Revize. Nutná hospitalizace?

andycr
5. pro 2020

Chtěla bych znát váš názor a zkušenosti.
V pondělí mě čeká revize po ZT v 11tt, miminko 8+4. Doktor mi řekl že v pondělí mám nastoupit, udělají zákrok a druhý den ráno mě pustí. Je nutná hospitalizace přes noc? Všude čtu, že ještě ten den, několik hodin po zákroku ženský pustili domů. Manžel i mamka mají dovolenou, bydlíme 5 minut od nemocnice. Přemýšlím nad reversem. Nejsem taková, že bych byla proti doktorům a nevěřila bych jim. Děkuji za odpověď.

michaelarousova
5. pro 2020

@andycr ja byla pres noc a nikdo mi nerekl ze bych mohla jit hned domu☺️ Popravde me to ani nenapadlo...mam nizky tlak a nekolik hodin se mi tocila dost hlava☺️ Ale uz je to 3 roky co jsem na tom byla

andelka
5. pro 2020

Já byla ve vyšším stádiu těhotenství, tak možná i proto,ale automaticky mi dali pokoj, a byl tam se mnou i manžel,i přes noc. Ale my měli zamlkle v 19 tt, takže ráno nástup, vyvolání porodu, nakonec stejně k tomu revize večer,takže hospitalizace přes noc byla jasná. Pustili mě před obědem druhý den. Přece jen narkóza není sranda. Já bych radši přes noc zůstala.

puhelin
5. pro 2020

Ja jsem byla v roce 2016 a musela jsem tam byt dve noci. Bylo to ZT, revize v 9tt. Rano jsem prosla vsechna predoperacni vysetreni, hospitalizovali me, vecer jsem dostala tabletu, druhy den dopoledne jsem sla na zakrok, odpoledne zpet na pokoj. Dalsi den dopoledne jsem sla domu. Uprimne moc nechapu, proc jsem tam byla tolik dni. V te dobe uz se na nekterych pracovistich delaly zakroky ambulantne. Tohle byla fakultka, ne mala nemocnice. Mozna dostali vic penez od pojistovny.

barmil
5. pro 2020

@andycr když je to zamlkle, nechávají přes noc, kvůli riziku infekce...taky jsem byla, 12tt, plod zamlkly od 9tt, zákrok dopoledne a pustili mě až druhý den, ale zensky, co brali rano se mnou, tak když to byla interupce, nebo revize "jen" po porodu, tak šly jen na dospavaci pokoj a řekli jim, že je pusti 2h po zákroku, pokud nedojde ke komplikacím.

katule1990
5. pro 2020

Mne ceka revize po porodu a rekli mi, ze tam musim byt 4 hodiny po zakroku. Ale asi je to po revizi po zamlklem jine. Nicmene jsem si myslela, ze jde spis o tu narkozu, ktera je kratkodoba a ne o zakrok, ale asi to tak neni no. Po odberu vajicek v kratkodobe narkoze me pustili uz hodinu po zakroku domu s doprovodem.

bamak
5. pro 2020

Ne, není nutná, jen je pro tebe bezpečnější. Podepiš reverz, když si myslíš, že to pro tebe bude lepší. Však sis o tom určitě na internetu přečetla spoustu informací a holky říkaly, že to tak měly.

hellblau13
5. pro 2020

Absolvovala jsem to před 2 měsíci. Byla jsem úplně ve stejných týdnech. Nástup v 8,30, revize v 11,30 a v 15 jsem šla domů. Narkoza 15 min, žádné komplikace.

meyryen
5. pro 2020

Byla jsem 4x na revizi ve třech různých zařízeních a vždy jsem odcházela cca 2-4h po zákroku...

misak48
5. pro 2020

Byla jsem už dvakrát, nástup v 6:30 na lačno, vstupní vyšetření a hnědé na sál. Šla jsem na řadu jako první, takže jsem odcházela ještě nebylo 12... Mimi odpovídalo 9+0. V kolik máš nástup? A na lačno? Přes noc jsem musela být při první revizi (to bylo mimi cca 7+6), protože jsem byla přijata az kolem oběda s krvácením, takže jsem mohla na zákrok až druhý den ráno na lačno. Po zákroku jsem i tenkrát šla po 4 hodinách domů.

