icon

Manžel, milenec, ale oba na nic. Co byste dělaly vy na mém místě?

19. bře 2021

Zdravim. Jsem v situaci, ktera at se rozhodnu jakkoliv, nemuze dopadnout dobre. Ziju v dlouhodobem nefunkcnim manzelstvi, mame dite. Nasla jsem si milence, kolegu, ktery me od zacatku velmi pritahoval. Narozdil od manzela s nim mam skvely sex. Jenze to je tak vsechno. Manzel se me nedotkne, je nudny, vecne bez nalady, jen hledi na tv. Jeho plus je financni zodpovednost, tzv "mame se dobre"( finance, bydleni). Milenec je vasnivy a umi to se mnou, na druhou stranu je nezodpovedny a ma spatnou minulost. Co byste na mem.miste delaly vy? Ja teda asi budu pokracovat s milencem.a az to praskne tak to praskne a pak se uvidi.

Strana
z2
leniczka23
19. bře 2021

@klokanka31 za mě i 1x týdne je málo 😁😁

klokanka31
19. bře 2021

@leniczka23 Nejlépe ob den ☺

lv
19. bře 2021

Jděte do poradny, buď se vztah s manželem nekam posune, nebo budete alespoň schopni rozumneho rozvodu, jako rodiče. Nezodpovědnej milenec at jim zustane, urcite to nerozvijet na vztah.

orisek56
19. bře 2021

Jestli to chápu, tak té manželství nenaplňuje, manžel ti vlastně vadí jako nudná socha, tak stouchas jinde, ale vlastně nemáš koule na to, aby jsi ztratila svoje pohodlicko a výhody od manžela. .... Ale vola z něho delat problém nemas... Gratuluji, to chce žaludek, vyhravas kosočtverec.

te_reza
19. bře 2021

Nečetla jsem všechno, ale z úvodního příspěvku hážeš všechno na manžela a milence. Ty jsi jaká? Dokonalá? U tebe by nastat změna vůči manželovi, aby se to zlepšilo nastat neměla?

cherie24
19. bře 2021

A co zkusit jako poslední zachránu takové ty víkendové kurzy. Spousta vztahových koučů je dělá a lidi tvrdí, že jim to pomohlo znovu najít cestu k sobě a zažehnout lásku. Jako když už je to taková bída, tak třeba za pokus by to stálo 🤷 Ale moc nechápu proč v takovém vztahu zůstávat a to říkám jako samoživotelka. Chlap mi doma taky nedal ani pusu, ale u nás to bylo tím, že sám chodil jinam, ale rodinu prý chtěl udržet - já jako hospodyně a matka a ona jako oficiální milenka. Kopla jsem ho do prdele a našla chlapa, co mě dokáže uspokojit v posteli, v životě i finančně. Nepřijde mi to dobře ani pro vaše dítě, jakože máme se dobře, ale rodiče se ani nepohladí a bude vyrůstat v prostředí bez lásky?

klea81
19. bře 2021

@klokanka31 ne, si přečti některé diskuse tady a jsou to lidi do 30 let, smutné

irmamala
19. bře 2021

Pokud stojíš o manžela a myslíš, že tam je šance ještě něco vykřesat, zkus to s ním řešit, těch způsobů je dneska celá řada. Ale musíš to opravdu chtít, tím pádem nepodvádět. Pokud ale víš, že láska je pryč, ale přesto nejsi připravená udělat to zásadní rozhodnutí, nech si milence a když to prdne, tak uvidíš, co dál. Pokud o tebe nemá manžel zájem ve všech směrech, tak bych ani neměla výčitky..... A sežerte mě 🙂

aguu
19. bře 2021

Já teda nevím, když manželství nefunguje, tak podej žádost o rozvod, ne? Já bych v takhle nefunkčním vztahu být nechtěla. Ale pak teda musíš počítat s tím, že se o sebe musíš postarat sama, no. A v tom bude asi zádrhel. Milence si klidně na sex nech, žijeme v 21. století, nemusíš mít hned vztah.

camelinka
19. bře 2021

@irmamala njn jenze to musi chtit oba...kdyz to takhle jednomu vyhovuje, ten druhy s tim nehne, ani kdyby se stavel na hlavu, bohuzel 🤷

rebe
19. bře 2021

Jít z nefunkčního vztahu do nefunkčního vztahu mi od matky dítěte nepřipadá jako správný krok. Uvědomuješ si, že je ještě jedna, férová a nezbabělá možnost?

keksik002
19. bře 2021

Prijde ti v poradku podvadet manzela? At je jakýkoliv vzala sis ho, mate spolu dite.. Pokud vam to neklape, rozved se a najdi si nekoho jineho.. Nekoho s kym budes spokojena a bude mit zajem i o tvoje dite.
Nevera neni fer ani vuci manzelovi ale ani vuci diteti.

