Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?
Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?
@simi1510 neboj určitě se nám to podaří a pak to půjdem zapít 😂😂 pokud nejsi z Prahy
@sedlackovak z Prahy jsem 😂😂😂
@simi1510 tak to je v prdelce 😂😂
@simi1510 simi tak jsem se rozhodla,že pokud mě teda vemou do té nové práce půjdu,začnu od znova,sice finančně si pohorším ale co už. Dva měsíce si budem dávat s manželem pozor a pak to zkusíme,ty nervy za to nestojí pokud se v únoru nezadaří 🙂
@sedlackovak tak budu drzet pesti!!! 😉 tento rok uz bude jen a jen lepsi. Ne vzdy jsou penize vsechno hele 😉 a hlavne jestli se doma uzivite 😉
@simi1510 to jo manžel vydělává dobrý peníze synovi bude za 10 dní 18 takže za chvilku půjde taky makat ale co už budu alespoň dělat normálně a né 324 hodin měsíčně.Měla jsem dost peněz ale za jakou cenu na to už seru,blbá už tak nebudu
@sedlackovak tolik hodin???? Tyyy jooo... a muzu se zeptat, jako co si pracovala?
@simi1510 16 let v hospodě a pak sem šla dělat výrobářku baget housek a sendwichu je to firma Mr Baker ale u nás je to i Hello pekařství
@sedlackovak a ted bys mela delat co?
Jinak toto vse jsou vyuzivaci v casu. Si nemela snad ani cas na sebe ne?
@simi1510 měla jsem jen neděli volnou teď bych šla za jednou kamarádkou do obchodu billa na doplňovačku ona je tam 7 let a byla bych tam sní a dělala by mi vedoucí prý mi se vším pomůže no tak asi tak
@sedlackovak tak bys byla taky vic v klidu i kvuli mimi 🙂
@simi1510 no právě ale víš jak to je zase vše od znova 😂😂
@sedlackovak Jj vim 🙂 me to ted bude cekat zase nejspis, pokud se zitra dohodneme
@simi1510 držím pěsti já jdu v úterý a zkusím se domluvit třeba na 6 února jelikož chci ještě počkat tento měsíc jestli se zadaří a uvidíme. Ms by měla dojít 30 ledna ale nevím jestli se zase nespozdi tak ať mám nějakou reservu a pak to budu řešit hlavně jak se domluvim stím šéfem
@sedlackovak tak drzim taky! Ja to mam dostat kolem 25.1.zase... tak uvidime co bude no
@simi1510 si mi nevíš jak to je kdybych třeba byla na Úp brala podporu a otěhotnela?
@sedlackovak tady ten odkaz:
http://www.mesec.cz/clanky/tehotenstvi-po-vypov...
V době odchodu z práce, a evidence na pracáku, bys musela být minimálně měsíc těhotná.
"Pokud skutečně dostane výpověď během září, začne jí běžet výpovědní lhůta od 1. října a pracovní poměr skončí 30. listopadu. Od 1. prosince jí tedy plyne 180denní ochranná lhůta. Když si tedy lehce kupeckými počty dáme dohromady půl roku (180 dní) ochranné lhůty a až dva měsíce (8 týdnů) od porodu pro nástup na mateřskou, zbývá nám zhruba měsíc těhotenství. Kam tím míříme? Onen zbývající měsíc pro paní Janu znamená, že v době konce pracovního poměru (30. listopadu) musí být již alespoň měsíc těhotná, aby měla nárok na mateřskou. Jinými slovy řečeno, na otěhotnění má od nynějška zhruba dva měsíce času."
@simi1510 no já nebudu mít 2 měsíční výpovědní lhůtu jelikož za mě tam náhrada je.Zajimalo by mě kdyby se třeba stalo,že odejdu budu na pracáku a najednou otěhotním,sice 240 odpracovaných dní mám během dvou let,to asi budu brát jen rodičák že?
@sedlackovak místo výpovědní lhůty by sis musela dát třeba ještě neschopenku, nebo to tam přečkat... je jedno, že je náhrada. Ale s tím rodičákem vůbec nevím, ale dávalo by to tak smysl.
Zkus případně napsat o info na pracák 🙂
@simi1510 jinak to chápu že musím otěhotnět ještě když jsem zaměstnaná
@simi1510 o.k zeptám se
@sedlackovak nebo můžeš novou práci... když se ti to povede během zkušebky, tak odejít ještě ve zkušebce a máš nárok zase na tu mateřskou 🙂
@sedlackovak při nejhorším by si o to mohl požádat mužský 🙂
@simi1510 o co a i když je osvč
@sedlackovak pokud si platí nemocenské pojištění, a splňuje tu dobu, tak ano 😉
jinak pokud bys neměla nárok na mateřskou, máš nárok na rodičák, ale máš hned tu nejpomalejší skupinu, ty 4 roky pevně dané a nemůžeš to změnit
@simi1510 platí si všechno a ten rodičák je málo že, jen se ptám,ještě nevím jestli ta nová práce klapne,že 🙁a pokud zůstanu vté staré mě jebne.
@sedlackovak je to ta částka, nevím, kolik je pro teď, a pak ji vydělit 4 roky, popř. ještě 12, abys měla měsíční... nějak to bylo dříve 7600 nebo kolik.
Já si právě říkala, že kdyby to klaplo to těhu, tak je mi jedno, zda to bude už v nové práci nebo na pracáku, budu ráda, že to vyjde a zbytek by se dořešil pak 🙂
@simi1510 ty myslíš těch 200 000
@sedlackovak jj to je ten rodičák

@sedlackovak tak on má svým způsobem pravdu. Taky jsem si říkala, do práce nechodím kvůli kamarádkám... a udělat si své a vypnout a šup domů. A je dobré, že manažer tě bere a poradí ti toto.
Zase zkusit to tam můžeš a odejít může člověk vždy... 😉
Těžko říct, něco se stane a je to... už to nevrátíme ☹