zuzkasim
5. pro 2020

Tohle je běžná praxe nemocnic, mi bylo řečeno, své doktorce jsem řekla, že by to pro mě bylo s ohledem na starší děti problematické, tak mi pak doporučila soukromou kliniku, kde to udělali během asi 4 hodin (možná míň, já už nevím, přišlo se, příprava, samotný zákrok a pak aspoň hodinu zůstat v klidu, kontrola a domů), takže jsem mohla ten samý den domů a neplatila jsem nic, vše šlo na pojišťovnu. Byla jsem ve stejném stádiu těhotenství jako ty.

tez83
5. pro 2020

@andycr u nás jsem ráno nastoupila a odpoledne nás po revizi pouštěli domu.

elennka
5. pro 2020

záleží na nemocnici, já jsem byla na 3 revizích po zamlklém těhu, vždy večer domů, je to o domluvě s lékařem, pokud není extra krvácení, tak není problém s propuštěním..

mhpraha
5. pro 2020

@andycr ahoj, já měla zamlklé 11+5 tento rok v Podolí, ráno nástup a okolo 17 hodin si mě manžel musel přijet vyzvednout. bez doprovodu by mne samotnou nepustili, ale nebyla jsem přes noc. Kamarádka byla v jiné nemocnici a také jednodenní.

andycr
autor
5. pro 2020

@andelka no to už jsi měla vyšší stupeň tehu 😔. Já jsem dnes 10+4 takže porod se mě netýká.

andycr
autor
5. pro 2020

@puhelin no to je dost dní 😔 takhle jsem byla v červnu s kýlou, to mě pustili 22 hodin o operaci domů. Už jen proto mi přijde že bych tam byla zbytečně přes noc. To jsem po té kyle sotva chodila, nedělali mi laparo, ale normálně mě řízli.

petulapal
5. pro 2020

Já byla 2x vždy po ZT v 11tt a ráno nástup a odpoledne si mě manžel vyzvedl a jelo se domů.

andycr
autor
5. pro 2020

@misak48 mám nástup mezi 7-8 a předoperační jsem si zařídila v pátek. Byla jsem na gynde už po 7 a hned jsem pak jela k obvodní. Udělali by mi to hned v pátek, ale měla jsem k snídani 2 lžičky jogurtu a to prý už nemůžou 🤷

andycr
autor
5. pro 2020

@elennka to si taky myslím. Chci se domluvit, pokud nebudou komplikace samozřejmě. Mě prostě je čas v nemocnici velmi nepříjemný. Se synem po porodu jsme tam byli 10 dní a měla jsem úzkosti 😔

andycr
autor
5. pro 2020

Všem děkuji za komentář. Zkusím si to domluvit. Nejsem zpochybňovač doktorů, věřím jim. Mám i strach to vůbec řešit a dožadovat se toho propuštění v ten samý den, ale ta představa, že tam budu přes noc je pro mě deprimující. Chci být doma s manželem a synem. Ze zkušenosti z porodnice a dlouhé hospitalizace jsem měla i úzkosti.

blbajulca
5. pro 2020

@andycr já byla jednou přes noc a jednou mě pustili ten den večer....záleží na okolnostech, já po prvním zákroku víc krvácela, tak mě nevadilo tam být déle...nechala bych tohle na doktorech☺

krupka3
5. pro 2020

Ja hlavne doporucuji nechat si jeste udelat kontrolni utz pred tou revizi. Ten vyvojovy rozdil treba 10 klidne vzniknout muze, a srdicko nemusi byt videt na horsim utz nebo nemusi mene sikovny doktor zrovna nalezt. Opakovane jsem cetla o pripadech, kdy sla zena na revizi zbytecne, jak se pak ukazalo. To pisu jen pro jistotu, jinak zkusenost bohuzel nemam, tak neporadim. Ale na reverz urcite odejit muzes, kdyz si to budes prat.

