Těhotenství ve 42 a spontánní potrat. Najdu maminku přes čtyřicítku, kt. opět otěhotněla a donosila zdravé miminko?

kambelinka
9. dub 2021

Dlouho jsem přemýšlela zda-li zde napsat, vylít si srdíčko a zeptat se na spoustu otázek, které mi běží v hlavě. Chci Vás děvčata poprosit, aby opravdu reagovaly jen Ty z Vás, které mají osobní zkušenost. Prosím, opravdu nyní nestojím o rady typu ...já sice nemám zkušenost, ale já bych nikdy to či tamto. Když čtu některé odpovědi na otázky, ptám se sama sebe. To opravdu je tolik ženských tak zlých? Nepřejících? Se silnou potřebou se navážet do někoho o kom vlastně vůbec nic neví a odpovídat na dotazy, které se jich vůbec netýkají? Tak jsem si trochu ulevila a teď něco o mně. Jsem maminkou dvou dětí a s mým mužem jsme se přáli ještě jedno miminko. Bohužel se mi nepodařilo otěhotnět do mého stropu, tj. do čtyřiceti let. Miminko jsem si v hloubi duše přála i po čtyřicítce, ale prostě jsem se smířila s tím, že se mi už nikdy nepodaří otěhotnět. Nechtěla jsem se snažit o mimiko s pomocí lékařů, prostě jsem tomu chtěla dát volný průběh. Brala jsem to tak, že příroda ví co dělá.
To že nemůžu otěhotnět jsem oplakala, ale pořád jsem doufala v srdíčku po malém zázraku. Když jsem zjistila, že jsem ve 42 letech těhotná, byl to neskutečně silný pocit štěstí a pořád jsem tomu nemohla uvěřit. To se nedá popsat, to se musí prožít. Radost před pár dny ukončil spontánní potrat a následná revize. Pořád se s tím nedokážu vyrovnat. Všechno se mi zdá jako zlý sen. Pořád se dotýkám břicha a nemůžu uvěřit, že už tam nic není. Jakmile jsem přišla o miminko, nemyslela jsem na nic jiného než na to, že jakmile se tělo uzdraví, musím znova otěhotnět. Prostě, že můj život ztrácí smysl bez miminka. V posledních dnech začínám mít pochybnosti, zda-li je to správné. Snažit se cíleně o miminko ve 42 letech. Najednou se děsím toho, že to už nepůjde. Mám strach, že i když se to povede, zase potratím. Mám totální chaos ve svých pocitech. Dokud jsem nepřišla o miminko, vůbec jsem netušila jak velké množství těhotenství skončí potratem. U nás v rodině nikdy nikdo o miminko nepřišel a moje dvě předešlá těhotenství proběhla naprosto v pořádku. Takže mne vůbec nenapadlo, že by se mi něco takové mohlo přihodit. Když jsem pročítala různé diskuze, tekly mi slzy po tvářích. Tolik holek a bolesti, kterou musely projít či procházejí. Já se tady hroutím ze ztráty miminka a mezi námi je spousta žen, které si tímto procházejí opakovaně. Žen, kterým nebylo přáno a nikdy mít děti nebudou. Mám dvě zdravé děti a přesto se hroutím ztrátou toho malého pokladu, kterému jsem chtěla být maminou. Najdu maminku, která i přes čtyřicítku a následný spontánní potrat opět otěhotněla a donosila zdravé miminko? Holky ještě jednou prosím, reagujte jen 40+.

terka80
9. dub 2021

@kambelinka je mi to lito snaz se byt silna a drzim ti pestiky aby jsi opet znovu otehotnela a splnila si tak svuj velky sen a prani fandim ti.Je mi pres 40 dcera 10 let a snazim se o druhe a neprestanu dokud se ho nedockam dala sem si hranici do 43 let 🙂 a moje gyn mi fandi

martulka88
9. dub 2021

Jestli nevadí, že mi je 32,5 (pokud chceš, smaž můj koment) - vloni v květnu jsem otěhotněla - mé první těhotenství a plánované a i hned napoprvé, co jsme se začali snažit. Byl to krásný dárek k výročí, ikdyž jsem nečekala tak rychlé potvrzení. Vše bylo v pořádku a já na konci ledna porodila syna ve 38týdnu s vědomím, že ho nikdy neuslyším plakat, smát se.... Nyní jsem 10týdnů od porodu, nejhorší bolest "otupěla"-už nepláču nad fotkou, ale i tak... S mužem si strašně moc přejeme miminko a doufáme, že brzo se dočkáme (bohužel mám zdr.problémy). Takže chápu tu touhu se pokoušet hned o další. Nevím ve kterém týdnu jsi potratila, ale přeji ti, aby jsi se brzo dala dohromady a udělala správné rozhodnutí. Jen mysli na to, že máš doma dva poklady <3 Třeba se brzo dočkáte //.

