Spalo vám 3leté dítě ve školce, i když doma už dávno nespí?

3. zář 2023

Zdravím ženy,
Malá teď v pátek nastoupila do školky a docela tam projevila zájem o to, že půjde spinkat. Ale já už s učitelkou byla dohoda, že půjde dom po obědě.
Doma mi už nespí tak rok.. až na pár výjimek. Ona by i snad spala ale nějak se mi nedaří jí doma uspat, v posteli nevydrží a furt utíká k hráčkám. Takže smůla a pak kolem 16h je protivná 😂.
No původně jsem chtěla jí ve školce nechávát a zkusit zda spát bude či ne... Ale váham!?
Máte s tím zkušenosti???
Kamarádka učitelka ve školce mi tvrdí že spát bude 😂ale nevím no

lv
3. zář 2023

Ano, obě tam spaly. I když doma dávno ne

garfa4
3. zář 2023

Ano, dcera doma nespala, ale ve školce prý usnula pokaždé.

eviicka
3. zář 2023

Ano, doma nespal od dvou let, ve školce ho to přešlo až po šestých narozeninách (ale vstával ráno mnohem dříve, pokud vstával ráno později, tak přestal spát "už" kolem pátého roku).

te_reza
3. zář 2023

Ano, s davem ještě tak do pěti let usla.večer bylo potom peklo.

jaja01k
3. zář 2023

Ano, moje děti doma nespaly od 2,5 let. Hned první den školky (to jim bylo 3,5 a 4,5) jsem je odpoledne přišla vyzvednout a učitelka mi hlásí, že ještě oba spí a nejdou probudit 😄 Usnuli tam skoro pokaždé, ještě i jako předškoláci.

andelka
3. zář 2023

Jo, spí. Taky ve všední den dřív vstává.

kristyn86
3. zář 2023

Dcera nespi doma po obede od roku a pul. Ve skolce samozrejme usne. Jenze je to zacarovany kruh. Ve skolce usne,vecer nechce jit spat,rano se brzy vstava a proto ve skolce usne a tak furt dokola...

veru181
3. zář 2023

Jdeme teprve zítra, ale učitelky také říkaly, že po změně režimu všechny děti spí 😀 A u nás teda když neusnou, nevadí, ale musí v klidu ležet.

alubif
3. zář 2023

Ano spí i 4 létak. S večerním usínáním nemá problém.

monaluza
3. zář 2023

Jo, ve školce spali, taková trochu davová psychóza, prostě dělali to, co ostatní... A navíc tam byli i mnohem víc unavení, brzké vstávání, jiné prostředí, akčnější hry s kamarády...

ninive211
3. zář 2023

Ano, usnuli únavou. Ale moji občas spali i doma. Zato od sestry holky ani jedna ze tří od cca 20 měsíců po O. nespávalypristě neusnu ani při dlouhém uspavání. Ve školce to pak byl cca x1 spánek týdne vs. 4x nespaly. Ten den, kdy spaly, pak byl večer problém je nahnat do postele (ale ony jsou všechny spíš sovy, ráno problém vstávat, večer vzhůru dlouho do večera)

martulka6188
3. zář 2023

Ano, dcera doma prestala spat kolem 20 mesicu, ve skolce spala do 5 let. Syn doma spal do dvou a pul, ted jsou mu tri a pul a ve skolce zarezava jako drevo.

