Vzít život?
Myslela jsem, že zvládnu nikomu nic neříkat, nepsat. Ale opak je pravdou. Abych vše nedusila v sobě, využívám alespoň tuto cestu. V 38 letech máme s přítelem dvě zdravé holčičky...8 a 2 roky. Bohužel před několika měsíci jsem šla na interupci, protože jsme čekali přírustek, který jsme si nemohli nechat. To slovíčko nemohli zavání asi různými domněnkami. Ale at si o mně myslí, kdo chce co chce, nedala bych to už psychicky. Obou holek si užívám plnými doušky, dáváme jim vše, věnujeme se jim naplno, ale dalši miminko bych už osobně nezvládla. Začala jsem tedy uvažovat o vhodné antikoncepci, ale se mnou je to těžké. V žádném případě nechci do těla ždné hormonální možnosti - ať už tablety, či tělíska, kondomům moc nevěřím... Rozhodla jsem se tedy pro sterilizaci, která se naskýtá i v ambulantní formě a lze ji provést jen na třech místech v ČR... bez uspání, bolestí, vedlejších účinků. Ale co se nestalo. Než jsem si stačila něco vyřizovat, ejhle, jsem opět těhotná. ☹ Měla by to být radost, ale... Opět situace, kdy řešit stejnou otázku, na kterou už mám vlastně asi odpověď...A co potřebuju? Ani nevím. Možná se jen vypsat a nebýt v tom sama ( samozřejmě s partnerem).
@werumka vykam prakticky všem,nic osobního
Reagovala jsem myslím samostatně dvakrát, jinak vždy když někdo na mě...viz upozornění , měla byste být lepší detektiv😉
Mě tyhlety žabomyší války fakt nebaví, autorka se na nic neptala ,odpověď už si dala sama...spíš chtěla cíleně něco vyvolat, což se jí klasický podařilo
Hezký den
@blecha94
@tahejhula dost to holky překrucujete. Za á jsem nikoho neoznačila jako vraha a za bé už vůbec těmi ženami nepohrdám.Napsala jsem jen jak to cítím já osobně a co pro mě počatý život znamená. Zakladatelce jsem se jako více jiných zde snažila pomoci k rozhodnutí zasláním odkazu na linku pomoci nečekaně těhotným ženám. Toliko k tomu, vím, že někoho baví šťourat a napadat tak,aby to jiné bolelo a nechápu to...
@tahejhula to je slovíčkaření- myslím, že jsi pochopila z té mé zprávy správně, že je pro mě zničení počatého života i pouhé vzití tablety po - nevím- možná je tu RU cosi...vím, že nějaká tableta dokáže prostě již oplodněnému vajíčku zabránit v uhnízdění...pro mnohé to může být radikální, ale prostě to tak vnímám, protože tím splynutím už začal nový život...
edit- první odkaz,co jsem rozklikla říká, že postinor dělá přesně to, co píši (zabrání oplodněné vajíčku k uhnízdění - proto je nutné ho užít do 72hodin http://www.zapnimozek.cz/postinor-zachrance-kte...
V odkazu prokazatelne mlzi, kdyz tvrdi, ze Postinor umi pouze zabranit uhnizdeni jiz oplodneneho vajicka. Neni to pravda, mozna by to chtelo vazne zapnout ten mozek. 🙂
@martinka24 Na sterilizaci bych nešla. Radši sterilizace muže. Je to jednodušší zákrok, bez vedlejších účinků a následků. Hormony nechci. Tělísko jakékoliv taky ne. Používáme kondom+přerušovaný styk a Pharmatex+přerušovaný styk. Gynekoložka naši volbu chválila.
@evulina77 My používáme kondom+přerušovaný styk a Pharmatex+přerušovaný styk. Samozřejmě by stačil buď kondom nebo Pharmatex bez přerušovaného styku, ale protože dítě opravdu neplánujeme, tak to "jistíme" radši ještě takhle. A až si budeme jednou jistí, že už nikdy 100% žádné další dítě nechceme, tak půjde muž na vasektomii.
Jinak i po vasektomii mohou byt komplikace, ne, ze ne.
@tahejhula To je určitě nefér, když jeden druhého dotlačí do zákroku. Podle mě na dobrovolnou sterilizaci má jít člověk jen tehdy, pokud je ve věku, kdy si je jistý, že nebude chtít žádné další svoje vlastní dítě, ani kdyby mu jeho současné dítě zemřelo, nebo kdyby mu zemřel partner, nebo kdyby si našel jiného bezdětného partnera. Pokud si u všech těchto situací člověk odpoví, že ani tak by prostě dítě nechtěl, tak může jít na sterilizaci.
@hadroslava Jestli si musíš empatii zdůvodňovat přibuzenstvím.. Nechápu ani potřebu argumentačního faulu ad hominem, ale když to jinak neumíš, užij si to, mně to neublíží.
@werumka OK, tenhle argument se dá pochopit- ale taky se to dá vyřešit vhodnou terapií, minimálně podchytit. To konkrétní dítě bude mít i přes sebepoznávání a zmatky s tím spojené větší šance v rodině než v kojeňáku, i když bezproblémové to být vážně nemusí- ale to ani puberta vlastního potomka.