jednaholkaa
9. dub 2021

@kambelinka Moje sestra mela po 40 dve deti. Jedno ve 42 a druhe ve 46. Drzim palce 👍🏻 A souhlasim s tebou, smutne kolik zlych komentaru si clovek v takovych diskuzich precte..

somalicats
9. dub 2021

Ja otehotnela ve 40, o miminko jsme prisli v 16 tt. Po sestinedeli jsem otehotnela znovu, to uz mi bylo 41, mame zdravou holcicku. Ted je mi 42 a cekame dalsi (neplanovane).

tensorflow
9. dub 2021

Mám podobný příběh v rodině - otec s manželkou měli dvě děti a ona potom nečekaně otěhotněla znova ve 42 letech. Přestože s tím nepočítali, tak si na představu dalšího miminka rychle zvykli a těžce nesli, když spontánně potratila. Pokusili se znova a za pár měsíců byla opět těhotná a narodila se jí krásná zdravá dcera. Moc držím palce, ať to vyjde podle tvých představ.

aklin
9. dub 2021

Mám kamarádku byla 10 krát těhotná. Z toho má jen jedno dítě.

lol_lol
9. dub 2021

Doporucuju Fertipronu, mela by zlepsit kvalitu vajicek. Zacala jsem ji brat po dvou zamlklych tehotenstvich v 37 a 38 letech. Nyni jsem v 18 tt, v prosinci mi bude 40. Hodne stesti.

mamikry
9. dub 2021

Manželova sestřenice se snažila o dítě po osmi letech po prvním porodu, bylo jí ke čtyřiceti (nevím přesně, kdy se začali snažit poprvé). Potratila čtyřikrát, než se jí podařilo miminko donosit. Porodila ve 42 holčičku. Někdy se prostě tělo potřebuje nastartovat, aby vše klaplo, jak má.

mamikry
9. dub 2021

@martulka88 Je mi moc líto vaší ztráty. Vím, jak to bolí. Přeji vám všem hodně sil, abyste se s tím dokázali vyrovnat.

guliii
10. dub 2021

Moc mě to mrzí. Jen ti můžu napsat příběhy 3 žen z mého blízkého okolí nakonec se šťastným koncem jako povzbuzení.
Jedna potrat v 39 letech, ve 41 letech se jí narodilo miminko chlapeček, jen menší problémy v těhotenství.
Druhá má teď půl roku holčičku. Je jí 43. Musela jít v 40 letech na potrat myslím v 21 týdnu. Dítě by se pro vady narodilo mrtvé nebo by zemřelo po porodu.Psychicky se z toho dostávala dlouho, pomohlo jí další těhotenství. Jinak ani nechodila mezi lidi. Teď je stasna maminka i když říká že je to náročnější.
A třetí neplánované těhotenství v 45letech, 3 předchozí děti téměř dospělé. Narodili se jí dvojcatka 2 holčičky. Měla problémy při porodu, ale to mohlo být i tím že šlo o dvojčata. Rodila akutní sekcí. Ale má krásné holky. Hodně jí pomáhají staří dcery, jsou ze sestřiček nadšené. V tehotenstvi byla hodně hlidana a pár drobných komplikací tam bylo.
Jinak sestrenka se teď pokouší o třetí dítě. Po prvním prodělala potrat. Věk 41 let.
Maminek po 40 je hodně, není už to nic zvláštního. Na blbé komenty nekoukej a řiď se srdcem. Pokud po miminku touzis jdi do toho. Držím ti palce.