cherie24
Autor odpověď smazal
cherie24
19. bře 2021

@keksik002 ono je velice jednoduché dávat takové rady, když sám člověk v takové situaci nebyl. Ne že bych chtěla obhajovat nevěru, ale ono rozhodnout se rozbít rodinu není zrovna jednoduché a to i za předpokladu, že to už delší dobu vůbec nefunguje. A jestli ji doma ani neobejme, nepohladí, sex na bodě mrazu, tak není až tak překvapivé, že si to člověk hledá jinde. A i když jsou pak lidi rádi, že ten nefunkční vztah opustili, tak to rozhodnutí je jedno z nejtěžších věci, které člověk musí udělat, obzvlášť když už jsou v tom děti.

codal
19. bře 2021

@cherie24 že je to jedno z nejtěžších rozhodnutí, je určitě pravda, ale řešit problém ve vztahu nevěrou je jen útěk a všechno se tím jen zkomplikuje a ublíží to víc, než kdyby člověk z toho vztahu prostě odešel. Podle mě je to srabactví a neskutečná sobeckost. Chápu, že vztah nemusí fungovat, ale nevěra ještě nikdy žádný vztah nezachránila, jen ho ještě víc nalomí. Nevím, jestli zrovna v tomhle případě probíhaly nějaké pokusy o zachranu z jedné nebo z druhé strany, aby měl člověk čisté svědomí, že udělal maximum, ale najít si milence, prostě řešení není, respektive nemělo by být.

cherie24
19. bře 2021

@codal to je pravda, ale každý nemůže být hrdina. Přijde mi to jako standartní stav. Spousta párů takhle přežívá, protože to nechtějí řešit. Tak ona utíká před problémem k jinému i když to stojí za h... I tam a on dělá mrtvého brouka a radši si sedne na gauč a dělá, že problém neexistuje. Nepřijde mi, že by ona byla ta, kterou tady musíme odsoudit za zbabělost, protože má milence. Každý to řeší jinou cestou, oba ale zbaběle.

treasurka
19. bře 2021

Hele, a potřebuješ to nutně teď nějak rozseknout? Taky záleží, jak staré je dítě. Až bude v určitém věku, můžeš si zařídit život odznova, a do té doby místo práce na manželství (pokud víš, že už to nemá cenu), věnovat čas a enrgii práci na sobě...

lenkabukov
20. bře 2021

Zkus si to. Opusť manžela, bydli sama, udržuj vztah s milencem dál a uvidíš, co pro Tebe bude fajn. Já sice neměla milence, ale nejdříve jsem se s manželem rozešla a našla si někoho jiného poté. Co Ti budu povídat. Během půl roku jsem totálně vystřízlivěla a došlo mi, že můj manžel je ten nejlepší chlap pod sluncem. (Nenosí mi dárečky, nezahrnuje mě kytičkami, není to takový ten chlap z pohádek), ale.... Je schopen se postarat o rodinu, pohlídá děti,když jsem unavená, spoří mi koruny na můj životní sen, je na něj spolehnutí, nepije, nefetuje, uklidí, uvaří a já vím,že kdyby cokoli, vždycky tu bude pro mě a naše děti.... Takže jsem si vyzkoušela,že když mu chybí těch 20% k dokonalosti, tak jsem je hledala jinde... Ano, těch 20% jsem našla, bylo to dokonalé, ale kde je těch zbylých 80%? 🤷 Takže z vlastní zkušenosti Ti povím, že to dobře zvaž..... Zda si opravdu dokážeš představit bez manžela žít....

kitycat
20. bře 2021

S milencom to bude vasnive par tyzdnov ci mesiacov... Potom na nom uvidis iba tie chyby a zase si budes hovorit aka si chuderka lebo mas nudneho chlapa, nezodpovedneho neperspektivneho milenca a este k tomu kolegu... Tlieskam... Aby ta nezbuchol to bola este len situacia .. Tak ale zda sa mi, ze mas plan kym je dobry sex 🤔

keksik002
20. bře 2021

@cherie24 to chapu ale.. Vzdyt uz ted si rodinu nici "vztahem" jinde.. Neni lepsi ukoncit dle ni nefungující manzelstvi a s cistym stitem zkusit zacit jinde, nez delat z manzela vola, podvadet ho i jejich dite a delat ze je to v poradku? Nechtela bych byt na miste manzela ani decka, at maji vztah jakykoliv maji vuci sobe nejakou zodpovednost a pokud uz nema ani zajem se o neco pokouset, neco menit protoze to nema smysl, tak proc to udrzovat? To je jako clovek na pristrojich, nevnima, vlastne pouze diky pristroji mu bije srdce.. Ale uz to ani neni clovek, jen jakasi schranka, vi se ze zemre jen se prodluzuje doba kdy.. To neni fer

vitezove
20. bře 2021

Já bych udělala to, že bych odešla od manžela, rozvedla se a pak bych si našla někoho úplně jiného.

Strana
z2