krisstina93
3. zář 2023

Ano, syn tam spal a přitom doma nespal už nějaké dva roky predtim :D

marketa1218
3. zář 2023

Já budu zkoušet poprvé na spinkani dceru nechávat zítra. Čtyřleťačku, doma už taky dávno nespí. Spíš se obávám toho začarovaný kruhu ,že se jí nebude chtít spát večer 🙈

konidana
3. zář 2023

Dcera mi doma (v kocaru, doma nespala nikdy) prestala spat v roce a pul. Do skolky sla ve 3 a 3/4 a spala tam denne az do 6 let. Az ten posledni pulrok pred skolou uz neusnula. Chodila tedy na 6.30, ale i doma vstavala bezne kolem 6. Ten ruch ve skolce a deti jsou narocne a unavujici😁

konidana
3. zář 2023

@marketa1218 se spanim vecer dcera problem nemela. To byl problem u synka, ktery je sova. Ten nedaval prilis brzke vstavani do skolky vytuhnul po obede a vecer zivacek do 22.h minimalne😅 a rano opet mordor s buzenim pred 6🙄😅 preslo to az ve skole. Ale je fakt ze ze zacatku jako cerstve trilety chodil vecer spat normalne, pak kousek vyrostl, ve skolce si zvykl a od tech 4 let ponocoval strasne, kdyz se ve skolce vyspal.

kafr
3. zář 2023

Školka je pro děti strašně náročná. Je tam spousta nových vjemů a podnětů na které musí jejich ještě ne úplně vyvinutý mozek neustále reagovat a třídit. Musí vnímat spoustu dalších dětí, učitelky, pokyny... Chodí minimálně na hodinovou procházku (hřiště, zahradu).
Proto i normálně nespící děti usnou.

cherie24
3. zář 2023

Usnula, protože taky do školky vstáváme dřív než normálně. Jenže když usne, řádí pak minimálně do 11 do večera. A pak už je to začarovaný kruh - v noci řádí a nemůže usnout, ráno nemůže vstát, je unavená, jde po o spát a zas po nás do noci rajtuje. Miluju školkový režim 👌😆

jipe
3. zář 2023

Jo, dcera ve školce usne, doma nespí od 2 let, dávno ji ani cesta v autě neuspí. Je to za trest, protože se dostáváme do začarovaného kruhu, kdy večer není unavená a nechce se jí spát, ráno je unavená a těžko ji tahám z postele a ve školce to pak zase zalomí.

palja
4. zář 2023

Ne nespala. Budila tam děti a bylo mi doporučeno, abych jí brala po obědě (jsem na rd s mladší dcerou, takže to není problém). Zkoušeli jsme to několikrát a pokaždé stejné, nikdy neusla, spát nechtěla a jen budila ostatní děti.

knuffel
4. zář 2023

Ne, obě děti po o nespaly doma ani ve školce, ale lehnout si jít vždy musely. Dcera zhruba od 1 roku nespala po obědě, chodila pak spát v sedm večer, což nebylo špatné.

petulkadodo
4. zář 2023

Syn doma nespí od 2 let, ve školce spí pravidelně a bez problémů.

merope
4. zář 2023

Ta školka je trošku náročnější než když je jenom se mnou. Tam to odboural asi ve 4 letech a uvidím, co teď ve státní. Doma nespí už opravdu dlouho.

marketa1218
4. zář 2023

@knuffel No právě, taky to tak máme,že dcera už třeba o půl osmé spí. Teď jestli bude chrnět ve školce, večerka bude kdo ví kdy.. ale třeba ne,musíme to zkusit.

jannym
4. zář 2023

Ano spi, od 2 roku nespal a ve skolce chrupe jak medvidek…

vikinkav
4. zář 2023

Ano obe deti spi ve skolce, doma ani za nic.

nykita
5. zář 2023

Doma nespí, v MŠ usne 😉. Vidí ostatní

martinka0209
5. zář 2023

Většinou jo,teď uvidím jak to bude mít,když je předškolák

squezy
5. zář 2023

Nespali, i přesto, jak učitelky říkali, jak určitě budou. Pak s velkým překvapením zjistili, že ne. Mam dvojcata a kluci od 2,5let po obědě nespi. Ale zase chodí spat večer brzy.

miryp
5. zář 2023

U dětí to bylo různé, někdy usnuly a někdy ne. Učitelky to nehrotily, musely ležet po dobu, kdy se četla pohádka, aby nerušily usínající a pak si případně mohly jít hrát.