icon

Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?

dadaanela
23. srp 2012

Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?

saidy
19. lis 2016

Berete kyselinu listovou i po potratu nebo jste přestaly? Brala jsem 400mg před těhu, pak 800mg a uvažuju, že bych se k té 400 vrátila, uškodit by to snad nemělo, ne?

ivchez
19. lis 2016

@lu_cy dneska se tu koukám jak se holkam daří a nachazím tu nové, ale znamé jména. Je mi to moc líto Lucy. Mysliš, ze je to tím odběrem? Nebo řekli ti aspoň něco? Pij ten čajík Z kontryhele a hlavně odpočívej. Myslím na tebe. Drž se. Je to hrozné, zrovna u tebe bych to vůbec nečekala. Přeju ti, aby se vám brzy podařilo znovu počít s klidným průběhem.

simi1510
19. lis 2016

@saidy já beru 🙂 když se plánuje mimi i po potratu, tak ať je to tělo lépe zazásobeno 🙂

saidy
19. lis 2016

@simi1510 Asi si pro ni odpoledne taky skočím do lékárny. Začala jsem pít kontryhel, prý podporuje hojení a růst sliznice, tak mám dobrý pocit, že pro to rychlejší uzdravení alespoň něco dělám 🙂

ivchez
19. lis 2016

@saidy já ti brala i po potratu ten Femibion 1 a pak pila ten Kontryhel už jen prvních 10 dni od začátku MS. Můžeš zkusit i ty kapky Gynex na harmonizaci organismu.

saidy
19. lis 2016

@ivchez myslíš prvních 10 dní od začátku MS po revizi? A před první porevizní MS se to pije jak? Až dokud mrcha nedorazí nebo taky jen do 2 týdnů? Jsem 3 dny po zákroku, tak MS je pro mě zatím v nedohlednu 🙂

simi1510
19. lis 2016

@saidy já právě brala ty dámské kapky od fytosu, kde je:

Kontryhel nať (Herba alchemillae)
Měsíček zahradní (Calendula officinalis)
Meduňka lékařská (Melissa officinalis)
Šalvěj lékařská (Salvia officinalis)
Heřmánek lékařský (Chamomilla recutita)
Hluchavka květ (Flos lamii albi)

A v té regeneraci to pomohlo, naštěstí ani žádný zánět se neobjevil a vše bylo v pořádku, až na občasné dočišťování v průběhu těch 6 týdnů... Ale zase jsem si říkala, že je to dobře, že to tělo bude komplet zcela nově připraveno 🙂

arielka222
19. lis 2016

@simi1510 radši se mě ani teď neptej co vše kombinuju..už tři týdny se mě drží nějaký moribundus tak ted kombinuju opravdu vše vč. Sirupu na kasel, coldrexu, spreje do nosu a preventanu 😂😂 + k tomu nosifol femibion a občas kontryhel 😂😂😂

arielka222
19. lis 2016

@simi1510 no tak uvidíš co ty testy no ;) je to zvláštní..hold se kdyztak zadaří příští cyklus...Já si dala cíl být do března v tom ať máme mimi v náručí ještě příští rok ;)

simi1510
19. lis 2016

@arielka222 to jsme dvě, já beru septoforte, femibion, občas ibalgin grip... 😀

ale právě že mám jak nosifol, tak femibion, ale nejdřív jsem brala nosifol po té revizi, teď femibion od první ms 😀

simi1510
19. lis 2016

@arielka222 já chci vánoční dárek 😀

Jen to bude složitější případně, jak kupujeme nový byt... 😀 a ten se musí zrekonstruovat, pak stěhování viď....

eva267
19. lis 2016

Po nějaké době se opět ozývám. Po dvou potratech můžu hodně opatrně napsat, že jsem 5+4. Píchám si fraxiparin, beru stacyl, duphasol, listovku a vitamin B. Byly to dvojčata. Jedno odchází, ale to druhé se drží. Teď už to prostě musí vyjít! Držím palce všem ostatním.

saidy
19. lis 2016

Ještě mám jednu blbou otázku - jak jste na tom s váhou po potratu? Známá potratila v létě v cca stejném týdnu jako já teď a říkala, že za měsíc přibrala pak 10 kilo, tak mě vyděsila. Vážila jsem se včera (2 dny po zákroku) a měla jsem o kilo a půl méně, ale to bude asi tím, že v den zákroku jsem nejedla vůbec (nesměla jsem od půlnoci jíst a na sál jsem šla nakonec až odpoledne) a od té doby jím celkem málo, nemám hlad ani na nic chuť.

lu_cy
19. lis 2016

@ivchez děkuji moc ❤...byl to hrozný šok. Všechno bylo tak fajn. Nechci říkat, že to vím jistě, ale podle všeho to šlo z kopce od Ostravy a jejich zákroku. Ale ten čajík zkusím sehnat.

lu_cy
19. lis 2016

@arielka222 děkuji asi počkám na tu první a pak to zkusíme, třeba vše půjde jak má...cítím, že nechci čekat déle

lu_cy
19. lis 2016

@saidy ano 15.11. ráno mi praskla voda a potratila jsem. Na revizi jsem šla okamžitě, musela přijet sanitka, silně jsem krvácela ( měla jsem v sobě ještě i prášky na ředění krve ). Taky už se těším na ms jako nikdy.