andycr
autor
5. pro 2020

@krupka3 @krupka3 tak určitě by to bylo pěkné kdyby se jen spletl. Ale nevěřím tomu. Můj doktor je velmi zkušený gynekolog s letitou praxí, dělá i screening. Včera na ultrazvuku bylo vidět že je plod stejně velký jako posledně, i já okem laika 😔 posledně srdíčko bilo, tentokrát ne a ve zprávě mám napsané kontury setřelé. Ale pokud si to pamatuju tak mi říkal že mě ještě při příjmu vyšetří.

krupka3
5. pro 2020

@andycr nechci v tobe rozhodne vzbuzovat zadne plane nadeje, jen prosim kdyz to bude mozne trvej na tom, aby ten kontrolni utz jeste udelali. Pro vlastni svedomi. Moc ti preji, at je brzy lepe.

keksik002
5. pro 2020

Není to nutné, ale bezpečnější.. Ja byla rano prijata, pak vysetreni, po poledni zakrok a v 6 vecer me propustili.

andycr
autor
6. pro 2020

@krupka3 ok, děkuji 😌
@keksik002 děkuji

martt
6. pro 2020

@andycr Nečetla jsem všechny komentáře. Ale všechny nemocnice to mají jinak. U nas v krajské nemocnici to dělají na 3 dny jeden den přijdeš druhý den ti to udělají a třetí jdeš domu. Ja jsem na zákroku byla v stejném městě ale na "soukromé" klinice a tam jsem přišla ve 14 hodin a v 17 hodin mne pouštěli s tím, že můj doprovod musel podepsat papír, že si mne přebírá. Ale mně dal doktor vybrat kam chci.

andycr
autor
7. pro 2020

Tak to mám za sebou. Jsem doma a je mi docela dobře.
Nakonec jsem jela do Pardubic, protože ráno na příjmu v Chrudimi mi řekli že má většina oddělení Covid a neakutní zákroky odkládají. Buď že mám čekat do druhého dne a uvádí zítra kolik jich je pozitivních nebo si mám zavolat do Pardubic zda mě vezmou. Aspoň v něčem je ten Covid pozitivní. Neměli problém, vzali mě, během 30 minut udělali příjem, odběry a 2x kontrolní ultrazvuk zda je to tak a jedná se o ZT. Všichni neuvěřitelně příjemní a milí. Na sále se mnou mluvili a říkali co se bude dít. To bohužel neznám z června kdy mi operovali kýlu.
Na dospavacim pokoji taky super. Přijali mě v 8:30, zákrok 10 a 13:10 jsem šla domů.
Jsem ve finále ráda jak to dopadlo.
Děkuji všem za odpověď 😌 a přeji všem aby se nám už taková věc neopakovala.

vienetta
30. led 2021

Krásný den milé ženy,

mrzí mě vaše ztráta a jsem jedna z vás. Proto si vás dovolím tady oslovit.

Pro svůj vznikající projekt Když smrt předchází zrození hledám ženy, které přišly o své miminko během těhotenství, při porodu nebo krátce po něm.

Chtěla bych vytvořit bezpečný prostor pro sdílení našich bolestných zkušeností, prostor, kde se každá z nás bude cítit přijatá a pochopená.

Vaše odpovědi mi pomohou lépe pochopit, co vás nejvíce trápí a co by vás nejlépe podpořilo.

Vážím si vašeho času i důvěry, a proto tři z vás za vyplnění otázek odměním 30 minutovým online setkáním. Pokud své odpovědi odešlete do nedělní půlnoci (31. 1. 2021), získáte možnost vyzkoušet si se mnou rituál sdílení.

A budu moc ráda i za sdílení, pokud někoho s podobným osudem znáte.

https://forms.gle/cJn9L1aw5tm7HDkcA
Děkuji, Kamila

lucittta
Autor odpověď smazal
Zobraz