Jaká je pravděpodobnost otěhotnění po menstruaci?

anavi111
21. srp 2014

DObrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění po menstruaci. S přítelem jsme měli 3 dny nechráněný sex a 4tý den jsem dostala menstruaci. Klasická, silná bez bolestí. Děkuji za odpověď. An.

hojda
21. srp 2014

Záleží, kdy máš ovulaci, někdo jí má i takto pozdě před MS. Pravděpodobnost je menší, ale vyloučené to není.

misell
21. srp 2014

otěhotnět můžeš kdykoli i během menstruace 🙂

jankadudova
21. srp 2014

Pravdepodobost velmi nizka, skoro zadna. SKORO.

fykyska
21. srp 2014

To přece nezáleží na menstruaci, ale na ovulaci. Menstruace může být jakákoliv, ale to co v telě ovlivňuje početí je, jestli proběhne ovulace tzn. jestli v určitém dnu
( s pravidelnou ms , která chodí po 28 dnech .. ovulace většinou bývá uprostřed mezi 2 menstruacemi) - dojde k dozrání vajíčka ve vaječníku v grafově folikulu k prasknutí folikulu , jakého si obalu ve kterém ono vajíčko dozrává ) a k jeho následnemu oplodnění a uhnízdění v děloze.Ženské vajíčko bývá schopno oplodnění 2 dny před ovulací a den po ovulaci kdy mužské sperma za příhodných podmínek jako je cervikální hlen schopno v ženě přežít a na vajíčko si ,,počkat"
Jsou ženy které ovulují těsně po menstruaci a jsou ženy, které před menstruací jiné v průběhu cyklu. Také záleží na délce cyklu pokud je cyklus zkrácený tj pod 21 dní nebo ba naopak prodloužený tj. nad 35 dní +.. V takových případech je těžké přesně se trefit do ovulace. Ale ne nemožné. Některé, ženy také neovulují vůbec i přesto, že menstruují i to je možné. Vše, záleží na hormonech. Ovulace se dá zjistit pomocí gyn. vyšetření také pomocí ovulačních testů, které jsou běžně dostupné v drogerii i lékarně TAKŽE ANO otěhotnět můžeš i před i po MS 😉 . ovšem pokud jsi teď dostala MS viděla bych to jako signál že početí neproběhlo asi by to bylo o velké náhodě ale nic není možné některé ženy bývají gravidní i přesto že krvácí ...- pokud by sis nebyla jistá po skončení Ms si můžeš dojít k lékaři nebo si v průběhu nového cyklu který Ti teď začal udělat těhotenský test.

sarkad2856
21. srp 2014

Pokud byla ovulace tak ano mužeš být těhotná

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru