Revize mnohočetného těhotenství z 2 na 1
Ahoj holky, máte některá za sebou revizi mnohocetneho těhotenství? Těžko se o tom mluví, ale začínám o této možnosti uvažovat.
@blecha94 kde prosím píšu že se nestarate o své dítě?
Ptala jsem se jen, zdali se ve svých 22 letech dokážete o dítě sama postarat...když jste se opírala o můj věk... Nikdy nevíte zda vás partner opustí či něco... Stát se může cokoliv, proto si myslím že můj přístup je zodpovědnější než ten váš..
První dítě jsem mela ve 23 letech, na rodičáku jsem chodila poslední rok a půl na brigádu.... byl to fajn relax, odpočinula jsem si od dětí a ještě přinesla domů aspoň nějaký malý peníz.... dneska nedostanu ani přídavek na dítě, maximálně nám vrátí něco málo z daní, a všechno táhneme sami. Kromě dovolené, ale na tu nás dobrovolně zve už třetím rokem babička, aby se kluci podívali k moři....
@lajlajasný, jasný..... my máme taky 2 auta, protože prostě je to pohodlnější a máme dost náročná zaměstnání. Bydlíme v 4+1 - každé s dětí má pokoj a my obývák 😀. Ale ti starší už sjou velci natolik, že už ze svých nor moc nevylízají. Děti velmi intenzivně sportují, cestujeme. Kdybych tady napsala náš měsíční rozpočet, tak možná někteří padnou 😀 . Když ty prachy mám, užiju je a investuju do dětí a hlavně do zážitků...je to jasný. ale kdybych je neměla, tak bych se prostě musela uskromnit a dětem to rozhodně neublíží.
Mimochodem já děti mela 27,29 a 39 let.
@lajla Samozřejmě, že se o něj budu umět postarat, i když mě manžel opustí. 😉 Nebo si myslíte, že dceru odvedu k popelnicím a počkám, až si jí někdo vezme? 😀
Víte, co by mě zajímalo? 🙂 Co jsem v mojí situaci měla udělat, abych byla ZODPOVĚDNÁ. 🙂 Jít na potrat? Ne, to je přeci nezodpovědné. Porodit dítě, když nemám VŠ a dvě auta je asi taky nezodpovědné... Tak já nevím. Holt jsem asi nezodpovědná. 🙂 Ale je mi to šumák. Jsem šťastná, mám vše, co k životu potřebuju a moje rodina taktéž. Kromě manžela mi nikdo finančně nevypomáhá. Řekla bych, že na sebe můžu být ve svém věku celkem pyšná. 😉
@blecha94 ale strašně to prevracite...a domyslite si...tak to je skvělé že se postarate, tak to má být
Víte co Vám připadá nezodpovědné pořídit si děti ve 37 se zázemím a mi zase plánované ve 20 bez vzdělání, názor od názoru, samozřejmě pokud se stane, je skvělé že si maminka dítě nechá, lepší než jít na potrat...ale myslet dopředu by se taky mělo
Máte velmi dětský slovník🙂
@lajla Mně nepřipadá nezodpovědné pořídit si dítě v 37. ;) Už prvopočátek, můj úplně první příspěvek směřovaný k Vám, jste nepochopila. Ale to nejspíš už nevyřešíme, protože pokud jste nechápala do těď, nemá smysl cokoliv vysvětlovat. 😉
A vy zase píšete jak ze základní školy a nedodržujete pravidla pro psaní na počítači, a? 😀 Je na tom něco směrodatného? 😀
Já se teda pridam taky 🙂 první dítě mám nechtěně, ale nedala sem ho,po 11 letech druhé a měly být dvojčata,docela sem se těšila,chtěla sem je,nic méně, jedno odešlo a zůstala holčička,té sme udělali sourozence,no opět dvojčata 🙂 to je pak prda.... Když mi to dr řekl,první co bylo,ať do jednoho píchne, ta představa byla šílená,prostě panika,hrůza....pokud tazatelky ještě nedostal ten pocit,že bude mít dvě miminka,dva tvorecky na ráz, nemůže ji nikdo odsuzovat co chce udělat.Pokud to necítí,nechce,nemůže z jakychkoliv důvodu tu představu strávit,má na to právo.Já byla rozhodnutá je dát pryč,pokud by nebyli v pořádku, naštěstí až na malé problémy jsou.Držím palce v rozhodování,jen za sebe,není to taková katastrofa jak někdo píše nebo tvrdí,někdy je to o nervy,na Chocholouška,ale neměnila bych je
Promiňte děvčata, ale diskuze se zvrtla v osobní urážky.... netřeba se dál účastnit.... mějte se všechny. Pa K.
@lajla Nikoliv. Pouze jsem poukázala na to, že Vaše životní rozhodnutí taky nemusí být v některých případech ideální a určitě si za to nepřejete být souzena. Chtěla jsem, abyste se trochu vcítila do pocitů zakladatelky, která určitě ví, že revize není ideální, ale vnímá to jako tu nejlepší možnost. 😉
Mám několik přátel ve Vašem věku a rozumíme si dobře. Tohle není o věku, pouze o názorech a pohledu na svět.
@blecha94 já si ráda poslechnu názory jiných, i ty které soudí... Každý názor může posunout o kus dopředu... Ono psané slovo někdy vyzni jinak
Bohužel jsem z úvodního příspěvku zakladatelky nevycetla nic...ani že stojí o názor, pouze věcná otázka... A v dalším příspěvku už byla rozhodnuta , protože ....blablabla... Nemůže chtít požehnání k takovému cinu
@kika_21 Víte, mohly bysme si tu zafilosofovat a vést polemiku na téma "Kdyby" a povyprávět si o tom, že nikdy nevíme, kam by se náš život ubíral, kdybychom se rozhodly opačně a tím pádem ani nejde říct, zda se naše rozhodnutí skutečně vyplatilo, a taky o tom, že člověk má tendenci sám sebe přesvědčovat, že se rozhodl správě a je to tak lepší, i kdyby tomu tak nebylo, ale to bychom tu proseděly mládí. 😉
Mnohá má životní rozhodnutí vedly city (třeba to, že jsem matkou bylo dílo pocitů, nikoliv rozumu a vidíte, byla jsem označena za nezodpovědnou 🙂), jiná zase rozum. Myslím, že nejde říct, která cesta je bezvýhradně lepší, každá situace si může žádat trochu odlišný přístup.
Že se můj pohled na věci možná změní, to nepopírám. Možné to je. Člověk nikdy neví, co ho v životě čeká a za mě - nemá cenu litovat svých minulých rozhodnutí, ale je dobré brát si z nich poučení do budoucna. ;)
@lajla O domysleni toho vite hodne i vy, ze... 🙂
Napsala jste, ze Vas pristup je zodpovednejsi. A nekolikrat jste poukazovala na to, ze se ve 22 letech nejspis nedokazu sama postarat. A ze pokud si nedodelam VS pred dalsim ditetem, bude to rozhodne nezodpovedne, protoze vysoka skole je podle Vas ocividne potreba k nejakemu zivotnimu standartu...
Nevim, co Vam konkretne pripada detske, ale pro me je znacne nevyspele ustavicne skatulkovani lidi a srovnavani se sebou sama. Chodite po svete uz peknou radku let a clovek by rekl, ze jste leccos prozila, takze se budete umet povznest a budete mit pochopeni pro nejruznejsi situace.
Zivot neni pohadka, clovek se behem nej casto dostane do situaci, ze kterych nevede ani jedno spravne rozhodnuti, jen je jedno z nich lepsi. Zivot si nejde do puntiku nalajnovat. Mozna jste celou dobu mela stesti a nestihla to za ta leta zjistit, ale je to tak... ;)
Držím zakladatelce palce, ať se rozhodne jakkoliv. Když jsme se s partnerem dozvěděli, že čekáme dvojčata, byli jsme nadšení. Možnost redukce nás ani nenapadla (v našem případě by nebyla ani možná, dvojčata jsou jednovaječná mo-bi). Kluci se narodili ve 26. tt. I když jsou dneska zcela v pořádku, ty 4 měsíce, kdy byli v nemocnici, byly hodně náročné. A vlastně celý první rok, kdy jsme hodně trávili po doktorech. Sama bez manžela bych to nezvládla. A to jsme neměli starší dítě. Když jsem otěhotněla podruhé, báli jsme se, že by to mohla být opět dvojčata. Naštěstí miminko bylo jen jedno. Ale pokud by byla opět dvě a byla by možnost redukce, myslím, že bychom ji vzhledem k předchozí zkušenosti zvažovali.
Tím chci říci, že dvojčetné těhotenství může být zcela v pohodě, kolem mám hodně donošených dvojčat bez problémů, ale mohou být i komplikace, kdy je třeba, aby fungovali naplno oba rodiče. A jak zakladatelka popsala svou rodinou situaci, nevím, zda by nezůstala na vše sama...
Každopádně ohromně těžké rozhodnutí, kde si myslím, není dobré nebo špatné řešení, stejně jako není nic černé nebo bílé.
@danfal
Obecně si myslím, že ze zdravotních důvodů to dává smysl. Ještě bych přivřela oko, nad finančním důvodem...tak jak i interupce obecně může být pro důvody, které nejsou úplně černobílé. Ale pokud někdo dítě plánuje a chce si ho nechat, tak se mi v tomto případě úplně nezamlouvá. Až moc mi to připomíná něco jako selekci a rozhodnutí, kdo z koho.
Nechtěla jsem být tak ostrá, ale už mě tahle diskuze na téma s jasným stanoviskem nebaví, proto: 😉
Tak si vyber, které zabiješ, A nebo B? Jeden bude skvělý klavírista, možná geniální dítě.... Nebo druhé? talentovaný fotbalista který třeba bude jednou hrát Ligu mitrů. Nebo třeba bude lékař, který objeví lék na rakovinu... Tak které? Liga mistrů nebo lék na rakovinu? Nevíš, co z nich bude a co v životě který už započali dokážou.... a nemáš šanci vybrat správně. Buď budeme mít lék na rakovinu(nebo něco jiného, to je putna co to bude) nebo budeme mít nového Bacha... Teď si vyber! Tak kterej? Bach nebo Liga mistrů? kterého zabijeme pro naši pohodlnost?

Co do me ryjete tak taky ctete manzela sice ma v invalidním ale pro dite se i tak rozhodly proto jej zplodily je chtene,