje dost často ☹
@urtica No a co na to nějaká právnička-nenajde se cesta, jak z toho ven_vůbec tomuhle nerozumím. 😕Kromě toho se třeba u zakl. všechno srovnalo a ten muž se zklidnil-někdo bývá podobný nižším živočichům-co se týká přizpůsobení se změnám-příchod dítěte -to už zažil-spíše tedy on přišel k němu-no a teĎ nové ohrožení-aby ho mimino nesnědlo! Jsem děsná, už mlčím.
@soyevita jasně, takových mamin je hodně, o tom žádná.....ale slečna je v situaci, kdy jedno dítě na cestě, druhé sice školkového věku, ale taky malé, nemá kam jít, nemá to z čeho platit, rodina ji nepomůže...existují azylové domy, ale pokud cítí, že na to nemá, nelámala bych to přes koleno...ani pro mě není potrat něčím úžasným, ale zase na druhou stranu, než to nějak hrotit, tak radši si nechat jedno dítě a o to se řádně postarat, než makat od nevidím do nevidím, abych to nějak utáhla se dvěma......
@brunokri
@obyvatelka
@urtica
Mám sousedku,takže vím,že existuje příspěvek na bydlení a s tím i spojený příspěvek "na kojení" 1800,- až do roku dítěte.Musejí mít životní minimum....Ano je to hodně papírování,někdo na to žaludek nemá.Ale někdo si to vyřídí a je mu blaze a má více než leckterý pracující.
@soyevita Mně stačilo, když ztratili potvrzení, že dcera 16 let studuje a stopli i rodičovský příspěvek-prostě jsem byla bez peněz. Muž měl také v zimě nižší příjmy-vzpomínám na to nerada, ač jsme přežili-raději být pracující-v práci si odpočinu-chce po mně něco vždy jen jeden, beru peníze a nic nevyřizuji, nejsem-li OSVČ. 😀Fakt je, že nás nenapadlo novorozence dát k adopci-spíše jsem měla vztek, že tam mají binec-a to jsem to tam nesla už v červenci-tohle nám řekli v říjnu!Dodnes se vidím, jak jsem letěla na hrob upravit hi na Dušičky, malý nechtěl spát, muž mrzl v práci-no a myslela jsem, že tu slečnu z /řadu roztrhnu.Kdyby to aspoŇ řekli, že je to ztracené-až když jsem dostala dopis , nesla jsem tam nový papír, dotyčnou mezitím vyhodili-styděla jsem se, ale nechala jsem si orazítkovat kopii-úřednice byla starší pečlivá paní.
@obyvatelka No ano,taky bych to nelámala přes koleno,když teď ji zbývá 200,- měsíčně a v jejím městě jí pomáhali prarodiče.Jen jsem tím chtěla napsat,že možnosti jsou...
Prostě to dítě nechce,byl to úlet otěhotnět po měsíci známosti.Ale nevím, na co 3měsíce čeká.
Tady ji poradíme 3věci-dite si nenechat,dítě si nechat a adopci.
Co si vybere je jen na ní.
Jsou na tom lidí ještě hůř,stejně nebo lépe než ona.A je jí 25let,takže v hlavě už by něco mít měla.Tím spíš ,když pracuje od 15let.
@kedlubca Plně souhlasím s @obyvatelka, je to jen a jen tvoje volba! Ty budeš děti živit! Možná jsi sem ani ten dotaz neměla vkládat, protože se dalo čekat ukamenování.
Ano, dítě je dar, ale pokud ho neuživíš, tak je asi lepší ho na svět nepřivádět.
Ano, potrat není nejlepší volba, ale pokud to situace jinak neumožňuje...
Odpovědi typu "jak jsi mohla za měsíc známosti otěhotnět", jsou opravdu velmi trapné.
Vžijte se prosím všechny do její situace a snažte se jí poradit a ne jí tady veřejně lynčovat!!!
Přeji ti v životě už jen to dobré! 😉
Příspěvků je hodně to určitě ano a mnohým tento způsob života vyhovuje, ale než je vyřídí tak to trvá na všechny nárok mít nemusí a otec má povinnost a pokud se k ní dobrovolně nepostaví půjde přes soud přiznání otcovství atd když není v RL zapsán je to komplikace. A nikdo tady neřekl, že se to nedá zvládnou jen jsem napsala že spolehnout se na dávky není zrovna zodpovědný a pokud tady možnost potratu je to sice smutné řešení, ale je.. Dávky jí dítě nepohlídají a určitě nepokryjí náhlé výdaje a jiné
@obyvatelka Já mám u těchto věcí obavy z budoucích výčitek svědomí-raději bych byla chudá a zapřela se-ale je mladší o 20 let-takže se to může lišit-on totiž žádný chlap nestojí za trápení-děti ale ano.
