icon

Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?

dadaanela
23. srp 2012

Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?

simi1510
7. led 2017

@sedlackovak tak on má svým způsobem pravdu. Taky jsem si říkala, do práce nechodím kvůli kamarádkám... a udělat si své a vypnout a šup domů. A je dobré, že manažer tě bere a poradí ti toto.

Zase zkusit to tam můžeš a odejít může člověk vždy... 😉

Těžko říct, něco se stane a je to... už to nevrátíme ☹

sedlackovak
7. led 2017

@simi1510 neboj určitě se nám to podaří a pak to půjdem zapít 😂😂 pokud nejsi z Prahy

simi1510
7. led 2017

@sedlackovak z Prahy jsem 😂😂😂

sedlackovak
7. led 2017

@simi1510 tak to je v prdelce 😂😂

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 simi tak jsem se rozhodla,že pokud mě teda vemou do té nové práce půjdu,začnu od znova,sice finančně si pohorším ale co už. Dva měsíce si budem dávat s manželem pozor a pak to zkusíme,ty nervy za to nestojí pokud se v únoru nezadaří 🙂

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak tak budu drzet pesti!!! 😉 tento rok uz bude jen a jen lepsi. Ne vzdy jsou penize vsechno hele 😉 a hlavne jestli se doma uzivite 😉

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 to jo manžel vydělává dobrý peníze synovi bude za 10 dní 18 takže za chvilku půjde taky makat ale co už budu alespoň dělat normálně a né 324 hodin měsíčně.Měla jsem dost peněz ale za jakou cenu na to už seru,blbá už tak nebudu

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak tolik hodin???? Tyyy jooo... a muzu se zeptat, jako co si pracovala?

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 16 let v hospodě a pak sem šla dělat výrobářku baget housek a sendwichu je to firma Mr Baker ale u nás je to i Hello pekařství

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak a ted bys mela delat co?

Jinak toto vse jsou vyuzivaci v casu. Si nemela snad ani cas na sebe ne?

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 měla jsem jen neděli volnou teď bych šla za jednou kamarádkou do obchodu billa na doplňovačku ona je tam 7 let a byla bych tam sní a dělala by mi vedoucí prý mi se vším pomůže no tak asi tak

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak tak bys byla taky vic v klidu i kvuli mimi 🙂

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 no právě ale víš jak to je zase vše od znova 😂😂

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak Jj vim 🙂 me to ted bude cekat zase nejspis, pokud se zitra dohodneme

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 držím pěsti já jdu v úterý a zkusím se domluvit třeba na 6 února jelikož chci ještě počkat tento měsíc jestli se zadaří a uvidíme. Ms by měla dojít 30 ledna ale nevím jestli se zase nespozdi tak ať mám nějakou reservu a pak to budu řešit hlavně jak se domluvim stím šéfem

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak tak drzim taky! Ja to mam dostat kolem 25.1.zase... tak uvidime co bude no

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 si mi nevíš jak to je kdybych třeba byla na Úp brala podporu a otěhotnela?

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak tady ten odkaz:

http://www.mesec.cz/clanky/tehotenstvi-po-vypov...

V době odchodu z práce, a evidence na pracáku, bys musela být minimálně měsíc těhotná.

"Pokud skutečně dostane výpověď během září, začne jí běžet výpovědní lhůta od 1. října a pracovní poměr skončí 30. listopadu. Od 1. prosince jí tedy plyne 180denní ochranná lhůta. Když si tedy lehce kupeckými počty dáme dohromady půl roku (180 dní) ochranné lhůty a až dva měsíce (8 týdnů) od porodu pro nástup na mateřskou, zbývá nám zhruba měsíc těhotenství. Kam tím míříme? Onen zbývající měsíc pro paní Janu znamená, že v době konce pracovního poměru (30. listopadu) musí být již alespoň měsíc těhotná, aby měla nárok na mateřskou. Jinými slovy řečeno, na otěhotnění má od nynějška zhruba dva měsíce času."

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 no já nebudu mít 2 měsíční výpovědní lhůtu jelikož za mě tam náhrada je.Zajimalo by mě kdyby se třeba stalo,že odejdu budu na pracáku a najednou otěhotním,sice 240 odpracovaných dní mám během dvou let,to asi budu brát jen rodičák že?

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak místo výpovědní lhůty by sis musela dát třeba ještě neschopenku, nebo to tam přečkat... je jedno, že je náhrada. Ale s tím rodičákem vůbec nevím, ale dávalo by to tak smysl.

Zkus případně napsat o info na pracák 🙂

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 jinak to chápu že musím otěhotnět ještě když jsem zaměstnaná

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 o.k zeptám se

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak nebo můžeš novou práci... když se ti to povede během zkušebky, tak odejít ještě ve zkušebce a máš nárok zase na tu mateřskou 🙂

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak při nejhorším by si o to mohl požádat mužský 🙂

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 o co a i když je osvč

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak pokud si platí nemocenské pojištění, a splňuje tu dobu, tak ano 😉

jinak pokud bys neměla nárok na mateřskou, máš nárok na rodičák, ale máš hned tu nejpomalejší skupinu, ty 4 roky pevně dané a nemůžeš to změnit

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 platí si všechno a ten rodičák je málo že, jen se ptám,ještě nevím jestli ta nová práce klapne,že 🙁a pokud zůstanu vté staré mě jebne.

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak je to ta částka, nevím, kolik je pro teď, a pak ji vydělit 4 roky, popř. ještě 12, abys měla měsíční... nějak to bylo dříve 7600 nebo kolik.

Já si právě říkala, že kdyby to klaplo to těhu, tak je mi jedno, zda to bude už v nové práci nebo na pracáku, budu ráda, že to vyjde a zbytek by se dořešil pak 🙂

sedlackovak
8. led 2017

@simi1510 ty myslíš těch 200 000

simi1510
8. led 2017

@sedlackovak jj to je ten rodičák

Strana