zanetka174
10. dub 2021

@kambelinka Ahoj, snad tě uklidní moje zkušenost - není mi sice 40+, je mi 22 let, s přítelem chceme založit rodinu už rok, bohužel dle doktorů je přirozené početí prakticky nemožné. Mám za sebou věčné chození po doktorech, stimulace vaječníků aby vůbec docházelo k ovulaci, podstoupila jsem 2 inseminace - bezúspěšně. Světě div se, loni v listopadu se povedlo otěhotnět spontánně, obrovská radost. Tuhle radost ukončil spontánní potrat, hned v 5.tydnu. Hrozná bolest. Ale co, v prosinci se povedlo podruhé. Měla jsem už i prášky na to, abych měla dostatek progesteronu pro udržení těhu a už se to podruhé nestalo. Ale bohužel. Spontánní potrat v 6.týdnu. Bylo to zrovna na Vánoce, když jsem potratila podruhé. Od té doby se nedaří nic. Máme před sebou proces IVF, doufáme že bude u nás úspěšný, protože je to pro nás už strašně vyčerpávající jak fyzicky, psychicky, tak i finančně. Jako mladí lidi do sebe každé ráno ládujeme 10 tabletek a věříme, že nám můžou dopomoct k vytouzenemu miminku. Ve 22 letech je pro mě nepředstavitelné že bych neměla mít vlastní dítě. O to horší je pro mě přijmout tu diagnózu. Držím ti moc palce, ať se ti miminko co nejdříve podaří a oba s mimi jste zdraví a šťastní. Vím, jaké to je. 🌸😔

keksik002
10. dub 2021

@kambelinka o miminko jsem přišla v 20tt.. Vim jak je to tezke, ja mam výhodu ze mam jeste plno casu, ale.. Mamce kdyz jsem se narodila ja rekli ze je zazrak ze se ji podarilo donosit zdrave dite a zw uz nikdy mit deti nebude. Dva potraty po sobe jeden v 25tt a druhy c 34tt, kdy ji nechali rodit mrtve dite. Vzdala to, obrecela.. Nechranila se nijak, nechala to prirode. Kdyz ji bylo 40let (strop mela 37) zjistila ze je tehotna. Chodila co tyden na kontrolu, vice vysetreni, vitaminy, magnesium.. Atd.. No a v 38tt se ji prirozenou cestou narodila moje sestra. Uz je ji 20let a zadne nasledky.
Drzim pesti aby se vam take zadarilo..

zdenda9
10. dub 2021

Potraty jsem měla dva, jeden když mi bylo 30, druhý, když mi bylo 38. Ve 40 jsem porodila zdravou holčičku, teď je mi 42 a každou chvíli čekáme narození dalšího mrňouska. To že jste potratila určitě neznamená, že byste nemohla donosit zdravé dítě. Člověk má sice celé těhotenství strach jak to dopadne, ale musíte věřit a doufat.

kambelinka
autor
10. dub 2021

Děvčata , děkuji Vám za Vaše slova plné povzbuzení. Sedím tady a řinou se mi po tvářích slzy. Takovou podporu jsem nečekala. Opravdu si toho vážím a nevím co napsat. Po ztrátě miminka jsem začala ošklivě zadrhávat v řeči, takže o to víc jsem se uzavřela do sebe. Jsem plná bolesti, ale po přečtení Vašich řádků začínám cítit naději. Holky, opravdu děkuji!

gaspi10
11. dub 2021

@kambelinka moc ti rozumím, v 39 potřetí těhotná,nakonec revize pro zamlkle těhu. Bohužel špatně provedená,následoval těžký zánět dělohy,pobyt v nemocnici. Záněty dělohy se opakují, myslím, že s nadějí na mimi je konec. Pocity jsem měla stejné jako ty, je to rok. Neboj,bude ti časem lépe a dočkáš se určitě zdravého miminka!!! Mluv o své ztrátě,třeba zasaď miminku stromeček, rozluc se s ním. Mne to moc pomohlo.

andelka
12. dub 2021

Mně tedy taky není 40+, ale nemám to daleko. Před 30 se mi narodily v pohodě dvě děti. V 34 jsem byla těhotná s druhým manželem, moc jsme si mimco přáli. Bohužel v 19 tt se zjistilo zamlkle, takže potrat a revize. Bylo to hrozný. O tři měsíce později jsme se rozhodli,že to zkusíme ještě jednou. Povedlo se a přesně za rok se narodil zdravý kluk. Těhotenství na jedničku. Bylo mi 35,5.
Pomohlo mi číst tady příběhy, ve skupině, i jinde, a mám i dost kamarádek naživo i online co potratily. Na začátku těhotenství většinou,ale pár i takhle později. Pomohlo mi sdílení. A manžel, je hodně empatický.