@kika_21 Podle toho, co tazatelka psala o chlapovi myslím, že bez něj jí i dítěti (dětem) bude rozhodně líp než s ním. Tyhle projevy se časem nezmírňují,ale naopak se stupňují...pokud se takto chová po 4 měsících, je to velmi varovné.
Co se týká právní stránky této věci, nemám osobní zkušenost, tak zas nechci plácat blbosti - je to jen z doslechu plus vím o jednom člověku, který se tímto způsobem vyhl placení dluhů - údajně to prý není zas tak těžké....
@kika_21 Aha,tak to jsem možná špatně pochopila....Píše ,že s přítelem je krátce-4měsíce.Tak se to dá chápat všelijak.....
Nehaním kroužky při škole.Jen jsem měla na mysli třeba tenis,gymnastiku,golf atd.tak je to finančně úplně jinde.
Jen mám pocit,že když si tu diskuzi celou přečtu,že tady něco nesedí.Ale to je můj osobní názor.
@soyevita presne jak pises.. Moje znama ma byt 2+1,rozesla se s otcem ve dcerky dostava od nej male alimenty( on mel osobni bankrot) a od socialky dostava 12 tisic!!! To kolikrat nemajo ani pracujici.. Takze ona se ani do prace nehrne.. A jinak konicky? To se snad prvni tri roky nemusi resit a pak se vrati snad do prace ne ? V okoli mam i maminky ktere se domlouvaji s kamoskama a hlidaji si navzajem deti.. Vzdy se da neco vymyslet jak se vyhrabat ze sracek. My jsme na tom cca rok a pul byli taky spatne - pritelovy dluhy. Spatne placena prace a ja na uradu prace ale v tomto se muj ukazal jako schopny clovek co vedel ze se musi postarat a nasel si novou praci a vse se zlepsilo.. At si zakladatelka klidne da mimco pryc je to jeji telo jeji zivot jeji svedomi nevim co tu chtela slyset od maminek.. Me se tento pristup hnusi at si mysli kdo chce co chce protoze vim ze jsou maminky co necekane otehotni a maji doma i nemocne dite nebo chteli jedno maji dvoj- trojcata a postavili Se k tomu jako dospela zena a budouci maminka.. Tot vse..
Třeba tady http://www.soscentrum.cz/sos-centrum/
Neděste se toho, že to má pod palcem Diakonie - je to normální necírkevní poradna.
@urtica ja myslim ze o to nestoji ani nepripousti ze by si mimco nechala.. A za tyden se rozhodnout??
@urtica Ale to bude asi jen ve větších městech.My tu třeba nic takového nemáme.Možná existuje nějaká bezplatná telefonní linka.
U nás máme organizaci, která pomáhá maminkám s dětmi v nouzi.Pomáhají jim zařizovat byt,s výbavičkou atd.,aby nemusely na potrat.
Dávala jsem jim nábytek,když jsem se stěhovala a oblečení po holkách.
A máš pravdu,že Koník jí nepomůže,protože některé odpovědi se jí líbit určitě nebudou a možná se jí i dotknou.
@lenkalenulka Já bych to na jejím místě zkusila. Navíc si myslím, že ona sama to někde v duchu připouští. Kdyby byla totiž pevně rozhodnutá, nikdy by nezaložila tuto diskuzi a nevystavovala se pranýřování🙂.
Každopádně - ač potrat - zvlášť v takto pokročilém těhotenství - považuju za velmi smutnou a nešťastnou věc, vnímám to tak, že je to její rozhodnutí.
@lenkalenulka Přesně toto znám od sousedky,taky je vysmátá.Ale tak to často v našem státě bývá,že pracující má míň,než ten co je na dávkách.
Někdy lepší nevědět 😉

Mě zase přijde nezodpovědné přivést na svět dítě, když vím, že ho nemám jak zabezpečit, otec dítěte je hajzl, co dítě nechce, já sama nemám peníze, doma další malé dítě, které ještě dlouho bude potřebovat máminu plnou pozornost, pomoc od rodiny žádná....jak psaly holky výše, jedno zdravé dítě už máš, budeš mít problém to v tomhle státě utáhnout i s jedním prckem, natož se dvěma....a žít z dávek a z úplného minima není pro každého.....potrat je smutná záležitost, ale pokud víš, že k adopci dítě nedáš (čímž bys btw udělala velkou radost mnoha rodinám, co po dítěti hrozně touží a nemůžou mít vlastní), na potrat bych šla.....ne každý má koule na to, aby to z životního minima táhl se dvěma dětmi a byl závislý na ostatních, protože o ničem jiném by to v tomto případě nebylo, když není otec dítěte schopný se postarat.....