Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?
Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?
@babeta1 Ahoj. Za prvé, je mi líto, že tě to také potkalo ☹ na psychiku v prvních dnech je nejlepší se vyplakat, nedržet to v sobě, truchlit za to malé, poděkovat mu, že přišlo, ač tak na krátko a rozloučit se s ním, schoulit se do klubíčka k partnerovi, držet ho za ruku a plakat... Až přejde to nejhorší, vyjdeš silnější 🙂 A za druhé, k tělu - je nejdůležitější, aby ses vyvarovala zánětu, který není po revizi vzácný, takže se hlídat - horečka nad 38 + bolesti -> hned k doktorovi pro antibiotika, dál si nechat za dva týdny nabrat HCG aby bylo vidět zda jde dolu + srovnat s výsledky histologie. Co můžeš udělat ty sama...první dny být v klidu a v teple, dodržovat hygienu a nemilovat se (ideálně do 1. MS, ale to záleží na okolnostech), můžeš ještě různě dlouho krvácet nebo špinit (já začala až 5. den po revizi kvůli zbytku - nasadili atb, já bylinky a pak sám i odešel...), ale nijak masivně. Začni pít kontryhel s hluchavkou - působí regeneračně na sliznici. Pročti si naše nedávné příspěvky a před dalším snažením se s partnerem nadopujte vitamíny a doplňky, spoustu z nich jsme jmenovaly, ať má vaše budoucí miminko z čeho brát. A drž se, kdykoliv piš sem, jakékoliv otázky - rády ti pomůžeme, nejsi v tom sama a příště to vyjde 😉 To bylo tvé 1. těhotenství? Kolik ti je let?
@xehachiwinga moc děkuji! Kontryhel uz piju, o sestinedeli jsem poucena z nemocnice a pritel se stara a odpocivame tak snad to bude brzy lepsi.. Je mi 31 a podarilo se po vice nez roce s pomoci CARu takze o to je to horsi☹
Je mi samozrejme lito vsech tady, co si tim prosli, proctu si vase pribehy zpet. Moc diky!!
@babeta1 Tak si taky přečti na úplném začátku téhle diskuze z roku 2009 jak se některým holčinám povedlo po X pokusech v CARu poprvé přirozeně právě po revizi a vydrželo to a teď jsou z nich šťastné maminy 😉 doporučuju přidat ještě ten květ hluchavky bílé, podporuje regeneraci sliznice...a aby to příteli nebylo líto, že nepije žádné bylinky, nasaď mu kotvičník a bude mít spermiogram jedna radost 😉 A neboj se, bude zase líp.
To on spermiogram ma nadprumerny, ale u mne nasli imunologicky problem na ktery zabrali jen leky tak uvidime..stejne musim tak tri mesice pockat nez se dam do kupy, nechci to radsi pokouset..taky zalezi co mi rekne jeste muj doktor a doktorka v CAR. Ale urcite to proctu od zacatku🙂 a jak jsi na tom ty?
Ahoj holky tak já byla konečně u dr na porevizní kontrole po první ms a prý vše vypadá dobře a cyklus hezký naskočil. Máme počkat ještě jednu ms a můžeme na to vlitnout. Ale říkala ze zlobit se nebude když na to vlitnem hned 🙂 takže v utery čekám ovulku a uvidíme ;) jinak říkala ze je dobry jist hodně listovku a já piju jen Nosifol a kontryhel a prý to stačí..na testy mě ale nikam neposlala prý se to řeší až po 2-3 potratu.
