Samovolný potrat?

8. říj 2022

Ahoj holky, prosím o radu. Jsem ve 5tt, tedy úplně na začátku. Včera jsem začala mírně krvácet dnes to pokračuje a byly i menší sraženiny. Mám podezření na samovolný potrat. Dnes jsem byla i na pohotovosti ale výsledek není samozřejmě žádný, na ultrazvuku není nic moc vidět. A teď moje otázka.
Máte někdo zkušenost, že to i po takovéhlem krvacení dopadlo dobře? Nejsem si jistá zda má smysl ležet a šetřit se nebo nechat ať si s tím tělo poradi samo. A druhá otázka. Jak takový samovolný potrat probíhá? Jsou to bolesti jako při menstruaci nebo větší? Nebo je to zcela individuální? Mám slabé krvácení a mírné bolesti v podřbřišku ale nic strašnýho. Může to probíhat i takhle, nebo se to "rozjede"? Ráda si poslechnu osobní zkušenosti.
Moc děkuji.

martiniquest
8. říj 2022

Kamaradka potratila v 6tt a odeslo to jako bolestiva a silna MS. Ja potratila ve 13tt a to uz svoji formou odpovidalo porodu - tedy rychlejsimu nez standardne.

helen_h
8. říj 2022

Takhle hodně v začátcích je to v podstatě jen posunuta menses. Mě se to stalo 2 týdny po pozitivních testech a průběh jako běžná ms, nic dramatického se nekonalo. Touto dobou to je spíš jen vyšší sliznice, co odchází.

martiniquest
8. říj 2022

Kdyz je s embryem neco v neporadku, tak proste odejde. Byva tam geneticka vada branici dalsimu vyvoji. A budme za to radi. Radeji potratit hned na zacatku nez v pozdejsi fazi. Tim, ze budes lezet, nicemu nepomuzes - tedy ve smyslu zachovani tehotenstvi. Chovej se tak, jak je ti prijemne. Spis bych predpokladala, ze budes unavenejsi a budes chtit odpocivat.

chrystyanna
8. říj 2022

Já dva dny splnila, pak to byla MS(ale já mívala MS fakt dva dny silnou, motani hlavy, nevolno, takže takové, delkams(7 dní), za dva měsíce další těhotenství, úspěšně.
Jako může to vyjít, že to je u hnízdění, praskla zilka.. Ale spíše ne.

klokanka31
8. říj 2022

Já u toho měla hodně silnější bolesti než u ms. Dva dny silné krvácení a pak už skoro nic

merope
8. říj 2022

Takto časné "potraty" jsou poměrně běžné - jen tím, že máme přesnější testy, tak o tom vůbec víme, dříve měly holky jen "zpožděnou menstruaci".

jjasmina
8. říj 2022

začala jsem krvácet 2 -3tydny po pozit testu, test byl i po krvácení pozit, hcg může ještě nějakou dobu zůstat. Proběhlo to jako silná ms. Jinak jsem začala špinit, trochu krvácet a pak se to rozjelo víc

wladimira
8. říj 2022

Já jsem v 5tt lehce jednorázově zakrvacela jela jsem na pohotovost a na utz jen dutinka a to bylo málo 😔 tak jsem si došla na hcg a samozřejmě kleslo takže to bylo jasné … za par dni přišla ms a nebylo to nic hrozného zkratka ms … ale každé těhotenství je jiné každá jsme jiná tak doufám ze to nebude vás případ ale pro jistotu bych zasla na odber hcg

autor
8. říj 2022

Děkuji moc všem 🙏