@vineta Jsou věci, které se ani terapií podchytit nedají. Jak chceš podchytit to, že ty děti jsou začleněné v prostředí, které je mentálně jiné, nebo hůř, má vůči nim předsudky? Navíc žadatelé o adopci nejdou žádat pro to, aby se obětovali - nadneseně řečeno. To první, co Ti řeknou na školení a na psychotestech je, že máš velmi dobře zhodnotit svoje možnosti a u čeho nehrozí, že si to jednou budeš vyčítat. Nebo to budeš vyčítat tomu dítěti - že v záchvatu touhy po potomkovi jsi přecenila své možnosti (viz. například film Smradi). V tomhle směru se musí změnit jiné věci - například to, že když ty děti zplnoletní, tak prostě z děcáku musí odejít. Nemají se kam vracet. Nevědí třeba mnohdy, co je finanční gramotnost a v lepším případě si touží to citové prázdno zaplnit co nejdřív vlastním dítětem. Tady je pořád velká díra, která se musí zaplnit. Ale "nucení" žadatelů, aby si brali dítě jiného etnika, by udělalo víc škody než užitku.
@vineta Jinak jeden modelový příklad ze školení: když jeden romský chlapec přišel do puberty (po naprosto bezproblémovém vztahu s adoptivními rodiči během dětství), začal hledat svou komunitu. Jenže narazil na problém. Jeho komunita mu řekla, že on se kamarádí s bílýma a mezi nima tudíž nemá co dělat. Jenže on viděl, že vizuálně mezi ně patří. A když se vrátil mezi bílé, tak tam si zase připadal vykořeněný. To je bohužel fakt v naší společnosti.
@werumka Souhlasím. My žádali minulý rok ( nakonec se podařilo otěhotnět i přes to, že nám řekli, že nikdy mít dítě nebudeme ) . Tolik papírování, posudků, přemýšlení ... Kdo tím neprošel, neumí si to představit .
Jen ten, kdo neví a nezná, tak může tvrdit, že je v tom nějaká nadřazenost bílých nebo tak něco. My si třeba chtěli vzít i dítě jiného etnika - černouška, asiata ... ale po mnoha dnech přemýšlení a konzultacích jsme to nakonec zavrhli a nechali si poradit a vypsali dítě většinového etnika do 1 roku věku , zdravé ( drobná vada nevadí - sluchu, zraková.... ) . Nevadili nám rodiče alkoholici, fetáci, sociální případy atd ..
Není to jednoduché rozhodování a je potřeba zvážit mnoho věcí .
A mohu říci, že si velice vážím matek, které se rozhodnou dítě donosit a dát k adopci. Udělají pro to dítě to nejlepší - dají mu život a šanci být milované a chtěné. A bezdětným párům zase šanci být rodiči. To rozhodnutí musí být strašně těžké , ale je to pro mne rozhodnutí lásky k dítěti .
Pokud se nestane jinak a bude to i nadale zena, kdo otehotni, tak je rozhodnuti mit dite jen a jen na ni, protoze to je zase jen a jen ona komu to zmeni zivot. A je jedno z jakeho duvodu chce jit na potrat. Ona nese nasledky. Nebudu se tady prit o to, kdy vznikne dite, jestli splozenim nebo v prubehu tehotenstvi nebo az po porodu. Nesouhlasim s tim, ze je lepsi adopce nez potrat - velmi casto maji adoptovane deti pocit menecennosti, protoze je nekdo odlozil. Neni to jednoducha volba a preji autorce, aby se rozhodle dle svych pocitu.
Holky, ja uplne chapu, jak to myslite, myslite to dobre - donosit a obdarovat ditetem nekoho jineho, kdo to stesti nemel. Ja si nedokazu predstavit, ze by moje dve deti sledovaly, jak mi roste bricho, pak bych zmizela do porodnice a vratila se bez bricha a bez ditete. Jak jim to vysvetlit? Jak bych jim to mohla udelat? A to nemluvim o lidech okolo, i kdyz reknete, ze mi muze byt jedni, co si myslej lidi v praci, rodina, sousedi atd. Rikejte co chcete, podle me by to byl jeste horsi tlak z okoli a po zbytek zivota nez potrat. A to ho v tomto pripade rozhodne neobhajuju. No reknete nektera se dvema detmi - dokazaly byste donosit treti a dat ho po porodu k adopci? Ja teda ne.

@lajla Já myslela, že si tady tykáme 😀 Zrovna aasi před dvěma měsíci jsem se na blogu ptala, kdy holky někomu v diskuzi vykají. Prý tehdy, kdy chtějí mít odstup, když si myslí, že dotyčná je kr...a 😀 😀 Tak dík 😀
Vždyť ano, napsala jsi ho. Ale nechápu, proč ho píšeš už asi na čtvrté stránce. Chodí mi upozornění a nikdo tady v tomhle směru v diskuzi není tak aktivní, jako Ty. Proto se ptám Tebe 🙂