Tak to ja ten kontvicnik taky manželovi asi pořídim 🙂
Ahoj,
chci se zeptat, máte někdo zkušenost, zamlklé těhotenství, prodělala jsem revizi v 10+1tt, už jsem byla na čtyřech kontrolních krevních odběrech (4týdny po sobě) a stále se mi ukazuje těhotenský hormon (dnes již prý 7,4). Primář řekl, že to neklesá tak jak má, ještě příští týden další odběr krevní a pak mě s největší pravděpodobností čeká kontrolní návštěva v Praze Podolí. Měla jste některá podobný problém? Nevím co od toho čekat? 😕
@marti1977 Ahoj, a slyšel tvůj doktor o tzv. benigní trofoblastické invazi...? Vyšla ti histologie ok? Děloha dle ultrazvuku prázdná? Když vznikne během těhotenství normálně trofoblast, některé jeho buňky přejdou krví (naprosto fyziologicky!) třeba do plic kde se usadí a ještě chvíli produkují hcg, u některých žen i několik týdnů-měsíců... Důležitá je dynamika hcg - pokud klesá, neměj strach. Pokud máš histologii po revizi ok (nebyla mola), pokud je děloha prázdná a pokud hcg klesá, tak ať tě neděsí, protože to je pak naprosto normální... Mně hcg klesalo taky pomalu - dva týdny po revizi 129, tři týdny 30 a pak už mi ho nikdo neměřil, protože kleslo a to je hlavní 😉 klid! Pokud vyšla mola, to by byla jiná situace, kterou je třeba lehce sledovat...
@babeta1 Tu autoimunitu jsme tady s cibkou taky už řešily - úprava životosprávy a tak, mrkni na to když budeš mít náladu 😉 Mně se to stalo jednou a doufám a věřím, že naposled, takže testy se nekonaly na nic, ale nechci ponechat nic náhodě takže se futrujeme vitamíny a mě čeká zevrubná detoxikace po té první ms (důkaz, že je vše zahojené)...vzalo mě to hrozně, co ti budu povídat, ale věřím, že to mělo svůj důvod a je třeba se z toho poučit a pak se odrazit tím správným směrem... Držím ti moc palce 😉 udělejte si s přítelem v rámci možností hezký večer, otevřete si víno, zapalte si za prcka svíčku, rozlučte se, ať se můžete těšit na další! 😉
@babeta1 A pokud tvůj praktický lékař bude pro, můžeš ho poprosit nebo s ním prokonzultovat užívání vitaminu D (kapky vigantol) - i na tu autoimunitu by to dle nějakých studií mohlo mít trochu vliv.
@arielka222 To je super! Určitě to půjde jako po másle a žádné testy nebudou potřeba!!!!! 😉 Moc držím palce a nezapomeň nás průběžně informovat ať se můžeme vzájemně motivovat 🙂 po jaké době od výkonu ti přišla ta ms??? Jo a lepší složení než Nosifol mi přijde, že má Femibion - je tam aktivní metylfolát (forma kys. listové), protože až 1/3 žen má metabolickou odchylku a nedokáže klasickou kys.listovou využít a jsou tam i další vitamíny navíc. Sice tam není ten inositol, ale pokud máš pravidelný cyklus a nemáš syndrom polycystických ovarií tak by ani nemusel být potřeba...
Jo a taky mam v plánu na první kontrole po první ms gynekologa poprosit o stěr na kompletní kultivaci - mykoplasmata a chlamydie taky můžou přispívat k potratu a hlavně, kdyby se tam náhodou cokoliv našlo, ať se to přeléčí před těhu než při něm...
xehachiwinga No hcg klesalo první výsledky byly někde kolem 34tis., při druhém 248, při třetim 28 a dneska 7,4. no ale prej to neklesá jak předpokládali. tak prý se uvidí příště. Primář mi řikal, že okolí se vyvíjelo dobře, ale plod ne. My už jedno dítě máme, zdravýho kluka. Tak mě to dost překvapilo, že najednou nějaký vyšetření v Praze v Podolí. Nezlob se nejsem tak zběhlá co je to výsledek mola.
@marti1977 Napsala jsem ti to komplet do zprávy. Negativní hcg je pod 5, tohle je rozdíl jen 2 jednotky, což už je směšné. Pokud je ok histologie a v děloze podle ultrazvuku nic není a hcg neporoste, nenechala bych se na tvém místě ani trochu děsit.
Jo když sem mela ty dvě zt tak moly jsem se vždy bala
@xehachiwinga jasný budu informovat a snad brzy se zadaří // a už úspěšne 🙂 Já s cyklem nemam problém ani s ničím ale Nosifol prý podporuje dobre ovulaci a ten femibion mám taky ale neberu ho každý den ;)
Holky a jak ty neúspěchy zvládají vaše druhe polovicky ?