saidy
19. lis 2016

@lu_cy Jej, tak to je snad ještě horší než když mi doktorka na UTZ řekla, že bohužel nevidí srdeční akci :(

lu_cy
19. lis 2016

@saidy mám problém ten obraz dostat z hlavy, ale moc mi pomáhá být tady mezi fajn mamčama...člověk to ze sebe dostane a vidí i ty pozitivní konce tohohle

saidy
19. lis 2016

@lu_cy taky jsem hledala diskuze na dočetla jsem se, že po první MS spousta holek otěhotněla a těhotenství bylo ukázkové, tak mi to trochu zvedlo náladu a doufám, že se MS nebude moc flákat a budu brzo zase těhotná 🙂

lu_cy
19. lis 2016

@saidy tak to mě uklidňuje a doufám. Teď bylo taky fajn, už alespoň vím co dělat nebo spíše nedělat, nedovolit...moc ti to taky přeju 🍀. Snad se brzo potkáme všechny někde v lepší skupince.

saidy
19. lis 2016

@lu_cy mi bylo taky v těhotenství výborně - nešpinila jsem, neměla jsem ani nevolnosti a všechno vypadalo dobře, až najednou se to zastavilo. Za chvilku už to bude týden, MS dorazí co nevidět a pak už jen samé dobré zprávy 🙂 říkám si, že takovou smůlu by nikdo neměl mít 2x za sebou 🙂

ivchez
19. lis 2016

@lu_cy určité počkej na další snažení aspoň do první MS a po prohlídce, když ti řeknou, ze je vše čisté. Já totiz otehotnela i v červenci, ale dostala jsem příšernou chřipku s horečkami a potratila - znovu. Ale dostala jsem MS v termínu a byla silná. Pak byl shon v práci a než jsem se dokopala k lékaři na prohlídku utekl měsíc a já to už nedostala, takže jsem fičela na kontrolu s pozitivním testem a lékař našel krevní sraženiny u plodu a hned jsem skončila na nemocenské s léky a klidem na lůžku. A to byl začátek zbytek už víš. Takže určitě počkej az ti řekne doktor, ze je to čisté a vše odešlo ven a nezůstala tam nějaká krev co by ti pak způsobila komplikace

ivchez
19. lis 2016

@saidy po revizi jsem ho pila cely měsíc. Poradila mi to paní v Bylinařstvi.

ivchez
19. lis 2016

@saidy já ti přinesla 6 kg. Jakoby se mi zblaznilo tělo a nešlo to dolů. Doktorka mi řekla, ze tělo na tu hormonální bouři jakou potrat je reaguje vždy různě a nemá cenu se trápit dietami spíš relaxovat a dat se do pohody - což jde po takovém zažitku fakt těžce a pomalu. Ale ted za tech 17 t mám už jen 2,5 kg navíc.

arielka222
19. lis 2016

@simi1510 tak bude kdyztak pozdějsi vanoční dárek 🙂 ale nebooj určitě to vyjde brzicko 🙂 tak to my už máme nastesti rekonstrukci hotovou a byl to des tadá 😀 ale za hezký bydlení to stojí

ivchez
19. lis 2016

@lu_cy kup si ten kontryhel v bylinarstvi sypaný ne porcovaný.
Tobě to taky dělali na fakultce v Porubě???? Mi taky. Vzali si vice vzorku než potřebovali, ale mi to krvacelo do pupečníku a mám tam obří hematom. Teď si vyčítam, ze jsem se ma to nechala přesvědčit, ale co teď nadelame. Jedině se modlit a ležet, aby to malý zvladl.

lu_cy
19. lis 2016

@ivchez no musím kouknout, teď udělám vše aby to bylo v pořádku. jj fakultka v Porubě, na 7 říkali a čekala jsem tam pěkně dlouho a ještě ten ultrazvuk byl starý a nepřehledný. Taky jsem si to vyčítala, že jsem to dovolila ale tak nás vystrašili, že jsem na to šla hned jak to šlo.

saidy
19. lis 2016

@lu_cy
@ivchez jak to tak čtu, tak na fakultku nejdu ani za nic. Já byla ve Vítkovické nemocnici a nemůžu si na žádné vyšetření stěžovat. I když šlo o smutnou událost, lékaři i sestry byli moc milí a ochotní, všechno vysvětlili a vypadali, že je opravdu zajímá, jak nám je a nejsme jenom položka na seznamu (ten den měli 13 zákroků, tak věřím, že toho měli plné zuby a mohli být protivní). Až budu doufám do roka rodit, jsem rozhodnutá jít tam stejně jako na všechna vyšetření mimo ordinaci mojí Mudr. 🙂

kolibricek36
19. lis 2016

@saidy bohuzel s fakultkou mam mizernou zkusenost, berou to nejak jinak, neberou zenu jako cloveka ale jako neosobni zakrok - zadne lidskost- ja se drzela avych nebrecela- mela jsem dojem ze si mysli ze zena jde na revizi dobrovolne 😧

ivchez
19. lis 2016

@lu_cy tak to jsme se v te čekárně potkaly. Taky jsem byla hotová ze jsme tam byli na 7 a pres 2,5 hodiny jsme tam čekali. Já byla ta co vylezla a řvala jak želva, protože i pres ten příšerný ultrazvuk mi ten doktor tvrdil, ze malý nemá pupeční kýlu ale rozštěp břicha a ze je to na okamžité ukončení těhotenství. A přitom další vyšetření u mého lékaře prokázalo, ze dítě je naprosto v pořádku ale po tom odběru je hematom v pupeční šňůře. Fakulku už doufám nikdy neuvidim aspoň co se gynekologie týká.

Strana