bren20
17. dub 2021

Ahoj, pisu abych te podporila. Ano je to mozne. Prosla jsem si potratem ve 42 letech. Uplne me to znicilo ale za 4 mesice jsem byla znovu tehotna a narodil se mi zdravi chlapecek a dneska jsou mu 2 roky. Drzim palecky at to vyjde.

surikata131
18. dub 2021

Pokud po miminku hodně toužíš, tak bych se minimálně nechala pořádně vyšetřit, třeba i v CAR, jak jsi na tom s vajíčky, hormony atd, protože v tomhle věku už je šance otěhotnět malá a bohužel míra potratů vysoká, tak jestli by nebylo lepší podstoupit ivf s genetickým vyšetřením embryí, protože někomu se to povede přirozeně hned i v pozdějším věku, ale někdo se trápí a nic a čas běží...

evahavirov
3. kvě 2021

Za měsíc budu mít 42, minulý týden ve čtvrtek u mě proběhl spontánní potrat. mám 9 letou dceru. první těhotenství skončilo zmlklé v 10 týdnu = revize. 2 těhu se mi narodila dcera. 3 těhu byl opět potrat = revize. 4 těhu mi v 16 týdnu zjistili mutaci chromozomu - downův syndrom = vyvolaný porod + revize. 5 těhu skončilo před týdnem absolutním spontánním potratem bez nutnosti revize (to mi doktor doporučit pichat fraxiparin, aby nedošlo k případné nežádoucí tromboze placenty či plodu...přesto bez úspechu) . Toužím po druhém dítěti a ještě budu doufat, že naše prosby budou vyslyšeny.... I když je velmi těžké získat další sílu, my ženy jsme od přírody bojovnice a nesmíme přestat věřit!!! Držím pěsti všem 🍀🍀🍀

kambelinka
autor
31. kvě 2021

„Život je čekání na to, kdy se naše sny změní ve skutečnost.“

❤ 🍀

codal
31. kvě 2021

@kambelinka nádherná zpráva, gratuluju ❤️

martulka88
31. kvě 2021

@kambelinka Moc gratuluji k tak nádherné zprávě <3

keksik002
31. kvě 2021

@kambelinka obrovská gratulace 🍀🍀🍀

martinka7358
1. čer 2021

@kambelinka Ze srdce gratuluji k první zdolané metě,teď už jen nestresovat aby mímo bylo v klidu a nakonec přeji plnou náruč voňavého miminka❤️Já měla strop do 40, mám 2 ďeťátka 23 a 29, ve 2015 prasklá plodovka ve 21 týdnu,konec😢od té doby už se nezadařilo,a já pořád naivně vyhlížím čápa,a že nám jich teď nad domečkem lítá😊a to je mi nyní 47 let👍

evahavirov
1. čer 2021

@kambelinka Držím pěstičky🙂 Nám se sice nepodařilo, ale teď v sobotu jsem se vdala🙂 To jsme ovlivnit mohli🙂 Takže pozitivní myšlení a hooooooooooodně štěstíčkaaaaaaaaaaaaa🍀🍀🍀

martinka7358
1. čer 2021

@evahavirov gratuluji mladá paní,to je taky krásný životní krok😁

martinka7358
1. čer 2021

@evahavirov jinak smekám před tebou,tolik těhu a pořád jsi statečně zkoušela dál👍Já po tom co nám odešla malá,tak se manžel tak bál aby se to neopakovalo,že se na nějakou dobu stáhl z manželských radovánek🤷‍♀️Vážně máš můj obdiv❤️

martinka7358
1. čer 2021

@kambelinka Kambelinko měla jsi na podporu nějaké vitamínky nebo preparáty? bylinky? Kdybych aspoň měla normální menstruaci🙈

kambelinka
autor
15. črc 2021

Milá děvčata, mám za sebou prvotrimestrální screening a všechny výsledky jsou v pořádku. Když jsem dneska pokládala telefon, abych zjistla i výsledky krevních testů, popravdě jsem si úlevou poplakala. Včera doktor říkal, že miminko vypadá, že by to mohla být holčička ❤
Vím, že ještě nemáme vyhráno, ale pevně doufám a věřím, že to nejhorší je již za námi a teď už bude jenom dobře four_leaf_clover: Ještě jednou děkuji za Vaší podporu. Opatrujte se ❤ 🍀 ❤

kambelinka
autor
15. črc 2021

Život je kouzelný ❤ Ráno jsem plakala štěstím, že je miminko zdravé a odpoledne pláču zase. Po 18 letech mne můj muž požádal o ruku ❤