@arielka222 to je super zprava! Budu drzet pesti!
K nam prisla nakonec mrcha, tak si musim pockat. Jen to vypadalo, ze se povedlo, ale neudrzelo se to .... tak snad priste...
Manžel strašně ejak potraty tak neúspěšný ivf proto ted už sam navrhoval toho dárce spermii ze dítě prostě chce a ze bude naše i když ne třeba z jehož spermousu ted pred vánocemi to bude rok co jsme prisli o druhé mimco v červenci před rokem o první a ted mame za sebou druhé nevydařené ivf
U nas to prave najevo moc nedává tenkrát jsme se bavili i o adopci a to nechtěl a nedávno s tim přišel sam ... kazdopadne mam obavy aby tyto neúspěchy spis nevěděli k rozvodu
Wendissek a u vás by to vyřešili dárci spermii?
@xehachiwinga Jj uz jsem to tu proletla od zacatku.. Ja mam prave vysoke NK bunky, chodim k prim. Malickove, ktera je na imuno kapacita.. Po lecbe Medrolem to slo hned dolu, vysazovat jsem zacala na konci 8tt, ale to uz byl plod asi stejne bez srdicka jak to tak vypada.. Nez se na tohle prislo tak jsem ani neotehotnela takze urcite to nebylo zbytecne, ale podstupovat vse znovu jsem nechtela.. Drzim palce at se vam brzy zadari, ze nejhorsi uz je za vami!!!
Ahoj holky, mrzi me, že spostu z vás potkalo to samé co mě. ☹ Ve středu jsem byla na revizi, tak jsem teď ve fázi toho brečení a tulení se k manželovi. Bylo to naše první těhotenství, po roce a půl snažení, missed ab. v sedmém týdnu...jsme oba doktoři tak na celou situaci možná koukame trochu moc skepticky, protože víme že dlouhý snažení a pak takový neúspěch může předvídat další problémy...tak snad na to časem začneme koukat trochu pozitivněji....držím všem palce....
No ja si bohužel myslim, že jo, ale nemusi to byt nutně pravidlo...asi to jen ted vidim všechno nejvic černě...budu vam držet palce, za jak dlouho to plánujete zkusit znovu ?
@terezka43 U Apolinare mi pri propusteni rekli, ze alespon tri mesice pauza. Nicmene uvidim, co rekne muj doktor a take co v CAR, kam chodime.. Ale oboji je u Apol. tak tam asi budou mit podobny nazor.. Asi to nema cenu pokouset driv, zalezi taky jak se zhojim a jestli nebudou nejake komplikace. Co vy? Ja jeste chodim na imunologii tak je taky otazka, jestli mi treba nebudou chtit zkusit dat jine leky, ted jsem mela Medrol a to IUI se s tim tedy povedlo na prvni pokus, predtim vic jak rok nic.. Krome imuna (vysoke NK bunky) a blbeho postkoitalniho testu nam totiz nic nezjistili v podstate..
@cibka u prvního jsem měla pocit, že to zvládal hodně dobře nedal na sobě skoro nic znát. Ted když jsme ty tři týdny nevěděli co s miminkem budeme, tak to byl fakt hotový az mu to sedlo na zuby, takze z ničeho nic ho pořád bolely zuby, jezdili jsme na pohotovost a prubezne mu trhali dvě osmičky a jeden zub v předu. Jak přišly vysledky, přestalo to. Každý to holt zvládá jinak. Teď vidim, že ho ta nejistota zase trápí.
Mě teda taky doktorka doporučovala minimálně tři měsíce pauzu, ale spousta lidi mě zrazuje i od toho, že s tím nemáme pospíchat...ještě nevím, rozhodneme se podle průběhu a podle toho jak se budeme cítit...hlavně aby to příště bylo se šťastným koncem.

Ahoj holky, vcera jsem byla na revizi, 11tt, zamlkle tehotenstvi..mate nejake tipy jak se dat rychle do poradku prosim?